emir18 je napisao/la: ↑06 apr 2022, 08:45
Shategabri je napisao/la: ↑06 apr 2022, 08:38
Što je ubleha?
Za 10 godina osvojio je 8 trofeja.
U društvu Reala i Barse, a i na evropskom planu.
Nije uvijek bila ekipa puna zvijezda.
Možemo reći da je uveliko i sam Simeone zaslužan što je Atletico danas tu gdje je.
Čovjek igra tako i šta sad?! Meni se ne sviđa, tebi se ne sviđa, većini vjerovatno ne.
Al on ne zna igrati drugačije i ne želi igrati drugačije.
Daleko od ublehe.
Ma pričam o zadnje 2 godine, jer i ona liga prošle im je poklonjena, pa evo godinama patnja u LP, jedva šut imaju protiv jačih ekipa, to je moglo prije 6-7 godina do još nisu bili moćni na trzistu, sad ima Felixa, Griza, Suareza, da bi imao 0 šuteva protiv Citya koji nema napadača, nema više gol u gostima da bi eto razumio takvu postavku.
Za uspjehe mu svaka čast, ali Atletkio je njega davno prevazišao, najplaćeniji trener itd, očekujes mnogo više, mada tragedija ga je zadesila tako da sigurno i tu ima pada motiva trenutno.
Pa ni nemaju neki ofanzivni potencijal realno.
Oronuli Suarez s klupe, a ni Griezmann ni Felix nisu udarne igle, odnosno njima bi trebala neka podrška tipa Carrasca kojeg sinoć nije bila da prodišu.
Vidio si dobije Felix loptu na 40 metara od gola, krene i 3-4 Cityevca oko njega. Nemoguća misija da je Maradona.
Da je Suarez malo mlađi, pa da ga uglavi u sastav, ali ovako...sinoćnji sastav na terenu je bio sličniji Cityevom nego nekom originalnom Cholovom.
Puno nekih lažnih devetki ovog onog, a ništa konkretno. Kad na to dodaš da i on ne igra konkretno prema naprijed

onda dobiješ sterilnu utakmicu.
Da se razumijemo, nisu oni Bog zna šta ni sa Unitedom odigrali, samo što je United daleko slabije organizovan na terenu od Cityja, pa im je prošlo par puta izlet pred gol.
Opet kažem, čovjek igra tako, u Atleticu ga plaćaju, a po svemu teško da može biti ubleha.
Mislim ljudi i za Mourinha kažu da je ubleha, ponajviše zbog nekih izdanja i bogohuljenja sa bekom Eto'om recimo i tako to, pa i u Realu je znao igrati ispod renomea kluba, ali sve kad se zaokruži, jedan sjajan trener sigurno.
Mene je recimo još nekad u Barci nervirala Guardiolina tika-taka, dodavanje u besvjest, ko da brojiš ovce da zaspiš, ali šta sad, čovjek ima svoju filozofiju igre, nekom se sviđa, nekom ne.
Jednog Zidanea su isto tako optuživali da se ne zna kakvu on taktiku igra.