Ne znamo šta Carlo sprema.Sport90 je napisao/la: ↑14 apr 2022, 11:17Mislim da se to ne moze bas posmatrati tako. Realno Real M je bolji tim od Atletika i u boljoj formi, ali ovdje nije pitanje individualnih kvaliteta vec je pitanje stila kojim igra Atletico a kojim Real. Gvardiola je kroz svoju trenersku karijeru imao problema sa bunkerima i najcesce kad je gubio utakmice i ispadao protiv njeg se igrao bunker kao sto Atletiko igra - Real M nije ekipa koja igra bunker i koja ce imati takvu taktiku i to ce u startu biti prednost za city u odnosu na Atletiko, ali s druge strane Realov napad je puno opsniji i ostriji od Atletikovog i imaju mozda i najbolji kontranapad na svijetu tako da ce sigurno i Cityjeva odbrana biti ugrozena. Mislim da tok utakmice ce ovisiti o tome kako ce Realovi vezni red i odbrana da se ponasaju protiv presinga koji ce igrati City i ako pod presingom budu mogli mirno iznijeti loptu i formirati svoj napad vise sanse dajem Realu, a ako pod presingom ne budu bas sigurni tad je prdnost na strani Citya - ali u svakom slucaju Gvardiola vise voli igrati protiv ekipa koje igrao kao Real M nego protiv ekipa koje igraju kao Atletiko M.Shategabri je napisao/la: ↑14 apr 2022, 09:36Atletico je igrao sa trojicom pozadi. Nijedan nije bolji od Militaa.ElCartel11 je napisao/la: ↑14 apr 2022, 09:32
Realova odbrana je slabija od Atletikove. Atletiko koči njihov trener sa predefanzivnim stilom. Sinoc kad su konacno poceli malo igrati fudbal oko 60 min i stvorili su par prilika.
Atletico nema jednog Modrića niti Benzemu.
Da ne pričamo o Vinicijusu ili Mendyju na beku. Mislim da će i Valverde dobiti priliku od početka obzirom da može trčati dva dana.
Moja prognoza je blaga ali blaga prednost na strani Citya 51-49. - ali Real je i suvise iskusan u ovakvim utakmicama tako da zagarantovan je spektakl pa bolj nek prodje.
Možda izađe kao u Parizu, a možda kao u Londonu.
Uglavnom, vidjeli smo da i Real ima dva lica.
Realov vezni red je bolje tehnički dotjeran i bolje će sigurno prenositi loptu nego je to Atletico radio. Ovi su često znali slati nekakve duge lopte na Felixa gdje bi se on obično našao okružen trojicom.
Možda i dobijemo spektakl, a možda i to odluči jedan gol (što je manje vjerovatno), uostalom za 12 dana su prvi mečevi, pa vidjećemo.