FK Sarajevo
Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz
Re: FK Sarajevo
Sad nam je koeficijent 7, 250, što je dovoljno za ulogu nositelja u prva dva pretkola Konferencijske lige, a ako ostane zabrana ruskim klubovima, vjerovatno bi se pomjerili koje mjesto gore na UEFA listi.
Redovnim izlascima u Evropu, prolaskom kojeg pretkola i bar jednom titulom, koeficijent bi nam logično rastao na negdje između 8,000 - 9,000, što nam otvara fine mogučnosti da u narednim sezonama budemo nositelji u trecem pretkolu, pa čak i u play - offu, ako nekoliko projektovanih nositelja iz play - offa ranije ispadne (što se gotovo svakog ljeta dešava).Novac od UEFE je posebna prica, maltene svake godine je sve veči i veči, zato bi bila tragedija propustiti Evropu ovog ljeta.
Redovnim izlascima u Evropu, prolaskom kojeg pretkola i bar jednom titulom, koeficijent bi nam logično rastao na negdje između 8,000 - 9,000, što nam otvara fine mogučnosti da u narednim sezonama budemo nositelji u trecem pretkolu, pa čak i u play - offu, ako nekoliko projektovanih nositelja iz play - offa ranije ispadne (što se gotovo svakog ljeta dešava).Novac od UEFE je posebna prica, maltene svake godine je sve veči i veči, zato bi bila tragedija propustiti Evropu ovog ljeta.
Ne mogu da vjerujem da ima navijača FK S koji priželjkuju da se klub negdje ne plasira...šta kao to će biti kao korak naprijed u organizaciji? Pa to može biti i korak do ambisa, povlačenja investitora... Ovog vikenda je KK Bosna ispala iz lige, Čelik u Kantonalnoj , pa nije ni Sa Bogom dan da neko u njega upumpava novac, pokriva plate i sve troškove ,a da trpi minuse.
Bez investitora bi bio baš kao KK Bosna, davali bi ti na kapaljku pred izbore sadake i kačili Papetove slike, kao što se kače Kinđetove.
Sport je kod nas na marginama, moliti Boga da se stabilizujemo kao klub, počnemo ozbiljno raditi na samoodrživosti i nadati se boljim vremenima.
Bez investitora bi bio baš kao KK Bosna, davali bi ti na kapaljku pred izbore sadake i kačili Papetove slike, kao što se kače Kinđetove.
Sport je kod nas na marginama, moliti Boga da se stabilizujemo kao klub, počnemo ozbiljno raditi na samoodrživosti i nadati se boljim vremenima.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Ja se izvinjavam ali meni je riječ samoodrživost nonsens u našim okvirima.
Kup se mora uzeti! U Evropu se mora izaci!MaroonBjelave je napisao/la: ↑24 apr 2022, 21:06Imamo li mi snage i znanja uzeti kup, da se ova sezona koliko-toliko spasi? Jbt, ovakva cirkusijada nije viđena još od vremena Ješića.
Neka se pripremaju,odmaraju igrace,obecavaju premije,neka koriste sva dozvoljena sredstva,sve neka podrede tome cilju.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
nesto ko Refko i samohrani otacMaroonBjelave je napisao/la: ↑25 apr 2022, 01:42Ja se izvinjavam ali meni je riječ samoodrživost nonsens u našim okvirima.
kad kaze jes jes ja sam ti bona samohrani otac, sam se hranim
ma sve dok baklja gori to je dobro jer je vatra izvor zivota i nastaviti sa nasim kruznim i zacaranim survivorom

- MaroonBjelave
- Kontakt:
Puno će još Miljacke proteći dok mi postanemo nalik nečemu samoodrživom. Ono što ja pokušavam reći jeste da Ismir eventualnim izlaskom u Evropu neće morati dublje zavući ruku u džep. I pitanje je da li bi neizlaskom u tu Evropu uopšte zavukao ruku toliko koliko bi mi mogli biti zadovoljni.BegovicRamiz je napisao/la: ↑25 apr 2022, 01:56nesto ko Refko i samohrani otacMaroonBjelave je napisao/la: ↑25 apr 2022, 01:42Ja se izvinjavam ali meni je riječ samoodrživost nonsens u našim okvirima.
ma sve dok baklja gori to je dobro jer je vatra izvor zivota i nastaviti sa nasim kruznim i zacaranim survivorom![]()
Očekivati da ce Ismir dati pare za par jakih pojačanja preko ljeta, bez priliva Uefinih para od Evrope, ne djeluje mi baš realno.
- BegovicRamiz
- Kontakt:
ma ako je ne zavuce dublje u slucaju da ne izborimo Evropu, pisi propaloMaroonBjelave je napisao/la: ↑25 apr 2022, 02:04Puno će još Miljacke proteći dok mi postanemo nalik nečemu samoodrživom. Ono što ja pokušavam reći jeste da Ismir eventualnim izlaskom u Evropu neće morati dublje zavući ruku u džep. I pitanje je da li bi neizlaskom u tu Evropu uopšte zavukao ruku toliko koliko bi mi mogli biti zadovoljni.BegovicRamiz je napisao/la: ↑25 apr 2022, 01:56nesto ko Refko i samohrani otacMaroonBjelave je napisao/la: ↑25 apr 2022, 01:42Ja se izvinjavam ali meni je riječ samoodrživost nonsens u našim okvirima.
ma sve dok baklja gori to je dobro jer je vatra izvor zivota i nastaviti sa nasim kruznim i zacaranim survivorom![]()
u prijevodu opet gledati Hebiba, Velkoskog i vecinu njih
u tom slucaju i 99% bi morao novog trenera traziti
na jace i placenije igrace slobodno zaboraviti
al bilo bi malo neocekivano da nakon malo jace od pola godine tako postupi a ja sam misljenja da on nema bas realnu sliku i nacin funkcionisanja jednog kluba u BiH bar po izjavama i nekim najavama
nadati se da do toga nece doci i sve snage usmjeriti na kup, u ligi pokusati s nekim novinama malo rotirati promijeniti formaciju i dati kojem junioru sansu jer od lige nema nista
mene iskreno hastra Veleza al nadati se da ce mozda pregoriti od silne zelje za tim trofejem i dobiti ih pa na penale na penale il frljoka neka ma bilo sta samo da se uzme
- MaroonBjelave
- Kontakt:
Članak inspirisan našim željama i pozdravima od prije 2 dana
https://www.life.ba/life-news/lose-part ... e-/279879/

https://www.life.ba/life-news/lose-part ... e-/279879/
to samoodrziv moze se postici
napravis novi stadion umjesto koseva funkcionalan, sa prostorijama, sa hotelom u sklopu istoga i prostorijama za iznajmljivanje kao shoping centar
zatim uloziti fine pare na edukaciju trenera i strucnog osoblja u akademiji te sa njima potpisati ugovore gdje imaju procenat od stvorenih igraca
uloziti novac u infrastruktuuru akademije, hotelski smjestaj, par terena
odraditi ugovore sa klubovima u bih da sve sto vrijedi sa 12-13 godina dolazi u akademiju
dakle, tu treba uvaliti se velike pare... bas velike
sa dobrim radom i razvojem moze se ocekivati u roku 3-5 godina da krene klub ka tome da bude samoodrziv...
sad ovako kako jeste, ne postoji ni teoretska sansa
napravis novi stadion umjesto koseva funkcionalan, sa prostorijama, sa hotelom u sklopu istoga i prostorijama za iznajmljivanje kao shoping centar
zatim uloziti fine pare na edukaciju trenera i strucnog osoblja u akademiji te sa njima potpisati ugovore gdje imaju procenat od stvorenih igraca
odraditi ugovore sa klubovima u bih da sve sto vrijedi sa 12-13 godina dolazi u akademiju
sa dobrim radom i razvojem moze se ocekivati u roku 3-5 godina da krene klub ka tome da bude samoodrziv...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
A to bi sve kostalo izmedju 200 i 300 miliona tako da nista od togaPantelija je napisao/la: ↑25 apr 2022, 03:35to samoodrziv moze se postici
Do smrti odani!
o tome i pricam...Maroon99 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 03:52A to bi sve kostalo izmedju 200 i 300 miliona tako da nista od togaPantelija je napisao/la: ↑25 apr 2022, 03:35to samoodrziv moze se postici
da bi projekat samoodrzivosti imao smisla, mora se ukljuciti grad, kanton, drzava, zakon o sportu, savez
a to ces imati kad opet budes imao drzavu
a to bog zna kada ce biti
pa kada bude normalno da ti bh telecom bude sponzor sa 1-2 mil maraka a ne 130 000 i slicno.
kada bude normalno da asa, unikredit i sl budu sponzori sa 400-500 milja jer im je to isplativo jer drzavi manje plate poreza ako sport guraju...
posto to nasim trenutnim politicarima nije interesantno i vise se brinu za narod u geteborgu, uzivajmo u ovome sto imamo...
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Ova drzava nije samoodrziva a da FKS bude...
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC
ISTINA ZA VEDRANA!
imamo jednog od najboljih trenera u zadnje vrijeme,samo je problem nezainteresovanosti igraca koji su tu da bi vratili karijere ili na kraju karijere koji novac uzeli.Ne vidim ijednog igraca zeljnog dokazivanja,sto je trebao biti Djokanovic pa da uvaljamo za dobre pare.
Mora se proraditi na psiholoskom planu igraca mora se napraviti neki dobar tranfer da igraci skontaju da se i iz ove lige moze uspjeti,ovo do sad je za noge za sve ijednog igraca u klubu,mene bi bilo sramota da igram da se smatram profeionalcem da zivim kao oni a da na terenu izgledam kao rekreativac.
Puna podrska treneru,otjeraj dovedi koga god zelis,mi boljeg ne znamo dovesti
Mora se proraditi na psiholoskom planu igraca mora se napraviti neki dobar tranfer da igraci skontaju da se i iz ove lige moze uspjeti,ovo do sad je za noge za sve ijednog igraca u klubu,mene bi bilo sramota da igram da se smatram profeionalcem da zivim kao oni a da na terenu izgledam kao rekreativac.
Puna podrska treneru,otjeraj dovedi koga god zelis,mi boljeg ne znamo dovesti
Premier League of Bosnia and Herzegovina:
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Winners (5): 1998–99, 2006–07, 2014–15, 2018–19, 2019–20
Yugoslav First League:
Winners (2): 1966–67, 1984–85
Bosnia and Herzegovina Cup:
Winners (7): 1996–97, 1997–98, 2001–02, 2004–05, 2013–14, 2018–19, 2020–21
Leon Benko:
Igrajući za Sarajevo, čiji je vlasnik bio malezijski milijarder Vincent Tan, gotovo su Vas smatrali božanstvom. Osvojili ste naslov i bili najbolji igrač i strijelac. U drugom su trenutku navijači bacali stolice zbog loših nastupa cijele ekipe. Kako je bilo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?
Iako nije često dolazio, imao sam priliku razgovarati s Tanom nakon potpisa. Svidjela mi se vizija kluba, imali su čak i projekte za novi stadion. Tan je, inače, bio i vlasnik Cardiffa. Ekipa je bila vrlo dobra, a liga poprilično jaka. Od nas, preko Želje, do Širokog.
Na derbije je dolazilo po 30 tisuća ljudi. Ljudi ondje žive za nogomet u odnosu na hrvatsku ligu, daju svaku marku kako bi pogledali utakmicu. Opet, svi Balkanci, kada ne ide, "sipaju" drvlje i kamenje na igrače, poprilično agresivno. To je draž sporta, ali ne huliganizam. U cijelome je svijetu tako.
Ako si dao sve od sebe, možeš se pogledati u ogledalo. Nije lako stati pred navijače, jedan viče jedno, drugi drugo. Šutiš i poštuješ to. U svlačionici se razgovara i zatim radi cijeli tjedan kako bi se ispravili rezultati. Ja te probleme nosim kući i kada igram u Trećoj HNL. Izgubljene utakmice i promašene prilike uzimam srcu, danima ne spavam.
Igrajući za Sarajevo, čiji je vlasnik bio malezijski milijarder Vincent Tan, gotovo su Vas smatrali božanstvom. Osvojili ste naslov i bili najbolji igrač i strijelac. U drugom su trenutku navijači bacali stolice zbog loših nastupa cijele ekipe. Kako je bilo u Premijer ligi Bosne i Hercegovine?
Iako nije često dolazio, imao sam priliku razgovarati s Tanom nakon potpisa. Svidjela mi se vizija kluba, imali su čak i projekte za novi stadion. Tan je, inače, bio i vlasnik Cardiffa. Ekipa je bila vrlo dobra, a liga poprilično jaka. Od nas, preko Želje, do Širokog.
Na derbije je dolazilo po 30 tisuća ljudi. Ljudi ondje žive za nogomet u odnosu na hrvatsku ligu, daju svaku marku kako bi pogledali utakmicu. Opet, svi Balkanci, kada ne ide, "sipaju" drvlje i kamenje na igrače, poprilično agresivno. To je draž sporta, ali ne huliganizam. U cijelome je svijetu tako.
Ako si dao sve od sebe, možeš se pogledati u ogledalo. Nije lako stati pred navijače, jedan viče jedno, drugi drugo. Šutiš i poštuješ to. U svlačionici se razgovara i zatim radi cijeli tjedan kako bi se ispravili rezultati. Ja te probleme nosim kući i kada igram u Trećoj HNL. Izgubljene utakmice i promašene prilike uzimam srcu, danima ne spavam.
Koliko volim te zna samo ludo srce moje
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
Atmosfera je sjajna i sve grmi, ali nakon prvog kiksa, oni psovat će vam prvi, opet ćete tražiti sa sjevera pjesmu, a ne psovke i publiku bijesnu.
-
- Kontakt:
Definitivno treba dosta paznje dati ovim momcima.Sto vise objava i promovisanja!
Ali opet djaba sve ako ce oni sa 20 godina na posudbe u Simm Bau i Gorazde da bi istroseni igraci od 30+ godina imali mjesta...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Kaze legenda Hurtic vrli strucnjak i piva mu dohakala.Foux87 je napisao/la: ↑25 apr 2022, 10:22Leon Benko:
-
- Kontakt:
Jbt covjek kad je otisao iz Sarajeva imao 32-33 godine...Mogao je komotno jos 2-3 sezone na top nivou sa 15+ golova.Kakav bi ubitacan tandem on i tadasnji Merso bili,ali strucnjak nad strucnjacima Hurtic koji je 6 godina na birou odlucio ga otjerati zbog jedne yebene pive...Da je Leon ostao pomeli bi ligu 16/17
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ma i to za Benku i pivu je izgleda bila šuplja.Navodno su u upravi kluba htjeli da ga se riješe zbog njegove velike plate, da se rastereti budžet, pa su mu tražili dlaku u jajetu.A što se tiće Hurtića, dovoljno je reči da se lik više ne bavi trenerskim poslom, odselio u Njemačku i tamo nešto deseto radi.NajvecaRadosti je napisao/la: ↑25 apr 2022, 10:48Jbt covjek kad je otisao iz Sarajeva imao 32-33 godine...Mogao je komotno jos 2-3 sezone na top nivou sa 15+ golova.Kakav bi ubitacan tandem on i tadasnji Merso bili,ali strucnjak nad strucnjacima Hurtic koji je 6 godina na birou odlucio ga otjerati zbog jedne yebene pive...Da je Leon ostao pomeli bi ligu 16/17