FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
98
36%
Darko Milanič
35
13%
Miodrag Božović
6
2%
Fedja Dudić
42
15%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
25
9%
Samo stranac
70
25%

Ukupno glasova: 276

napoleon72
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la napoleon72 » 25 apr 2022, 11:15

Normalno da je suplja. Pili on, Hodzic i Pavlovic cini mi se? Krtole se jedva rijesili prosle godine kad je saku dobio, Pavlovica kad je srednjak digao 2018. A lafo, brusili muda na najboljem igracu i miljeniku publike. Jednostavno poslije fijaska u sezoni 15/16 Tan je zavrnuo pipu i Benkina plata je postala preveliki teret. A ne mozes reci navijacima "nemamo para za njega", yebali bi im majku majcinu i batinama natjerali da pare rode za njega.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Cokituki
Kontakt:

Post Postao/la Cokituki » 25 apr 2022, 11:23

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 apr 2022, 10:40

Definitivno treba dosta paznje dati ovim momcima.Sto vise objava i promovisanja!

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 apr 2022, 11:31

napoleon72 je napisao/la:
25 apr 2022, 11:15
Normalno da je suplja. Pili on, Hodzic i Pavlovic cini mi se? Krtole se jedva rijesili prosle godine kad je saku dobio, Pavlovica kad je srednjak digao 2018. A lafo, brusili muda na najboljem igracu i miljeniku publike. Jednostavno poslije fijaska u sezoni 15/16 Tan je zavrnuo pipu i Benkina plata je postala preveliki teret. A ne mozes reci navijacima "nemamo para za njega", yebali bi im majku majcinu i batinama natjerali da pare rode za njega.
Tako je,pred utakmicu sa Zrinjskim ufatili njih trojicu sa pivom.Hodzica i Pavlovica suspendovali tu utakmicu,sa Benkom automatski raskid ugovora :urnebes: :urnebes:

Znam da su prosle godine i Sarajevo i Hodzic bili spremni da produze ugovor ali izbilo ono u Butmiru.
Pavlovica su poslali na onu posudbu u Celik,sreca nasa pa se Kova pokazao inace bi ga klocevi vratili i dali mu 1.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

umrobihzbogtebe1946
Kontakt:

Post Postao/la umrobihzbogtebe1946 » 25 apr 2022, 11:46

Gledam sad raspored, ovo se može stići, ali jedino uz neku ludu promjenu. Tipa da se riješe ti neki unutrašnji problemi ako ih ima ili da Hebibović, Šabanović, Bagarić, Velkoski i Palić gledaju utakmice od kuće.
Volim te Saraj'vo!

24.10.1946.
22.7.2023.
24.7.2023.
10.8.2023.

sonpenn
Kontakt:

Post Postao/la sonpenn » 25 apr 2022, 12:16

Sarajevo ljubavi moja.

fera
Kontakt:

Post Postao/la fera » 25 apr 2022, 12:22

obrijanopile je napisao/la:
24 apr 2022, 17:58
fera je napisao/la:
24 apr 2022, 17:17
Lik je napisao/la:
24 apr 2022, 16:56
Nek otjeraju Makedonca, vrate Dženu da uzme kup i onda imaju vremena da nađu novog pravog trenera

:kafa:
Tako ce i biti garant... I onda obavezno opet zakasniti sa novim trenerom pa nek mu neko drugi pravi ekipu a mi cemo ocekivati ovdje neki prepoznatljiv stil igre i od tog novog i pljuvati ga nema veze sto godinama ni jedan trener kod nas nema vremena da sklopi sebi tim i implementira svoje zamisli.
Pa zbog toga, što svako malo tjeramo trenere neci niko vise ni htjeti da dodje u Sarajevo. Zbog ovakve situacije uvjek ce svi, kako igrači tako i treneri, prije izabrati Zrinski nego Sarajevo. Za igrača na ligu, adaptacija traje minimalno 6 mjeseci da on pokaže šta zna, a za trenera, posebno kada u ekipi ima igrače koji bojkotuju i sve miniraju, sigurno i više.
Mi smo odavno prestali biti klub u koji se dolazi prije svih ostali, a sa ovakvim načinom postajemo klub u koji će malo ko i zeliti da dodje.
Mnogi su treneri od nas otjerani, a da to nisu zaslužili, jer se igračima nije dalo biti cio dan u klubu, nisu im isplaćivane plate ili je najavljeno pomladjivanje....
Mi ako ovako nastavimo sa politikom tjeranja trenra za godinu ili dvije smo zlatna sredina premijer lige, živi bili pa vidjeli...
Mi smo toksicna sredina odavno. Ljudi misle imamo investitora i zele instant uspijeh...Nema nekog plana ni sistematskog rada niti strpljenja za nesto tako.
Kaze najveci smo klub u drzavi... Bio je i Liverpool u Engleskoj pa ih je United presao po broju titula...
Ne moze se dati prilika vecen broju mladih igraca kada ti je za vratom uvijek pritisak da napravis neki instant uspijeh zato su kod nas uvojek bolje prolazili treneri kao Husref jer on ce ti upravo to napraviti. Svakog trenera koji ima neki dugorocni plan smo mi za nekoliko mjeseci potrosili i otjerali
You are someone else I am still right here

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 apr 2022, 12:26

sonpenn je napisao/la:
25 apr 2022, 12:16
Ok, al od Mulalica prave Simeonea, eto nek je zeljeznicar na pravom kursu. Ne kazem da ovo nije istina al brate kako jedva cekaju da o nama pišu neke analize, naravno negativne.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 25 apr 2022, 12:36

Kodru i Vinka necu nikad prezalit. Nedavno sam gledao onaj video "svi golovi FKS u sezoni 14/15". Kako se tad smisleno igralo, imali smo 7-8 odlicnih zicera po utakmici, i bas se igralo takticki i timski, bez soliranja i cekanja da jedan igrac sve uradi. Na proljece se jasno vidio bojkot vecine igraca, stoperi preofirno ispadali, krila fulala prazne golove, Benko jedini ostao profesionalac do daske i davao sve od sebe.

Vinko je, kao sto sam nedavno napisao, bio Jakirovic prije Jakirovica. Njegovo Sarajevo je imalo 3 boda manje, zabilo dva gola manje i dalje doguralo u kupu nego ovaj Zrinjski u jesenjem dijelu sezone (dok su uslovi u klubu bili normalni), i ekipa se mnogo manje oslanjala na pojedince nego ovaj Zrinjski, kojem je Bilbija zabio 43% ligaskih golova. Uz to je godinu dana bio bez poraza u domacim takmicenjima. Samo sto mi nista nase ne znamo cijenit, uvijek ce nam mostarsko gov.no bit sladje nego marmelada na Kosevu.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 25 apr 2022, 12:36

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
25 apr 2022, 11:46
Gledam sad raspored, ovo se može stići, ali jedino uz neku ludu promjenu. Tipa da se riješe ti neki unutrašnji problemi ako ih ima ili da Hebibović, Šabanović, Bagarić, Velkoski i Palić gledaju utakmice od kuće.
Po rasporedu i optimizmu koji nam ulijevaju, možemo samo past na peto mjesto.
🇵🇸

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 apr 2022, 12:39

bordobijeli je napisao/la:
25 apr 2022, 12:26
sonpenn je napisao/la:
Ok, al od Mulalica prave Simeonea, eto nek je zeljeznicar na pravom kursu. Ne kazem da ovo nije istina al brate kako jedva cekaju da o nama pišu neke analize, naravno negativne.
Sta je ovdje ok? Samo nek autora ovog teksta neko napomene kad vec spominje akademiju da su nam istroseni igraci i da nema akademaca pa ublehasu mozes barem.pricitati sastav i skontati da je becina igraca iz akademije i da imamo najvise nasih igraca u timu od svih timova ubleho,dusmane sa sport.ba. Kako kontaktirat i pitat ublehu zna li sta je napisao i da nam nabroji koji tim ima vise svojih igraca u prvih 11 od nas?

zagor1987
Kontakt:

Post Postao/la zagor1987 » 25 apr 2022, 12:41

Torino je napisao/la:
25 apr 2022, 12:36
Po rasporedu i optimizmu koji nam ulijevaju, možemo samo past na peto mjesto.
Znas kako se to radi? Vlasnik si ili investitor odbijes im prvo od plate a poslije hladno na tribine posaljes i kazes necu da gledam jad i cemer na terenu za pare koje dajem,izderes se itd jer ovako im je dobro a da se ni oznojili nisu

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 apr 2022, 12:42

Stici cemo kar.inu
U ligi nemamo vise sta traziti,samo potruditi se da ne nanesemo sebi jos vecu bruku,a to bi bilo da kone zavrse ispred nas i sacekati mirno finale kupa.Ni po cemu mi nismo favoriti protiv Veleza,ali ovaj kup se mora osvojiti,inace propada nam krvno steceni koefcijent,nema para od Evrope-nema zvucni pojacanja,nema autobusa.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 25 apr 2022, 12:43

zagor1987 je napisao/la:
25 apr 2022, 12:39
sonpenn je napisao/la:
Sta je ovdje ok? Samo nek autora ovog teksta neko napomene kad vec spominje akademiju da su nam istroseni igraci i da nema akademaca pa ublehasu mozes barem.pricitati sastav i skontati da je becina igraca iz akademije i da imamo najvise nasih igraca u timu od svih timova ubleho,dusmane sa sport.ba. Kako kontaktirat i pitat ublehu zna li sta je napisao i da nam nabroji koji tim ima vise svojih igraca u prvih 11 od nas?
Ok je vise bilo da znamo da smo loši, i da nam ne trebaju ovi hinjski tekstovi.

Torino
Kontakt:

Post Postao/la Torino » 25 apr 2022, 12:45

zagor1987 je napisao/la:
25 apr 2022, 12:39
sonpenn je napisao/la:
Šuti bit ćeš banova, meni prošli acc banova jer sam navodno psovao po forumu. Pitaš ih za novinarsko istraživanje, ne znaju, a uzme se cvaja za neki text. Još čekam odgovor na psovku koju sam nekom uputio sa acc PeakyBlinders.
Izvor sam mnogim u vezi dva sarajevska kluba, možda i tri. Selam
🇵🇸

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 25 apr 2022, 14:07

Sezonu smo poceli sa bankrotom chapter 11, bilo blizu i chapter 7.

Pripreme nismo obavili sve sto smo 7 godina dobro uradili unisteno je u roku od 3 mjeseca radi NAMA, dalije do sabrine i co (vidjecemo posle sudskog procesa)

Za mene nebi bio problem da ne izadjemo u evropu ove godine ako cemo pomest tim napravit sistem i drzat se sistema taman da na kosevo dodje 100 hiljada ljudi i trazi nesto drugacije.

Nekazem da se netreba borit, treba i to na obje strane, Velez nije nikakva mega ekipa sa kojom se nemoze igrat, zeljo u dvije zadnje utakmice je bio bolji od njih, i ako budemo piletni i drzali visok tempo trcanja ne da ih mozemo dobit vec razvalit..

Al kao sto sam i rekao mora se dosta stvari uradit sta god da se desi ove godine..

Procjenit jel Vasovski trener koji zasluzuje produzetak ugovora.

Otjerat sve igrace koji nista ne pridonose (platit raskid ugovora nekim )
Krste
Ahmet
Bodul
Bagaric
Cmiljenic
Kanuric
Oremusa

Dovest zamjenu bolju od njih ako se ima para, ako nema dat sansu juniorima i zdravo

Procjenit rad direktora akademije ako je zadovoljio sve sto bude trazio da se unaprijedi u akademi uradit

Nazimu Planski otjerat
Hebibovica
Dupovca

Dovest dobru zamjenu ako nema ili nemozemo finaciski ponovo juniore ubacit ili nac bar jednog u federalnoj

Ovo bi bilo patnja 2 godine i bilo bi tesko se nosit sa istokom al mora se progutat pilula ili da MIRVIC bas istrese vrecu para..

Ovo nabrojano bi cak uradio i ako evropu izborimo, i evropa bi dobro dosla jer bi lakse finaciski podnijeli radkide ugovora cak bi mogli i dovest bar jednog dobrog igraca..

Al mora se jednom stat na crtu i ispuhanim igracima a i imisljenim navijacima…

Cak bi zatvorio istok i samo pustio zapad i sjever ako bi isli na remont jer obje te tribine su dalje od istoka i manje bi stvarake pritisak na ekipu. Financiski bi bili na istom

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 apr 2022, 14:38

Lucas je napisao/la:
25 apr 2022, 14:26
Akrapović odbio Tuzlu :D
Ma ja od pocetka govorim da ce ih Vinko preuzeti i jos sam pri tom misljenju

Poslije onoga u Zelji nema sanse da ce se odluciti za Osima,Baka je slican trener Musemicu sto oni i ne traze bas+star je.Jovic zadnja 2 angazmana imao u Africi,nesto ne vjerujem da mu se vraca u ovu ligu
Nalic,Bosnjakovic,Varesanovic i ostali smijesni
Nez jesam li nekoga izostavio od kandidata
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 25 apr 2022, 14:42

Kako igraju treba pjeske da idu na gostovanja a ne jos autobus da im se kupi ako osvoje Kup.

izdzezveubrazil
Kontakt:

Post Postao/la izdzezveubrazil » 25 apr 2022, 14:44

A ne može jedino opravdanje za Vinka biti da je situacija u klubu bila teška, jednostavno ne može. Teška je situacija i u drugim klubovima, pa se drže.

I Vinkovo Sarajevo nije ovako gazilo protivnike, zato što je njegov stil igre bio takav da ne gazi protivnike. Nije uspio niti jedan derbi razbiti ovako kako ih sad razbija Zrinjski, a imao je sigurno jači kadar na većini pozicija. I to dobro jači.

Meni je smiješno i ono opravdanje za derbi od 1:1 na Koševu. Handžić se isfulao u prvom poluvremenu, ali je rezultat bio 1:0. Zašto smo tada prestali igrati, odnosno zašto Vinko nije imao odgovor na Amarovo pojačavanje veznog reda, nego im je prepustio igru i na kraju smo mogli još biti zadovoljni bodom.

Uostalom, u onim mečevima sa Zrinjskim koje je Vinko vodio na otvorenju proljetnog dijela sezone, vidjelo se ko je bolji i ozbiljniji trener. I nemojte života vam i te plate kao opravdanje za Vinka izvlačiti, pa tad se nije ništa značajno ni dugovalo. Takvih situacija gdje se duguju po 2-3 plate imali smo u ranijim godinama xy. Nije to bio nikakav razlog za uzbunu i pad forme na početku proljeća, to je tek kasnije moglo postati izgovor.
Zadnja izmjena: izdzezveubrazil, dana/u 25 apr 2022, 14:44, ukupno mijenjano 1 put.

tilo
Kontakt:

Post Postao/la tilo » 25 apr 2022, 14:44

ado-hz je napisao/la:
25 apr 2022, 14:42
Kako igraju treba pjeske da idu na gostovanja a ne jos autobus da im se kupi ako osvoje Kup.
E bas se **** Bagaricu za autobus, treba premije dat a ne cuj kupit ce autobus to je za navijace premija dok za igrace to nije nikakav stimulans

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 25 apr 2022, 14:55

izdzezveubrazil je napisao/la:
25 apr 2022, 14:44
A ne može jedino opravdanje za Vinka biti da je situacija u klubu bila teška, jednostavno ne može. Teška je situacija i u drugim klubovima, pa se drže.

I Vinkovo Sarajevo nije ovako gazilo protivnike, zato što je njegov stil igre bio takav da ne gazi protivnike. Nije uspio niti jedan derbi razbiti ovako kako ih sad razbija Zrinjski, a imao je sigurno jači kadar na većini pozicija. I to dobro jači.

Meni je smiješno i ono opravdanje za derbi od 1:1 na Koševu. Handžić se isfulao u prvom poluvremenu, ali je rezultat bio 1:0. Zašto smo tada prestali igrati, odnosno zašto Vinko nije imao odgovor na Amarovo pojačavanje veznog reda, nego im je prepustio igru i na kraju smo mogli još biti zadovoljni bodom.

Uostalom, u onim mečevima sa Zrinjskim koje je Vinko vodio na otvorenju proljetnog dijela sezone, vidjelo se ko je bolji i ozbiljniji trener. I nemojte života vam i te plate kao opravdanje za Vinka izvlačiti, pa tad se nije ništa značajno ni dugovalo. Takvih situacija gdje se duguju po 2-3 plate imali smo u ranijim godinama xy. Nije to bio nikakav razlog za uzbunu i pad forme na početku proljeća, to je tek kasnije moglo postati izgovor.
kakve plate pa na jesen nije bilo plata ni u zrinjskom pa su se ispišali po ligi... ito pofino vrijeme...
ljudi im kazu dobit cete i dobiju i cao
kao sto su i kod nas... ne mogu platebiti alibi za onoliko bodova prednosti ali nikako
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amazon [Bot], Proximic, Velaxsa i 36 gostiju.