Dobro, nastavimo živjeti u paralelnom univerzumu i misliti da to nije logično.ReX je napisao/la: ↑25 apr 2022, 11:09Nije logicno. Isto kako nije logicno da svaki hrvat radije treba/zeli igrati za Hrvatsku ili Herceg-Bosnu. Kako mi ide na qurac ovaj narativ od strane vecine bosnjaka.OsmaDolazi je napisao/la: ↑25 apr 2022, 10:12Pa ja ne znam što se palimo mi na to. Logično je da bi svaki Srbin iz RS igrao prije za Republiku Srpsku nego za BiH. Ali ako dođemo do toga da bi radije igrali za BiH nego za Srbiju (maštam), to bi bio veliki uspjeh. Pa među našim navijačima ima mnogo ljudi koji bi radije da igrač ostane u klubu nego da odradi neke tekme u repki. Uopšteno kod nas u BiH je lokalpatriotizam dosta jak. Kako među Srbima i Hrvatima, tako i među Bošnjacima. To se vrlo jasno vidi.Zukanovic je napisao/la: ↑25 apr 2022, 09:55Golman Partizana Nemanja Stevanović otkrio je u intervjuu za Sportski žurnal da ga Siniša Saničanin vrbuje da brani za BiH.
“Nije bilo poziva za BiH, priča jeste. Za Republiku Srpsku – uvijek, bila bi mi prva reprezentacija. Govorilo se o prijateljskoj utakmici, nije došlo do nje, vjerovatno iz političkih razloga.
Saničanin vas je vrbovao za BiH?
– Da, pričamo često, tamo je i moj rođak: Miroslav Stevanović. Pratim BiH, Crnu Goru zbog Vujačića, Šćekića, drago mi je zbog uspjeha svake reprezentacije iz okruženja.
Tako je Sanicaninu![]()
Da, cinjenica je da (nazalost) vecina hrvata i srba bi radije igrali za neke paradrzavice ili "matice" ali reci da je nesto tako logicno ili stavljati sve hrvate/srbe na istu stranu je cista budalastinja da ne kazem neku goru rijec. I nije ni cudo sto tako razmisljaju kada umjesto da se vrbuju i da im se non stop ako treba govori kako je BiH njihova drzava, se govori da je logicno da igraju za susjede i slicno. Fu'ck..
Primjer logika pojedinaca na ovom forumu:
Bosnjak rodjen u Svicarskoj, logicno da igra za Svicarsku.
Srbin/hrvat bh porijekla rodjen u Svicarskoj, logicno da igra za Svicarsku ili Hrvatsku/Srbiju.
Srbin rodjen u BiH, logicno da igra za Srbiju.
Bosnjak rodjen u Sandzaku, logicno da igra za Srbiju.
itd, itd.
![]()
Ne poredi Bosansku porodicu koja je otišla 92 u Njemačku u njihove dijete ne zna progovoriti Bosanski jezik i na silu pokušava biti švabo sa srpskom porodicom koja je iste godine otišla ali uredno obilježava sve što ima veze sa Srbijom.
Naše dijete iz dijaspore će uredno igrati za drugu zemlju, dok njihovo vjkeruj mi neće.
Ja pričam o realnosti a ona je takva da.
Bosnjak rodjen u Svicarskoj (djeca godišta 2002+), igra za Svicarsku(zato što hoće da bude veći Švicarac od Švicarca).
Srbin/hrvat bh porijekla rodjen u Svicarskoj, hoće da igra za Svicarsku ili Hrvatsku/Srbiju (ako je žestoka lopata odlučit će se za BiH).
Srbin rodjen u BiH, prije će da igra za Srbiju(jer je Srbin logično.
Bosnjak rodjen u Sandzaku, nije logično da igra za Srbiju ako ima naše papire ali sve što valja odluči da nastupa pod Srpskom zastavom 80% slučajeva (e tu je Bošnjo kriv što nema razvijen patriotizam i što imamo 89 različitih stranaka i od toga 55 koji furaju multi kulti ali samo u Sarajevu).
Nema tu patrotizma, prodao bi te za zrno brašna više da mu drugi ponudi.