Brkooo je napisao/la: ↑22 apr 2022, 22:51Meni nije jasno kako ljudi u klubu i navijaci ne vide da ovo sa trenerom, njegovim pomocnikom Joldicem, igracima, nigdje ne vodi. Trener se sa svojim pomocnikom glupira i gledaju samo svoju kratkorocnu korist i da oni u ocima navijaca budu dobri. Ovo sad sto oni rade je samo gubljenje vremena, ovakvu bezidejnost i kratkovidnost odavno nismo imali.
Nikakvog cilja nemamo do kraja sezone i umjesto da im neko kaze isprobajte neke talentovane juniore do kraja sezone, da vidimo ima li hajra kakvog od njih, mozemo li racunati na njih naredne sezone, Mulalic i Joldic ce do kraja sezone gurati Vucenovica, Stilica, Bekrica, Zeca, Kosorica, Hajdarevica itd, kako bi pokusali da na silu ostvare neku pobjedu i da nam pokazu da "zasluzuju" ostati u klubu. Dno dna.
Jesu li ljudi svjesni da nema igraca u trenutnom Zelji koji ce napraviti bilo kakvu karijeru. Vecina trenutnih mladih igraca je spora, troma i nemaju snage ni za 20 minuta ozbiljnog fudbala. Ovi stariji igraci, neki od njih imaju iskustvo ali njihov fudbal je prosao prije minimalno 10 godina. Mrtvi prosjeci u jednoj od najgorih liga u evropi. Mi mozemo samo na foru (kao sto smo Hajdarevica uvaliti nekome u drugu Tursku ligu) nekog od trenutnih igraca prodati i taj klub kad skonta sta su doveli, nabit ce ga nogom sto dalje od njihovog kluba. Sreca u nesreci je sto vecini istice ugovor na kraju sezone..
Svjestan sam da za ovo treba ozbiljan novac ali ako se dogovorimo sa strateskim partnerom, nadam se da niko od sadasnjih igraca nece ostati u klubu. Mi moramo dovesti modernog trenera i 22 nova (moderna) igraca. Samo tako mozemo izaci iz ovog blata mrtvog amaterizma..
U potpunosti se slažem, a da stvar bude gora, to nam se plasira od početka sezone kad je ivković govorio o toj smjeni generacija. Žalosno je vidjeti njhove juniore i našu djecu, sa naglaskom na djecu zbog fizičke konstitucije. To je rad u teretani kojeg naši omladinci ne poznaju, pa nam senior izgleda ko subašić koji gleda samo kako će pasti. To je problem koji treba hitno rješavati na duže staze, a na kraće me zanima jedna stvar, pa jel taj duraković toliko loš da ne može dobiti jedno poluvrijeme, a dvije godine hamam sjedi na klupi. Umjesto njega igra bekrić sa 37 godina. Mulalić i Joldić nemaju vizije i to je jasno, ali u ovom momentu kad nemaš para, a očigledno se ganjala europa kakva god njima priča bila, oni su najbolji za hajcanje igrača, to im priznam.
Nadam se što bržoj reakciji uprave za investitora jer nam je neophodan. Dok mi ko kakav tvrdoglavi starac nedamo 51%, biće nam ko i tom starcu, imas a džaba ti.