Formula 1
Moderator/ica: rio_Ferdy88
Re: Formula 1
Lec maestralan. 

Ovo će biti između RB i Ferraria, svaku utrku su sve brži od konkurencije.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
Ne izgleda mi da je Mercedes nešto napredovao, opet sekunda zaostatka + najružniji bolid ubjedljivo 

MANIJACI JUG 1987
MI SMO ONI ŠTO NE DAJU NA SVOJE!
Još gore po njih je to što im se Mclaren opasno približio, a i Alpina izgleda sve bolje i bolje. Vidjeti ćemo ih u Imoli, tamo će Mercedes donijeti novo krilo, a onda novi aero paket stiže u Barceloni.BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 09:41Ne izgleda mi da je Mercedes nešto napredovao, opet sekunda zaostatka + najružniji bolid ubjedljivo![]()
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- QUARTERBACK
- Kontakt:
odlican ferrari
raduje me sto se perez priblizio samom vrhu i sad je skoro uvijek unutar pola sekunde s vodecim.. tu ce biti duela strasnih
mcclaren se popravio sto je lijepo za vidjeti jos jedan konkurent vise trenutno mercedesu
raduje me sto se perez priblizio samom vrhu i sad je skoro uvijek unutar pola sekunde s vodecim.. tu ce biti duela strasnih
mcclaren se popravio sto je lijepo za vidjeti jos jedan konkurent vise trenutno mercedesu

Nezgodno je što je Lec iza 2 RB, mogu ga lagano uzeti na startu, jer je slabo startao u prve 2.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
-
- Kontakt:
Perez ce dobit kaznu sigurno
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Kako nije funkcionisao ? ...osim sto je napravio ogromnu gresku nisam vidio neke probleme s bolidom ni da se zalio na isti ...BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 09:38Sajncu nije bolid funkcionisao u zadnjem izlasku, nije do njega
- BocaJuniors1905
- Kontakt:
jelle je napisao/la: ↑09 apr 2022, 10:05Kako nije funkcionisao ? ...osim sto je napravio ogromnu gresku nisam vidio neke probleme s bolidom ni da se zalio na isti ...BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 09:38Sajncu nije bolid funkcionisao u zadnjem izlasku, nije do njega
Carlos Sainz:
“It was a disaster. First the red flag and then the car didn't start. We went out on the track late and I couldn't do the lap to warm up the tyre. Overtaking will be very complicated. We have to try to come back.”
MANIJACI JUG 1987
Kakva peharda je Alonso , nerealno.Prvo prosla utrka , otkazivanje kada je mogao mozda na 5 mjesto , danas ovo kada je bio brutalno brz.Ako starta 10ti, mislim da se moze dosta probiti uz jak start , mozda izvuci nekim cudom i raspletom top 6.Bit ce brz , to je evidentno.Ne znam kakvo je ostecenje , da li ce popusiti kaznu ili ce sta mjenjati na bolidu.
Rece Russell da ce biti gori nego u Jeddah. Imate njegov odlican intervju na nekoliko britanskih portala. Rekoh od 5-6 utrke cemo sve znati. Ne cini se da ce bit dobra sezona za Merc.
- Jakobsen91
- Kontakt:
Ma tesko ce se Alonso probiti, osim ako ne bude nepredvidjenih okolnosti. Uvijek je u Australiji bilo tesko preticati, meni od novijih utrka uvijek prvi sinonim 2017, kad je Hamilton poveo, Vettel drugi, ali Ham prvi u box i zaglavio se iza Maxa, vozikao se i ni jednog trenutka nije ni mogao napasti. Vettel ga odradio kroz box. Prljav vazduh ubija, vidjet cemo kako ce biti sad sa novim bolidama, ali tesko da se nesto puno popravilo.
Sta je sa Checom to bilo? Vidim pominjete neku kaznu, ako tog ne bude fina strateska prednost za RB, na ovakvom tipu staze dva bolida u vrhu. Bez obzira sto Ferrari ocigledno ima blagu prednost, moglo bi se kroz box nesto odraditi. Ovako ako bude 1v1 Max vs Leclerc, Charles je u prednosti, tesko moze ispustiti pobjedu.
Sta je sa Checom to bilo? Vidim pominjete neku kaznu, ako tog ne bude fina strateska prednost za RB, na ovakvom tipu staze dva bolida u vrhu. Bez obzira sto Ferrari ocigledno ima blagu prednost, moglo bi se kroz box nesto odraditi. Ovako ako bude 1v1 Max vs Leclerc, Charles je u prednosti, tesko moze ispustiti pobjedu.
Bolid je funkcionisao , to se ugasio u boxu pa je malo kasnio s izlaskom ...sve u svemu imao je priliku za jedan cist krug ...bolid je radio kad ga pokusao izvest ...imao je nesrecu kod prvog postavljanja vremena , a onda je usro i zavrsio 9 ti...malo nesrece i malo vise do njegaBocaJuniors1905 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 10:06jelle je napisao/la: ↑09 apr 2022, 10:05Kako nije funkcionisao ? ...osim sto je napravio ogromnu gresku nisam vidio neke probleme s bolidom ni da se zalio na isti ...BocaJuniors1905 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 09:38Sajncu nije bolid funkcionisao u zadnjem izlasku, nije do njegaCarlos Sainz:
“It was a disaster. First the red flag and then the car didn't start. We went out on the track late and I couldn't do the lap to warm up the tyre. Overtaking will be very complicated. We have to try to come back.”
Zadnja izmjena: jelle, dana/u 09 apr 2022, 11:42, ukupno mijenjano 1 put.
Nije ispostovao navodno zute zastave ...tj. nije usporio kod postavljanja brzog krugaJakobsen91 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 11:35Ma tesko ce se Alonso probiti, osim ako ne bude nepredvidjenih okolnosti. Uvijek je u Australiji bilo tesko preticati, meni od novijih utrka uvijek prvi sinonim 2017, kad je Hamilton poveo, Vettel drugi, ali Ham prvi u box i zaglavio se iza Maxa, vozikao se i ni jednog trenutka nije ni mogao napasti. Vettel ga odradio kroz box. Prljav vazduh ubija, vidjet cemo kako ce biti sad sa novim bolidama, ali tesko da se nesto puno popravilo.
Zavisi na kojim ce gumama startati.On ce vjerujem ciljanom ici da ostane duze na stazi i da vreba greske.Tesko definitivno prestizati ali ne i nemoguce.Vidjet cemo , letio je stazom , ako bude jednako brz i ako ima dobat setup bolida za trku sve je moguce.Jakobsen91 je napisao/la: ↑09 apr 2022, 11:35Ma tesko ce se Alonso probiti, osim ako ne bude nepredvidjenih okolnosti. Uvijek je u Australiji bilo tesko preticati, meni od novijih utrka uvijek prvi sinonim 2017, kad je Hamilton poveo, Vettel drugi, ali Ham prvi u box i zaglavio se iza Maxa, vozikao se i ni jednog trenutka nije ni mogao napasti. Vettel ga odradio kroz box. Prljav vazduh ubija, vidjet cemo kako ce biti sad sa novim bolidama, ali tesko da se nesto puno popravilo.
Sainz je ovdje apsolutno zasro. Ako nemas uslove za P1 i nemas vec neko postavljeno solidno vrijeme, onda ne ides glavom kroz zid nego limitiras stetu i uzmes cetvrto mjesto.
Sutra moze usima mahati, a mogao se barem boriti za podijum.
Sutra moze usima mahati, a mogao se barem boriti za podijum.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Šta je to bilo sa Vettelom kad su ga jedva spremili za jedan krug?
Godinama su te topili, ali ostao si jak kao Čelik!
Nihe se nesto hass proslavio u kvalifikacijama
Sainz mi izgleda kao novi Raikkonen. Kada je trebao biti uz Seba i pomagati mu u one dvije sezone on je bio daleko iza. S druge strane Bottina je pomagala Hamu. Sada skoro identicno Perez pomaze Maxu, a Sainz pravi pocetnicke greske. Mora biti vise uz Leca. Ove dvije utrke je lik vozio u svom nekom svijetu, nafakasko drugo mjesto i jedno trece.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.