Edin Džeko - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

dzenidm
Kontakt:

Re: Edin Džeko

Post Postao/la dzenidm » 19 maj 2009, 17:42

danas se pise samo o edinu, na svim sportskim portalima,,,,,, majstor

SINE
Kontakt:

Post Postao/la SINE » 19 maj 2009, 18:45

SVE SE učestalije piše o mogućem odlasku Edina Džeke iz Wolfsburga. Zainteresiranih ima na pretek, a ističu se Manchester United, Milan i Arsenal.

Tvrdi to njemački Bild u podsjećanju na sjajnu suradnju reprezentativca Bosne i Hercegovine i Brazilca Grafitea. Ovaj je dvojac kroz sezonu postigao 51 pogodak (Džeko 25), čime su svoju momčad doveli do vodećeg mjesta na ljestvici njemačke Bundeslige. Kolo prije kraja prvenstva Wolfsburgovi nogometaši sakupili su 66 bodova, dva više od minhenskog Bayerna te će u posljednjoj utakmici natjecanja protiv Werdera tražiti naslov prvaka.

Džeko je postigao tri pogotka u 5:0 pobjedi Wolfsburga kod Hannovera, a Bild piše da je problem taj što se sa svakim novim pogotkom pojavi i neki novi potencijalni kupac za Džeku.

"Prvi pogodak protiv Hannovera jedan je od najljepših je i najvažnijih u mojoj karijeri", kazao je Džeko, koji ne ostaje imun na ponude koje pljušte sa svih strana.

"Razočaran sam što je trener Felix Magath otišao, nakon što završi sezona morat ću razmisliti što dalje. Situacija se promijenila", objasnio je Džeko, koji je za 2,5 milijuna eura u Wolfsburg pristigao iz Teplica 2007. godine. Vrijednost mu se sada procjenjuje na 20 milijuna eura, a ugovor s njemačkim Bundesligašem ističe mu 2011.

Wolfsburg: Želimo zadržati Džeku

Bosanski napadač Wolfsburga Edin Džeko (23) svakako će biti jedan od najtraženih nogometaša na tržištu u narednom ljetnom prijelaznom roku. Za njega se otimaju redom najveći svjetski klubovi.

Među zainteresiranima su navodno Manchester United, Arsenal i Chelsea, a spominje se i Milan. Ipak, uprava Wolfsburga ne želi razdvojiti obojiti tandem Džeko - Grafite, iako je objektivno teško za vjerovati da neće popustiti pred milijunima koji će za njega biti ponuđeni.

"On je jedan od najvažnijih igrača u našem sustavu igre i želimo da ostane", rekao je generalni direktor Wolfsburga Jürgen Marbach. Džeko je ove sezone u Bundesligi ostvario sjajan učinak od 25 pogodaka i 10 asistencija, vrijednost mu se procjenjuje na 20 milijuna eura, a ugovor s klubom istječe mu 2011.
SAMO ŽELJO

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 19 maj 2009, 18:49

A_d_0 je napisao/la:e jbg sad dje ce 40.000.000...pa jbt ovo mu je 1 sezona da igra na vrhunskom nivou..pretjerase ga,,
U tome i jest fol. Stavili su ovoliku cijenu da bi odbili klubove koji ga žele kupiti. Wolfsi ga žele zadržati u svojim redovima, a znaju da nijedan klub za Džeku neće dati 40 miliona eura. U tekstu još stoji da je Magath rekao kako Džeko vrijedi 25 mil eura.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 maj 2009, 18:52

40 miliona lal, kada sam to pročitao, hehe. Otići će on za 15-20 miliona, nemaju oni love da zadrže Edina.

zenicanin
Kontakt:

Post Postao/la zenicanin » 19 maj 2009, 21:04

Džeko: Znam da me Chelsea zove, ali radije bih u Italiju

Edin Džeko, napadač Wolfsburga i otkriće sezone u nogometnoj Bundesligi, dao je svoj prvi intervju za talijanski tisak, konkretno Corriere dello Sport...

- Znam da me Chelsea želi i da su ljudi iz londonskog kluba već razgovarali i s mojim agentom i s Wolfsburgom. No, još je uvijek prerano govoriti o ljetnom prijelaznom roku - ispričao je 23-godišnji centarfor za rimski dnevnik otkrivši:

- Moj je san ipak zaigrati u Seriji A, i to u Milanu ili u Juventusu.

Džeko, koji golove zabija rijetko viđenom lakoćom, eksplodirao je ove sezone s 25 bundesligaških golova. Još je četiri dodao u Kupu UEFA-e, te još šest u Njemačkom kupu. Tijekom sezone također je i u 12 navrata dodao za gol, od čega u deset navrata u Bundesligi, dokazavši da nije klasičan napadač-egoist.

Interes za njega pokazali su dosad još i Tottenham, Bayern i Arsenal. Džekina cijena trenutačno se kreće oko vrtoglavih 20 milijuna eura.

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 19 maj 2009, 22:08

Po Transfermarktu po kojim eto svako gleda cijena iznosi 12.5 miliona eura. Ostaje da vidimo šta će biti za Džekinhom :mrgreen:

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 19 maj 2009, 22:33

ma otići se za nekih 20-25 mil jer je mnogo klubova koji ga žele. Bez obzira na sve najrealnija opcija je Arsenal pa potom Milan ;)

rob do bagro
Kontakt:

Post Postao/la rob do bagro » 19 maj 2009, 22:35

ako navija za milan i zeli zaigrati za njega onda treba i prec tamo
,,DUSA BOGU...TIJELO ZEMLJI...SRCE CELIKUUU,,

SMRT FASIZMU!!!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2009, 22:45

Ma koliko ja volio Chelsea, mislim da je Arsenal najrealnija i najbolja opcija za Edina Dzeku. Dobit ce sansu, ima sjajan vezni red, toliko zahvalnih igraca koji vise vole asistirati nego zabiti, sve predispozicije za uspjeh.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

el-fighter
Kontakt:

Post Postao/la el-fighter » 19 maj 2009, 22:47

rob do bagro je napisao/la:ako navija za milan i zeli zaigrati za njega onda treba i prec tamo
Slažem se. Ako mu je to životna želja, nek ode tamo, odigra jednu-dvije sezone, ako se snađe bit će dobro, a ako mu nekrene davanje golova, vrata Wolfsa za njega su širom otvorena.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe

Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 19 maj 2009, 23:15

Mein Sohn ist so lauffaul wie Misimovic"

Glückwünsche zur Meisterschaft bekam Trainer Felix Magath von der Konkurrenz aus Stuttgart und München bereits nach dem Sieg in Hannover.

Auf die Frage ob sein älterer Sohn dem VfL Wolfsburg die Daumen drückt, auch wenn er in München Fußball spielt, sagte Magath im Interview mit dem DSF: "Natürlich sind alle mittlerweile Wolfsburg-Fans. Alle haben ihren Lieblings-Spieler und ihr Trikot. Leonard (der Ältere der beiden Söhne) hat ein Trikot von Misimovic. Das entspricht auch seinen Fähigkeiten, er wäre auch eine Nummer 10 - technisch gut, gute Übersicht, aber lauffaul. Raffael hat sich Diego Benaglio als Vorbild ausgesucht. Er ist aber auch ein Feldspieler und im Mittelfeld zuhause, sehr lauffreudig, aggressiv und aktiv - daher ist es überraschend, dass er auf Benaglio abfährt." de nek ovo nek prevede

bh hrvat
Kontakt:

Post Postao/la bh hrvat » 19 maj 2009, 23:17

dzenidm je napisao/la:Mein Sohn ist so lauffaul wie Misimovic"

Glückwünsche zur Meisterschaft bekam Trainer Felix Magath von der Konkurrenz aus Stuttgart und München bereits nach dem Sieg in Hannover.

Auf die Frage ob sein älterer Sohn dem VfL Wolfsburg die Daumen drückt, auch wenn er in München Fußball spielt, sagte Magath im Interview mit dem DSF: "Natürlich sind alle mittlerweile Wolfsburg-Fans. Alle haben ihren Lieblings-Spieler und ihr Trikot. Leonard (der Ältere der beiden Söhne) hat ein Trikot von Misimovic. Das entspricht auch seinen Fähigkeiten, er wäre auch eine Nummer 10 - technisch gut, gute Übersicht, aber lauffaul. Raffael hat sich Diego Benaglio als Vorbild ausgesucht. Er ist aber auch ein Feldspieler und im Mittelfeld zuhause, sehr lauffreudig, aggressiv und aktiv - daher ist es überraschend, dass er auf Benaglio abfährt." de nek ovo nek prevede
polako mi postaje jasnije zasto ovoliko postova o bundesligi , izgleda da su vecina posjetitelja ovoga foruma yugo svabe, a ja pomislio zbog nasih igraca u tim klubovima, pisi bre po naski da te ceo svet razume

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 19 maj 2009, 23:24

Clanak o magatu.. eo ukratko prevod ono najvaznije...

Magatov sin lici na Misimovica...

kaze iako mu sin igra u Minhenu da je veliki fan Wolfsburga te kako mu sin ima dres Misimovica... kaze da ce mu i sin biti desetka da vjeruje u njegove sposobnosti da je tehnicki potkovan i ima dobar pregled ige kao i misimovic...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

dzenidm
Kontakt:

Post Postao/la dzenidm » 19 maj 2009, 23:25

adnan_hz je napisao/la:Clanak o magatu.. eo ukratko prevod ono najvaznije...

Magatov sin lici na Misimovica...

kaze iako mu sin igra u Minhenu da je veliki fan Wolfsburga te kako mu sin ima dres Misimovica... kaze da ce mu i sin biti desetka da vjeruje u njegove sposobnosti da je tehnicki potkovan i ima dobar pregled ige kao i misimovic...
hvala bre, ne ide mi svabski.......... a magath je kralj covjek,, covjek voli bosnje i gotovo.. nadam se da ce sada kojeg u schalke dovesti, mozda ibricica ili zeca

MT87TM
Kontakt:

Post Postao/la MT87TM » 19 maj 2009, 23:46

Virtu4l je napisao/la:Ma koliko ja volio Chelsea, mislim da je Arsenal najrealnija i najbolja opcija za Edina Dzeku. Dobit ce sansu, ima sjajan vezni red, toliko zahvalnih igraca koji vise vole asistirati nego zabiti, sve predispozicije za uspjeh.
meni arsenal uopste nije dobro rjesenje za dzeku jer covjek treba osvajat lige prvala prvenstva gdje bude igrao a arsenal tavori jedva uzme to neko 4 mjesto u engleskoj dzeko je vec sad klasa i zato moze samo igratu najveceim klubovima tipa milan-man utd .juve
Naser Oric
Don't forget Srebrenica!!!
Don't forget 11.07.1995!!!
Ljubav je stanje u kojem čovjek vidi stvari onakvima kakve one nisu.
Baraž mubarek olsun!!!

adnan_hz
Kontakt:

Post Postao/la adnan_hz » 19 maj 2009, 23:51

ma dzeko navalio da ide u italiji nece on u englesku...
F.K. Sarajevo - Reprezentacija BiH - Internazionale - Liverpool FC

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 19 maj 2009, 23:56

Sve ovo oko Dzeke sto se prica zadnje vrijeme nadam se imace pozitivan epilog.

Mislim da Dzeko treba pametno ovdje postupiti i razgovarati sva eventualnim buducim klubom i pitati ih sta oni zele i ocekuju od Dzeke odmah sad u sledecoj sezoni.

Jer je vrlo vazno da Dzeko igra skoro svaku utakmicu ako je moguce ili sto vise utakmica a to ce biti vrlo tesko.
Bilo koji klub koji ce drzati Dzeku na klupi puno vremena mislim naravno nije dobro rijesenje za Dzeku bez obzira da li je Arsenal, Milan, Chelsea ili sta vec.

Onda bi bilo mnogo bolje da ostane u Wolfsburgu.

Ja licno bi volio vidjeti Dzeku u Liverpoolu sa Torresom u napadu pogotovo jer mu je u Liverpoolu jedina konkurencija prava Ryan Babbel koji je dosta slab odkad igra u Liverpoolu.
Dirk Kuyt napadac je isto ali on vecinom igra na sredini terena ove sezone tako da Dzeko ima odlicne sanse u napadu sa Torresom.
Zadnja izmjena: Pauk, dana/u 19 maj 2009, 23:57, ukupno mijenjano 1 put.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

TokiVoki

Post Postao/la TokiVoki » 19 maj 2009, 23:56

MT87TM je napisao/la:
Virtu4l je napisao/la:Ma koliko ja volio Chelsea, mislim da je Arsenal najrealnija i najbolja opcija za Edina Dzeku. Dobit ce sansu, ima sjajan vezni red, toliko zahvalnih igraca koji vise vole asistirati nego zabiti, sve predispozicije za uspjeh.
meni arsenal uopste nije dobro rjesenje za dzeku jer covjek treba osvajat lige prvala prvenstva gdje bude igrao a arsenal tavori jedva uzme to neko 4 mjesto u engleskoj dzeko je vec sad klasa i zato moze samo igratu najveceim klubovima tipa milan-man utd .juve
Eto juve i milan se ubise od osvajanja lige prvaka :lol:

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 20 maj 2009, 00:18

Jeste Arsenal najbolja opcija ako bi Dzekson negdje isao, pod uslovom da ga topnici hoce dovesti.
Ali njemu bi bilo najbolje da ostane u Wolfsburgu, bar jos jednu sezonu. Bice vjerovatno prvak, mozda i najbolji strelac, ucesniik LP-a.
Dobra klapa, stimung na nivou, sve zdravo, samo jos da nadju trenera po mjeri.
A za velike timove i "vece" lige ima vremena...korak po korak. 8-)
Vom Jäger zum Gejagten

Zijo
Kontakt:

Post Postao/la Zijo » 20 maj 2009, 00:30

Zaključano

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: antisisoja1919, Beduin, Confiance, zikerrz21 i 59 gostiju.