FC Bayern München

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Šta očekujete protiv Intera?

Anketa je završila: 11 apr 2025, 19:19.

1) Prolaz
24
62%
2) Ispadanje
15
38%

Ukupno glasova: 39

Bundesliga
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la Bundesliga » 13 apr 2022, 10:21

thomashasler je napisao/la:
13 apr 2022, 10:18
Imaju li danas trening ili odmaraju?
Kakav ba trening. Kod ovog dobiju 4 dana odmora. Nesto sto nije bilo otkako pratim Bayern. I onda dodje Coman sav zadihan u 80-oj minuti. Prije mogli dva dana trcati, sad ne mogu ni poluvrijeme.
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.

farinelli123
Kontakt:

Post Postao/la farinelli123 » 13 apr 2022, 10:44

Pravi razlog ispadanja je prijateljstvo Kristijana Treša i Julijana. Oni imaju opkladu da ako Julijan osvoji LP do 2032. godine Treš mora da kupi Audi A3 njegovom detetu. Pošto se ovaj nije preterano najeo ‘leba od pevanja, tj loptanja, verujem da je humanizam u Nagelsmanu presudio.

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 apr 2022, 12:00

Pratim vas već desetljećima, imali ste i jačeg i slabijeg kadra, ali ovako beskrvno nikad niste izgledali. Istina je da su se igrači trudili, ali nije tu bilo ni energije ni brzine ni odlučnosti. Onog što se legendarno podvodi pod bavarski gen. Laptop šmokljan nije u stanju, što bi Ćiro reko, galvanizirati momčad, jer on i ne ispoljava neku energiju, onako stisnut, neupadljiv, blentav.

Što se tiče same igre to je podsjećalo na rukomet, oni su se branili u dva reda, a vi ste kružili okolo. Glavni problem je što ste igrali presporo, kad je protok lopte spor onda za njih nema opasnosti, stignu se stisnuti, poduplati bokove i tu je teško prodrijeti. No, da se ubrzalo i da su se naglo mijenjale strane ne bi stigli pokriti i otvorio bi se prostor ili na boku ili u prednjem bloku gdje bi se moglo podvaliti za müllera ili lewata.

Bez brzine ostali su ubačaji. To je isto legitimna taktika, moraju se kombinirati centaršutevi u 16 sa centaršutevima na prvu i drugu stativu uz prenošenje lopte. Vi ste imali dosta ubačaja, no da ste ih imali i još 20 ne bi od tog bilo ništa jer kadar nije tako selekcioniran. Nemate centarfora grmalja ni stopere koji znaju igrat glavom da idu na skok, znači to je promašaj. Zapravo nije ni bilo zamišljeno da tako igrate nego se to igralo iz čiste nemoći.

Također, nije jasno ovo forsanje Sanea na desnoj strani, pa ako vidiš da mu tu ne ide premjesti ga na lijevu, praksa je jača od laptop kombinatorike, potpuno neshvatljivo.

Inače, imao sam predosjećaj kad je onaj okečuku ušao da bi mogo zabit.

Na kraju malo o upravi, odnosno predsjedniku. Kahn previše ide na finjaka, trebao bi malo više učiti od kobasičara, taj bi već u poluvremenu razbucao svlačionicu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 apr 2022, 12:10

Odličan post Ledar. Slažem se sa svime. Pogotovo ovaj dio o beskrvnosti i nedostatku energije i brzine. Pratim Bayern preko 20 godina i ovako beskrvno nikada prije nije izgledao. To sam i sinoć spominjao.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 13 apr 2022, 12:23

Nije ni meni pretjerano drag Nagelsman, ali smo do prije nekoliko mjeseci i pod njim igrali brilijantno.
Stern des Südens

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 apr 2022, 12:30

Ja tu brilijantnost nisam vidio ali nikako. Ako vam je brilijantno bušiti klubove u ligi koja nije bila slabija od sredine 2000-tih onda ja ne znam. Da ima bilo koji klub koji je imalo jak i konstantan izgubili bi i ligu. Freiburg se bori za Ligu Prvaka i Union Berlin, dotle se došlo. A ako je ko malo agresivnije ušao u duel sa Bayernom i izgubili su, a nekad su i osramoćeni kao što je to bilo protiv Gladbacha. Bayern je došao do toga da mu ne odgovara kada neko igra imalo agresivnije, a to je ono što je oduvijek krasilo Bayern. Ta agresiva na loptu, presing, brz protok lopte. A to je do trenera.

zona072
Kontakt:

Post Postao/la zona072 » 13 apr 2022, 12:32

Zanemaruje se jako dobra igra Viljareala u obe utakmice. Djelovali su samouvjereno, vjerovali da mogu proći na kraju je to i presudilo. Obe utakmice su frajerski odigrali. Jako je teško pronaći formulu za odbranu timova iz La lige. Real je igrao identično u Parizu, Viljareal protiv Bayerna, At. Madrid protiv Citya, postavlja se pitanje da li tajna fudbala destrukcija?

Sinoć je Viljareal na svaki mogući način uništavo ritam Bayerna, valjanje, ležanje jedino to nisu uspijeli početkom drugog poluvremena kad su primili gol(gol nije došo iz dobre igre Bayerna). Bayernovi igrači su bili dobri sinoć i brzi i pokušavali,međutim ovi su spretno svaki put uništavalo taj ritam, nisu dozvolili konstanti napad. Nisu se prepali visokog pritiska, dobro zatvorili pokušaje i iz prvog i drugog plana, tačno znali koga trebaju udvojiti, dobro pokrivali povratnu loptu i uz sve nabrojano imali su i posjed. Na kraju ih je to i nagradilo. Bayern je čeko produžetke, a ovi su samo mislili na prolaz.
Postavlja se pitanje da li je više realna i pametna igra otvorenog fudbala, zašto napadati konstantno imati posjed ? Zašto dovoditi najtalentovanije igrače (čitaj Sane) plaćati milione, kad dva destruktivca to ponište sad pa sad ?

ledar
Kontakt:

Post Postao/la ledar » 13 apr 2022, 12:46

Ako se igra jako ubrza ne stiže se zatvoriti. Za udvajanje bokova trebaju po 2 igrača za svaki bok, znači ostaje 6 igrača koji igraju u sredini u dva bloka i tu se kad tad mora otvoriti. Kad se pimpla po jednoj strani ili sporo ide okolo onda ti se ispred uvijek nagužvaju šestorica i jasno da tu nema prolaza.

Kvaka je što za brzu igru moraš imat tehnički potkovane igrače i što je veća mogućnost greške pa da sjevne kontra. But no risk no g(p)ain. Ovako gudiš do bekonačnosti i opet ti se desi greška i posaugaš.

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 13 apr 2022, 12:53

Beskrvnost je zbog lijenih guzica koje su predobro plaćene i sad se vuku po terenu, na i malo bržu loptu većina nisu u stanju reagirati i ona prođe pored njih kao pored stative.

Kao da ta skupina (uvrijedio bih neku životinju kad bi ih nazvao po nekoj,) ne bi i Ten Hagu ovo napravila, ne bi vraga, pa već prošle sezone su izvodili sve ovo samo malo blaže, primali su kao tankeri, ispadali od drugoligaša, notornih luzera iz Pariza, Saneu isto ovako lopta odlazila od njega i sl.

Šta je samo Neuer izvodio u prvoj utakmici, Kimich šalje u 42 minuti neku svijeću iz kornera koju ni najveći antitalent ne bi izveo, sabotiraju oni samo tako, Lewat osim gola se nije vidio u dvije utakmice, krije se i čuva za sljedećeg poslodavca - rastjerati to sve, zajedno na zaprežna kola strpati najveće samo prozvane zvijezde, upregnuti Mullerove konje i nek laptop filozof uopravlja, a "zvijezde" nek se valjaju iza u sijenu.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 apr 2022, 13:02

A ko je kriv za lijene guzice? Trener i uprava moraju izbiti tu lijenost iz njih. Trener im dopušta da biraju kad će trenirati, daje im po 3-4 dana odmora. I ovo preseravanje sa ugovorima i da svako traži po 20 miliona, to je sve uprava kriva jer im je dopustila.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 13 apr 2022, 13:21

Bundesliga je napisao/la:
13 apr 2022, 12:30
Ja tu brilijantnost nisam vidio ali nikako. Ako vam je brilijantno bušiti klubove u ligi koja nije bila slabija od sredine 2000-tih onda ja ne znam. Da ima bilo koji klub koji je imalo jak i konstantan izgubili bi i ligu. Freiburg se bori za Ligu Prvaka i Union Berlin, dotle se došlo. A ako je ko malo agresivnije ušao u duel sa Bayernom i izgubili su, a nekad su i osramoćeni kao što je to bilo protiv Gladbacha. Bayern je došao do toga da mu ne odgovara kada neko igra imalo agresivnije, a to je ono što je oduvijek krasilo Bayern. Ta agresiva na loptu, presing, brz protok lopte. A to je do trenera.
Evidentan je pad forme, utakmice protiv Salzburga, Bochuma i ostalih govore u prilog tome. Bayern sa pocetka sezone bi raskomadao ovakvog Villareala, to je bio moj akcenat.

Da li su igraci dorasli peharu, to je nesto drugo.
Stern des Südens

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 13 apr 2022, 13:32

13 apr 2022, 13:02
A ko je kriv za lijene guzice? Trener i uprava moraju izbiti tu lijenost iz njih. Trener im dopušta da biraju kad će trenirati, daje im po 3-4 dana odmora. I ovo preseravanje sa ugovorima i da svako traži po 20 miliona, to je sve uprava kriva jer im je dopustila.
Pa svi su krivi, nema tu nevinih.

Da li je trener kriv što Kimmich izvodi kornere i prekide bez ikakvog smisla i opasnosti, samo bezveze ubačaji? Nije.
Da li je trener kriv što on i dalje izvodi korner i prekide? Kriv je.

Kad su krenuli problemi s obranom, šaltanjem igrača na razne pozicije i preseravanjem? Kod Pepa.

Od tada pa do danas su se normalno ponašali i imali pristup kod Juppa i prvu sezonu kod Flicka, ostalo je bilo sabotiranje i tankiranje.

Što se mene tiče, mogu dati otkaz treneru već sutra, međutim ako netko misli da će se time riješiti problemi i da će 15 milja Gnabriju i 25+ Neueru, Mulleru i Lewatu na par godina smiriti situaciju, neće, možda budu normalni polu sezonu i onda opet po starom, sve već viđeno.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 apr 2022, 14:06

Bayo je napisao/la:
13 apr 2022, 13:32
Pa svi su krivi, nema tu nevinih.

Da li je trener kriv što Kimmich izvodi kornere i prekide bez ikakvog smisla i opasnosti, samo bezveze ubačaji? Nije.
Da li je trener kriv što on i dalje izvodi korner i prekide? Kriv je.

Što se mene tiče, mogu dati otkaz treneru već sutra, međutim ako netko misli da će se time riješiti problemi i da će 15 milja Gnabriju i 25+ Neueru, Mulleru i Lewatu na par godina smiriti situaciju, neće, možda budu normalni polu sezonu i onda opet po starom, sve već viđeno.
Nije bitno uopšte ko izvodi kornere. Da ti izvodi Schweinsteiger, Mattheus, Ribery opet ništa ne bi bilo. Jer nema ko skočiti. Totalno su bezopasni iz kornera, a to je problem a ne izvođač. Kad ti je najopasniji Nianzou na skoku ili Sule koji odlazi šta da pričamo?

Neće se riješiti problemi jer je uprava krenula silaznom putanjom nažalost odlaskom Rummenniggea. Nisam to očekivao, ali Kahn i Hainer još uvijek nisu dorasli zadatku. Lewata bi se trebali rješavati dok možeš uzeti išta za njega i da oslobodiš 24 miliona godišnje plate. Ali Kahn najavljuje da će ga držati dok mu istekne ugovor :tokralju:. Pa kakva je to debilana? Odlaskom Lewata bi barem malo igra postala fluidnija, a dolaskom novog trenera daleko. Koliko je puta sinoć primio loptu i meljao je 30 sekundi? Kad je odigrao iz prve? Nije nijednom. Također, gdje ima da ti se napadač žali kako mu saigrači ne žele dodati da nabija statistiku? Takvih gluposti se Bayern mora rješavati jer je klub na prvom mjestu. Eto Sane ne smije šutati već mora prvo gledati da doda Lewatu. To je problem. A Lewatu je uprava toliko povlađivala da je to nevjerovatno, ima kraljevski tretman. O tome je i Hamman nedavno govorio. Ribery i Robben koji su preko deceniju bili najvažniji igrači Bayerna pa im se nije ni blizu povlađivalo. A Lewatu još samo ostane da se sagnu.

dirkules
Kontakt:

Post Postao/la dirkules » 13 apr 2022, 14:16

Treba biti pametan pa se dovesti u situaciju da pustiš Alabu, Bou, Sülea, Tolissoa još i Lewu bez transfer naknade :rol:
I to sve u 2-3 godine.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 apr 2022, 14:29

dirkules je napisao/la:
13 apr 2022, 14:16
Treba biti pametan pa se dovesti u situaciju da pustiš Alabu, Bou, Sülea, Tolissoa još i Lewu bez transfer naknade :rol:
I to sve u 2-3 godine.
I to ajd da imaš ikakvu šansu da osvojiš Ligu Prvaka. Već ovako sa Nagelsmannom nema šanse, taman da sastaviš dream team Bayerna iz svih generacija. Bundesligu svakako mogu uzeti bez klasičnog špica, a za presing bi bilo i bolje da je tu neki niži napadač kao što je Mane kod Kloppa u Liverpoolu. Također bi se igra ubrzala dosta. Neshvatljivi potezi.

Bundesliga
Kontakt:

Post Postao/la Bundesliga » 13 apr 2022, 16:38

Training at Säbener Straße the day after the elimination. The mood around the team was at its lowest as expected. Nagelsmann was first to arrive with video analyst Benjamin Glück and prepared video excerpts from the game and a speech to the team [📸 Bild]
Šta sam rekao, tablet trener :rol:
Two (unnamed) leading players in particular have been internally repeatedly criticizing Nagelsmann's tactics and sometimes the somewhat complex training exercises. Nagelsmann, although he is responsible for the poor performances, is not having it easy
@kerry_hau
Skontali i oni da izmišlja toplu vodu.

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 13 apr 2022, 18:04

Ali Müller koji će iz ovog dvomeča izaci bez da ga iko spomene u losem kontekstu i koji ce na kraju vjerovatno dobiti povisicu koju je trazio. Igrat ce do 40. tako.

harden
Kontakt:

Post Postao/la harden » 13 apr 2022, 19:28

13 apr 2022, 16:38
Two (unnamed) leading players in particular have been internally repeatedly criticizing Nagelsmann's tactics and sometimes the somewhat complex training exercises. Nagelsmann, although he is responsible for the poor performances, is not having it easy
@kerry_hau
Skontali i oni da izmišlja toplu vodu.
Neka je tablet trener, sta imaju igraci koji primaju 20 mil sr..ati treneru oko taktike? De druze dozovi se, isti su i Carla smjenili, to je kriva uprava sto ih ne klepi po usima. Tacno da je Bazdarevic trener, ima da radis sta ti je receno, nije tvoje da razmisljas.
Sensei je napisao/la:
13 apr 2022, 18:04
Ali Müller koji će iz ovog dvomeča izaci bez da ga iko spomene u losem kontekstu i koji ce na kraju vjerovatno dobiti povisicu koju je trazio. Igrat ce do 40. tako.
Ma nije samo ovaj dvomec, lik ima jedno 2 mjeseca ne igra nogomet nego dr.ka konjima oko kuce.
" moj Isak i bla bla pitanje kako može bit njegovo dijete ona crnoj gori on engleskoj dva mijeseca nije bila snjim da rodi 2 mijeseca ranije možda grešim reko sam mu de ti proveri DNK "

Sensei
Kontakt:

Post Postao/la Sensei » 13 apr 2022, 20:34

je li se gledao VAR poslije Rullijevog starta nad Musialom?

Bayo
Kontakt:

Post Postao/la Bayo » 13 apr 2022, 20:42

13 apr 2022, 14:06
Nije bitno uopšte ko izvodi kornere. Da ti izvodi Schweinsteiger, Mattheus, Ribery opet ništa ne bi bilo. Jer nema ko skočiti. Totalno su bezopasni iz kornera, a to je problem a ne izvođač. Kad ti je najopasniji Nianzou na skoku ili Sule koji odlazi šta da pričamo?
Bitno je da je trener kad je dolazio naglasio da su slabi iz prekida i da će raditi na tome, ispalo je da su sad potpuno bezopasni, a kad se protivnik zabunkerira, to je jedan od načina da ih se probije jer obično ima dosta prekida.
13 apr 2022, 14:06
A Lewatu još samo ostane da se sagnu.
I ne samo njemu, nogomet u Njemačkoj bilo klupski ili repke pati od povlađivanja zvijezdama pa je Neuer igrao čim se oporavio od ozljede a u stvari nije još bar pola godine došao u pravu formu, Mullera su napucali zbog beskorisnosti pa ga opet vratili, nije ih nitko obavijestio da ove današnje zvijezde nemaju veze sa nekadašnjim.

Pogledajmo učinak najplaćenijih u dvije utakmice:

Lewat - 0.
Neuer - 0.
Sane - 0.
Muller - 0.
Kimmich - 0.

Koji klub može napraviti nešto ozbiljno ako mu 5 najplaćenijih igrača odigraju kao da ih nema na terenu? Kazniti to oduzimanjem 25% plaće.

Odgovori

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.