NBA Playoffs 2021/22
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: NBA Playoffs 2021/22
To znamo, jer imaju najbolji score u ligi, sad kako će to ići protiv dobrih odbrana u PO vidjeti ćemo, uzeli su ih Bucski prošle godine, iako sam mislio nakon 2-0 da je gotovo.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- ultrasstyle_tz
- Kontakt:
prednost ekipa sa zapada je sto dosta odskacu, prakticno ceka te jedna jaka serija i to je finale, ako ne bude nesto nepredvidjeno, do finala mogu i cuvati igrace,dozirati minute.
s druge strane istok moze da se samounisti, pogledaj recimo put Bostona: Brooklyn, Bucks, Philla/Miami. Sa 8 igraca u rotaciji, pa poderat ce se ljudi. I isto vazi za svaku ekipu
jest da mogu hvatati momentum ali mislim da ce serije na istoku uzeti danka
s druge strane istok moze da se samounisti, pogledaj recimo put Bostona: Brooklyn, Bucks, Philla/Miami. Sa 8 igraca u rotaciji, pa poderat ce se ljudi. I isto vazi za svaku ekipu
crveno-crno srce kuca jace nego ikada!
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Zadnjih 20 godina su se ekipe sa Zapada "samounistavale" u POu, pa su opet uzimale titule.Nema tu opravdanja.ultrasstyle_tz je napisao/la: ↑19 apr 2022, 17:04prednost ekipa sa zapada je sto dosta odskacu, prakticno ceka te jedna jaka serija i to je finale, ako ne bude nesto nepredvidjeno, do finala mogu i cuvati igrace,dozirati minute.
Konacno i da Istok vidi sta je to, a ne da imaju "setnju kroz park".
Smart DPOY
koliko su se trudili mediji svim silama da je Gobert opet ne osvoji a realno opet je zaslužio da bude DPOY

koliko su se trudili mediji svim silama da je Gobert opet ne osvoji a realno opet je zaslužio da bude DPOY
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Čime je zaslužio?
Boston najbolja odbrana lige, naravno da će Smart dobiti.
Prošle godine je izvodio za prvi tim.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
Ma zapad je sad gori nego istok ikad sto je bio (i kad je bio odron), istok je barem uvijek imao Brona. Na zapadu sve truhle, i ovo sto nesto vrijedi poput Jokica, nema ekipe, znaci dzaba mu
bukvalno svim naprednim statistikama i uticajem na toj strani parketa, da ne pričam da ima jednog solidnog defanzivca i 10+ cunjeva s kojim igra, to sto ti hejtas Goberta na svakom koraku je drugi par cipela
taj isti Smart nije bio ni u priči do prije mjesec dana, samo se Time Lord pominjao kad su Celticsi u pitanju i odjednom pomete na izboru
ne znam koliko je utakmica Bam propustio i da li je bio eligible al eto jos neko ko je vise zaslužio
Bridges isto tako
toliko se forsirao narativ da neki bek uzme DPOY da to nisu istine
Meni se sve vise cini da bi GSW mogao u veliko finale. U svakom slucaju imaju otvoren put do finala zapada. A tek se sada u pravom smislu vidi koliko je Jokic morao zapeti da uvede ovu ekipu u PO.
Sa druge strane, na istoku ce biti klanje u polufinalima konferencije (a bogami i u nekim serijama prve runde). Samo se nadam da ce Boston uspjeti izbaciti Netse i smrdljivog Irvinga.
PS - Smart je dobio priznanje koje bi kad tad u karijeri dobio. Rijetko ko ima dilemu da li je to zasluzeno.
Sa druge strane, na istoku ce biti klanje u polufinalima konferencije (a bogami i u nekim serijama prve runde). Samo se nadam da ce Boston uspjeti izbaciti Netse i smrdljivog Irvinga.
PS - Smart je dobio priznanje koje bi kad tad u karijeri dobio. Rijetko ko ima dilemu da li je to zasluzeno.
Smart zasluženo, trebo je lagano prije dvije sezone uzeti ali pravda je zadovoljena na kraju.
Odkud to da ja hejtam Goberta, nisam 2-3 posta o njemu napisao.miki_92 je napisao/la: ↑19 apr 2022, 17:47bukvalno svim naprednim statistikama i uticajem na toj strani parketa, da ne pričam da ima jednog solidnog defanzivca i 10+ cunjeva s kojim igra, to sto ti hejtas Goberta na svakom koraku je drugi par cipela
taj isti Smart nije bio ni u priči do prije mjesec dana, samo se Time Lord pominjao kad su Celticsi u pitanju i odjednom pomete na izboru
ne znam koliko je utakmica Bam propustio i da li je bio eligible al eto jos neko ko je vise zaslužio
Bridges isto tako
Mrsko mi sad tražiti napredne statistike, nije Boston izgubio puno u defanzivni, nakon povrede TimeLorda.
Gobert je rim protektor i ima najbolje statse, ali neka preuzme par najboljih igrača kao Smart pa da vidimo te brojke, lik se izmjeni na 2-3 najbolja igrača, i odradi odličan posao na svakome.
Zadnja izmjena: emir18, dana/u 19 apr 2022, 18:13, ukupno mijenjano 1 put.
Gobert hrpu odpada vuče u top 10 odbrana lige iz sezone u sezonu dok Smart igra s hrpom odličnih defanzivaca ove godine, nije tesko procijeniti ko ima vise uticaja i ko je vise zaslužio
ali kao i kod svakog ko osvoji nagradu vise puta u kratkom periodu uradi se sve da je isti ne osvoji nakon toga, bukvalno je bio narativ nek je neko osvoji samo da nije Gobert, kao sto je slučaj bio s Giannis nakon 2 MVP, jedini način da je osvoji 3x je bio da ima prime Wilt brojke
Smart je svakako u top 3/5 ove sezone ali da je br. 1 to svakako nije
ali kao i kod svakog ko osvoji nagradu vise puta u kratkom periodu uradi se sve da je isti ne osvoji nakon toga, bukvalno je bio narativ nek je neko osvoji samo da nije Gobert, kao sto je slučaj bio s Giannis nakon 2 MVP, jedini način da je osvoji 3x je bio da ima prime Wilt brojke
Smart je svakako u top 3/5 ove sezone ali da je br. 1 to svakako nije
Čovjek u pojedinim trenucima ne može ostati na terenu o čemu pričamo, DPOY nije svakako nagrada namjenjena za one koji imaju najbolju naprednu statistiku i tako te stvari.
Smart apsolutno zasluženo, čovjek gine na terenu i čuva sve igrače od 1-4 godinama unazad, svakako da treba da se nagradi čovjek iz najbolje odbrane lige, a bilo bi zasluženo i Mikal da je uzeo jer je odigrao 82 utakmice i na svakoj čuvao najboljeg protivničkog igrača od 1 do 4
Smart apsolutno zasluženo, čovjek gine na terenu i čuva sve igrače od 1-4 godinama unazad, svakako da treba da se nagradi čovjek iz najbolje odbrane lige, a bilo bi zasluženo i Mikal da je uzeo jer je odigrao 82 utakmice i na svakoj čuvao najboljeg protivničkog igrača od 1 do 4
Bolji igrac od JJJ-a.

Lijepo ja napisa JJJ i MPJ dva najgora ugovora lige. Kako se lako fransize sjebu.
Sarmelino † (29.08.2015-20.10.2019.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
dr. Alem Peterson
Captain4 † (14.05.2014-22.02.2022.) ⚜
Rudyev uticaj na defanzivnom kraju terena je apsolutno iznad svih ostalih, nagrada Smartu je nagrada Bostonu kao najboljoj odbrani lige.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
Lik svake sezone bude minus igrac u PO i malo mu 3 DPOYa.dark44 je napisao/la: ↑19 apr 2022, 18:22Čovjek u pojedinim trenucima ne može ostati na terenu o čemu pričamo, DPOY nije svakako nagrada namjenjena za one koji imaju najbolju naprednu statistiku i tako te stvari.

Protiv HOU ga izvlacili da preuzme Bradu i gotovo.
Protiv DEN ga Jokic pisao.
Sad mu Kleber, dok je on na terenu, dadne 6 trica za utakmicu.

Znaci, bukvalno u zavisnosti od toga kakva ti je ekipa nadjes najlaksi nacin da ga ucinis minus igracem i sad on takav ima 3 DPOYa i 5 prvih defanzivnih timova lige.

Od kako je on poceo kupiti ove nagrade ljudi dobili 3 PO serije za 5 sezona. I to nesto govori.

7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Apsolutno si sve upravu od rijeci do rijeci.miki_92 je napisao/la: ↑19 apr 2022, 17:47bukvalno svim naprednim statistikama i uticajem na toj strani parketa, da ne pričam da ima jednog solidnog defanzivca i 10+ cunjeva s kojim igra, to sto ti hejtas Goberta na svakom koraku je drugi par cipela
Bridges isto tako
Jedino bih rekao da je neko iz BOS i trebao dobiti nagradu.Vise Williams kako si i rekao, ali eto kampanja je odvela glasace na Smarta. Ima tu i njegovog minulog rada, jer godinama igra dobru odbranu i uvijek je bio dobar defanzivac.Ja sam za to da se najbolja odbrana lige uvijek nagradi.
Ja mislim da je to poenta nagrade, eventualno ako druga treća odbrana ima nekog pojedinca koji pravi baš veliku razliku.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑19 apr 2022, 19:20Apsolutno si sve upravu od rijeci do rijeci.miki_92 je napisao/la: ↑19 apr 2022, 17:47bukvalno svim naprednim statistikama i uticajem na toj strani parketa, da ne pričam da ima jednog solidnog defanzivca i 10+ cunjeva s kojim igra, to sto ti hejtas Goberta na svakom koraku je drugi par cipela
Bridges isto tako
Jedino bih rekao da je neko iz BOS i trebao dobiti nagradu.Vise Williams kako si i rekao, ali eto kampanja je odvela glasace na Smarta. Ima tu i njegovog minulog rada, jer godinama igra dobru odbranu i uvijek je bio dobar defanzivac. Ja sam za to da se najbolja odbrana lige uvijek nagradi.
Statistika nekad nije realan faktor, nije jednostavno isto kad čuvaš konstantno najboljeg igrača protivničke ekipe
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.