FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Kakve će rezultate ekipa ostvariti u samoj završnici sezone?

Anketa je završila: 30 apr 2025, 14:51.

Osvajaju tripletu
7
37%
Osvajaju duplu krunu
9
47%
Osvajaju jedan trofej
2
11%
Neće osvojiti ništa
1
5%

Ukupno glasova: 19

1921boy
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la 1921boy » 19 apr 2022, 13:02

let3 je napisao/la:
19 apr 2022, 11:56
https://sportsport.ba/fudbal/gabriel-je ... ity/423513

Nemojte Isusa, tako vam Gospe :stop:
On i Morata su najrealnije opcije od svih navedenih.
mosa lošmi stićko tit-ula!

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 19 apr 2022, 13:25

Evo mister Laporta kaže na press konferenciji da je za prodaju karata navijačima Frankfurta kriv sistem kojeg je napravila bivša uprava i ovo bivša uprava naglašava par puta. Također, krivi su sociosi koji su preprodavali karte. Što je zanimljivo reče Laporta tačan broj navijača Frankfurta koji su bili na stadionu.

Mogao je fino spakovati sve to spakovati u rečenicu "svi su krivi samo ja nisam" i kraj.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 apr 2022, 13:38

NisamInSajder je napisao/la:
19 apr 2022, 13:25
Evo mister Laporta kaže na press konferenciji da je za prodaju karata navijačima Frankfurta kriv sistem kojeg je napravila bivša uprava i ovo bivša uprava naglašava par puta. Također, krivi su sociosi koji su preprodavali karte. Što je zanimljivo reče Laporta tačan broj navijača Frankfurta koji su bili na stadionu.

Mogao je fino spakovati sve to spakovati u rečenicu "svi su krivi samo ja nisam" i kraj.
Sjeti se, odmah nakon utakmice smo rekli da ce okriviti Bartu za sve :mrgreen: tako se i desilo :lol:

Barto je težak kriminalac, al ovaj je težak demagog.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 apr 2022, 14:40

Barcelona will be ready to make an effort to sign Lewandowski. The player wants a contract until 2025 and he will push to leave Bayern Munich if he does not reach agreement on a contract extension with the German club.
Fabrizio

HuseinKapetan9

Post Postao/la HuseinKapetan9 » 19 apr 2022, 14:56

Kahn je vec izjavio da najbolji igrac svijeta Lewangoalski ostaje najmanje jos jednu sezonu u Bayernu.
Patrice Evra is the player with the most UEFA Champions League final losses- 4.
Trent Alexander-Arnold is 23 years old,and he already has 2.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 apr 2022, 15:09

https://sportsport.ba/fudbal/joan-lapor ... dal/423532
Laporta je potvrdio da je na tribinama Barceloninog stadiona bilo preko 30.000 navijača gostujućeg kluba što je nezapamćena sramota za ovaj klub.

"Na Camp Nouu je bilo čak 34.435 navijača njemačkog kluba. Nedopustivo i neoprostivo. Imamo sistem koji spriječava kupovinu karata van Španije. Međutim, taj sistem je zakazo zahvaljujući orkestriranosti nekoliko velikih grupa te su fanovi Eintrachta uspjeli zaobići taj sistem i domoći se karata. Sistem nije naš, već ga je napravila bivša uprava. Mislili smo da će funkcionisati, ali smo se prevarili. Već sada smo udvostručili broj zaštitara na stadionu i na tribinama, kako se više nikada ne bi ponovile scene divljanja na Camp Nouu", zaključio je predsjednik Barcelone.
Kako je jadan sa ovim pričama :oops: koje crno divljanje, ljudi poderali u navijanju one turiste sa Barcinim dresovima, napravili svojoj ekipi ugođaj domaćeg terena.
I on će sve okriviti, sistem, navijače frankfurta, sociose, bivšu upravu, zaštitare, vatikan, masone, isil, sve živo...samo ne sebe i svoju upravu :thumbdown:

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 19 apr 2022, 15:17

De jos koji put napisi isti post, nismo dosad iz 157 postova zakljucili da ne podnosis laportu

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 19 apr 2022, 15:19

De mi se skini sa spolovila, kao da nisam dosad iz 287 postova zakljucio da me ne podnosiš :kafa:

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 apr 2022, 18:40

Sergi Barjuan will continue until the end of the season but it is very difficult to him to stay at Barcelona B next season. After 6:2 defeat, there are many who belive that the change is necessary.
Izgleda da će Barjuan letiti na kraju sezone.
The candidates to replace Barjuan next season are:
- Javier Mascherano
- Rafael Márquez
- Antonio Higaldo
- Gabri García

Joan Laporta is in favour of bringing a former player to manage Barcelona B like Mascherano or Márquez. Xavi wants a highly trusted coach for Barça B next season and is heavily in favour of bringing Antonio Hidalgo, former Sabadell coach and close friend of his. Gabri, the current coach of Lleida Esportiu is also liked a lot within the club.
Xavi očigledno ima pravi plan i želi biti okružen aposlutno svojim ljudima. Nadam se da će uprava uspjeti financijski popratiti želje Xavija. Svi ćemo oprostiti ovaj nesretni kraj sezone i pričekati narednu sezonu da damo neku kvalitetniju analizu. Isto tako se nadam da će situacija u narednoj sezoni sa starosjediocima biti dosta drugačija, ali znamo svi da će to dosta, dosta zavisiti od dolazaka na tim pozicijama.
Xavi did an experiment in the last training, Eric Garcia as a pivot, instead of Busquets.
Možda bi se i moglo nešto napraviti od Erica, na ovoj poziciji. Ima dobru kontrolu lopte u nogama, imao je lijepih dubinskih pasova i ono glavno dobro iznosi loptu.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 19 apr 2022, 21:13

Mascherana kao nekog psiho-fizio mentora.Jaci karakter i veci gladijator odavno nije igrao lopte.Ove placipizde da edukuje kako se bori za klub , nije vazno kakav je , tvoj je i hrani te.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 apr 2022, 22:32

The club will make 5 - 6 signings this summer.
Alfredo Martínez
Lisandro Martínez wants to sign for Barcelona. Jordi Cruyff is the one in charge in the negotations to sign the Argentine.

Lisandro Martínez is looking for an apartment in Barcelona.
Víctor Malo
A meeting with Sergi Roberto's agent was supposed to happen today, but it has been postponed until tomorrow.
Toni Juanmartí

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 20 apr 2022, 01:14

Sport90 je napisao/la:
19 apr 2022, 09:14
Ovdje se spominjao Laporta kao krivac za gubitak titule - ali ja sam uvijek smatrao da je laporta odigrao na kartu da se Xaviu da probni period bez pritiska. Jer da je Xavi dosao na pocetku sezone u onaj haos kad je Messi otisao, kad su se rezale plate i krenuo s losim rezultatima vec bi se oko nove godine pricalo kako on nije ipak taj nivo ili jos treba iskustva (slocno nesto kao Pirlo) Laporat je ostavio Kumana jer je znao da ide turbulentan period i kad se smiri taj period dace mu otkaz i dovesti zeljenog Xavija koji ce imati 7-8 mjeseci da vodi tim bez velikog pritiska rezultata, uspio mu je i obezbijedidi 3-4 solidana pojacanja i Xavi je to odradio za moj kriteriji veoma dobro (bilo bi odlicno da nisu od frankfurta ispali onako). Xavi je zadovoljio probni period i Barca, ali od iduce godine ce Xavi tek da osjeti pritisak vodjenja barce i ocekivanja rezultata - I onda cemo vidjeti je li on novi Pep ili je nesto kao Ole. Ali prema mojim licnim utiscima u ovom trenutku vidim da Xavi ima viziju, vidim da Barca igra lijepo i utakmice su postale gledljive opet, i stvara se puno prilika. Minus je bas ali bas losa odbrana i ja bi zaboravio sve napadace i zvjerke u napadu dok ne bih odbranu pojacao.
i ja sam vec pisao i tog sam misljenja da ce xavi tek u narednoj godini pokazati je li ili nije trenerska klasa za jedan veliki klub kao sto je barca, ovo sve do sad i do kraja sezone je tek nek probni i tranzicijski period kojeg je za sad odradio realno govoreci ne dobro, nego odlicno,, jer uspio je od olupine jedne sklepati ekipu kako tako respektabilnu, bez nekih velikih novaca i pojacanja, jos uz probleme s povredama, velikim nedostatkom kvaliteta u odbrani prvenstveno, napravio je jednu sjajnu rezultataku seriju, mlade igrace ohrabrio, ove starohane kako tako je vratio u zivot i to je makskimum maksimuma vjerovatno sto bi ijedan trener mogao napraviti za ovaj kratak pediod.

treba realno gledati, imali smo do nove godine katastrpfalnu situaciju s nedostatkom kvaliteta u ekipi, igrali su jutgla, abde i neki igraci koji su rang cadiza, onda su dosla cetiri pojacanja, ajmo realno auba, feran i adama kad su dolazi ni tamo odakle su dolazili nisu bili neki bitni faktori, ne bi ih klubovi ni pustili da jesu, i dosao je alves od 40 godina, i opet je s njima nesto napravio, uz to jos dvojica najpotentnijih igraca pedri i fati imaju probleme s povredama, i nekako se guralo, pobjedjivalo, a na momente je ekipa igrala i vrhunski fudbal i pobjedjivala ubjedljivo jake protivnike

sad smo u mini krizi nekoj,, to se desava i superjakim ekipama, ne znam cemu panika, vidjecemo kako ce se ekipa nositi s tim, u ovoj tranziciji krize su normalna stvar

no medjutim ako opet nastavimo s dobrim igrama, i onda na ljeto dodju prava pojacanja, tek onda u narednoj sezoni xavi ce pokazati kakva je japija, imat ce kvalitetniji tim sigurno, ali i veci pritisak i veca ocekivanja, ono kad u svakoj utakmici ides na pobjedu, kad je razocarenje bilo kakav gubitak bodova, kad se valja trkati za titulu a ne za cetvrto mjesto i kad se valja nosati s protivnicima u ligi prvaka i kad je imperativ da se daleko dogura. to su prava mjerila za pravog trenera jednog velikog klupa, a ovo do sad sto smo vidjeli je tek neka tranzicija, uvertira za glavni čin ili tako nesto, ovdje jedino, ako ne izbori ligu prvaka moze mu se nesto zamjeriti, a ovo ispadanje u ligi evrope i poneki los rezultat u ligi za mene nisu nikakav razlog da ga se nesto kritikuje

dobro je sve ovo, samo da je zdravlja kod ovih glavnih mladjih igraca i da se pogodi s pojacanjima, vjerujem da ce xavi biti trenercina, pogresno ga je porediti s pepom na pocetku jer je ovaj uz sve svoje zasluge i na samom pocetku imao daleko mocniju ekipu gdje je bio mesi koji je vec tada kucao na vrata da postane najbolji igrac svijeta, bile su klase anri i eto, xavi i iniesta koji su s njim explodirali, al su i priej bili ozbiljen klase, onda pujol, doveden mu je tad brutalni alves, abidal i jaja odlicni igraci itd, ne moze se to ni blizu porediti s ovim igracima, niti se moze od xavija ocekivati brutalna igra i rezultati kao s pepom, al mislim uz solidna pojacanja i dobar zdravstrni bilten da mozemo uzeti titulu u spaniji i biti onako simpa ekipa u ligi prvaka koja se moze sa svakim ponosati, mozzda odemo i daleko do polufinala npr, mozda i osvojimo uz neku srecu i to, al ne moze se ocekivati neka hegemonija i nije ok zamjeriti xaviju sto se to nece desiti, barem ne u skorije vrijeme

xavi vec sad pokazuje ozbiljne trenerske poteze, no treba i njemu vremena i rutine, meni vec sad izgleda kao bolji trener od pepa jer od njeg je pokupio ono najbolje, a nije tvrdoglav i raznovrsniji je, no eto nema igrace kao pep, alu opet realno nije ni pod protiskom rezultata kao ovaj, tako da ne treba zuriti i smijesno je zaista sad gledati ove kritike na njegov racun
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Lal
Kontakt:

Post Postao/la Lal » 20 apr 2022, 01:21

Nunez ima trenutno bolju statistiku od Haalanda, sigurno i manju platu. Da hocemo njega pokusat dovest. 25 utakmica u prvenstvu 25 golova i 4 asistencije, dok ima i 6 golova u ligi prvaka od 10 utakmica.

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 20 apr 2022, 10:40

Lal je napisao/la:
20 apr 2022, 01:21
Nunez ima trenutno bolju statistiku od Haalanda, sigurno i manju platu. Da hocemo njega pokusat dovest. 25 utakmica u prvenstvu 25 golova i 4 asistencije, dok ima i 6 golova u ligi prvaka od 10 utakmica.
Ne bira se vise izmedju Halanda i nekog drugog - Haland za Barcu je preskup i nedostizan. Bira se izmedju Roberta i nekog drugog - sto se mene tiče bolje Nunez nego Robert sa 34-35 godina astronomskom platom i plus 30tak miliona sto bi se moralo Bayernu dati (samo Barca moze svoje najbolje igrače pod ugovorom za dzaba pustit) + iz JA takvi uvijek barci gode.

HuseinKapetan9

Post Postao/la HuseinKapetan9 » 20 apr 2022, 12:00

"We definitely have Lewa with us for another season,' Oliver Kahn told Amazon Prime Deutschland ahead of Tuesday night's 1-1 draw with Villarreal at the Allianz Arena.

'We know what we have in him and we're relaxed about it. Apparently there's a competition out there: ''Who will tell the biggest nonsense story about Robert Lewandowski?''

'Talks will continue. We're not crazy and are [not] discussing the transfer of a player who scores between 30 and 40 goals with us every season.'

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 20 apr 2022, 15:03

HuseinKapetan9 je napisao/la:
20 apr 2022, 12:00
"We definitely have Lewa with us for another season,' Oliver Kahn told Amazon Prime Deutschland ahead of Tuesday night's 1-1 draw with Villarreal at the Allianz Arena.

'We know what we have in him and we're relaxed about it. Apparently there's a competition out there: ''Who will tell the biggest nonsense story about Robert Lewandowski?''

'Talks will continue. We're not crazy and are [not] discussing the transfer of a player who scores between 30 and 40 goals with us every season.'
Odlične vijesti. Stara poljska olupina nam nikako nije potrebna.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

HuseinKapetan9

Post Postao/la HuseinKapetan9 » 20 apr 2022, 16:03

BoixosNois1899 je napisao/la:
20 apr 2022, 15:03

Ove sezone u svim natjecanjima
Lewangoalski= 49 golova

Luuk De jong+Martin Braithwaite+Pierre-Emerick Aubameyang+ Memphis Depay+Adama Traore+Ousmane Dembélé+Ez Abde+Ferran Torres+Ansu Fati =45 golova

slika

MoodyHank
Kontakt:

Post Postao/la MoodyHank » 20 apr 2022, 16:47

20 apr 2022, 16:03
BoixosNois1899 je napisao/la:
20 apr 2022, 15:03

Ove sezone u svim natjecanjima
Lewangoalski= 49 golova

Luuk De jong+Martin Braithwaite+Pierre-Emerick Aubameyang+ Memphis Depay+Adama Traore+Ousmane Dembélé+Ez Abde+Ferran Torres+Ansu Fati =45 golova

slika
Svi s ovog podforuma smo ti prčili majku Goretzka.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Rodju
Kontakt:

Post Postao/la Rodju » 20 apr 2022, 17:16

Golman Cadiza je već treći put igrač utakmice protiv Barcelone.
Žao mi je zbog poraza, dogodio se, ne može se ništa promijeniti.
Ledesmi jednostavno sve protiv Barcelone ide. Da podsjetim Cadiz je i
madridskom klanu uzeo dva boda u Madridu.
Upali su u neku rupu, opet nesmotrenosti u odbrani. Nisam stručan dovoljno,
da bi mogao reći zašto. Ne znam.
Vidim kritikuju neki Dembelea. To ne razumijem. Jedini igrač koji je nešto
pokušavao i bio vrlo konkretan. Dva šuta mu je Ledesma fenomenalno zaustavio.
Kako bi izgledali bez njega ?
Ja bi tražio kompromis za produženje ugovora sa njim. Apsolutno pravi razliku u igri.
Čini mi se 11 asistencija u 14 utakmica.
Kessie-a ćemo tek vidjeti. Ako je suditi po onom što sam sinoć vidio protiv Intera, hmmmm,
vidjet ćemo.
Kad se već kritiziraju stari igrači, fer ih je bilo i pohvaliti, kad su igrali odlično u ova protekla 3-4 mjeseca.
A takvih pohvala je bilo izuzetno malo. Za mene je Busquets uz Dembelea bio protiv Cadiza najbolji
igrač.
Protiv Cadiza je jednostvno bio splet okolnosti, premalo truda u prvom poluvremenu, odličan golman,
dekoncentracija u fazi igre bez lopte, promašene velike šanse i svakako moram
spomenuti izuzetno perfidno suđenje u kojem se opet ponavlja isti uzorak
iritantnog suđenja bez velikih grešaka, ali na način kojim se provociraju igrači Barcelone.
Pomenuo bih samo onu situaciju sa odgurivanjem Depaya u 16ercu Barcelone.
Režiser je ponavljao 4x, sve to vide i u VAR sobi, ali niko ništa. Po mom sudu čisti penal.
Naravno, da se klan prepao
za već uknjiženu titulu, pa je dobio pomoć protiv Celte i Seville, a Barcelonu je trebalo
na svaki način pokušati sasjeći.
Već viđeno, ali ne bih se ponavljao. Reći će neki da sam sklon zavjerama. Davno sam napisao, ako želimo
razumjeti La Ligu i njeno rukovodstvo, moramo poznavati Španiju i njenu istoriju.
Uglavnom, uspjeli su plus dvomeč sa EF je sigruno utjecao na meč sa Cadizom. Igra FCB je od utakmice u Frankfurtu
u padu.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 20 apr 2022, 20:58

Doveli smo danskog Garciju srećom. :rol:
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.