Pa Azov, koliko god njegovali naci ideologiju, je vojnici nevjerovatno jaka jedinica i kao takva Ukrajini itekako znaci u sukobu sa mocnijim agresorom. Marinco takodjer. Uz vec sad legendarnu 93. Motorizovanu brigadu radi se o vjerovatno najboljim jedinicama UA. Kad su u skoro bezizalznoj situaciji uspjeli ovoliko dugo drzati grad, zamisli tek sta bi radili na nekom drugom frontu gdje bi imali puno bolju logisticku podrsku.OsmaDolazi je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:21U tom Azovstalu ima svega. Čim on daje sve zarobljenike za izvlačenje njih. Nešto mi čudno, previše čudno.Drape je napisao/la: ↑21 apr 2022, 02:19Zelenskyy je ponudio sve ruske zarobljenike u zamjenu za opkoljene u Mariupolu. Rusija pristaje ali traži da izađu i da će im ona garantovati siguran prolazak. Vojnici iz Azovstala su uvjereni da bi Rusija samo iskoristila priliku da ih pohvata i traže da bude uključena treća zemlja čiji će helikopteri doći po njih.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
-
- Kontakt:
Ima tu još nečega.Epidaurus je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:37Pa Azov, koliko god njegovali naci ideologiju, je vojnici nevjerovatno jaka jedinica i kao takva Ukrajini itekako znaci u sukobu sa mocnijim agresorom. Marinco takodjer. Uz vec sad legendarnu 93. Motorizovanu brigadu radi se o vjerovatno najboljim jedinicama UA. Kad su u skoro bezizalznoj situaciji uspjeli ovoliko dugo drzati grad, zamisli tek sta bi radili na nekom drugom frontu gdje bi imali puno bolju logisticku podrsku.OsmaDolazi je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:21U tom Azovstalu ima svega. Čim on daje sve zarobljenike za izvlačenje njih. Nešto mi čudno, previše čudno.Drape je napisao/la: ↑21 apr 2022, 02:19Zelenskyy je ponudio sve ruske zarobljenike u zamjenu za opkoljene u Mariupolu. Rusija pristaje ali traži da izađu i da će im ona garantovati siguran prolazak. Vojnici iz Azovstala su uvjereni da bi Rusija samo iskoristila priliku da ih pohvata i traže da bude uključena treća zemlja čiji će helikopteri doći po njih.

Ne može me niko ubijediti u suprotno, pogotovo što kompletan zapad pravi kuknjavu oko tih zarobljenika i pokušali su ih u nekoliko navrata izvući, ali su Rusi skidali heliće.
- Beduin
- Kontakt:
0nda smo i mi dobili rat protiv cetnika? A u biti, cinjenica je da su dobili 49% teritorije i mogucnost opstrukcije svega u drzavi sto im ne ide u korist, da ne idemo dublje kako imaju kad-tad priliku da ganjaju nezavisnost ratnim putem gdje smo mi opet u podredjenom polozaju u nasoj drzavi. Jer mirnim putem se kod nas nece nista ostvariti, narocito u korist BiH i bosnjaka (pa i ostalih nacija i vjera koje su na strani cjelovite BiH).AshburtonG je napisao/la: ↑21 apr 2022, 00:18Smijesno mi je uopce razmisljanje da ce Rusija zabiljezit bilo kakvu pobjedu ovdje, jer je i pticama na grani jasno da nema sanse da ispune svoj cilj, a to je postavljanje svoje vlade u Ukrajini i rusifikacija cijele teritorije. Ovo sad sto malo pametnije ratuju je vise da bi mogli nalozit svoje gradjane i vojnike kako nisu bezveze ginuli, jer slanje onolike vojske i teske artiljerije u dvoriste Kijeva bi bilo onda cisto slanje u smrt, ako im je cilj bio samo jugoistok. Njega su u "blitzkriegom" mogli uzeti mnogo brze, da se nisu brukali po ostatku drzave.
Kao sto sam skoro sa alemom pricao, ako ne ispunis svoj glavni cilj, ti si popusio rat, bez obzira sto si pokupio neke mrvice. Osim neispunjavanja istog, Rusija je sebi zabetonirala ekonomske noge za narednih 50 godina. Tako da ne vidim bilo kakvu pobjedu ovdje, cak ni pirovu.
Tako je gledam i na Ukrajinu i nikako da shvatim po cemu Ukrajina ne gubi ako ne vrate sve u svoje ruke!? Mariupolj je izgubljen te su sad zaokruzili tu cjelinu Rusije-Krima-Mariupolja oko Azovskog mora. Strateski od izuzetnog znacaja, narocito i za odbranu Krima u buducnosti.
Blizu su da zaokruze i cijelu Donbas regiju pod svoju kontrolu, a mislim da im je to sad primarni cilj nakon faila oko Kijeva. Ako sve to nije ogroman i bitan dio teritorije, narocito za Ukrajinu i njihov znacaj, onda ne znam sta je. Ne zelim ni pomisljati na pad Khersona, ta cijela regija pa sve tamo prema 0desi (koja je ipak sigurnija, barem ja mislim da jeste) je od ogromne vaznosti sad za Ukrajince prvenstveno, ne samo radi tog mora i regije kao regije, nego radi morala, volje za borbom, same sigurnosti... iskreno se nadam da ce Ukrajina na vrijeme dobiti potrebnu tesku artiljeriju i aviaciju da preuzme primat nad svojim nebom pa da izadju iz te defanzivne taktike i pocnu ozbiljnije sa kontraofanzivama i vracanjem teritorije.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Helikopteri su dovozili municiju a odvozili ranjenike. Irina Vereščuk iz ukrajinske vlade je izjavila da u Azovstalu samo ranjenika ima oko 500, koji su bez osnovnih uvjeta. Nije kuknjava već empatija za patnju ljudi koju je uzrokovao fašistički, zločinački ruski agresor.OsmaDolazi je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:55Ima tu još nečega.![]()
Ne može me niko ubijediti u suprotno, pogotovo što kompletan zapad pravi kuknjavu oko tih zarobljenika i pokušali su ih u nekoliko navrata izvući, ali su Rusi skidali heliće.
Jevrejski i izraelski profesor koji se bavi holokaustom i desničarskim ekstremizmom kaže da Azov nisu nacisti.Epidaurus je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:37Pa Azov, koliko god njegovali naci ideologiju, je vojnici nevjerovatno jaka jedinica i kao takva Ukrajini itekako znaci u sukobu sa mocnijim agresorom. Marinco takodjer. Uz vec sad legendarnu 93. Motorizovanu brigadu radi se o vjerovatno najboljim jedinicama UA. Kad su u skoro bezizalznoj situaciji uspjeli ovoliko dugo drzati grad, zamisli tek sta bi radili na nekom drugom frontu gdje bi imali puno bolju logisticku podrsku.
First of all, it is true that some of the founders of Azov had a far-right and, in some cases neo-Nazi, background. This was partially reflected in the emblem of Azov. But that does not describe Azov’s activities at all. For example, Mariupol had a fairly large Jewish community with an active synagogue, and the Jewish community never reported any conflicts with Azov members.
https://euromaidanpress.com/2022/04/07/ ... questions/
Kako cudna izjava Putina oko Mariupolja. Sta uopste znaci da nece napadati čeličanu? Ima tu nesto drugo definitivno
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
- AshburtonG
- Kontakt:
Beduin je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:570nda smo i mi dobili rat protiv cetnika? A u biti, cinjenica je da su dobili 49% teritorije i mogucnost opstrukcije svega u drzavi sto im ne ide u korist, da ne idemo dublje kako imaju kad-tad priliku da ganjaju nezavisnost ratnim putem gdje smo mi opet u podredjenom polozaju u nasoj drzavi. Jer mirnim putem se kod nas nece nista ostvariti, narocito u korist BiH i bosnjaka (pa i ostalih nacija i vjera koje su na strani cjelovite BiH).AshburtonG je napisao/la: ↑21 apr 2022, 00:18Smijesno mi je uopce razmisljanje da ce Rusija zabiljezit bilo kakvu pobjedu ovdje, jer je i pticama na grani jasno da nema sanse da ispune svoj cilj, a to je postavljanje svoje vlade u Ukrajini i rusifikacija cijele teritorije. Ovo sad sto malo pametnije ratuju je vise da bi mogli nalozit svoje gradjane i vojnike kako nisu bezveze ginuli, jer slanje onolike vojske i teske artiljerije u dvoriste Kijeva bi bilo onda cisto slanje u smrt, ako im je cilj bio samo jugoistok. Njega su u "blitzkriegom" mogli uzeti mnogo brze, da se nisu brukali po ostatku drzave.
Kao sto sam skoro sa alemom pricao, ako ne ispunis svoj glavni cilj, ti si popusio rat, bez obzira sto si pokupio neke mrvice. Osim neispunjavanja istog, Rusija je sebi zabetonirala ekonomske noge za narednih 50 godina. Tako da ne vidim bilo kakvu pobjedu ovdje, cak ni pirovu.
Tako je gledam i na Ukrajinu i nikako da shvatim po cemu Ukrajina ne gubi ako ne vrate sve u svoje ruke!? Mariupolj je izgubljen te su sad zaokruzili tu cjelinu Rusije-Krima-Mariupolja oko Azovskog mora. Strateski od izuzetnog znacaja, narocito i za odbranu Krima u buducnosti.
Blizu su da zaokruze i cijelu Donbas regiju pod svoju kontrolu, a mislim da im je to sad primarni cilj nakon faila oko Kijeva. Ako sve to nije ogroman i bitan dio teritorije, narocito za Ukrajinu i njihov znacaj, onda ne znam sta je. Ne zelim ni pomisljati na pad Khersona, ta cijela regija pa sve tamo prema 0desi (koja je ipak sigurnija, barem ja mislim da jeste) je od ogromne vaznosti sad za Ukrajince prvenstveno, ne samo radi tog mora i regije kao regije, nego radi morala, volje za borbom, same sigurnosti... iskreno se nadam da ce Ukrajina na vrijeme dobiti potrebnu tesku artiljeriju i aviaciju da preuzme primat nad svojim nebom pa da izadju iz te defanzivne taktike i pocnu ozbiljnije sa kontraofanzivama i vracanjem teritorije.
Cinjenica da ni Hrvatska, a ni Srbija nisu uspjele u naumima da stvore Velike drzave uzimanjem dijelova BiH, nas cini pobjednicima rata. Oni da su dobili taj rat, ne bi se pokusavali toliko nametnut u ovom periodu ili bi vec odavno otrgnuli neke dijelove. Znaju i sami da je sansa za takvo nesto mizerna, jer je upravo garant mira zaustavio Bosnjake u najvecem oslobodilackom naletu. Stavise, trebaju bit sretni sto nisu svi postali izbjeglice i gradjani drugog reda u susjednim drzavama.
To sto mi nismo bili sposobni iskoristit odbranu drzave i onaj poslijeratni period da se ukinu entiteti i samim tim imaginarna podjela BiH je druga stvar.
Da nismo pobijedili(odbrana je pobjeda) vjerovatno bi sad bili nesto poput Sandzaka u Srbiji. Kujice srpske politike, a to definitivno nismo i pored cinjenice sto od postanka imamo vjerovatno najnesposobniju vlast Evrope.
Cega ima majke ti? Da nisu NATO generali dole s njima?OsmaDolazi je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:55Ima tu još nečega.Epidaurus je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:37Pa Azov, koliko god njegovali naci ideologiju, je vojnici nevjerovatno jaka jedinica i kao takva Ukrajini itekako znaci u sukobu sa mocnijim agresorom. Marinco takodjer. Uz vec sad legendarnu 93. Motorizovanu brigadu radi se o vjerovatno najboljim jedinicama UA. Kad su u skoro bezizalznoj situaciji uspjeli ovoliko dugo drzati grad, zamisli tek sta bi radili na nekom drugom frontu gdje bi imali puno bolju logisticku podrsku.OsmaDolazi je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:21
U tom Azovstalu ima svega. Čim on daje sve zarobljenike za izvlačenje njih. Nešto mi čudno, previše čudno.![]()
- kraljttbvb
- Kontakt:
Azov i marinci su dvije elitne jedinice gdje su članovi istih dobro uvježbani ratnici.OsmaDolazi je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:21U tom Azovstalu ima svega. Čim on daje sve zarobljenike za izvlačenje njih. Nešto mi čudno, previše čudno.Drape je napisao/la: ↑21 apr 2022, 02:19Zelenskyy je ponudio sve ruske zarobljenike u zamjenu za opkoljene u Mariupolu. Rusija pristaje ali traži da izađu i da će im ona garantovati siguran prolazak. Vojnici iz Azovstala su uvjereni da bi Rusija samo iskoristila priliku da ih pohvata i traže da bude uključena treća zemlja čiji će helikopteri doći po njih.
Nije isto elitna (specijalna) jedinica i neka obična brigada što bude u rovovima i tranšejama i čuva liniju.
Ni Bin Ladena nisu hvatali neki obični vojnici, nego marinci (mescini jedinica naziva Foke), obuceni za specijalne operacije.
Bez uvrede običnim vojnicima, ali ovih 500 ako preživi i izvuku se, u budućnosti će na ratištu vrijediti više nego 5 000 običnih vojnika...
Zadnja izmjena: kraljttbvb, dana/u 21 apr 2022, 13:58, ukupno mijenjano 1 put.
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Danasnji AZOV nisu hardcore nacisti kao onaj orginalni sastav svakako. Vremenom se tu dosta procistilo no i dalje tu imas dosta clanova koji njeguju naci ideologiju. Naravno ruska propaganda to svjesno zanemaruje i svakog pripadnika presadstavlja ko da je Himmler licno. Sam grb bataljona cine nacisticki simboli i dok je tako nikako se nece moci opovrgnuti prica o neonacizmu u redovima AZOV-a.Drape je napisao/la: ↑21 apr 2022, 13:27Jevrejski i izraelski profesor koji se bavi holokaustom i desničarskim ekstremizmom kaže da Azov nisu nacisti.Epidaurus je napisao/la: ↑21 apr 2022, 12:37Pa Azov, koliko god njegovali naci ideologiju, je vojnici nevjerovatno jaka jedinica i kao takva Ukrajini itekako znaci u sukobu sa mocnijim agresorom. Marinco takodjer. Uz vec sad legendarnu 93. Motorizovanu brigadu radi se o vjerovatno najboljim jedinicama UA. Kad su u skoro bezizalznoj situaciji uspjeli ovoliko dugo drzati grad, zamisli tek sta bi radili na nekom drugom frontu gdje bi imali puno bolju logisticku podrsku.
First of all, it is true that some of the founders of Azov had a far-right and, in some cases neo-Nazi, background. This was partially reflected in the emblem of Azov. But that does not describe Azov’s activities at all. For example, Mariupol had a fairly large Jewish community with an active synagogue, and the Jewish community never reported any conflicts with Azov members.
https://euromaidanpress.com/2022/04/07/ ... questions/
- Shategabri
- Kontakt:
Pa kao da ih puste da ili crknu od gladi ili da se predaju kad im dojadi biti gladan.
Koševo Zapad
I odma moraju biti u konstantnom stanju pripravnosti jer tu ima par hiljada vojnika. Prije ce ovi napraviti dosta stete rusima pa tek onda pocrkat od gladi. Nema mi smisla bas ova odluka al etoShategabri je napisao/la: ↑21 apr 2022, 14:00Pa kao da ih puste da ili crknu od gladi ili da se predaju kad im dojadi biti gladan.
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Uopste nije cudna, Sojgu je garantovao da ce izvrsiti juris i da ce Azovstalj pasti za 3-4 dana, ali je naravno Putin svjestan da bi to kostalo ogroman broj poginulih ruskih vojnika.
Zna se da je Azovstalj,ako ne najveci industrijski kompleks, onda medju tri najveća u Evropi i da bi na tako " uzem " prostoru bez pomoci artiljerije mogle biti desetkovane jurisne formacije..
Ovako ce ih blokirati trostrukim prstenom i cekati da se predaju jer oni vise nisu u mogućnosti da utiču na situaciju u samom gradu...
Elitna jedinica Ukrajine ce se predati Rusima kad ih ovi ne napadaju i nemaju namjeru napadati, a nisu to uradili dosad 10 put sto su mogli, aha ima smisla bas.Vanja8 je napisao/la: ↑21 apr 2022, 14:17Uopste nije cudna, Sojgu je garantovao da ce izvrsiti juris i da ce Azovstalj pasti za 3-4 dana, ali je naravno Putin svjestan da bi to kostalo ogroman broj poginulih ruskih vojnika.
Zna se da je Azovstalj,ako ne najveci industrijski kompleks, onda medju tri najveća u Evropi i da bi na tako " uzem " prostoru bez pomoci artiljerije mogle biti desetkovane jurisne formacije..
Ovako ce ih blokirati trostrukim prstenom i cekati da se predaju jer oni vise nisu u mogućnosti da utiču na situaciju u samom gradu...
Jbga mogu cekati da im nestane hrane,oni valjda vise nemaju koridora za dostavu bilo cega.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Kad Macka uhvati misa ,onda se igra malo s njim,pa ga tek onda pojede...Brokula je napisao/la: ↑21 apr 2022, 14:19Elitna jedinica Ukrajine ce se predati Rusima kad ih ovi ne napadaju i nemaju namjeru napadati, a nisu to uradili dosad 10 put sto su mogli, aha ima smisla bas.Vanja8 je napisao/la: ↑21 apr 2022, 14:17Uopste nije cudna, Sojgu je garantovao da ce izvrsiti juris i da ce Azovstalj pasti za 3-4 dana, ali je naravno Putin svjestan da bi to kostalo ogroman broj poginulih ruskih vojnika.
Ovdje je malo drugačije, ljudi nemaju municije,hrane, lijekova...
Mogu krenuti u proboj ali to je praktično samoubistvo ...
I Ameri su u Vijetnamu imali mnogo elitnih jedinica koje se nikada nisu vratile iz džungle,a ovi pripadnici Azova se nece predati jer znaju da su vec ranije oznaceni za eliminaciju
- bavariapivo
- Kontakt:
podsjeca me na onu sliku gore golog putina na konju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/masovic ... /220421043Mašović: BiH bi od SAD-a trebala nabaviti protuoklopne sisteme Javelin, ali i nove helikoptere

Valjda se sta isposluje i sa Brkicom oko Bayraktara.

To ce vjerovatno i raditi. Najlogicniji i najstariji moguci trik.
I kontao sam da ce to uraditi. Ako budu ulazili dole u one katakombe samo ce izgubiti ljudstvo. Ovako ovi moraju kad tad izaci, jer nije u pitanju samo hrana, nego i cista voda, lijekovi, panika.. jer iako se neki ne zele predati, sigurno ima i procenat onih koji zele sacuvati zivot.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Nek ovi iz Azova predju na Islam i počnu postiti, svakako je Ramazan. Ujutro nek malo jaču hranu jedu za sehur, za iftar čaša vode i par hurmi. Svakako po cijeli dan leže, ne troše se nešto puno pa da im treba jaka hrana...
Šalim se malo, nije im lako, znaju da će teško živi izaći
Šalim se malo, nije im lako, znaju da će teško živi izaći

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.