AC Milan

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,rio_Ferdy88,Puma

Raonffa
Kontakt:

Re: AC Milan

Post Postao/la Raonffa » 24 apr 2022, 14:11

Slažem se sa Staromodnim, negdje je i očekivano bilo da smo tu gdje jesmo s ozbirom na konkurenciju. Možda se jedino nije očekivalo da Juventus u sezonu krene onako katastfofalno, a u kontekstu drugih klubova ne vidim neko negativno iznenađenje.

Inter je ostao bez dva veoma važna igrača + trenera, a za svu trojicu su doveli objektivno slabije zamjene, tako da niko nije očekivao šetanje sa njihove strane iako su opet bili blagi favoriti u odnosu na ostale.

Napoli k'o Napoli, znaš da će nekada chokirati, Roma i Lazio su previše slabi da bi bili u ozbiljnijoj priči za sami vrh i to je to. Da, eto, možda je i Atalanta lošija nego što se očekivalo ali ne znam baš da su oni po nekoj logici trebali biti ispred nas na tabeli.

Uglavnom i drugu sezonu zaredom je na polusezoni propušteno da se ekipa ojača i da budemo konkurentniji za Scudetto, to je nepobitna činjenica.

Nije meni problem što ćemo izgubiti Scudetto i drugu godinu zaredom, popišaj ga, ne zaslužujemo ga koliko loše igramo, ali niko ti ne garantuje da ćeš za 2-3 sezone uzeti taj Scudetto (kada se, eto, kao pojačaš) jer će se i drugi pojačavati sigurno. Pa da se ne budemo za glavu hvatali zbog ove i prošle sezone što nismo malo uložili u kadar i uzeli to prvo mjesto makar u jednoj od ove dvije sezone...

Na koncu konca imaju ljudi u klubu, oni će snositi krivicu ili biti zaslužni za svaki rezultat, tako da neka se oni brinu o tome. Ja ovo sve onako sa strane kažem, iz ugla simpatizera.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 apr 2022, 15:12

To je ono što očekujem od nove uprave, ne moramo biti novi PSG, ali želim da budu spremni uložiti u tim onda kada to bude trebalo i da se ne ciganišu oko sitnica.

Mi smo gomilu transfera popušili jer su sebi zacrtali u glavi da ne žele platiti ni cent više od onoga koliko oni smatraju da igrač vrijedi. I to nisu ogromne cifre u pitanju, već razlika od nekoliko miliona između ponude i potražnje. :roll:
Znam da i dalje postoji FFP, ali ne bi svijet propao da su doveli Faivrea zimus za onih 15 miliona. Ili bar neko na posudbu, pa nemoguće da nije postojao igrač na tržištu koji ne bi bio bolji od Diaza ili Salamandera. A upravo to su te nijanse koje će nas i koštati na kraju.

Ustvari, pa nama bi onaj Adli značio kao suho zlato, ali su ga ostavili na posudbi jer nisu htjeli platiti onih par miliona više, iako su znali da nam upravo takav igrač fali. :damn:
Ne volim zakone, morale, religije, pravila. Ne volim da me oblikuje društvo.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 apr 2022, 15:48

Sven Botman je novi igrač Milana, sve je dogovoreno, samo još ostaje potpis. Cijena 30M eura! Sudeći prema Italijanskim medijima. Origi također. Dobro je počelo, ako se ne izjalovi. :mrgreen:

Večeras ili ćemo natamburati Lazio ili oni nas. Nema treće opcije s njima.

Navodno oko 20 000 navijača Milana će biti na Olimpicu. Al' hajde vidjet ćemo jeli puko medijsko laprdanja ili istina.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

saintpierre
Kontakt:

Post Postao/la saintpierre » 24 apr 2022, 15:54

Ja mislim da ako veceras uzmemo Lazio da uzimamo i titulu

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 apr 2022, 15:57

Ove sezone u dva meča Lazio nije imao 3 ozbiljne šanse protiv Milana. Ukupna razlika 6-0. Vidjet ćemo noćas kako će to izgledati.
'Namaz moj, i obredi moji, i život moj, i smrt moja doista su posvećeni Allahu, Gospodaru svjetova.''' (El-En'am)

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 apr 2022, 16:14

Promaklo mi je to da je Salernitana dobila Fiorentinu, to u prevodu znači da nam treba još jedan bod da i matematički izborimo LŠ. Koji rahatluk, za razliku od prošle sezone. :mrgreen:

Za skudeto, otom potom. Biće šta bude.

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 apr 2022, 16:21

Primarni cilj je ostvaren. Pet utakmica prije kraja. To je ono što sigurno raduje upravu, sve iznad toga će se smatrati bonusom. Prestao sam vjerovati u skudeto kad su izgubili puno značajnih bodova protiv slabijih ekipa. Ali opet ako noćas dobiju Lazio, apsolutno je sve moguće u završne 4 utakmice. Pred nama je uglavnom, pa ćemo da vidimo.

A jedan fina čistka je potrebna odmah po završetku sezone. Pet, šest igrača koji su nepotrebni, sa njima treba raskinuti ugovore. Ballo Toure, Messias, Zlatan( ne može više), Bakayoko, Castillejo, Diaz, eventualno Rebić ako je istina ono što se piše zadnjih dana. Te naravno Kessie i Romagnoli koji su već bivši.

Origi, Botman, Adli, Pobega + još 3-5 igrača najmanje.

Ako već misli naredne sezone napraviti iskorak. A sigurno da to žele. Pioli je dvije godine radio na miru, LPa je osigurao oba puta. Taj kredit će mu omogućiti da vodi ekipu i naredne sezone, samo sa ciljem skudeta. Sumnjam da će biti plasman u LPa dovoljan.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 apr 2022, 20:27

Leao i Theo bi mogli večeras imati ogroman prostor. Desna strana Lazia je sve osim defanzivna.

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 24 apr 2022, 20:40

Električar dva zabija Laziu.
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

OldFashioned
Kontakt:

Post Postao/la OldFashioned » 24 apr 2022, 20:43

I hattrick Brahima.
The problem with the world is that the intelligent people are full of doubts, while the stupid ones are full of confidence.

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 apr 2022, 20:45

Ima 10k navijača Milana sigurno noćas

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 apr 2022, 20:45

Leao će možda prividno imati prostora, ali ne sumnjam da će ga opet duplirati svaki put kad dobije loptu. Savršen recept da nas napraviš impotentnim u napadu, koji svi primjenjuju. :zzz:

Daj bože da Diaz konačno odigra dobru utakmicu i razuvjeri me, al' pun mi ga klinac više. Kad priželjkuješ jednog Krunića umjesto njega, koji bar defanzivno može pružiti bolju partiju, onda znaš koliko si loš.

FORZA MILAN !

ronaldo99
Kontakt:

Post Postao/la ronaldo99 » 24 apr 2022, 20:53

Bas fin pocetak Tomori je mogao i morao ovdje bolje odreagovati a ne samo gledati kako lopta prolazi kraj njega

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 apr 2022, 20:58

Pa ako ovo za Strakoshu nije crveni ne znam šta je jbt. Frajer namjerno pokupi loptu u ruke van kaznenog prostora.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

rope11
Kontakt:

Post Postao/la rope11 » 24 apr 2022, 21:13

Ali ova uigrana kombinacija kod slobodnog udarca, koja je uključivala da lopta ide na Diaza i da on dobije vazdušni duel... koji je genijalac to smislio? :mrgreen:

Milan je inače ekipa kojoj ne idu ti slobodni udarci, ali me opet iznova uspiju neugodno iznenaditi.

Kakvo uklizavanje Maignana :tokralju:

FORZA MILAN !

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 apr 2022, 21:27

Ja vama govorim, bilo je bitno osigurati LPa. Ekipa je psihički grohnula.

gambler1899
Kontakt:

Post Postao/la gambler1899 » 24 apr 2022, 21:30

Pozdrav braco nakon dužeg vremena, nas cilj je ispunjen lp je izborena a sa skudetom smo se pozdravili nakon kikseva protiv slabijih. Treba se nadati dobrim pojscanjims pa naredne sezone ganjati skudetom.
Kesi totalno van utakmice, tacno igra preko one stvari

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 24 apr 2022, 21:35

Iz kola u kolo dokazuju svoju nesposobnost u ofanzivi, pa zločin protiv fudbala je da u 45 minuta ne zabiješ nijedan gol ovom propuhu koji Lazio ima nazad.

Toliko prostora, toliko pritiska ali džaba, ne znaju i ne znaju :D

muha milanez
Kontakt:

Post Postao/la muha milanez » 24 apr 2022, 21:35

Nema završnog pasa, nema ni realizacije kad imamo priliku.

Leao par pogrešnih odluka, kad je mogao asistirati on šuta i obratno

Ali ona dubinska lopta što rope kaže na Diaza je genijalnost, ko ono osmisli :rol:
..Milan is not just a team for me. It is part of my life..
..Paolo Maldini..
..⚫🔴⚫🔴..

Romagnoli13
Kontakt:

Post Postao/la Romagnoli13 » 24 apr 2022, 21:37

Ako izjednače u prvih 10 minuta, mogu i okrenuti.Lazio osim gola, ništa

Odgovori

Natrag na “AC Milan”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.