FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
42
21%
2. Borbu za Evropu
94
47%
3. Sredinu tabele
38
19%
4. Borbu za opstanak
27
13%

Ukupno glasova: 201

Hulahopka

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hulahopka » 05 apr 2022, 11:29

Ma kakav Fatai, sta nam neki dan napisase treba on još pure jesti da zaigra,kao kod nas sve talenti.
Stavili Hodzica špica frajer trči ko muha bez glave. Al tamo negdje neko rekao da je on top. Svaki igrač koji nije trenirao u našoj ligi je u prednosti nad našim. Jedino u situaciji kad nemaš koga onda možeš koristiti Hodzica,Gasala,Subasica,Resica a ne zna se koji gori od goreg,bez ikakvoga učinka za ekipu. Isto panjeve da staviš na krila Al panjeve koji trče.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 05 apr 2022, 21:56

Moj mitraljez i njegovo zrno...

Da se ne zaboravi i ne ponovi!!!

slika
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 06 apr 2022, 09:31

90 % igraca u nasoj ligi su amateri. Takvih je vecina i u nasem klubu. Ovo govorim iz razloga sto je motorika kod nasih igraca ravna nuli. Kada ste vidjeli neku brzu transformaciju ili promjenu smjera u toku igre kod nasih igraca, kada ste vidjeli . Razumijem da to u poznim godinama ne mogu uraditi Zec ili Stilic, ali za ovu djecu mi je totalno neshvatljivo.
Sjetite se jednog Stevanovica, sjetite se njegove motorike i uporedite je danas sa Resicem, Gasalom i ovim nasim "krilima".

Na ovim stvarima se pocinje raditi jos u kadetima, juniorima i kada se fizicki formira igrac on vec mora imati razvijenu motoriku za prvi tim.

Do koga je? Koliko je do kluba zbog ne adekvatnih uslova i trenera toliko je i do samih igraca. Ako ti klub ne moze pruziti vrhunske kondicione trenere ili cak i ako ih pruzi a ti nastavis jesti maslenice i pit gazirane sokove, kako onda da ocekuju da sutra zive od fudbala.

Klub ti ne treba da bi isao u teretanu i razvijao svoje tijelo, klub ti ne treba da bi individualno radio na razvoju brzine i motorike, klub ti ne treba da bi radio na vjezbama snage tijela i organizma, za ove stvari samo treba profesionalnost i ozbiljnost, dakle sve je do igraca i tu lezi cinjenica sto se neki nasi igraci samo GEGAJU.
Samo jos kod nas na Balkanu u toku priprema se 10 dana radi na kondiciji pa se 10 dana igraju pripremne utakmice. Ako ste profesionalni fudbaleri trebate biti spremni u 3 sata ujutru da se dignete iz kreveta i izadjete na teren, a ne da pola pauze guzlate po kaficima pa onda 10 dana priprema disete na skrge. Sve je do igraca.

master44
Kontakt:

Post Postao/la master44 » 06 apr 2022, 10:48

dejavu je napisao/la:
04 apr 2022, 11:00
kao sto neko napisa vec, ubjedljivo nas najgori igrac u zadnjih 10 godina
luka malic dame i gospodu

Ne znam kako neko poslije ovog videa ima pravo prigovoriti i jednom treneru rečenicu, bio tu Mulalić ili Mourinho svejedno je. Nekvalitet igrača koji se ničim ne može nadomjestiti. Igrač ne zna da trči ...

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 06 apr 2022, 11:02

Od Mulalića očekujem da skroz promjeni sastav za subotu. Pogubno bi bilo kad bi izveo sastav sa izmišljenim pozicijama
Fatai
Resić Štilić Ćerimagić
Hajdarević Mekić
Šehić Drina Kosorić Galić
Bender
Vakat je da Malić odmori, sve je lošiji i lošiji
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 06 apr 2022, 12:38

master44 je napisao/la:
06 apr 2022, 10:48
dejavu je napisao/la:
04 apr 2022, 11:00
kao sto neko napisa vec, ubjedljivo nas najgori igrac u zadnjih 10 godina
luka malic dame i gospodu

Ne znam kako neko poslije ovog videa ima pravo prigovoriti i jednom treneru rečenicu, bio tu Mulalić ili Mourinho svejedno je. Nekvalitet igrača koji se ničim ne može nadomjestiti. Igrač ne zna da trči ...
Druze, je li ih ti i ja ucimo linijama kretanja, postavljanju, pomjeranju linije itd. 3 odbrambena igraca prave iste greske 90 minuta, to nije do njih nego do onoga ko postavlja taktiku i uvjezbava ih na treningu. Znam da je nekada tesko razluciti gresku igraca i trenera, pogotovo u ligi gdje su igraci losi, ali ovo je ociti primjer da se na treningu ne radi kvalitetno. Da me ne razumijes pogresno, bio to Mulalic, Ivkovic, Sabljic, Musa, Zizovic, Nalic... isti je to klinac. Odes na tri treninga prve ekipe koju vodi bilo ko od njih i vidis da se mahalska ekipa ozbiljnije i profesionalnije uigrava za malonogometni turnir. Evo kazes nekvalitet igraca, okej, ko je doveo te igrace za pocetak? Ko je postavio ekipu i izabrao prvih 11 i njihove pozicije?

Nisu Osim i Musemic svjetski strucnjaci, ali ima razlog sto su svojevremeno izgradili ime sa prosjecnim igrackim kadrom, a taj razlog je sto su itekako dobro znali da ne mogu isti igraci igrati svaku utakmicu. Ko se sjeca sezone 09/10 i ako se ne varam 11/12, sjeca se da smo imali, primjera radi, 4 stopera koji su se konstantno rotirali. Isto je bilo i sa ostalim pozicijama.

Ne mozes samo bubnuti ovako nesto i analizirati tako povrsno jedan tako kompleksan sport

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 06 apr 2022, 13:59

Ma ne mozes ti igraca od 30 godina uciti linije kretanja. Ne mozes ni onog od 20, jer je i to vec kasno

skija5
Kontakt:

Post Postao/la skija5 » 06 apr 2022, 15:21

Corcaigh je napisao/la:
04 apr 2022, 14:44
Od jucer pokusavam napisati koji post ali me frapira kako vecina ovdje sve gleda crno ili bijelo i koliko ljudi nakon jedne utakmice nekoga koga su jucer dizali u nebesa oblate ili obrnuto. Ja sam se naravno nadao pobjedi jucer ali je nisam ocekivao jer od dolaska Edisa (iako vec godinama imamo isti problem, znaci nije samo do njega) znam sta ce se desiti. Pa mi u zadnjih 4-5 godina nismo uspjeli 2 puta za redom iskoristiti kiks rivala, ko da smo ukleti.

Gledam sta pisete za malog Malica i ne mogu vjerovati. Momak je ove sezone imao uspona i padova, svi smo svjesni da nije Carlos, ali je odigrao relativno solidnu sezonu i ovo je bila prva utakmica u kojoj je bio totalno van nje i bio je ocajan. Pa najbolji na svijetu odigraju losu utakmicu ili im jednostavno ne lezi protivnik, protivnicki igrac, postavka igre itd. Kao prvo nasi bekovi su konstantno izlozeni jer nemaju podrsku krila, i onda Mulalic izvede Resica koji je "bio los odbrambeno", ali je bar igrao odbranu, i uvede Gasala za kojeg pojam odbrana i vracanje ne postoji.

I na kraju sve padne na Malica, a nista bolji nisu bili ni Cocalic i Galic. Coca hladno uleti frajeru s dvije noge u sesnaestercu, pokupi ga po nogama ni blizu lopte i srecom pa je Gigovic sudija pa nije bio penal. Protiv Borca bi dobio i crveni jos. Kod prvog gola Galic izgubi igraca kojeg pokriva a Cocalic koji je pokrivao leptirice u onoj situaciji, pali nakon 5 sekundi da bi mozda trebao krenuti na loptu. Kod drugog gola covjek otrese nasu iskusnu odbranu, pobjeze im ko da ih nema, Coca kasni sa ofsajd zamkom i setka se nazad, Malic dize ruku umjesto da trci za igracem, Galic ostavlja svog igraca, ulazi u sredinu totalno bez potrebe jer igraca kojem je lopta bila namjenjena nije mogao ni u ludilu stici. Sansa poslije toga preslikana situacija kao kod gola. Coca i Kosoric spavaju zimski san, Coca se setka nazad i Galic jadan pokusava nesto pokriti. Kod treceg gola Malic istrcava naprijed jer jedan igrac izbacuje nasu dvojicu defanzivnih veznjaka, covjek ga izbaci ko da ga nikad nije ni bilo, Cocalic umjesto da pokrije Malica ostaje na svojoj poziciji, opet defanzivni veznjaci kasne i Galic ostavlja svog covjeka i pokriva dvojicu prakticki i na kraju njegov igrac zabija.

Ovdje se radi o nizu totalno losih reakcija SVIH odbrambenih igraca i kola se ne mogu lomiti na samo jednom. Dakle, trener nije uradio dobar posao sa postavljanjem defanzivne linije i uigravanjem odbrambenih zadataka.

Dalje, Mulalic. Pa poslije derbija je bio Simeone? Poslije Veleza, oni ti ga puse Edise? Sad otkaz? Odlucite jbm misa. Trenera ne cini jedna utakmica ili jedan pojedinacan rezultat nego progres i ono sto se pokazuje na terenu. A Edis nije apsolutno nista pokazao na terenu u ovih 5 kola. Prva dva kola hajc, borba, visoki presing, pobjeda na derbiju protiv uzasno tankih anamo onih i poraz od Veleza koji ti je pokazao sta je problem takve postavke. Protiv Leotara teren bio kriv, nikako cinjenica da smo odigrali 3 pasa za citavu utakmicu i da smo 80 minuta nabijali loptu ko budale. Velez nas ubio na Grbavici, zabijemo ni iz cega gol (opet iz nabijene lopte), Edis mag, Marcelo Bielsa, tri boda su bitna... Jesu tri boda bitna, ali onda se desi ovo sto se desi sad. Da se tad kritikovala igra, da se kritikovala poslije Leotara, mozda bi se nesto i promijenilo za ovu utakmicu. I dodje Posusje, izmjene promasis totalno kao i na svakoj utakmici, izmisljas toplu vodu, takticki si nula svakako i kako ocekujes da ces pobijediti? Sa defanzivnim veznim u napadu, Stilicem na krilu, Bekricem u prvih 11?

A o kojim mi veteranima i omladincima pricamo? Imas skupinu totalno netalentovanih amatera kojima si dao sansu iz jednog razloga, i to mi je bilo okej. Planiras smanjiti troskove i igrati sa 7 omladinaca, super, onda je najbolje to uraditi kad imas 7 ocajnih omladinaca, pa ti nije ni zao sto ces ih unistiti. Onda totalno postaras ekipu, ostavis dio tih mladih koji su odron, umjesto da dvojici perspektivnih das sansu da uce od starijih igraca. Ali ne moze jer se Joldic nije ogradio od njih. Na ljeto umjesto da dovedes dobrog napadaca, covjeka koji voli Zelju, ti dovedes anonimusa koji ne zna trcati i crnca koji ima srcanih problema pa onda dva mjeseca ganja papire. Umjesto da dovedes krilo koje bi prvilo dar mar na terenu, koje te ceka mjesec dana da posaljes ugovor, ti dovedes Resica (nemam nista protiv njega licno), Cerimagica koji pitanje kad ce zaigrati, ostavis Gasala i guras Subasica i Stilica na krilo. E da, i Boju si htio na krilo gurnuti...

E tu dolazimo do problema sto kod nas u klubu, tacnije u upravi, nema niti jedna jedina osoba koja ima ikakve veze sa sportom ili fudbalom, i te osobe donose odluke o trenerima, igracima, raspisuju konkurse za strucne pozicije... Dovedes SD za kojeg niko u klubu ne zna koji mu je opis posla i sta je covjek do sad uradio. Bojim se da cemo izginuti ako nastavimo ovako bez ikakvog plana nadajuci se i iscekujuci amerikanca.

Od glave riba smrdi i uvijek je tako, ali ljudi dragi, dvojac Mulalic-Joldic ce ovaj klub gurnuti dodatna dva metra pod zemlju. Ne mogu vjerovati da cu ovo reci ali tacno mi fali Ivkovic. Od njega sam bar ocekivao najgore, sa Mulalicem sam se ponadao da je moooooozda bar mrvicu napredovao. Al jok, covjek je 2016. zaostao u 2006. i takav je i sad
Hahahaha, nevjerovatan post. Sudeci po tvom postu mi nismo na proljece 15 minuta dobrih odigrali. Cinjenica je da smo prva tri kola fantasticni bili i da smo trebali minimalno 7 bodova imati. Ok, protiv Veleza na Grbavici prvih 45 minuta cista fula, ali smo se u drugom poluvremenu probudili i nista losiji od njih nismo bili. Sto se tice ove zadnje utakmice, zalaganje je prije svega problem bilo i to je razlog poraza iskljucivo + glupe izmjene. S obzirom na to da u ekipi imamo amatere u vidu Resica, Malica i Gasala, zadnjeg veznog na poziciji spica, Mekica koji je u nevjerovatnom padu forme, Bekrica i Stilica koji, ruku na srce, zajedno ne smiju provesti 20 minuta na terenu, mi smo zasad veoma dobri. Zaboravljate da nama rezultati na terenu trenutno nisu prioritet i da vodimo mnogo bitnije bitke od te hocemo li zavrsiti peti ili sesti.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 apr 2022, 15:37

Mnogi ovdje ne shvataju da je zeleni teren trenutno najmanji problem. Ako se šta uradi dobro jest a ako se ne uradi nije neka tragedija, kada smo godinama čeznuli za trofejima, ispuštali ih u zadnjim minutama, kada smo ostajali bez licence, kada smo bili ismijavani zbog niza poraza, dok nemamo pobjede u gostima dvije godine možemo se vala strpiti još pola godine bez neke igre, footballa i evrope.

Usput budite realni da iole ima para u klubu na terenu sigurno ne bi gledali Malića, Kovačevića, Blaževića, Višticu, Osmanovića, Subašića, Resića, Gasala, Vučenovića i ostalu kompaniju. Da je situacija u klubu dobra i da imamo najviše ciljeve od 30 trenutnih igrača možda bi 5 ili 6 njih bi imali mjesto u tom Želji.

Strpite se još malo, napunimo Grbavicu, pomozimo Želji da pregura do kraja sezone a onda ako sve prođe bez nekih problema sve će biti puno bolje i izvan terena i na terenu.
mosa lošmi stićko tit-ula!

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 06 apr 2022, 15:42

1921boy je napisao/la:
06 apr 2022, 15:37
Mnogi ovdje ne shvataju da je zeleni teren trenutno najmanji problem. Ako se šta uradi dobro jest a ako se ne uradi nije neka tragedija, kada smo godinama čeznuli za trofejima, ispuštali ih u zadnjim minutama, kada smo ostajali bez licence, kada smo bili ismijavani zbog niza poraza, dok nemamo pobjede u gostima dvije godine možemo se vala strpiti još pola godine bez neke igre, footballa i evrope.

Usput budite realni da iole ima para u klubu na terenu sigurno ne bi gledali Malića, Kovačevića, Blaževića, Višticu, Osmanovića, Subašića, Resića, Gasala, Vučenovića i ostalu kompaniju. Da je situacija u klubu dobra i da imamo najviše ciljeve od 30 trenutnih igrača možda bi 5 ili 6 njih bi imali mjesto u tom Želji.

Strpite se još malo, napunimo Grbavicu, pomozimo Želji da pregura do kraja sezone a onda ako sve prođe bez nekih problema sve će biti puno bolje i izvan terena i na terenu.
:thumbup:

Posebno za boldirano.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 06 apr 2022, 15:55

Ljudi prvo neće da ozbiljno shvate ili su glupi da su Bekric,Stilic,Coca,Kosoric tu da pomognu mladjim igračima a ne da se od njih očekuje da zabiju po 20 golova po sezoni s 30 asistencija.
Nama je najveći problem što su kod nas igrači obični mahalasi koji nemaju pojma. Takvi šire pricu o Mulalicu i taktički se to pretvara na društvene mreže. Jer smo mi svakako mahalski klub.

Za dvije godine igre niti jedan mladi igrač nije napredovao. Niti je šta korisno uradio prvo na sebi pa tek ostalo. Zato kad ovi starci slabije odigraju nas nema.nigdje jer logicno da oni ne mogu igrati na visokom nivou 30 kola.
Al su ti igrači prvi mahalasi da pljuju trenere evo već godinama. Od Mekica koji se nafuro da je igrač pa do Subasica,Gasala koji za dvije godine nisu u stanju predriblati dva igrača.

Pišemo o nekim linijama,taktikama,treneru,a igrali s najgorom ekipom.u ligi. Pa zato ti ne treba trener,to.izadjes prvo poluvrijeme zabijes dva gola i caos.

Jedino se Edisu može zamjeriti što izmislja toplu vodu,gdje već ograničenog igraca stavljas nešto što ne može igrati. Ostalo smiješna priča zabadava.
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 06 apr 2022, 17:07, ukupno mijenjano 1 put.

veljaca16

Post Postao/la veljaca16 » 06 apr 2022, 16:35

Corcaigh je napisao/la:
06 apr 2022, 12:38
Druze, je li ih ti i ja ucimo linijama kretanja, postavljanju, pomjeranju linije itd. 3 odbrambena igraca prave iste greske 90 minuta, to nije do njih nego do onoga ko postavlja taktiku i uvjezbava ih na treningu. Znam da je nekada tesko razluciti gresku igraca i trenera, pogotovo u ligi gdje su igraci losi, ali ovo je ociti primjer da se na treningu ne radi kvalitetno. Da me ne razumijes pogresno, bio to Mulalic, Ivkovic, Sabljic, Musa, Zizovic, Nalic... isti je to klinac. Odes na tri treninga prve ekipe koju vodi bilo ko od njih i vidis da se mahalska ekipa ozbiljnije i profesionalnije uigrava za malonogometni turnir.
Sjetih se Krčmarevića kada je zaustavljao treninge i učio ih kako se postavlja, kako se izvodi aut itd. I onda ti isti igrači, koji pojma nemaju, po kafanama pričaju ''Šta on mene ima učiti kako se igra lopte'' :crazy:

Corcaigh
Kontakt:

Post Postao/la Corcaigh » 06 apr 2022, 17:03

skija5 je napisao/la:
06 apr 2022, 15:21
Corcaigh je napisao/la:
04 apr 2022, 14:44
Od jucer pokusavam napisati koji post ali me frapira kako vecina ovdje sve gleda crno ili bijelo i koliko ljudi nakon jedne utakmice nekoga koga su jucer dizali u nebesa oblate ili obrnuto. Ja sam se naravno nadao pobjedi jucer ali je nisam ocekivao jer od dolaska Edisa (iako vec godinama imamo isti problem, znaci nije samo do njega) znam sta ce se desiti. Pa mi u zadnjih 4-5 godina nismo uspjeli 2 puta za redom iskoristiti kiks rivala, ko da smo ukleti.

Gledam sta pisete za malog Malica i ne mogu vjerovati. Momak je ove sezone imao uspona i padova, svi smo svjesni da nije Carlos, ali je odigrao relativno solidnu sezonu i ovo je bila prva utakmica u kojoj je bio totalno van nje i bio je ocajan. Pa najbolji na svijetu odigraju losu utakmicu ili im jednostavno ne lezi protivnik, protivnicki igrac, postavka igre itd. Kao prvo nasi bekovi su konstantno izlozeni jer nemaju podrsku krila, i onda Mulalic izvede Resica koji je "bio los odbrambeno", ali je bar igrao odbranu, i uvede Gasala za kojeg pojam odbrana i vracanje ne postoji.

I na kraju sve padne na Malica, a nista bolji nisu bili ni Cocalic i Galic. Coca hladno uleti frajeru s dvije noge u sesnaestercu, pokupi ga po nogama ni blizu lopte i srecom pa je Gigovic sudija pa nije bio penal. Protiv Borca bi dobio i crveni jos. Kod prvog gola Galic izgubi igraca kojeg pokriva a Cocalic koji je pokrivao leptirice u onoj situaciji, pali nakon 5 sekundi da bi mozda trebao krenuti na loptu. Kod drugog gola covjek otrese nasu iskusnu odbranu, pobjeze im ko da ih nema, Coca kasni sa ofsajd zamkom i setka se nazad, Malic dize ruku umjesto da trci za igracem, Galic ostavlja svog igraca, ulazi u sredinu totalno bez potrebe jer igraca kojem je lopta bila namjenjena nije mogao ni u ludilu stici. Sansa poslije toga preslikana situacija kao kod gola. Coca i Kosoric spavaju zimski san, Coca se setka nazad i Galic jadan pokusava nesto pokriti. Kod treceg gola Malic istrcava naprijed jer jedan igrac izbacuje nasu dvojicu defanzivnih veznjaka, covjek ga izbaci ko da ga nikad nije ni bilo, Cocalic umjesto da pokrije Malica ostaje na svojoj poziciji, opet defanzivni veznjaci kasne i Galic ostavlja svog covjeka i pokriva dvojicu prakticki i na kraju njegov igrac zabija.

Ovdje se radi o nizu totalno losih reakcija SVIH odbrambenih igraca i kola se ne mogu lomiti na samo jednom. Dakle, trener nije uradio dobar posao sa postavljanjem defanzivne linije i uigravanjem odbrambenih zadataka.

Dalje, Mulalic. Pa poslije derbija je bio Simeone? Poslije Veleza, oni ti ga puse Edise? Sad otkaz? Odlucite jbm misa. Trenera ne cini jedna utakmica ili jedan pojedinacan rezultat nego progres i ono sto se pokazuje na terenu. A Edis nije apsolutno nista pokazao na terenu u ovih 5 kola. Prva dva kola hajc, borba, visoki presing, pobjeda na derbiju protiv uzasno tankih anamo onih i poraz od Veleza koji ti je pokazao sta je problem takve postavke. Protiv Leotara teren bio kriv, nikako cinjenica da smo odigrali 3 pasa za citavu utakmicu i da smo 80 minuta nabijali loptu ko budale. Velez nas ubio na Grbavici, zabijemo ni iz cega gol (opet iz nabijene lopte), Edis mag, Marcelo Bielsa, tri boda su bitna... Jesu tri boda bitna, ali onda se desi ovo sto se desi sad. Da se tad kritikovala igra, da se kritikovala poslije Leotara, mozda bi se nesto i promijenilo za ovu utakmicu. I dodje Posusje, izmjene promasis totalno kao i na svakoj utakmici, izmisljas toplu vodu, takticki si nula svakako i kako ocekujes da ces pobijediti? Sa defanzivnim veznim u napadu, Stilicem na krilu, Bekricem u prvih 11?

A o kojim mi veteranima i omladincima pricamo? Imas skupinu totalno netalentovanih amatera kojima si dao sansu iz jednog razloga, i to mi je bilo okej. Planiras smanjiti troskove i igrati sa 7 omladinaca, super, onda je najbolje to uraditi kad imas 7 ocajnih omladinaca, pa ti nije ni zao sto ces ih unistiti. Onda totalno postaras ekipu, ostavis dio tih mladih koji su odron, umjesto da dvojici perspektivnih das sansu da uce od starijih igraca. Ali ne moze jer se Joldic nije ogradio od njih. Na ljeto umjesto da dovedes dobrog napadaca, covjeka koji voli Zelju, ti dovedes anonimusa koji ne zna trcati i crnca koji ima srcanih problema pa onda dva mjeseca ganja papire. Umjesto da dovedes krilo koje bi prvilo dar mar na terenu, koje te ceka mjesec dana da posaljes ugovor, ti dovedes Resica (nemam nista protiv njega licno), Cerimagica koji pitanje kad ce zaigrati, ostavis Gasala i guras Subasica i Stilica na krilo. E da, i Boju si htio na krilo gurnuti...

E tu dolazimo do problema sto kod nas u klubu, tacnije u upravi, nema niti jedna jedina osoba koja ima ikakve veze sa sportom ili fudbalom, i te osobe donose odluke o trenerima, igracima, raspisuju konkurse za strucne pozicije... Dovedes SD za kojeg niko u klubu ne zna koji mu je opis posla i sta je covjek do sad uradio. Bojim se da cemo izginuti ako nastavimo ovako bez ikakvog plana nadajuci se i iscekujuci amerikanca.

Od glave riba smrdi i uvijek je tako, ali ljudi dragi, dvojac Mulalic-Joldic ce ovaj klub gurnuti dodatna dva metra pod zemlju. Ne mogu vjerovati da cu ovo reci ali tacno mi fali Ivkovic. Od njega sam bar ocekivao najgore, sa Mulalicem sam se ponadao da je moooooozda bar mrvicu napredovao. Al jok, covjek je 2016. zaostao u 2006. i takav je i sad
Hahahaha, nevjerovatan post. Sudeci po tvom postu mi nismo na proljece 15 minuta dobrih odigrali. Cinjenica je da smo prva tri kola fantasticni bili i da smo trebali minimalno 7 bodova imati. Ok, protiv Veleza na Grbavici prvih 45 minuta cista fula, ali smo se u drugom poluvremenu probudili i nista losiji od njih nismo bili. Sto se tice ove zadnje utakmice, zalaganje je prije svega problem bilo i to je razlog poraza iskljucivo + glupe izmjene. S obzirom na to da u ekipi imamo amatere u vidu Resica, Malica i Gasala, zadnjeg veznog na poziciji spica, Mekica koji je u nevjerovatnom padu forme, Bekrica i Stilica koji, ruku na srce, zajedno ne smiju provesti 20 minuta na terenu, mi smo zasad veoma dobri. Zaboravljate da nama rezultati na terenu trenutno nisu prioritet i da vodimo mnogo bitnije bitke od te hocemo li zavrsiti peti ili sesti.
Molio bih te da opet procitas moj post, pa onda svoj i jos jednom moj, pa da mi opet repliciras i objasnis mi sta si zelio reci. Doslovno si napisao isto sto i ja sa izuzetkom prve dvije recenice. Pa evo da se na njih nadovezem, takticki smo dobro odigrali prve dvije utakmice (kako sam vec rekao, hajc i visoki presing) ali tehnicki tu nije bilo nista posebno. Ako je utakmica sa Leotarom bila fantasticna onda i nismo za vise od borbe za opstanak, a dobro si napisao za Velez, bas kako mi se svidja, "nismo bili nista LOSIJI od njih". Sto se tice zalaganja u zadnjoj utakmici, ono ti je pokazalo koliko smo losi tehnicki i da fudbal nije samo "izginuli smo na terenu" jer to je nemoguce odigrati u 30+ kola u toku sezone.

Samo jedno pitanje, rezultati nisu prioritet? Zasto u klubu ljudi krv pisaju da bi obezbijedili licencu za Europu? Zasto smo doveli hrpu beskorisnih igraca i opteretili finansije? Ne poklapa se tu nesto.

veljaca16 je napisao/la:
06 apr 2022, 16:35
Corcaigh je napisao/la:
Druze, je li ih ti i ja ucimo linijama kretanja, postavljanju, pomjeranju linije itd. 3 odbrambena igraca prave iste greske 90 minuta, to nije do njih nego do onoga ko postavlja taktiku i uvjezbava ih na treningu. Znam da je nekada tesko razluciti gresku igraca i trenera, pogotovo u ligi gdje su igraci losi, ali ovo je ociti primjer da se na treningu ne radi kvalitetno. Da me ne razumijes pogresno, bio to Mulalic, Ivkovic, Sabljic, Musa, Zizovic, Nalic... isti je to klinac. Odes na tri treninga prve ekipe koju vodi bilo ko od njih i vidis da se mahalska ekipa ozbiljnije i profesionalnije uigrava za malonogometni turnir.
Sjetih se Krčmarevića kada je zaustavljao treninge i učio ih kako se postavlja, kako se izvodi aut itd. I onda ti isti igrači, koji pojma nemaju, po kafanama pričaju ''Šta on mene ima učiti kako se igra lopte'' :crazy:
Apsolutno si upravu sto se toga tice. Ne znam, volio bih misliti da za sve postoji neki lijek i da pogotovo Edis ima damu da im to ne dozvoli. Ali se slazem sa poentom.

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 06 apr 2022, 19:10

1921boy je napisao/la:
06 apr 2022, 15:37

Normalno da je tragedija jer ti eventualna evropa donosi minimum milion što mi nemamo već godinama.
Tragedija je da si blizu Evrope a da ne pobjedis ekipu kojoj Sarajevo s crvenim zabije šest.

Ko će to obezbjediti novac za funkcioniranje kluba? Da nece možda ovi ublehasi što sad raspolažu s pola.miliona,i onda da čekaju nekog amerikanca da li će doći ili ne,ako ne dodje odose oni kao svi ostali ublehasi koji se vrte po klubu godinama.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 06 apr 2022, 19:31

Ima li iko da se izjasni u vezi ovog Amerikanca.Pa nisi Tito da te cekamo evo već pola godine.Ako neće nek se kaze da se vise nenadamo da će bit ko fol bolje.

Zeljo21
Kontakt:

Post Postao/la Zeljo21 » 06 apr 2022, 19:35

Velez, Sarajevo u finalu kupa vjerovatno.. Meni se cini da od Evrope nema ništa ove godine..

Azzuri
Kontakt:

Post Postao/la Azzuri » 06 apr 2022, 19:55

Eto sad i da budemo nekim cudom 4., nema sanse za Europu...da razbijemo sve dileme :rol:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 06 apr 2022, 20:14

Alipasino je napisao/la:
06 apr 2022, 19:31
Ima li iko da se izjasni u vezi ovog Amerikanca.Pa nisi Tito da te cekamo evo već pola godine.Ako neće nek se kaze da se vise nenadamo da će bit ko fol bolje.
Eo ja. Reci samo šta da se izjasnim? :mrgreen:
mosa lošmi stićko tit-ula!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 06 apr 2022, 21:50

Hulahopka je napisao/la:
05 apr 2022, 11:29
Ma kakav Fatai, sta nam neki dan napisase treba on još pure jesti da zaigra,kao kod nas sve talenti.
Stavili Hodzica špica frajer trči ko muha bez glave. Al tamo negdje neko rekao da je on top. Svaki igrač koji nije trenirao u našoj ligi je u prednosti nad našim. Jedino u situaciji kad nemaš koga onda možeš koristiti Hodzica,Gasala,Subasica,Resica a ne zna se koji gori od goreg,bez ikakvoga učinka za ekipu. Isto panjeve da staviš na krila Al panjeve koji trče.
Hodžić za naše uslove,top igrač.Ko je bio u Posušju vidio je tu energiju kod momka,za razliku od ostalih.
Frajer hladno može 180 minuta odigrati bez ikakvih problema.Gdje god da ga staviš.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 06 apr 2022, 22:06

veljaca16 je napisao/la:
06 apr 2022, 16:35
Corcaigh je napisao/la:
Bio sam na minimalno tri treninga jednog Bake Sliškovića,i Mulalića,neuporediva razlika intenziteta treninga kod Edisa za razliku od ovog navodnog odličnog trenera.
Baka je imao iskustvo (a i kvalitet igrača kao i Beusa)
al njemu su pomoćnici bili prevaga.

A da ne pričam o jednom Ivkoviću,da mu nije bilo čupe,nebi nas na mapi bilo.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Proximic i 4 gosta.