Takoo je, ustirkani pizdeci, napokon i od vas nesto pozitivno.Germany has said it will stop importing oil from Russia by the end of the year.
"We will halve oil by the summer and will be at zero by the end of the year, and then gas will follow," said German Foreign Minister Annalena Baerbock.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Po meni, realna su desno ova prva dva scenarija
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!
- Beduin
- Kontakt:
A po cemu su realna?
Rusija je uzela Marijupolj, to je gotova stvar, a smio bih se usuditi i da ce na Istoku uzeti ogroman dio ako ne i cijelu Donbas regiju s obzirom da imaju tu prednost aviacije, isto kao i na jugu sa jakim PV0 koliko god bio uzdrman i oslabljem potapanjem "Moskve". Barem takav dojam sticem trenutno.
Ako sam dobro primjetio, trenutno Rusi ne idu glavom kroz zid kao na pocetku, zauzimaju selo po selo, a Ukri nisu u mogucnosti na Istoku, prvenstveno, ih razvlaciti i prilaziti im s' ledja i rokati. Ravnica i otvoreno polje im ne ide u prilog najvise radi pomoci Rujama s neba, a unistavaju im gradove i tjeraju civile konstantnim bombardovanjem.
Harkiv i Kherson cini mi se razvaljuju!?
Iskreno se nadam da ce Ukraincima stici na vrijeme adekvatno tesko naoruzanje, oni najavljivani Switchblade dronovi (ne znam je li im stigla koja posiljka, da li i gdje ih koriste i sl.), ali ovako ce tesko to ici jer ruje ne mare za svojim zivotima, njihova najveca prednost i jeste ta brojnost, kao i u 2.svj. ratu sa onoliko vojnih zrtava.
I ne znam zasto se zeljeznice ne unistavaju kako bi usporili ili osujetili rusku logistiku i silni priliv naoruzanja? Znam da i Ukri koriste zeljeznice, cini mi se, ali sad je najbitnije agresora usporiti i pokolebati.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Rusi nemaju nikakvu prednost u brojnosti, čak im i fali ljudi, pa dovode Assadove vojnike za novac. U profesionalnoj vojsci su muslimani, budisti, Rusi iz Sibira. Najmanje je mladića iz Moskve i velikih gradova, niti ih žele mobilizirati i poslati u Ukrajinu, jer njihova smrt bi izazvala nezadovoljstvo, proteste majki, antiratne proteste u Moskvi. Jedino kod ovih separatista mobiliziraju sve muškarce i tjeraju ih na prvu liniju, oni će se zapitati što im je sve ovo trebalo.Beduin je napisao/la: ↑20 apr 2022, 23:09A po cemu su realna?
Rusija je uzela Marijupolj, to je gotova stvar, a smio bih se usuditi i da ce na Istoku uzeti ogroman dio ako ne i cijelu Donbas regiju s obzirom da imaju tu prednost aviacije, isto kao i na jugu sa jakim PV0 koliko god bio uzdrman i oslabljem potapanjem "Moskve". Barem takav dojam sticem trenutno.
Ako sam dobro primjetio, trenutno Rusi ne idu glavom kroz zid kao na pocetku, zauzimaju selo po selo, a Ukri nisu u mogucnosti na Istoku, prvenstveno, ih razvlaciti i prilaziti im s' ledja i rokati. Ravnica i otvoreno polje im ne ide u prilog najvise radi pomoci Rujama s neba, a unistavaju im gradove i tjeraju civile konstantnim bombardovanjem.
Harkiv i Kherson cini mi se razvaljuju!?
Iskreno se nadam da ce Ukraincima stici na vrijeme adekvatno tesko naoruzanje, oni najavljivani Switchblade dronovi (ne znam je li im stigla koja posiljka, da li i gdje ih koriste i sl.), ali ovako ce tesko to ici jer ruje ne mare za svojim zivotima, njihova najveca prednost i jeste ta brojnost, kao i u 2.svj. ratu sa onoliko vojnih zrtava.
I ne znam zasto se zeljeznice ne unistavaju kako bi usporili ili osujetili rusku logistiku i silni priliv naoruzanja? Znam da i Ukri koriste zeljeznice, cini mi se, ali sad je najbitnije agresora usporiti i pokolebati.
- AshburtonG
- Kontakt:
Smijesno mi je uopce razmisljanje da ce Rusija zabiljezit bilo kakvu pobjedu ovdje, jer je i pticama na grani jasno da nema sanse da ispune svoj cilj, a to je postavljanje svoje vlade u Ukrajini i rusifikacija cijele teritorije. Ovo sad sto malo pametnije ratuju je vise da bi mogli nalozit svoje gradjane i vojnike kako nisu bezveze ginuli, jer slanje onolike vojske i teske artiljerije u dvoriste Kijeva bi bilo onda cisto slanje u smrt, ako im je cilj bio samo jugoistok. Njega su u "blitzkriegom" mogli uzeti mnogo brze, da se nisu brukali po ostatku drzave.
Kao sto sam skoro sa alemom pricao, ako ne ispunis svoj glavni cilj, ti si popusio rat, bez obzira sto si pokupio neke mrvice. Osim neispunjavanja istog, Rusija je sebi zabetonirala ekonomske noge za narednih 50 godina. Tako da ne vidim bilo kakvu pobjedu ovdje, cak ni pirovu.
Kao sto sam skoro sa alemom pricao, ako ne ispunis svoj glavni cilj, ti si popusio rat, bez obzira sto si pokupio neke mrvice. Osim neispunjavanja istog, Rusija je sebi zabetonirala ekonomske noge za narednih 50 godina. Tako da ne vidim bilo kakvu pobjedu ovdje, cak ni pirovu.
Slazem se, cim su pali kod Kijeva oni su rat izgubili. Ovo na istoku su rovovske bitke, ovo Ukrajinci cekaju 8 godina, i odlicno su pripremljeni tamo. Rusi apsulutno nista nece postici dok ne zbace trenutnu vladu Ukrajine, a prije ce Rusija izgleda dozivjeti kolaps nego sto ce se to desiti. Mogu oni osvajati po koje selo, al nije ovo srednji vijek i nisu ovo osvajacki ratovi.
Ako Ukrajinci na vrijeme i pristojnom broju dobiju tesko naoruzanje otjerace ruse sa cijele teritorije Ukrajine
Ako Ukrajinci na vrijeme i pristojnom broju dobiju tesko naoruzanje otjerace ruse sa cijele teritorije Ukrajine
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Rusi ako ne osvoje Kijev oni su izgubili. Mada i da ga osvoje, sa ovakvim gubicima i odvojenosti od ostatka svijeta da sankcijama bi upravo to i bila pirova pobjeda.
Ne otpisujte Ukrajince i na istoku, ovo su snazne utvrde sa obje strane, vjerujem da ce proboji dosta sporije ici. I Ukrajina lakse diše kad im nisu agresori u predgradju Kijeva.
Za Mariupolj je pitanje dana cini mi se, pa ce Rusi uspjeti povezati Krim sa istokom.
Ako se Ukrajinci nastave boriti za istok bez kalkulacija o mirovnom sporazumu, a cini se da hoce, i ako Rusima ne dopizdi pa ne krenu sa najbrutalnijim oruzjem, za sto nisam siguran, vjerujem da ce se ovo na istoku pretvoriti u relativno duži rat.
Ne otpisujte Ukrajince i na istoku, ovo su snazne utvrde sa obje strane, vjerujem da ce proboji dosta sporije ici. I Ukrajina lakse diše kad im nisu agresori u predgradju Kijeva.
Za Mariupolj je pitanje dana cini mi se, pa ce Rusi uspjeti povezati Krim sa istokom.
Ako se Ukrajinci nastave boriti za istok bez kalkulacija o mirovnom sporazumu, a cini se da hoce, i ako Rusima ne dopizdi pa ne krenu sa najbrutalnijim oruzjem, za sto nisam siguran, vjerujem da ce se ovo na istoku pretvoriti u relativno duži rat.
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Definitivno nisu dzaba braca
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Pogledajte zadnji video na 1420 kanalu,malo je zeljezna zavijesa da se normalan svijet odvoji od ovih orangutana.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Zelenskyy je ponudio sve ruske zarobljenike u zamjenu za opkoljene u Mariupolu. Rusija pristaje ali traži da izađu i da će im ona garantovati siguran prolazak. Vojnici iz Azovstala su uvjereni da bi Rusija samo iskoristila priliku da ih pohvata i traže da bude uključena treća zemlja čiji će helikopteri doći po njih.
Al nesto slabo Bayraktari rade ovih dana, da ne poste mozda?
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨
Turci su valjda tražili da Ukrajinci prestanu da objavljuju snimke sa Bayraktara.
Ne znam da li je ovo trenutna ta velika ofanziva na Istoku, ako jest onda

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
Iz Pentagona kazu da ne vjeruju da je to ova velika ofanziva. Toliko je jadna da su ubijedjeni da Rusi spremaju veci napad zapravo
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Rusi proglasili pobjedu u Mariupolju, Putin otkazao napad na fabriku Azovstal
Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je izjavio, nakon što ga je ministar odbrane Sergej Šojgu obavijestio da je Mariupolj osvojen, da je napad na Azovstal u Mariupolju nepotreban i naredio da se otkaže.
Šojgu je rekao Putinu da su ruske snage uspjele da zauzmu Mariupolj u četvrtak, sa dvije hiljade ukrajinskih vojnika blokiranih u industrijskom kompleksu Azovstal.
"Danas je cijeli Mariupolj pod kontrolom ruske vojske, narodne milicije Donjecke Narodne Republike, a teritorija fabrike Azovstal sa ostacima nacionalista i stranih plaćenika koji se nalaze tamo sigurno je blokirana", rekao je.
Šojgu je tvrdio da je ruskim oružanim snagama potrebno tri do četiri dana da završe napad na Azovstal, gde su vojnici ukopani.
Putin je, kao odgovor ministru odbrane Sergeju Šojguu, nazvao napad na industrijski kompleks Azovstal u Mariupolju "nepotrebnim" i naredio da se otkaže.
"To je slučaj kada moramo misliti - odnosno uvijek moramo razmišljati, ali još više u ovom slučaju o očuvanju života i zdravlja naših vojnika i oficira. Nema potrebe da se penjemo u ove katakombe i pužemo pod zemlju duž ovih industrijskih objekata“, rekao je Putin.
Predsjednik Rusije Vladimir Putin danas je izjavio, nakon što ga je ministar odbrane Sergej Šojgu obavijestio da je Mariupolj osvojen, da je napad na Azovstal u Mariupolju nepotreban i naredio da se otkaže.
Šojgu je rekao Putinu da su ruske snage uspjele da zauzmu Mariupolj u četvrtak, sa dvije hiljade ukrajinskih vojnika blokiranih u industrijskom kompleksu Azovstal.
"Danas je cijeli Mariupolj pod kontrolom ruske vojske, narodne milicije Donjecke Narodne Republike, a teritorija fabrike Azovstal sa ostacima nacionalista i stranih plaćenika koji se nalaze tamo sigurno je blokirana", rekao je.
Šojgu je tvrdio da je ruskim oružanim snagama potrebno tri do četiri dana da završe napad na Azovstal, gde su vojnici ukopani.
Putin je, kao odgovor ministru odbrane Sergeju Šojguu, nazvao napad na industrijski kompleks Azovstal u Mariupolju "nepotrebnim" i naredio da se otkaže.
"To je slučaj kada moramo misliti - odnosno uvijek moramo razmišljati, ali još više u ovom slučaju o očuvanju života i zdravlja naših vojnika i oficira. Nema potrebe da se penjemo u ove katakombe i pužemo pod zemlju duž ovih industrijskih objekata“, rekao je Putin.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

nova filmska akcija od izdavacke kuce goat production Kadirov i sedam patuljaka
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:

⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:

-
- Kontakt:
U tom Azovstalu ima svega. Čim on daje sve zarobljenike za izvlačenje njih. Nešto mi čudno, previše čudno.Drape je napisao/la: ↑21 apr 2022, 02:19Zelenskyy je ponudio sve ruske zarobljenike u zamjenu za opkoljene u Mariupolu. Rusija pristaje ali traži da izađu i da će im ona garantovati siguran prolazak. Vojnici iz Azovstala su uvjereni da bi Rusija samo iskoristila priliku da ih pohvata i traže da bude uključena treća zemlja čiji će helikopteri doći po njih.
Cecenski rogobatni polutan.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.