FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
43
19%
2. Borbu za Evropu
106
46%
3. Sredinu tabele
47
20%
4. Borbu za opstanak
34
15%

Ukupno glasova: 230

Raonffa
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Raonffa » 18 apr 2022, 22:26

zeljodogroba je napisao/la:
18 apr 2022, 22:22
Raonffa je napisao/la:
18 apr 2022, 21:59
A što je odjednom Cocalić tema? Ne kontam.

Ni prvi ni zadnji koji nas je "izradio", prvi te je Štilić yebo prošle sezone sa svojim šetkanjem pa šta sad, imaš x primjera gdje se "naša djeca" nisu baš najbolje ponijela prema klubu, dok tamo neki stranger pokaže mnogo više poštovanja za klub sa kojim nije toliko povezan.

Uostalom, veoma je teško govoriti o nekakvoj lojalnosti, ljubavi ili kako već, kada klub nije zdrava sredina, a to faktički nije nijedan domaći klub nakon rata.
A po cemu nas je to coca izradio? Ne kontam, mozda nisam u toku?
Ma evo ovo nešto što gore @Mavi piše oko potpisa ugovora prije 13 godina, mislim totalno nebitna stvar u datom trenutku.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 18 apr 2022, 22:35

mavi je napisao/la:
18 apr 2022, 21:41
BarbareZeljin je napisao/la:
18 apr 2022, 21:15
mavi je napisao/la:
18 apr 2022, 18:56

Prvi dio tvog posta je tačan. Ovom Cocalicu sada kapa do poda što je u ovakvoj situaciji došao u Želju. Ne znam tačno za koji iznos je došao, nije sigurno veliki, na kraju krajeva nije ni bitno. S tim što sigurno ne prima manje od Bekrica, koji nas je, priznaces, zadužio puno više nego Coca. I s aspekta broja osvojenih trofeja, a Boga mi i zbog obestecenja koje smo dobili od jednog i od drugog. Priznaces, neuporedivo. A i Coci je 35. na leđima. Imao je tu ponudu od Veleža, Dudic mu je davao odličan ugovor, glat ga je odbio. Hvala, Coca.
Što se tiče njegovog prvog mandata, 2009. godine je prošao kompletne pripreme, obećao da će produžiti ugovor, da bi nas na kraju izradio. Jedva smo iščupali onu naknadu za treniranje. Znači, guzicom zatvorio vrata. Za razliku od Bekrica, koji je ostao, vodio nas do titule i plus smo zaradili odlične pare na njegovom transferu. Ovo znam do u detalje, sto posto istina. Na kraju krajeva, može se i u arhivi naći kad nas je odbio za novi ugovor.
Ovaj drugi dio posta za izradu 2009 nije tacan. Kao mladi reprezentativac,dijete kluba,sa minimalnim primanjima zelio je ici vani ali je i zelio ostati. Bio je na 50-50 . Postavio je uslove kao kapiten kluba,a da znas ko je sve bio placeniji od njega,i na koji nacin je Amar vodio pregovore sa njim,i sta je sve prosao nakon toga. Od treniranja sa juniorima,do stalnog povecanja obestecenja.
Nije tacno da se dobila samo naknada,covjek se cak odrekao dijela svog ugovora,zarad Zeljinog obestecenja. Pa mnogi su navodili nacine Amarovog pregovaranja i kako je mijenjao uslove,za mnoge igrace,da ti ne pricam sve detalje.
Pa da znas kako je pregovarao sa njim,to je za plakat. Sto od smijeha sto od tuge i nepostovanja.
Eto znas sve za ponudu Veleza. Ja sam prosao u Zelji sve i svasta,garantujem ti da je jedan od najpostenijih i najskromnijih ljudi koje je nas klub imao.
Pa, dobro, Vi imate svoju verziju priče, ja prepricavam verziju ljudi koji su tad bili u klubu. Rekao da će produžiti ugovor i onda mu se stari pojavio u klub rekavši da od toga nema ništa. Srećom da je bila ta naknada za treniranje, inače, otišao bi džaba. A, nije se on imao čega odreći, ugovor mu je istekao kad je otišao, samim tim, nije imao nikakvih obaveza prena Zelji. Planirano je bilo da nas kao kapiten predvodi i da Zeljo dobro zaradi na njemu. To se nije desilo....
Kako god, nek mu je sa srećom.
Nemam ja svoju verziju,meni je Zeljo iznad svakog pojedinca. Rekao si jednu kljucnu stvar. Verzija ljudi u klubu.
Amar,Dzelo....
Nevezano sad za njega,Amar je imao jedan stav,kojeg se drzao i imao jedan mangupski nacin vodjenja kluba. Svima nama u to doba je to bilo super. On je smatrao,da svakome treba biti cast igrati za Zelju.
Nudio je manje ugovore,mnogi ljudi nisu mogli otici vani,jer je on smatrao da treba da ostanu. Sve je to ok,ako gledamo samo jednu stranu price.
Pa je li po tebi logicno da ako zelis da te neko predvodi kao kapiten i da se na njemu zaradi,da mu das uslove bolje nego nekim polu igracima iz Srbije koji su tada uzimali velike pare za ugovore.
Znas li ko je tada bio najplaceniji igrac kluba. Da li je realno to.
Dobro kaze raonffa ,onda su i Stila i Dzeko i mnogi drugi izrade. Svi su igraci htijeli ici vani prije nego sto su htijeli ostati. Ne postoji igrac poslije rata koji nije tako razmisljao.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 18 apr 2022, 22:49

Raonffa je napisao/la:

Ni prvi ni zadnji koji nas je "izradio", prvi te je Štilić yebo prošle sezone sa svojim šetkanjem pa šta sad, imaš x primjera gdje se "naša djeca" nisu baš najbolje ponijela prema klubu, dok tamo neki stranger pokaže mnogo više poštovanja za klub sa kojim nije toliko povezan.

Uostalom, veoma je teško govoriti o nekakvoj lojalnosti, ljubavi ili kako već, kada klub nije zdrava sredina, a to faktički nije nijedan domaći klub nakon rata.
2009 godine,kao kapiten kluba trebalo da produzi ugovor.
Islo mu se vani,ali nije bio donio 100 posto odluku i islo mu se i ostajalo.
Zahtijevao je od Amara ugovor,ovaj klosaraki ponudio nesto drugo,on nije pristao i ovaj ga poslao da trenira sa juniorima pola godine. Onda je poslije toga bilo natezanje oko uplate iz Grcke...ma bilo je svasta .Ja samo ne volim kad se pisu stvari kao dovoljno je zaradio,treba ovo ili ono.
A toliko stvari se ne zna... Ne bi volio da me neko etiketira kao necijeg portparola,ima dosta ljudi koji me znaju privatno,samo ne volim kad se postenim ljudima,stavlja nesto na teret sto nije.
Ne mislim sad na mavog,covjek prica ono sto bi svako od nas pomialio u tom trenutku,nego generalno ima raje koja bas pretjeruju.

mavi
Kontakt:

Post Postao/la mavi » 18 apr 2022, 22:57

BarbareZeljin je napisao/la:
18 apr 2022, 22:49
Raonffa je napisao/la:

2009 godine,kao kapiten kluba trebalo da produzi ugovor.
Islo mu se vani,ali nije bio donio 100 posto odluku i islo mu se i ostajalo.
Zahtijevao je od Amara ugovor,ovaj klosaraki ponudio nesto drugo,on nije pristao i ovaj ga poslao da trenira sa juniorima pola godine. Onda je poslije toga bilo natezanje oko uplate iz Grcke...ma bilo je svasta .Ja samo ne volim kad se pisu stvari kao dovoljno je zaradio,treba ovo ili ono.
A toliko stvari se ne zna... Ne bi volio da me neko etiketira kao necijeg portparola,ima dosta ljudi koji me znaju privatno,samo ne volim kad se postenim ljudima,stavlja nesto na teret sto nije.
Ne mislim sad na mavog,covjek prica ono sto bi svako od nas pomialio u tom trenutku,nego generalno ima raje koja bas pretjeruju.
Sve OK, pozdrav

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 18 apr 2022, 23:36

Kako se suprotstaviti Zrinjskom u petak, šta vi mislite?
Željezničar za život cijeli!

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 18 apr 2022, 23:55

Otisao neko vani iz nase kukuruz lige, sokantno. Kao sto rece Barbarez, puno se prica a malo se zna…Imamo neke super stvari i osobine kao odanost klubu, posjeta, sve 5, al nekad smo nerealni vanzemaljski.

LjoZee
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la LjoZee » 18 apr 2022, 23:58

SudoHusika je napisao/la:
18 apr 2022, 23:36
Nikako, okrenut se drugoj utakmici i to narednoj domacoj s obzirom da od gostujucih nema fajde. :D

Ove sezone 6 golova smo primili na Grbavici, a od toga 3 od Zrinjskog. Nismo im gol dali, slabo opucali po golu uopste. Jaci su ljudi i jedino luda sreca ili neko njihovo opustanje moze nam donijeti neki pozitivan rezultat.
"Slavit ćemo tvoje ime, dok u nama srce bije..."

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 19 apr 2022, 00:00

Svim mogućim dovama da im se ne igralo pošto su već osigurali titulu :urnebes: :urnebes:
Mi smo Željini, Željo je naš !

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 19 apr 2022, 00:30

LjoZee je napisao/la:
18 apr 2022, 23:58
Nikako, okrenut se drugoj utakmici i to narednoj domacoj s obzirom da od gostujucih nema fajde. :D

Ove sezone 6 golova smo primili na Grbavici, a od toga 3 od Zrinjskog. Nismo im gol dali, slabo opucali po golu uopste. Jaci su ljudi i jedino luda sreca ili neko njihovo opustanje moze nam donijeti neki pozitivan rezultat.
Bilbija ce vjerovatno igrati, probat nabit golova koliko god moze, ali ocekujem ostatak ekipe izmijesan, nasa dobra igra na grbavici raduje tako da mozda neki remi izvucemo.

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 19 apr 2022, 01:21

Trebamo ih iznenaditi nekako. Npr. ne pojavimo se na utakmici

itatabisine
Kontakt:

Post Postao/la itatabisine » 19 apr 2022, 07:43

Gore je ako Jakirevic izvde drugu ekipu, ti ce zeljeti da se dokazu i nece nas zaliti trenutka.
Idemo pruziti podrsku napuniti Dolinu cupova i donijeti klubu koju marku.
J.ebo rezultat

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 19 apr 2022, 08:44

Da igramo u Mostaru očekivao bih potop.
Možda sam budala, pravi pristup i možemo do pozitivnog rezultata.
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 19 apr 2022, 09:11

Dzaba raja.. Iz prazne ne puca.. Ja se divim svima nama koji svakodnevno misle o klubu, pa kakvu god emociju da ispoljavamo.. Malo je entuzijasta ostalo, a i los vakat je generalno.. Na hajr..
Pročepit će negdje.

SudoHusika
Kontakt:

Post Postao/la SudoHusika » 19 apr 2022, 10:34

Mislio sam na taktiku. Pokušati im izaći visoko k'o pitama ili se povući i čekati?

Jasno je i pticama na grani da su za 2 klase jači. Ali, volju nam niko ne može oduzeti i ja očekujem jednu bespoštednu borbu naših igrača. Uostalom, ovo je duel najbolje ekipe u ligi i drugog najboljeg domaćina. Jako pa šta Bog da.
slika
Željezničar za život cijeli!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 19 apr 2022, 10:43

Satrat',u kost!
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

manijacikonjic87
Kontakt:

Post Postao/la manijacikonjic87 » 19 apr 2022, 13:39

19 apr 2022, 10:34
Mislio sam na taktiku. Pokušati im izaći visoko k'o pitama ili se povući i čekati?

Jasno je i pticama na grani da su za 2 klase jači. Ali, volju nam niko ne može oduzeti i ja očekujem jednu bespoštednu borbu naših igrača. Uostalom, ovo je duel najbolje ekipe u ligi i drugog najboljeg domaćina. Jako pa šta Bog da.
slika
ma jako i u kost ko i protiv pitara probat sto prije zabiti makar 1.. ne smije se zrinji pustiti da igraju kvalitetna su ekipa koja koristi skoro svaku sansu i pustiti ih da igraju bi bilo ravno samoubistvu.. visoki presing pun gas kolko forma to dozvoljavala pa sta bog da..
Mi smo Željini, Željo je naš !

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 19 apr 2022, 16:09

Ko sto sam i pisao za Edisa...nafurace nas protiv jacih mahalskom pricom al cim trebas nesto pokazat nema te na mapi...ok nemas igrace ali da se ne lazemo i edis je ubleha od trenera koja nafura raju nekim populizmom i tjt.

Eto igrali smo s davljenicima nismo meda mogli, ali evo poprilicno sam ubjedjen da kad se sve uzme u obzir da od Zrinskog necemo izgubit...cak s obzirom da im ne treba ni za sta usudio bih se reci da cemo ih dobit ...i onda ide Mulaliceva mitologija na pressu a pola ovdje raje prica hvalospjev i kako ipak nismo losi
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 19 apr 2022, 17:30

Victor je napisao/la:
19 apr 2022, 16:09
Ko sto sam i pisao za Edisa...nafurace nas protiv jacih mahalskom pricom al cim trebas nesto pokazat nema te na mapi...ok nemas igrace ali da se ne lazemo i edis je ubleha od trenera koja nafura raju nekim populizmom i tjt.

Eto igrali smo s davljenicima nismo meda mogli, ali evo poprilicno sam ubjedjen da kad se sve uzme u obzir da od Zrinskog necemo izgubit...cak s obzirom da im ne treba ni za sta usudio bih se reci da cemo ih dobit ...i onda ide Mulaliceva mitologija na pressu a pola ovdje raje prica hvalospjev i kako ipak nismo losi
Tako nekako, nalozi ekipu na horuk i na foru da pobjede. Jel dodje slabiia ekipa i na njegov horuk se postavi seljacki, on je gotov

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 19 apr 2022, 17:56

Victor je napisao/la:

Ako ti misliš da se ekipa stvara za 7 kola,onda bolje nemoj pratiti fucu.
Jel to Jakirović u 7 kola stvorio ovo ili mu je trebalo dva prelazna roka i potpuna sloboda i budžet.
Što se Zrinjskog tiče,možda je i bolje da igraju u fullu,više će ginuti ovi što sa klupe dobiju šansu jer žele da se dokažu.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 19 apr 2022, 18:26

UBIPITAR je napisao/la:
19 apr 2022, 17:56
Victor je napisao/la:

Ako ti misliš da se ekipa stvara za 7 kola,onda bolje nemoj pratiti fucu.
Jel to Jakirović u 7 kola stvorio ovo ili mu je trebalo dva prelazna roka i potpuna sloboda i budžet.
Što se Zrinjskog tiče,možda je i bolje da igraju u fullu,više će ginuti ovi što sa klupe dobiju šansu jer žele da se dokažu.
Ne mislim, ali sam ubijedjen da Edis nije kapacitet kakav nama treba....ako grijesim dabogda on iduce sezone uzeo titulu i poveo nas u bolja vremena, ja cu se prvi javno posut pepelom i izvinut sablji
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Anpa, Bing [Bot], Levin, ristagrad, voltron30 i 31 gost.