La Liga
Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers
Re: La Liga
Otišli Ronaldo, Messi, Neymar.
Bice bolja kad dodju Mbappe i Haland u Madrid. Nema razloga za brigu.
Bice bolja kad dodju Mbappe i Haland u Madrid. Nema razloga za brigu.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
I kad ih dovedete opet ce vas Xaviball natezati, a problemi Primere se neće riješiti.
Neće, ostaće nepokošena trava pred sljedeci okršaj na Bernabeu.
Nisam ni gledao, vidim sad pomocu VARa Eintrachtu skinuli čist penal.
Ovako kad je Barcelona igrala protiv nekih nesretnika u La Ligi, lik izbio loptu Depayu i njega malo zakačio i odmah im sviran penal.
Još gore što sudija neki Srbin haman, Ivanovic Jovanovic. Vidi se da imaju slicno porijeklo.
Ovako kad je Barcelona igrala protiv nekih nesretnika u La Ligi, lik izbio loptu Depayu i njega malo zakačio i odmah im sviran penal.
Još gore što sudija neki Srbin haman, Ivanovic Jovanovic. Vidi se da imaju slicno porijeklo.
Izvini ali pricas totalno neargumentovano.NisamInSajder je napisao/la: ↑07 apr 2022, 23:55Trofeji i rezultate donose 4-5 ekipa koje tada izbore Europu, tako da to i nije toliko mjerodavno. La Liga po tome i jeste druga liga na svijetu. Ali, ako gledaš sredinu tablice ili donji dio (na što sam prvenstveno mislio), mislim da je to na strani drugih liga. EPL daleko (zbog silnog novca kojeg oni imaju), Bundesliga i Serija A su tu negdje, ali bih dao prednost tim ekipama uvijek. Recimo Wolfsburg, Stturgart, Bielefeld su kvalitetniji od Levantea, Mallorce, Cadiza ili Raya, Espanyola, ili u drugom slučaju Udinese, Genoa, Bologna itd.JoeBleck je napisao/la: ↑07 apr 2022, 23:34Ovo zadnje je bas pucanje u koljena samom sebi.NisamInSajder je napisao/la: ↑07 apr 2022, 23:26Ma Eintracht odlično pripremljena ekipa, imaju dobrog trenera sa modernim i dobrim stilom fudbala. Za ovu Barcelonu se moglo pretpostavljati da će imati problema sa ekipama koje igraju dinamično, agresivno, koje žele da naprave haos na terenu trkom. Ali, mogu ovo Xavi i ekipa proći.
U El Classicu je mnogo pomogao i Ancelotti, svojom taktikom i selekcijom igrača.
A i treba skontati više da je La Liga kvalitetom pala, prestigli su je i Bundesliga i Seria A.
Siguran sam da nisi ozbiljan kad si ovo napisao.Apsolutno ni jedan jedini argument nemas.
La Liga jeste u padu ali i kao takva i dalje uz EPL.Rezultati i sami trofeji govore za sebe.
Mozes li se sjetiti zadnje titule jednog kluba Serije A ili BuLija ? Cisto onako da nas nostalgija zatrese?
Jel treba da iznosimo cinjenice da su ekipe La lige u zadnjih 10 godina osvojili vise titula nego svi ostali zajedno?
Stvara se preveliki jaz kvalitete u La Ligi između vodećih par ekipa i ostatka, što nije dobro u jednu ruku. Vodeći ili stagniraju ili napreduju, dok ovi ostali sve više i više padaju.
A sve to je slučaj zbog trenera koji su preplavili La Ligu, a i manjka novca.
Pokusavas me ubjediti da je tamo neki Union Berlin , Fiorentina ili Wolvesi jaci od Villareala , Valencije , Bilbaoa , ekipa koje su sredina tabele Primere.
Ne pije vode , iskreno.
Ako je sta postala Primera , postala je konkurentna , smanjen je kvalitet ali je postala mnogo nepredvidiva.
Jucer taj prosjecan klub iz Primere , odrza cas fudbala jednom od najmocnijih klubova danasnjice , velikom Bayernu.
Sta mislis bi li Crystal Palace , Wolvesi , Fiorentina , Union Berlin na ovakav nacin mogli ostaviti Bayern na 0 , bukvalno 90 minuta bez sanse i ideje na terenu?
Preozbiljna liga je Primera da uopste mozes pomisliti da Buli ili Serija A imaju ikakav domet.
Trofeje donosi 7 ekipa koje idu u Evropi , to je gotovo pola lige.Pa necu valjda mjeriti snagu lige Brendfordom , Cadizom i Augsburgom ? Ti kao imas parametar gdje bas od tog osmog mjesta u Primeri ekipe postaju kante a u drugim ligama neke super sayan masine ?
Ne branim La ligu , pljujem je prvi na ovoj temi , opala je ali za klasu i dalje jaca od Svaba i Talijana.Uopste i dalje nije daleko od EPLa.
- NisamInSajder
- Kontakt:
Tebi je mjerilo da je liga kvalitetna zato što je Villareal pobjedio Bayerna i pišeš kako Brentford, Crystal Palace, Wolvesi, Fiorentina i UB ne bi mogli ostaviti Bayern na 0. Bayern izgubi i od Bochuma (4:2), Augsburg, ako ti je već to mjerilo jačine lige. Što je smiješno. Uostalom kad bi neki tim iz donjeg dijela tablice "otresao" Barcelonu, Real, Atletico kao što je Bochum Bayerna. NIKAD. Mada i to otresanje je slučajnost, jedan dobar dan (a ni taj dobar dan se ne može desiti klubovima iz donjeg dijela La lige), ali eto ti to uzimaš kao mjerilo za kvalitet lige jer Villareal je ubio Bayerna. Iako će Bayern natrpati taj isti Villareal za revanš.
Ubaci bilo koji klub iz La Lige ispod 10tog mjesta u EPL borit će se grčevito za opstanak, vjerovatno i ispasti na kraju. Toliko o tome da nije daleko od EPLa.
Ubaci bilo koji klub iz La Lige ispod 10tog mjesta u EPL borit će se grčevito za opstanak, vjerovatno i ispasti na kraju. Toliko o tome da nije daleko od EPLa.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi
suti moj djecace plavi
Kad bi Rayo Vallecano dobio nagradu od 100 miliona jer završe posljednji u ligi, odučili bi raspali Everton.
Pa kralju vidis li ti gdje grijesis ?NisamInSajder je napisao/la: ↑08 apr 2022, 02:17Tebi je mjerilo da je liga kvalitetna zato što je Villareal pobjedio Bayerna i pišeš kako Brentford, Crystal Palace, Wolvesi, Fiorentina i UB ne bi mogli ostaviti Bayern na 0. Bayern izgubi i od Bochuma (4:2), Augsburg, ako ti je već to mjerilo jačine lige. Što je smiješno. Uostalom kad bi neki tim iz donjeg dijela tablice "otresao" Barcelonu, Real, Atletico kao što je Bochum Bayerna. NIKAD. Mada i to otresanje je slučajnost, jedan dobar dan (a ni taj dobar dan se ne može desiti klubovima iz donjeg dijela La lige), ali eto ti to uzimaš kao mjerilo za kvalitet lige jer Villareal je ubio Bayerna. Iako će Bayern natrpati taj isti Villareal za revanš.
Ja se bavim cinjenicama , dokazima a ti pretpostavkama.
Cinjenica je da su klubovi Primere najtrofejniji daleko zadnjih 10 godina u Evropi , cinjenica je da u toj Ligi u zadnje 3 godine imas 3 razlicita osvajaca lige(Real ce osvojiti titulu) , cinjenica je da sve ekipe u Primeri igraju lopte.Pogledas rezultate , guste ustakmice.Pa vise kanta Liverpool Totenhama nego li Real , Raya.
Ne mozes doci na temu La lige leteci i izvaliti glupost da su Serija A i Buli pretekli Primeru.
Mi smo svjesni da je liga pala , ali da su te 2 lige ispred , apsolutno neargumentovano , netacno , neutemeljeno.
Kao sto sam rekao u prvom postu , prizvao sam argument koji ti ostaje a to je da je “donji dom” ostatka liga super Sayan a u Spaniji su to ocito neke bukve sa Madagaskara.
Jedini “argument” ti je jedino ono sto ne mozes uzeti kao parametar.Dakle ne mozes ocjeniti ko je jaci ako te ekipe nemaju ni jedno osim domestic takmicenja.
I da primjer snage Spanije je upravo Villareal.Jedna ekipa koja je tik iznad sredine tabele tako sinhronizovano djeluje da same kreme Evrope mogu da se dive.Ova ekipa ima glavu i rep , ova ekipa je ostavila Bayern 90minuta bez i jedne kreacije na terenu.Napravili su od njih ekipu koja 90 minuta gadja u 16 metara nabijanjem lopte.
Kad Atletico gubi zicer je 5+ minuta nadoknade.
Now the old king is dead! Long live the king!
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
2nd#Tripl3t
London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015
Al uvijek 

Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
- Shategabri
- Kontakt:
Vini je topcina, po 2-3 igrača na njemu konstantno.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Lagana utakmica, bez Kroosa i Modrića.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Garcia, kakav mag.
Sta ovi mjenjaju izvodjac penala 

Dembele se preporodio kad treba novu ugovor dobiti, pametan lik.
od kad je Real obrukan sa 4-0 dosuđeno pun q rac penala... zato je Premier liga institucija za ovu ligu
Jah stigla bi Barca prednost da nije bilo penala **** čitavu sezonu.
Pa i Valencia je dobijala tri penala protiv Reala,nista novo za primeru,previse mekano sudjenje vazda bilo.
Kad je Sevilla nedavno dobila 3 ili 4 penala u LP, VAR je tu i svaka greška se plaća.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.