Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Ne može Burnić, ima Vladan Danilović.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Ma nazalost u svim tim igracima nabrojankm nema za nas pojacanja, pretanko je to sve, oko ovog Huskovica digla se zbrka ocekujemo od nj3ga nesto,vec 19 god ima a ni na klupi austrije ga nema vec odavno i smijesno je ocekivat od takvog igraca pojacanje. Burnic isto teski propalitet vec, nije standardan ni u Cvajti. Za tog Masovica ne znam nisam gledao ali on je Srbijanski drzavljanin ne znam kako bi nama. Mozda jedino od Gigovica nesto da bi se moglo ocekivati bar puno trci, fizicki jak i igrao je za Rostov sasvim solidno. I Jasic ovaj isto bar igra redovno starter je u wac pa valjda od njega nesto bude. Ostalo sve ispodprosjecno nazalost.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Ako uzmemo uz obzir da je Nalic klupar u Malmö FF, Danilovic u drugu Portugalsku ligu. Onda smo komotno mogli Nermina Zolotica pozvati koji ce iduce sezone igrati u prvu Portugalsku ligu. Ako je Duljevic redovno pozvan bio dok je igrao Dresden sto ne bi Dzenis Burnic i Dario Dumic. Meni se cini da se zakon promijenio. Kao Sandzaklija moze se brze dobit Bosno-Hercegovacki papire.Imajednabrigada je napisao/la: ↑17 apr 2022, 19:39Ma nazalost u svim tim igracima nabrojankm nema za nas pojacanja, pretanko je to sve, oko ovog Huskovica digla se zbrka ocekujemo od nj3ga nesto,vec 19 god ima a ni na klupi austrije ga nema vec odavno i smijesno je ocekivat od takvog igraca pojacanje. Burnic isto teski propalitet vec, nije standardan ni u Cvajti. Za tog Masovica ne znam nisam gledao ali on je Srbijanski drzavljanin ne znam kako bi nama. Mozda jedino od Gigovica nesto da bi se moglo ocekivati bar puno trci, fizicki jak i igrao je za Rostov sasvim solidno. I Jasic ovaj isto bar igra redovno starter je u wac pa valjda od njega nesto bude. Ostalo sve ispodprosjecno nazalost.
Nasa reprezentacija nema kvalitet i dok se ne promene neke stvari drasticno u savezu i prije svega radu sa mladima ne mozemo ocekivati bolje rezultate.
I am Lumis, EC3s younger brother
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Dobro, cinjenica jeste da smo dosli bas u nezgodnu situaciju nema nijednog igraca da se istice koliko toliko, bojim se samo da ne upadnemo u krizu kao npr Rumuni koji su bili cijenjena repka a godinama vec nema ih nigdje i traje to i traje.
Ali zazo kazem tesko je sad ista ocekovati , jer vise nemamo ni jakih ppjedeinaca niti ekipe,i da dodje neki selektor patriota studiozan, pametan koji ce pokusati na duzi period nesto napraviti i stvoriti igrace u suprotnom skroz smo propali i u rang s Andorom.
Ali zazo kazem tesko je sad ista ocekovati , jer vise nemamo ni jakih ppjedeinaca niti ekipe,i da dodje neki selektor patriota studiozan, pametan koji ce pokusati na duzi period nesto napraviti i stvoriti igrace u suprotnom skroz smo propali i u rang s Andorom.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Da nisu Turkeš i Koljic imali problema sa povrede igrali bi bolje od Prevljaka i Demirovica trenutno. Nazalost koci im posljedice od povrede.
Zadnji voz da uradi nesto "vise" od svoje karijere. Ima potencijal ali je imao dosta pehova zadnjih godina.
Ima zelju da obuce bh dres, i sigurno bi prihvatio odma da dodje do istog. Na njemu je da se pokaze u APOELu naredne sezone.
@igrajlopte 🐦
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Nema od ovog nista nazalost bar u skorije vrijeme kad nam je i najpotrebniji. Nema ga ni u repkama Svedske tako da jos jedan u nizu velikih razocarenja. Ne da nam se zadnjih godina i ne da.
To mora biti u reprezentacijama Svedske da bi onda bio legitiman da ga mi ukrademo?
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Ne mora, ali bi trebao imati bar malo veći domet nego da bude rezerva u drugoj danskoj ili drugoj švedskoj ligi.
Pa manji je on potencijal od pola premijerligaških fudbalera istih godina koji se ovdje ismijavaju.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
izdzezveubrazil je napisao/la: ↑18 apr 2022, 17:23Ne mora, ali bi trebao imati bar malo veći domet nego da bude rezerva u drugoj danskoj ili drugoj švedskoj ligi.
Pa manji je on potencijal od pola premijerligaških fudbalera istih godina koji se ovdje ismijavaju.
Pa bravo dobro rečeno, nema smisla uopste forsirati igrace koji nisu standardni ni u 2. Ligi a imaju preko 20 god.takvih imamo i na nasim livadama koliko hoces.
Mustafić opet strijelac za Slovan.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
- katalinski
- Kontakt:
samo forsirati mlade igrace. Sad kad ostajemo bez Dzeke , Pjanica , odavno Visce , ligu nacija iskoristiti za stvaranje novog tima-Imajednabrigada je napisao/la: ↑18 apr 2022, 18:14izdzezveubrazil je napisao/la: ↑18 apr 2022, 17:23Ne mora, ali bi trebao imati bar malo veći domet nego da bude rezerva u drugoj danskoj ili drugoj švedskoj ligi.
Pa bravo dobro rečeno, nema smisla uopste forsirati igrace koji nisu standardni ni u 2. Ligi a imaju preko 20 god.takvih imamo i na nasim livadama koliko hoces.
Dedic, Gazibegovic, Ahmedhodzic, Hadzikadunic - odbrana za buducnost.
I vece reprezentacije pruze svojim talentima priliku za igru,tj. bar da budu dio reprezentacije na okupljanju.
Ajvatar
Piplica ima sina, zadnji vezni, dobar
Je li točna priča da Vas je Ćiro zvao u reprezentaciju Hrvatske, ali pod uvjetom da ošišate kosu, a vi ste to odbili?
Da, točno je. "Krivac" za to je bio Branko Ivanković. Branko je tada bio trener Hannovera i to je ispričao za jedne njemačke novine poslije utakmice protiv nas. Vlatko Marković me je prvi pozvao 1993. na jedan prošireni spisak i odradili smo razgovor. Reprezentaciju je tada preuzeo Ćiro i to je tražio od mene, pokojnog Dude Pavličića, Jurčevića i Nike Čeke, da se ošišamo. Njih trojica su se ošišali, ja nisam. E sad, je li to razlog zbog čega me Ćiro kasnije nije zvao, ne znam, znam samo da sam to pročitao godinama kasnije u tim novinama.
Volio bih na tu temu još nešto reći jer znam da se o tome često piše. Mnogi misle da nisam želio igrati za BiH, već sam čekao poziv iz Hrvatske. To nije točno, jednostavno nije bila takva situacija. Znam da mnogi misle da sam pristao igrati za BiH samo zato što nisam igrao za Hrvatsku. To nije točno. Sretan sam što sam zaigrao za BiH, što sam barem malo pridonio da navijači budu sretni.
Za BiH ste debitirali prilično kasno, tek 2001., zašto tek tada?
Ne znam, vjerojatno su u Savezu mislili da sam na meti Hrvatske, da čekam poziv. Drago mi je da sam igrao za BiH, drago mi je da sam bio član stručnog stožera koji je 2014. napravio povijesni rezultat za BiH. Naravno da sam želio igrati za Hrvatsku, ali niti mi je žao niti sam ljut što sam igrao za bosansku reprezentaciju.
Sin mi igra za Lokomotive Leipzig, ima 20 godina i igra zadnjeg veznog. Kažu ljudi da je jako dobar. Nitko sretniji od mene kad bi igrao za bilo koju od tri reprezentacije - Hrvatsku, BiH ili Njemačku.
Je li točna priča da Vas je Ćiro zvao u reprezentaciju Hrvatske, ali pod uvjetom da ošišate kosu, a vi ste to odbili?
Da, točno je. "Krivac" za to je bio Branko Ivanković. Branko je tada bio trener Hannovera i to je ispričao za jedne njemačke novine poslije utakmice protiv nas. Vlatko Marković me je prvi pozvao 1993. na jedan prošireni spisak i odradili smo razgovor. Reprezentaciju je tada preuzeo Ćiro i to je tražio od mene, pokojnog Dude Pavličića, Jurčevića i Nike Čeke, da se ošišamo. Njih trojica su se ošišali, ja nisam. E sad, je li to razlog zbog čega me Ćiro kasnije nije zvao, ne znam, znam samo da sam to pročitao godinama kasnije u tim novinama.
Volio bih na tu temu još nešto reći jer znam da se o tome često piše. Mnogi misle da nisam želio igrati za BiH, već sam čekao poziv iz Hrvatske. To nije točno, jednostavno nije bila takva situacija. Znam da mnogi misle da sam pristao igrati za BiH samo zato što nisam igrao za Hrvatsku. To nije točno. Sretan sam što sam zaigrao za BiH, što sam barem malo pridonio da navijači budu sretni.
Ne znam, vjerojatno su u Savezu mislili da sam na meti Hrvatske, da čekam poziv. Drago mi je da sam igrao za BiH, drago mi je da sam bio član stručnog stožera koji je 2014. napravio povijesni rezultat za BiH. Naravno da sam želio igrati za Hrvatsku, ali niti mi je žao niti sam ljut što sam igrao za bosansku reprezentaciju.
Sin mi igra za Lokomotive Leipzig, ima 20 godina i igra zadnjeg veznog. Kažu ljudi da je jako dobar. Nitko sretniji od mene kad bi igrao za bilo koju od tri reprezentacije - Hrvatsku, BiH ili Njemačku.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Zvijezda četvrte lige Njemačke 
nikad se ovo nece zaboraviti
Bas sam htio pohvalit malca, kad ono, vec ga tata pokusava "progurati".Drape je napisao/la: ↑20 apr 2022, 00:26Piplica ima sina, zadnji vezni, dobar![]()
Zadnji vezni ili nam ga deep lying playmaker, odlican pas, sto kratki sto dugi. Bar prema onom sto sam vidio, vjerujem i da ima odlican procenat dobijenih duela na sredini, bez obzira sto ima jako sitnu gradju.
Cak je sinoc zabio gol tatinom Cottbusu, medjutim radi povrede je morao izaci. U svakom slucaju, definitivno vrijedan pomena, iako je rang takav kakav je. Kad se Telalovic spominje, moze i on.
Stefan Kovač strijelac protiv Partizana.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Kvalitetom BiH nije na razini kao prije nekoliko godina kada su tu bili mnogi poznati igrači. Pratio sam baš ove zadnje kvalifikacije. Posebno mi je drago vidjeti da jedan igrač kao Edin Džeko, koji je toliko toga napravio u karijeri, trudi se i dalje da pomogne reprezentaciji. Jesu li mene nekada zvali? Ne, nisam imao nikada kontakt sa N/FSBiH.
Budimir.
Budimir.
Trenutno korisnika/ca: 231983, General505 i 50 gostiju.