ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ - ZALIMIN .
.........

.........Bandić Antoni - Grude
Moderator/ica: GracanicaAA
Treba Musića dočekati kako dolikuje.Verbalno ,naravno.
Da upravu si da samo bog zna sta ce se desit sutra, uopste nisam protiv tc jer znam da to moze Azmir gurat, i da ce bit stabilan premijerligas i da ce ljudi koji rade u Bosni za njega igraci duspeceri i firmama gdje on vlasnik fino zivit. Svaka mu cast sto se tiga tice.tuzlac je napisao/la: ↑14 apr 2022, 00:24U bih fudbal ne vrijedi ulagati neke velike pare jer je on na niskim granama.Nikad nižim.Nikad niko ovdje nije spominjao Europske okvire ili LP .Mi smo novi kolač u ovoj truljavoj ligi i ponašamo se u skladu sa navedenim.Svjesni smo da treba vremena da naš klub pusti korijene i grane razvije visoko prema nebu.Ti ne poznaješ Husića i zato ga trpaš u svoj kalup.Sad se daju pare u bure bez dna.Doći će vrijeme da ćemo nešto i zaradititj da će se uloženo polahko početi vraćati i sve tako dok ne postanemo samoodrživ klub.(prodaja igrača ,plasman u Evropu i onih par predkola koja Uefa dobro plaća).Kad spominješ minimalac ,mislim da svaki fudbalski klub kod nas treba da prijavi igrača na minimalac.Zašto bi državi jedan sportski klub davao veće doprinose ili poreze.Igrači tu nisu na šteti jer im ide staž i imaju zdravstvenu knjižicu za sebe i porodicu.Tu se radi o prvim godinama staža ,tako da će igrači imati vremena da nakon kraja karijere oni unarednih 30-tak godina do penzije pronađu posao gdje će imati veću osnovicu.O tvojim ostalim analizama i predviđanjima ne bih da diskutujem.Ne znamo mi ni šta će se desiti sutra ili za mjesec dana ili za godinu a kamoli za pet ili deset.To je na dugu štapu.Primjećujem da kroz tvoje pisanje provejava omalovažavanje i gledanje na nas onako sa visoka ,tipično za vas serajlije.Preporučujem ti da pratiš svoj klub i da tvoju analitičku nadarenost staviš njemu na raspolaganje.Mi tuzlaci ne volimo vaš nam i napuhanost i ne samo tuzlaci nego zeničani,bišćani ,mostarci ,goraždani,travničani,itd.Pitar6785 je napisao/la: ↑13 apr 2022, 16:21Pisao sam prije par mjeseci ovo ako se desi (smjena Husrefa) Vinko je pravi izbor za vas klub po mom misljenju.
Nemoj te bit u zabludi da Asmir H ima toliko love da placa igrace trenere po milion km godisnje (to bi znacilo 1.7 m km sa penzionim itd)
Asmirova firma u Americi nije uopste jaka da moze finansirat (svav profit koji Asmiru pripada godisnje) budzet koji trosi velez 2.5 do 3 m km..
Ima firmu u bosni koja takodje nije firma koja razvaljuje al u odnosu sa firmom u americi tu je 100% vlasnik i vjerovatno ima priblizan profit (neznam predpostavljam) ko firma u americi.
Covjek je tu radi politike, za 12-13 godina uspio je dogurat do saveza i ima svoju stranku(PDA) i on kad dodje na mjesto koje cilja (gdje se lova obrce) u politici i vas ce zatvorit.
Pogledajte snimke slike kad se Husic vratio u BIH 20011-2012 vidjecete da je sa Bakirom izetbegivicem i rejzom hodao po BG otvaro dzamiju itd..
Cinjenica da su vam igraci prijavljeni na 480 km mjescnog primanja dovoljno govorim..
Zelim da kazem nemoj te ocekivat igrace trenere evropski kvaliteta ni neku grupnu ligu lige evrope, vec gledajte ako mognete izborit se da budete prvaci ili pobjednici kupa u sledecih 5-6 godina jer posle toga ide promjena imena u simin han..
U Tuzli ,maloj varoši koja umišlja da je grad najmanje 40 % ljudi podržava Putina i pogleda Rusiju ovde.Njima je bilo dobro za vrijeme crvene nemani i tako su i djecu i unuke naučili.Tuzla je nekada bila grad.Austrougari su joj tepali da je to bosanski Grac.I za vrijeme kraljevine zadržani su gradski maniri , kultura i pogled na svijet.Na žalost ulaskom partizana počelo je prenaglo useljavanje u Tuzlu.Uglavnom se radilo o marvi sa okolnih planina i šireg područja koja je razvodnila i uništila predratnu Tuzlu.Nikad se Tuzla od toga nije oporavila.Sad su to "glavni tuzlaci" i oni su najglasniji u napadanju na ljude koji su u našem odbrambenom ratu 92-95 bili prisiljeni pomaknuti se sa svojih ognjišta.Ne radi se tu o "izbjeglicama" nego o prognanim ljudima muslimanima.Azmir je pokušao pomoći Gorkom ali ,da Bogdom nije.Džaba je dao toliki novac.Jer, oni su ,kad ih je vratio u PL okrenuli ćurak i počeli ga napadati i vrijeđati.Bio sam član skupštine njihove i živi svjedok.Sreća pa je on gurao pomalo Slogu S.H.,tako da je okrenuvši se samo Slogi vrlo brzo osvanuo u PL.Ovo sada vrijeme je doba naše adaptacije na PL.Husić nije Mušija , on je strastveni ljubitelj fudbala.Po meni ,trebali bi, ali nije imperativ ove godine igrati u Europskoj konferenciji da malo para zaradimo.Ali dug je put pred nama.Važno je učiti na greškama.Škola se skupo plaća.Ako jedan Rizah Mešković ,čitam u Avazu ,predlaže da se njegov bivši klub Gorki ,spusti u 2. Kantonalnu ligu gdje se spustioi Čelik ,ti onda vidiš da naši Bošnjački klubovi moraju proći katarzu i oslobodit se komunizma te prihvatiti stvarnost kakva je a to je kapitalizam i privatno vlasništvo.Primjer poratnog Veleža koji je ne znam više koliko puta ulazio i ispadao zorno govori da je ovo bolan proces.Primjer Vas naspram Željezničara isto potvrđuje da se ljudi teško rastaju sa Titinim vremenom.Vi ste na konju a oni ,ne daju oni svog Želju .Ali Željo će kad tad morati da popije gorko šerbe surove istine.Ako u međuvremenu ne dođe do novog rata i ovo sve bude podijeljeno na tri hiseta,i ako život bude kako tako puzio u Bosni, TuzlaCity će opstati na fudbalskoj sceni Bih.Ima Husić i nasljedika i njima je fudbal u krvi.Preče je poštenje i da se zna red i od samih para.Gorki je zadnjih 6 godina nakon odlaska Husića dobio milione iz gradskog budžeta i rezultat nula.Očito da su veliki "gubici vode u mreži", kradu se pare.Po meni, uvreda je za Husića ta prognoza koju su fabrikovali ovdašnji komunisti , putinovci i oni što se dive onom kopiletu Andriću ,da će on jednog dana kad postane (ne znam samo šta?)momentalno odbaciti i ugasiti TuzlaCity.To mogu prognozirati zavidnici,pakosnici i mrzitelji muslimana.To su svjesno ili ne ovdašnji izvšioci velikosrpskih i velikohrvatskih planova.Sve što se dešava ovdje u Bosni preslikava se i na fudbal ne zaboravi to.Fudbalska liga je jedinstvena na cijelom teritoriju BiH.DO 2002 SRBI SU SE NADALI DA ĆE IH FIFA PRIMITI KAO PUNOPRAVNE ČLANOVE.A ONDA SU SAGELI GLAVU.Nije nikako dobro čuti od tebe iz Sarajeva ono što mi slušamo ovdje na našem pdf od komunista ,tobožnjih navijača Gorkog koji nam poput tebe prognoziraju kratak boravak u PL i uopšte kratak život našeg kluba.Pitar6785 je napisao/la: ↑14 apr 2022, 14:13Da upravu si da samo bog zna sta ce se desit sutra, uopste nisam protiv tc jer znam da to moze Azmir gurat, i da ce bit stabilan premijerligas i da ce ljudi koji rade u Bosni za njega igraci duspeceri i firmama gdje on vlasnik fino zivit. Svaka mu cast sto se tiga tice.tuzlac je napisao/la: ↑14 apr 2022, 00:24U bih fudbal ne vrijedi ulagati neke velike pare jer je on na niskim granama.Nikad nižim.Nikad niko ovdje nije spominjao Europske okvire ili LP .Mi smo novi kolač u ovoj truljavoj ligi i ponašamo se u skladu sa navedenim.Svjesni smo da treba vremena da naš klub pusti korijene i grane razvije visoko prema nebu.Ti ne poznaješ Husića i zato ga trpaš u svoj kalup.Sad se daju pare u bure bez dna.Doći će vrijeme da ćemo nešto i zaradititj da će se uloženo polahko početi vraćati i sve tako dok ne postanemo samoodrživ klub.(prodaja igrača ,plasman u Evropu i onih par predkola koja Uefa dobro plaća).Kad spominješ minimalac ,mislim da svaki fudbalski klub kod nas treba da prijavi igrača na minimalac.Zašto bi državi jedan sportski klub davao veće doprinose ili poreze.Igrači tu nisu na šteti jer im ide staž i imaju zdravstvenu knjižicu za sebe i porodicu.Tu se radi o prvim godinama staža ,tako da će igrači imati vremena da nakon kraja karijere oni unarednih 30-tak godina do penzije pronađu posao gdje će imati veću osnovicu.O tvojim ostalim analizama i predviđanjima ne bih da diskutujem.Ne znamo mi ni šta će se desiti sutra ili za mjesec dana ili za godinu a kamoli za pet ili deset.To je na dugu štapu.Primjećujem da kroz tvoje pisanje provejava omalovažavanje i gledanje na nas onako sa visoka ,tipično za vas serajlije.Preporučujem ti da pratiš svoj klub i da tvoju analitičku nadarenost staviš njemu na raspolaganje.Mi tuzlaci ne volimo vaš nam i napuhanost i ne samo tuzlaci nego zeničani,bišćani ,mostarci ,goraždani,travničani,itd.Pitar6785 je napisao/la: ↑13 apr 2022, 16:21Pisao sam prije par mjeseci ovo ako se desi (smjena Husrefa) Vinko je pravi izbor za vas klub po mom misljenju.
Nemoj te bit u zabludi da Asmir H ima toliko love da placa igrace trenere po milion km godisnje (to bi znacilo 1.7 m km sa penzionim itd)
Asmirova firma u Americi nije uopste jaka da moze finansirat (svav profit koji Asmiru pripada godisnje) budzet koji trosi velez 2.5 do 3 m km..
Ima firmu u bosni koja takodje nije firma koja razvaljuje al u odnosu sa firmom u americi tu je 100% vlasnik i vjerovatno ima priblizan profit (neznam predpostavljam) ko firma u americi.
Covjek je tu radi politike, za 12-13 godina uspio je dogurat do saveza i ima svoju stranku(PDA) i on kad dodje na mjesto koje cilja (gdje se lova obrce) u politici i vas ce zatvorit.
Pogledajte snimke slike kad se Husic vratio u BIH 20011-2012 vidjecete da je sa Bakirom izetbegivicem i rejzom hodao po BG otvaro dzamiju itd..
Cinjenica da su vam igraci prijavljeni na 480 km mjescnog primanja dovoljno govorim..
Zelim da kazem nemoj te ocekivat igrace trenere evropski kvaliteta ni neku grupnu ligu lige evrope, vec gledajte ako mognete izborit se da budete prvaci ili pobjednici kupa u sledecih 5-6 godina jer posle toga ide promjena imena u simin han..
Rekao sam i stoim iza tiga da su tuzlaci trebali podrzat Azmira dat mu klub (upravljacka prava) Slobode i vjerujem da bi bar 2puta bio prvak i bio snaga skojom bise kanton tuzlanski ponosio.. sa TC ce to mnogo teze ici jer grad (Jasmin fk sloboda) usporavaju Husica i kostaju ga mnogo novca i morace 4x vise stedstava trosit nego sto bi to radio sa Slobodom..
Apsulutno ne ponizavam tuzlake niti bilo koje ljude iz bilo kojeg djela BOSNE I HERCEGOVINE jer to je moj narod nasa drzava i moj otac brat dedidi pra dedi su krvlju branili tu drzavu..
Dosta ljudi iz drugi krajeva mozda misle da mi ponizavamo nekog jer svoj grad volimo ponosimo se njim i radimo da bude naj ljepsi na svijetu a ujedno tim i drzavu BOSNU I HERCEGOVINU
Slažem se da bi trener iz Srbije , Hrvatske ili Makedonje bio skupa igračka a da mi ne bi imali nikakve garancije za uspjeh tj plasman u Europu ove sezone.Također ,niko nije toliko bogat pa da baca novac.(10m$)Pitar6785 je napisao/la: ↑14 apr 2022, 22:02Sto se tice slobode i svih ostali klubova u bh morace svi pod privatno vlasnistvo jer vlada KAPITALIZAM.
Ja sam htio reci povuci paralelu da dovodjenje nekog srbskog ili hrvaskog trenera koji ce bit bolji od Vinka M da ce se morat potrosit preko 1 m km, i radi toga sam rekao Husic da nije toliko bogat da moze trosit 10 m$ godisnje jer u tom slucaju nemoze izdrzat duze od 5-6 godina. Uz neko normalno ulaganje u granicam gdje ga nece klub svuc u ravan on moze imat ekipu koja de se svake godine borit za prva 3 mjesta.
Takodje sam rekao da sloboda jasmin i glupani oko njih su sebi uradili medjediju uslugu jer su covjeka trebali podrzat pomoc mu lovu koju pumpaju u slobodu koja ce ispast ove godine da su dali husicu sloboda bi bila u grupnoj fazi lige evrope, jer znam koliko husic voli nogomet
Sloboda sad kad ispadne nikad se vratit u pl bh nece zavrsicr ko jedinstvo iz bihaca..JEDINO ako Azmir zazmiri i krene u ponovo spasavanje
Sijat' će zvijezda petokraka i još više od 103 godine koliko već sija. Petokraka je naš simbol bila i uvijek bit' će koliko god ti nju spominjao u negativnom kontekstu. A usput, bolje vam je da ne znate ko je novi trenertuzlac je napisao/la: ↑15 apr 2022, 11:15Slažem se da bi trener iz Srbije , Hrvatske ili Makedonje bio skupa igračka a da mi ne bi imali nikakve garancije za uspjeh tj plasman u Europu ove sezone.Također ,niko nije toliko bogat pa da baca novac.(10m$)Pitar6785 je napisao/la: ↑14 apr 2022, 22:02Sto se tice slobode i svih ostali klubova u bh morace svi pod privatno vlasnistvo jer vlada KAPITALIZAM.
Ja sam htio reci povuci paralelu da dovodjenje nekog srbskog ili hrvaskog trenera koji ce bit bolji od Vinka M da ce se morat potrosit preko 1 m km, i radi toga sam rekao Husic da nije toliko bogat da moze trosit 10 m$ godisnje jer u tom slucaju nemoze izdrzat duze od 5-6 godina. Uz neko normalno ulaganje u granicam gdje ga nece klub svuc u ravan on moze imat ekipu koja de se svake godine borit za prva 3 mjesta.
Takodje sam rekao da sloboda jasmin i glupani oko njih su sebi uradili medjediju uslugu jer su covjeka trebali podrzat pomoc mu lovu koju pumpaju u slobodu koja ce ispast ove godine da su dali husicu sloboda bi bila u grupnoj fazi lige evrope, jer znam koliko husic voli nogomet
Sloboda sad kad ispadne nikad se vratit u pl bh nece zavrsicr ko jedinstvo iz bihaca..JEDINO ako Azmir zazmiri i krene u ponovo spasavanje
Mi hoćemo Vinka Marinovića , pitanje je hoće li on nas , kao i Osim.Previše smo smo trenera imali za ovaj period od jeseni 2019 i to pada u oči i ostaje pitanje ,zašto? Kad to znaju ova dvojica ,onda će oni pitati Husrefa o našem klubu .Mada i da ne pitaju , dovoljno su iskusni da posumnjaju da je do nas.
Slažem se s tobom u vezi Gorkog.Mislim da je njima dobar savjet dao Mešković Rizah.Ništa njima ne znači da i ove godine o(p)stanu ,jer sljedeće godine bi bila ista situacija i ista priča.Oni mrze Husića i ne žele da ih on spašava.Skoro su na utakmici između nas to zorno pokazali.Faraon svakako jedva čeka da se kurtališe svog omiljenog kluba sa petokrakom.
Sjedi, nauci tri recenice, da ne moras na svakoj drugo eeee. Stvarno Azmir ponekad dozvoli svasta, covjece dajes pare, ne dozvoli da taran, kojem je mrsko sve osim para, sramoti klub ovakvim izjavama.
Tako je ovo je stvarno bruka sreca pa ima Muhamed koji sa dvije tri rijeci spasi ugled TCelvirbaljic je napisao/la: ↑15 apr 2022, 20:10Sjedi, nauci tri recenice, da ne moras na svakoj drugo eeee. Stvarno Azmir ponekad dozvoli svasta, covjece dajes pare, ne dozvoli da taran, kojem je mrsko sve osim para, sramoti klub ovakvim izjavama.
Ko zna, možda čovjek mora napustiti sadašnji klub.( MAKSIMOVIĆ RECIMO , ČEKA DA PROĐE SUSRET PROTIV NJEGOVOG BORCA)
Ako je ovo sastav onda mi se čini da Musemić nije ni trebao otići. Pretpostavka je da Krpa mijenja MEŠINOVIĆA što znači da cijeli meč igramo sa igračem manje.Možda izgleda da imam nešto protiv Mešinovića... nemam čak mislim da je jako talentovan međutim vjerovatno je tremaroš i nemože meda.Al hajde istrpiće se.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.