Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

Finn
Kontakt:

Re: Serije (sve o serijama na jednom mjestu)

Post Postao/la Finn » 14 apr 2022, 01:53

tutankamon1905 je napisao/la:
14 apr 2022, 01:20
Napokon odgledao la casu de papel :tokralju: postoji li ijedna serija koja se moze nakon ovog pocet gledat, a da ne bude veliko smece u usporedbi s ovim
Teško, s obzirom je da je ona smece sama po sebi.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 14 apr 2022, 13:40

Finn je napisao/la:
14 apr 2022, 01:53
tutankamon1905 je napisao/la:
14 apr 2022, 01:20
Napokon odgledao la casu de papel :tokralju: postoji li ijedna serija koja se moze nakon ovog pocet gledat, a da ne bude veliko smece u usporedbi s ovim
Teško, s obzirom je da je ona smece sama po sebi.
:rol: :rol: :rol: :urnebes:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 14 apr 2022, 14:01

Prva sezona je bila OK, sve sezone poslije su uvreda za inteligenciju na tečnom španskom.
Doduše moj rođi kaže da nikad bolje serije nije gledao, jedini problem je što je rođiju 11 godina. :mrgreen:

forgempp
Kontakt:

Post Postao/la forgempp » 14 apr 2022, 14:06

Sve je bilo dobro dok je Netflix nije kupio i krenuo po svome praviti pricu.
Od haman najomiljenije serije do serije koju cak nemam volju ni pregledat do kraja.
Rafa Nadal!

EDIN DŽEKO!!!

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 14 apr 2022, 14:29

forgempp je napisao/la:
14 apr 2022, 14:06
Sve je bilo dobro dok je Netflix nije kupio i krenuo po svome praviti pricu.
Od haman najomiljenije serije do serije koju cak nemam volju ni pregledat do kraja.
Baš to, prva sezona je bila stvarno vrh
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

miki_92
Kontakt:

Post Postao/la miki_92 » 14 apr 2022, 17:21

"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 17 apr 2022, 08:14

Počeo sam gledati true blood, pregledao 3 epizode, solidna serija, ni blizu nivo supernaturala.

Također sam počeo opet jednu od najboljih serija ikada, OZ. Ko nije gledao, neka gleda, best of je serija.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 17 apr 2022, 12:03

hazarder je napisao/la:
14 apr 2022, 14:01
Prva sezona je bila OK, sve sezone poslije su uvreda za inteligenciju na tečnom španskom.
Doduše moj rođi kaže da nikad bolje serije nije gledao, jedini problem je što je rođiju 11 godina. :mrgreen:
U orvoj sezoni su već počeli praviti sapunicu od nje kako bi privikli curice od 8 godina da je gledaju.

Mig_Mig
Kontakt:

Post Postao/la Mig_Mig » 17 apr 2022, 12:24

Goalgetter je napisao/la:
10 apr 2022, 10:23

Walt i Jesse ce takodjer biti u BCS :thumbup:
Nisam ga jos gledao, ali vrijeme je.
Max Allegri

RobertHrkac555
Kontakt:

Post Postao/la RobertHrkac555 » 17 apr 2022, 15:12

Vrijeme je da se počne gledati BCS. Uskoro izlazi i zadnji dio Ozarka, i to će se završiti
Slikao se s Dilettom, svoje sam ostvario

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 17 apr 2022, 15:18

Moram priznati da sam bio skeptican kad je u pitanju Apple+ ali kakve serije izbacuju. Stvarno svaka cast. :clap: :salut:

HBO je i dalje babo serija ali pitanje je ako mi Apple+ sad nije na drugom mjestu. Netflix mi je toliko opao u zadnje vrijeme da ne pamtim iskreno kad sam zadnji put ga upalio i nesto gledao.

slika

Zadnjih par dana gledam ovu seriju. Vec sam stigao na trecu sezonu (epizode su kratke, 25ish minuta). Dosta zabavna, produkcija odlicna. Mistery/drama sa horor elementima. Na trenutke zna biti malo dosadna, ima dosta filler materijala, ali sve u svemu dobra.
@igrajlopte 🐦

filip13

Post Postao/la filip13 » 17 apr 2022, 22:44

:thumbup:

Beduin
Kontakt:

Post Postao/la Beduin » 18 apr 2022, 01:13

ReX je napisao/la:
17 apr 2022, 15:18
Moram priznati da sam bio skeptican kad je u pitanju Apple+ ali kakve serije izbacuju. Stvarno svaka cast. :clap: :salut:

HBO je i dalje babo serija ali pitanje je ako mi Apple+ sad nije na drugom mjestu. Netflix mi je toliko opao u zadnje vrijeme da ne pamtim iskreno kad sam zadnji put ga upalio i nesto gledao.

slika

Zadnjih par dana gledam ovu seriju. Vec sam stigao na trecu sezonu (epizode su kratke, 25ish minuta). Dosta zabavna, produkcija odlicna. Mistery/drama sa horor elementima. Na trenutke zna biti malo dosadna, ima dosta filler materijala, ali sve u svemu dobra.
Mene je pocetak Servanta toliko smorio sporoscu radnje da sam odustao nakon 2 odgledane epizode.

Neki dan naletim na neku seriju KUNG FU, pocetak mi se ucinio zanimljiv, ali nakon 5 epizoda mi je mehh. Smijesna, vise tinejdjerska, predvidiva i najmanje kung fua ima.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.

075 ❤

IlCapitano
Kontakt:

Post Postao/la IlCapitano » 18 apr 2022, 02:16

Fantastična prva sezona
★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★★★ ★★★★★★★★

MrPink
Kontakt:

Post Postao/la MrPink » 18 apr 2022, 12:00

The last kingdom odlična serija sa 5 jednako dobrih sezona što se tiče priče, a bitke, kostimi i ostalo što je zavisilo od budžeta napreduje iz sezone u sezonu.

Preporučujem svima koji vole historiju i historijsku fikciju :thumbup:

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 apr 2022, 14:01

Po prvi put gledam X files. Odgledao 7 epizoda.
Mislim, nije baš da sam puno oduševljen sad
Da sam gledao prije. Tokom 90-ih ili početkom 2000-ih vjerovatno bih bio oduševljen.

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 apr 2022, 14:31

ASD je napisao/la:
18 apr 2022, 14:01
Da sam gledao prije. Tokom 90-ih ili početkom 2000-ih vjerovatno bih bio oduševljen.
Da. Cekao ko u redu za hljeb na HRT svaku epizodu, sad kad sam je gledao bas ono vidis da je to bilo davno ali i dalje je sasvim ok.
Odgledam seriju The order, meni sasvim dobra, istina malo osu previse demonizirali onu malu plavu, i vidim nece biti treca sezona. Idiotluk. Nije neka premija ali sasvim ok idejai nelose...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 18 apr 2022, 14:47

Pantelija je napisao/la:
18 apr 2022, 14:31
ASD je napisao/la:
18 apr 2022, 14:01
Da. Cekao ko u redu za hljeb na HRT svaku epizodu, sad kad sam je gledao bas ono vidis da je to bilo davno ali i dalje je sasvim ok.
Odgledam seriju The order, meni sasvim dobra, istina malo osu previse demonizirali onu malu plavu, i vidim nece biti treca sezona. Idiotluk. Nije neka premija ali sasvim ok idejai nelose...
.
Te paranormal activities su nekako naglašene i očigledne, a puno je sumnji još uvijek tu. Mogli su to ostaviti nekako skrivenije. Bila bi serija u ovom kontekstu vremena 5 puta bolja.
Ali opet da, ok je, ima neke zanimljivije radnje i vjerujem da ju je prije gledati bilo 5 puta bolje.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 18 apr 2022, 16:24

Doctor Who - Legends of the Sea Devils (specijal za Uskrs)
Postoje loše epizode Doctora, postoje one dobre i onda treba posebna kategorija za ovaj specijal. Clusterfuck. Radnja, montaža, scenografija, likovi. Teško je odlučiti šta je lošije. Sharknado ima bolju montažu od ove epizode. Sharknado ima početak, sredinu i kraj. Sharknado ima radnju koju čovjek može pratiti. Sharknado ima zanimljive likove.

Nije tajna da nisam fan ove ere, niti ičeg u njoj, ali ovo što sam upravo pogledao je new low. Zapravo, ne znam ni šta sam pogledao. Pogledao sam 50ak minuta nečeg. Doctor(ica) će u jednom trenutku biti moralna osoba nakon jednog ubojstva, a onda nakon šest neće ni trepnuti.

I kako je moguće da sam pogledao epizodu o Sea Devilsima i o njima znam manje nego što sam znao prije, a nisam gledao klasičnu epizodu s sa njima.

Ne vrijedi trošiti riječi. Negdje zakopati ovu epizodu i zaboraviti je.

Neću ni da komentarišem odnos Doctora i Yaz. To je tek katastrofa. ONA JE UPOREDILA FUCKING YAZ SA RIVER SONG. O MOJ BOŽE.
Izašao je i trailer za naredni specijal (zadnji i onda odlazi i Yaz i Doctor i Chibnall, a vraća se nada).

Lijepo izgleda, ali je nabacano toliko likova da će svi dobiti po dvije minute vremena na ekranu i epizoda će biti gotova.

Usput, spominju se neki navodi da bi novog Doctora trebali saznati 14. maja, na poluvremenu finala FA kupa.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 18 apr 2022, 20:47

ASD je napisao/la:
18 apr 2022, 14:47

.
Te paranormal activities su nekako naglašene i očigledne, a puno je sumnji još uvijek tu. Mogli su to ostaviti nekako skrivenije. Bila bi serija u ovom kontekstu vremena 5 puta bolja.
Ali opet da, ok je, ima neke zanimljivije radnje i vjerujem da ju je prije gledati bilo 5 puta bolje.
tada su serije bile drugacije... nije se islo toliko u neku radnju, vec od epizode do epizode uz sporu radnju. Danas da se pocinje snimati x-files mislim da bi dobar reziser i pisac scenarija napravili havariju sa ovim materijalima koje imaju sad. Mozda bi trajala manje sezona, ali bi radnja bila bolja, protočnija... ali opet, x-files je neki oldskul i nesto sto se mora pogledati svakako :kafa:
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.