FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

Rodju
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Rodju » 05 apr 2022, 14:26

Romariooo je napisao/la:
04 apr 2022, 23:33
kad je tiago tek pocinjao, a i kasnije u bajernu s pepom ja sam imo misljenje da je njegov najveci problem sto ga pep gura na poziciju koja je znatno defanzivnija od onoga za sta je tiago bio prirodno nadaren, imo je frajer brzinu, dribling, prodornost neku, a pep ga je gurao skoro na zadnjeg veznog, odnosno na plajmakere, vidio u njemu nasljednika xavija, a tiago je svojim karakteristikima puno vise licio na iniestu, za neku ulogu ofanzivniji, mozda i neku desetku.

xavijeva pozicija je dosta defamzivnija, tu se tiago gubilo pomalo, priucavao se al nikad normalno do kraja nije uspio steci tu rutinu i odgovornost jer nije tip igraca xavija, pirla, scolesa, modrića i sl,

pep ga je tu gurao vjerovatno zato sto je xavi bio pred penziju, pred iniestom je bilo jos nekoliko sezona

ja sam bio jedan od rijetiih koji su tada bili protiv dovodjenja fabregasa, to je bila greska, a najveca je bila greska tadasnja sto nije doveden stoper tiago silva kad je iz milana mogao biti doveden, toj pepovoj barci samo je falio vrhunski stoper kad je pujol zagazio u godine i povrede, krpilo se s maskeranom a dovodio se fabregas koji nije imao mjesta
Tvoja je nesreća što ovaj forum ne čita niko iz uprave Barcelone.
Da čitaju sigurno bi te već davno uzeli za savjetnika predsjednika.

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 05 apr 2022, 15:02

let3 je napisao/la:
04 apr 2022, 23:16
messilla je napisao/la:
04 apr 2022, 21:50
Čini se da je Araujo jako blizu produženju. Sutra bi vrlo moguće mogao pasti dogovor.

Također danas i sutra sastanci sa Dembeleovim agentom u Maroku.

Sastanak sa Gavijem predstavnicima bi trebao biti održan u toku ovog mjeseca.

Dembele manje-više, ne treba previše rizikovati, ali produženja Arauja i Gavija su jako značajna. Sa ta dva produženja već imaš okosnicu na dugogodišnjim ugovorima:

Araujo 2027 (?)
Gavi 2027 (?)
Pedri 2026
Frenkie 2026
Ansu 2027
Ferran 2027

Na ovo je lako dodavati igrače.
Tih 6 igrača će biti kostur Barce u ovoj deceniji. Mogu se dodati Eric i Nico toj grupi, eventualno Dembele ako produži...i to je to otprilike.
Oko njih će se graditi ekipa.
Prelahko se Nico zaboravlja/izostavlja jer nije flashy igrac tipa Gavi ili Pedri.. A mogao bi biti cak bolja verzija Saula/Kokea u buducnosti. Decko ce biti itekako od znacaja za Barcu i nadam se da ga se nece odreci tek tako.
@igrajlopte 🐦

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 apr 2022, 15:31

ReX je napisao/la:
05 apr 2022, 15:02

Prelahko se Nico zaboravlja/izostavlja jer nije flashy igrac tipa Gavi ili Pedri.. A mogao bi biti cak bolja verzija Saula/Kokea u buducnosti. Decko ce biti itekako od znacaja za Barcu i nadam se da ga se nece odreci tek tako.
Ja se nadam da će biti tako. Nico je po meni budućnost kluba.
Ali ako dovedu Kessija, njemu se polako zatvaraju vrata rotacije (Busquets, De Jong, Pedri, Gavi, Kessie). Pet igrača za tri pozicije u vezi. Još se pominje nešto i Neves. Pa gdje će to sve igrati :crazy:
Tu automatski otpadaju Nico i Puig. Biće na kraju klupe ili dobijati minute na kašikicu u nekim kup utakmicama.
Jbg, tako to ide.

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 05 apr 2022, 15:33

ReX je napisao/la:
05 apr 2022, 15:02
let3 je napisao/la:
04 apr 2022, 23:16
messilla je napisao/la:
04 apr 2022, 21:50
Čini se da je Araujo jako blizu produženju. Sutra bi vrlo moguće mogao pasti dogovor.

Također danas i sutra sastanci sa Dembeleovim agentom u Maroku.

Sastanak sa Gavijem predstavnicima bi trebao biti održan u toku ovog mjeseca.

Dembele manje-više, ne treba previše rizikovati, ali produženja Arauja i Gavija su jako značajna. Sa ta dva produženja već imaš okosnicu na dugogodišnjim ugovorima:

Araujo 2027 (?)
Gavi 2027 (?)
Pedri 2026
Frenkie 2026
Ansu 2027
Ferran 2027

Na ovo je lako dodavati igrače.
Tih 6 igrača će biti kostur Barce u ovoj deceniji. Mogu se dodati Eric i Nico toj grupi, eventualno Dembele ako produži...i to je to otprilike.
Oko njih će se graditi ekipa.
Kad pročitam nešto što si ti napisao, spreman sam se životom svojim kladiti u suprotno. Jedino što Nico ima je fizička snaga i to je to. Jako sporo razmišlja, ne donosi dobre odluke, u par minuta u nedjelju koje je odigrao, uspio je napraviti nekoliko grešaka. Kao neki šesti veznjak u timu ima mjesta, ali apsolutno neće biti pomena vrijedan igrač.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 05 apr 2022, 19:30

Izvori bliski klubu navode da je Alemany skoro sve ugovorio s Araújovim agentom i da nedostaju još samo sitni detalji da se produženje ugovora ozvaniči. S druge strane, nema pomaka u slučaju Dembéléa.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 05 apr 2022, 22:25

MoodyHank je napisao/la:
05 apr 2022, 19:30
Izvori bliski klubu navode da je Alemany skoro sve ugovorio s Araújovim agentom i da nedostaju još samo sitni detalji da se produženje ugovora ozvaniči. S druge strane, nema pomaka u slučaju Dembéléa.
Uh ovo je velika stvar. :tokralju:

Mogao je lagano da zaradi dosta vise u Engleskoj. Brutalan nivo drzi ove sezone. Samo da ostane zdrav i imas stopera za deset godina.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 05 apr 2022, 23:38

Rodju je napisao/la:
05 apr 2022, 14:26
Romariooo je napisao/la:
kad je tiago tek pocinjao, a i kasnije u bajernu s pepom ja sam imo misljenje da je njegov najveci problem sto ga pep gura na poziciju koja je znatno defanzivnija od onoga za sta je tiago bio prirodno nadaren, imo je frajer brzinu, dribling, prodornost neku, a pep ga je gurao skoro na zadnjeg veznog, odnosno na plajmakere, vidio u njemu nasljednika xavija, a tiago je svojim karakteristikima puno vise licio na iniestu, za neku ulogu ofanzivniji, mozda i neku desetku.

xavijeva pozicija je dosta defamzivnija, tu se tiago gubilo pomalo, priucavao se al nikad normalno do kraja nije uspio steci tu rutinu i odgovornost jer nije tip igraca xavija, pirla, scolesa, modrića i sl,

pep ga je tu gurao vjerovatno zato sto je xavi bio pred penziju, pred iniestom je bilo jos nekoliko sezona

ja sam bio jedan od rijetiih koji su tada bili protiv dovodjenja fabregasa, to je bila greska, a najveca je bila greska tadasnja sto nije doveden stoper tiago silva kad je iz milana mogao biti doveden, toj pepovoj barci samo je falio vrhunski stoper kad je pujol zagazio u godine i povrede, krpilo se s maskeranom a dovodio se fabregas koji nije imao mjesta
kamo srece da su mene pitali, vrijeme i rezultati su pokazali da sam vecinom u pravu bio

ovaj dembin agent je lihvar teski, opet kazem, kos nije kasno da ga se posalje na tribine do kraja sezone, ljudi levate klub izgleda, demba dize formu da isposluje bolji ugovor vrlo moguce, ili u barci ili negdje drugo

xavi ga je u januaru spasio, mislim da bi sad xavi prvi trebao da mu da do znanja da ce ga na hladjenje poslat ako ne potpise realan ugovor, ne treba se puno zahebavati s lihvarima, demba pruza dobre partije u zadnje vrijeme, al rezultatski i igrom ne ovisimo vise o njemu toliko, ima ko igrati i liga prvaka se nece ispustiti i bez njeg, a osim toga ako mu i daju novi ugovor haj znaj da se opet nece loceti zahebavati.

izgleda mazrui ide u bajern, steta, cini se ko dobar bek a slobodan
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 05 apr 2022, 23:56

Šta mislite o ovom Galánu što se spominje?

Siguran sam i da ne dođe Mazraoui da će Mateu, Xavi i Jordi pronaći kvalitetnu opciju za desnog beka.

Nešto razmišljam mogao bi Xavi malo pogurati Waguéa da vidimo i njega. Kompletan igrački kadar je nekako proigrao njegovim dolaskom, zašto ne probati i sa njim. Nema se šta izgubiti.

Jedva čekam narednu sezonu da Laporta, Alemany i Xavi odrade posao i da pokažu gnjidi Tebasu da je ovo ona stara moćna Barça koju će teško biti zaustaviti pa čak i preko smiješnih penala i sudija.
mosa lošmi stićko tit-ula!

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 06 apr 2022, 13:23

Kad se depay povrijedio

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 apr 2022, 14:27

Piquéu, Ericu, Albi, Busquetsu i Gaviju prijeti suspenzija za uzvrat.

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 06 apr 2022, 14:57

Romariooo je napisao/la:
05 apr 2022, 23:38
Rodju je napisao/la:
Romariooo je napisao/la:

kamo srece da su mene pitali, vrijeme i rezultati su pokazali da sam vecinom u pravu bio

ovaj dembin agent je lihvar teski, opet kazem, kos nije kasno da ga se posalje na tribine do kraja sezone, ljudi levate klub izgleda, demba dize formu da isposluje bolji ugovor vrlo moguce, ili u barci ili negdje drugo

xavi ga je u januaru spasio, mislim da bi sad xavi prvi trebao da mu da do znanja da ce ga na hladjenje poslat ako ne potpise realan ugovor, ne treba se puno zahebavati s lihvarima, demba pruza dobre partije u zadnje vrijeme, al rezultatski i igrom ne ovisimo vise o njemu toliko, ima ko igrati i liga prvaka se nece ispustiti i bez njeg, a osim toga ako mu i daju novi ugovor haj znaj da se opet nece loceti zahebavati.

Ihhhhh, kamo sreće, da su tebe pitali. Gdje bi nam kraj bio?
Treba pokrenuti peticiju, da te uvrste u Upravu. Šta bi volio biti, predsjednik kluba ili trener možda?

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 06 apr 2022, 15:04

A jesi i ti tovar, napiši nekad nešto konstruktivno nemoj samo forumaše komentarisat.
Don't hate what you don't understand.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 apr 2022, 15:29

xaviesta je napisao/la:
06 apr 2022, 15:04
A jesi i ti tovar, napiši nekad nešto konstruktivno nemoj samo forumaše komentarisat.
Neće on nešto konstruktivno napisati, ne zanima to njega :nene: tovar dolazi na ovu temu isključivo samo da komentariše druge forumaše i šta je ko napisao, to mu je valjda furka. Preofiran je.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 apr 2022, 15:39

Javier Tebas: "Mislim da će Ousmane Dembélé napustiti La Ligu te neće biti ovdje naredne sezone."
"Nema šanse da Barça dovede Erlinga Haalanda. Nisu u mogućnosti da to urade."
Sve ono zna.
Ova Perezova olinjala kujica će izvršiti samoubistvo ako Barca nekako dovede Haalanda.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 apr 2022, 15:54

Navodno ćemo dobiti €5M za prijateljsku utakmicu 25.5 protiv All Stara iz A-League (Australija) koja je zvanično potvrđena.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 06 apr 2022, 18:06

Rodju je napisao/la:
06 apr 2022, 14:57
Romariooo je napisao/la:
05 apr 2022, 23:38
Rodju je napisao/la:

Ihhhhh, kamo sreće, da su tebe pitali. Gdje bi nam kraj bio?
Treba pokrenuti peticiju, da te uvrste u Upravu. Šta bi volio biti, predsjednik kluba ili trener možda?
da nije odabrani mjesec rado bi ti odgovorio sta bi volio biti, no valja se suzdrzati
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Saurman
Kontakt:

Post Postao/la Saurman » 06 apr 2022, 18:23

let3 je napisao/la:
06 apr 2022, 15:39
Javier Tebas: "Mislim da će Ousmane Dembélé napustiti La Ligu te neće biti ovdje naredne sezone."
"Nema šanse da Barça dovede Erlinga Haalanda. Nisu u mogućnosti da to urade."
Sve ono zna.
Ova Perezova olinjala kujica će izvršiti samoubistvo ako Barca nekako dovede Haalanda.
Naravno da zna i ne vidim šta je ovdje pogrešno rekao.Kakav crni Haaland to su nerealna očekivanja.
1974---1975---1976---2001---2013---2020

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 06 apr 2022, 19:57

Ako propadne Haaland uvijek se može dovest Lewa iz Minhenske sirotinje.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 06 apr 2022, 23:08

Ma ne treba niko od tih velikih imena ako ne mogu Halanda rijesiti.Bolje dovesti nekog Latinosa , sto trpa po Americi.Bezveze se platni jaz stvara , dovoditi igrace koju imaju 30+ godina , suvisno za ovaj renovirani tim.

MrHc
Kontakt:

Post Postao/la MrHc » 06 apr 2022, 23:25

Nadam se da Araujo nece postati novi Umtiti nakon produzenja ugovora.

Dembeleu ne treba popustiti ni 1 KM za produzenje ugovora na ime svih miliona koje nije zaradio u proteklim godinama.

Da ne kazem da povratkom Fatija jedan od trojice Fati - Feran - Dembele postaje visak ( p.s. nista ona prica Feran lazna devetka i slinco ).

Robertu se zahvaliti .... Ove sezone PRIMARNI cilj Laporte mora biti smanjenje igrackog kadra sa viskovima :

Dest, Mingueza, Lenglet, Umtiti, Roberto, Puig, Dembele, Depay .....
"Postoje dva načina povratka iz bitke: s glavom neprijatelja ili bez svoje!" - Paolo di Canio

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.