Mobilni- gdje, kako, šta?

Teme koje nemaju veze sa sportom
AshburtonG
Kontakt:

Re: Mobilni- gdje, kako, šta?

Post Postao/la AshburtonG » 26 apr 2022, 01:57

Blejzer10 je napisao/la:
26 apr 2022, 01:48
Pa ne bi bilo doskočica da si prvo poslao ovo a ne mlatio o svom nekom iskustvu

još sam te najnormalnije pitao al haj

mada ne znam kojom si logikom prešao sa priče o običnom korisniku na enterprise
Logikom da je obicni korisnik upravo to. Javi se, slikaj, napisi poruku, koristi mape i to je to. Iphone je tu nenadjebiv i uopce nama konkurenciju, te zbog toga i prodaje duplo slabiji hardware od androida. Zbog cega lupat MP, RAM i milion jezgri procesora kad nisu iskoristive?
Samsung ili bilo koji android korisnik od proizvodjaca da uhvati apple mora radit na svom OS-u. Drugacije nema sanse. Ne mozes nikad optimizirat tudji proizvod bolje nego svoj. Pa android ni na Pixelu ne radi fluidno.

@Robust

Daleko je iPhone od savrsenog telefona. Sve ima svoje prednosti i nedostatke. Ja sam plakao godinu dana za slobodom, za 3rd party aplikacijama, za ovim za onim, a 10 dana freeza, stutteringa i losije fluidnosti mi je pokazalo da to nije cijena koju zelim platit. Pogotovo kad uzmes najbolji android na trzistu, barem na papiru.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 apr 2022, 02:08

AshburtonG je napisao/la:
26 apr 2022, 01:57

Logikom da je obicni korisnik upravo to. Javi se, slikaj, napisi poruku, koristi mape i to je to. Iphone je tu nenadjebiv i uopce nama konkurenciju, te zbog toga i prodaje duplo slabiji hardware od androida. Zbog cega lupat MP, RAM i milion jezgri procesora kad nisu iskoristive?
Samsung ili bilo koji android korisnik od proizvodjaca da uhvati apple mora radit na svom OS-u. Drugacije nema sanse. Ne mozes nikad optimizirat tudji proizvod bolje nego svoj. Pa android ni na Pixelu ne radi fluidno.
Mislim ne može ti obični korisnik i Enterpise biti isto ali nikako.
I ne može statistika koju si postavio biti relevantnija od worldwide statistike kad pričamo o običnom korisniku.
Mada je i ona besmislena jer je pitanje koliko bi Apple imao veći udio da je cijenom pristupačan koliko i jeftini androidi. Tako da rečenica običan korisnik radije bira x umjesto y je nezasnovana.

U ovo drugo neću ni da ulazim jer nisam ni tvrdio da je android superiorniji i u čemu, tu si malo učitao ove postove od drugih, ja sam samo spominjao lično osjećanje koje je 1 na 1 subjektivno

AshburtonG
Kontakt:

Post Postao/la AshburtonG » 26 apr 2022, 02:22

Sta moze bit obicnije od poslovnih korisnika? Razilazimo se u definiciji, zbog toga sam i pitao covjeka gore sta je po njemu obican korisnik.
Covjek koji skida 15 aplikacija iz sive zone nije obicni korisnik, barem meni i upravo iznosim svoje misljenje, povlaceci paralelu i prezentirajuci podatke na osnovu kojeg ga formiram. A upravo obicni korisnici imaju najvece koristi od fluidnosti i jednostavnosti. Advanced korisnici ce se snaci na svakoj platformi, dok je ovim obicnim iOS jednostavan, pouzdan i fluidan. Ko to spori, jednostavno ili ima averziju prema appleu ili nikad nije probao iOS.
S druge strane, bas se pitam zbog cega je bas iPhone toliko nesrazmjerno vise zastupljen u segmentu gdje je potrebna pouzdanost i jednostavnost, od ukupnog udjela medju korisnicima? Ali da, nije to relevatno.

Ti konstantno poistovjecujes obican korisnik sa svi korisnici,a to uopce nije bila premisa razgovora, prije nego sto si se ti ukljucio boldiranjem dijela posta i izvlacenjem iz konteksta koji tebi odgovara.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 26 apr 2022, 02:33

Da, razilazimo se u definiciji, što je ok

Meni običan korisnik nije niti poslovni niti onaj što skida youtube vanced a tebi je običan korisnik = poslovni korisnik.
Običan korisnik su mi tinejdžerke, lik na pumpi, nečija mama itd

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 apr 2022, 08:53

redbull93 je napisao/la:
26 apr 2022, 00:10
Cijenom su tu negdje, ured isto. Dok npr apple dere svoje korisnike za neke gluposti. Slusalice kostaju 200-300 eura sigurno, zavisi od akcije ako uhvatis. Samsung slusalice mozes naci 150e i cak ispod na akcijama. Samsung ultra ona olovkica dodje uz telefon, na iphone kosta 124 eura. Ono sto hocu reci iphone kupuje 85% korisnika radi jabukice i qurcenja, zalosno ali tako je. Za poslovne ljude ili neki veci level koristenja iphone je bolji, za obicne korisnike android definitivno i cak jeftiniji je, a i korisniji im moze biti od obicne selfi slike sa jabukicom.
Ja kupio Airpods za manje od 150 eura a olovka za iPhone i ne postoji haha. De ljudi makar se informisite malo xD

Cuj radi kurcenja a kosta isto kao i najnoviji samsung i xiaomi. :D

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 apr 2022, 09:00

VGS je napisao/la:
26 apr 2022, 08:53
redbull93 je napisao/la:
26 apr 2022, 00:10
Cijenom su tu negdje, ured isto. Dok npr apple dere svoje korisnike za neke gluposti. Slusalice kostaju 200-300 eura sigurno, zavisi od akcije ako uhvatis. Samsung slusalice mozes naci 150e i cak ispod na akcijama. Samsung ultra ona olovkica dodje uz telefon, na iphone kosta 124 eura. Ono sto hocu reci iphone kupuje 85% korisnika radi jabukice i qurcenja, zalosno ali tako je. Za poslovne ljude ili neki veci level koristenja iphone je bolji, za obicne korisnike android definitivno i cak jeftiniji je, a i korisniji im moze biti od obicne selfi slike sa jabukicom.
Ja kupio Airpods za manje od 150 eura a olovka za iPhone i ne postoji haha. De ljudi makar se informisite malo xD

Cuj radi kurcenja a kosta isto kao i najnoviji samsung i xiaomi. :D
Nije **** nego cuko se posro, opet cu napisat. Nije iphone, jest ipad kako li se vec zove. Mozes ti pricat sta hoces, ali tako je. Vecina ga nosi radi statusa tog nekog i jabukice, ova omladina nije normalna, a gori roditelji sto kupuju.

Kako god, ne zelim da ulazim vise u raspravu, ali i dalje vjerujem za obicne korisnike bolje od androida nema. A ovi iphone sektasi nek se uvjeravaju u drugacije.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće
do kraja hrabro zajedno!!!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 apr 2022, 09:04

Sve sto napise bude netacno i onda kaze vi sektasi se utjerujte i kupujte radi jabuke na pozadini :tokralju:

Jos napade na omladinu, jesi ti to neki dajdza Omer sto pljuje djecu jer su na tiktoku :D

Hajd vazi :mrgreen:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 apr 2022, 09:10

Cuj netacno hahah, a jbt. Hoces reci da nema toga? Da ga ne nosaju radi qurcenja? Na balkanu je to bas izarazeno i govorim u nasim okvirima.

Al haj, drzi se svoje teorije, ja cu svoje.
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 apr 2022, 09:10

Po prici nekih ispade da android jedva radi :mrgreen:

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 apr 2022, 09:12

Opet cu zalijepit, pa pogledajte :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 apr 2022, 09:12

redbull93 je napisao/la:
26 apr 2022, 09:10
Cuj netacno hahah, a jbt. Hoces reci da nema toga? Da ga ne nosaju radi qurcenja? Na balkanu je to bas izarazeno i govorim u nasim okvirima.

Al haj, drzi se svoje teorije, ja cu svoje.
Jbg stvaras misljenje radi 1% influenserica koje slikaju jabuku u ogledalu i zbog toga kupuju. 99% korisnika su normalni ljudi.

TonySosa
Kontakt:

Post Postao/la TonySosa » 26 apr 2022, 09:14

enobarca je napisao/la:
Tacno, ja uzeo osrednji Android telefon prije tri ipo godine. I dan danas otvara sve u dijeliću sekunde.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

"Three for me, two for them."

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 apr 2022, 09:15

redbull93 je napisao/la:
26 apr 2022, 09:12

Opet cu zalijepit, pa pogledajte :mrgreen:
Hajde sad da svi zalijepimo po jedan video mnogo bitnijih tech youtubera od ovog rumenog brata koji kazu zasto iphone. Mozemo tako do sutra :D

Btw ovaj lik sto si postavio, gledao sam neki njegov video prije godinu dvije gdje je covjek rekao da do tog momenta u zivotu nije koristio iphone a lik se bavi mobitelima cijeli zivot. To je kao da si car reviewer a nisi nikad vozio dizela haha
Plus sto je taj jedini koji je tad i koristio bio inferiorno mid iphone SE, mogu misliti kakav mu je prvi utisak.

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 26 apr 2022, 09:16

Pozz.
Ako može molba?
Da li mi neko može preporučiti neki mobitel, ili tablet kao mobitel u nekom normalnom/prosječnom cjenovnom razredu i da se može kupiti preko bh telecoma, odnosno na rate. Jedino da ima malo veći displej, ali nije uslov.
Hvala.

redbull93
Kontakt:

Post Postao/la redbull93 » 26 apr 2022, 09:18

Ma ja, sve je tako :mrgreen:
Ono sto Čelik čeka
nije to tajna neka
opet ćeš biti Šampion
jer pjesma stati neće
doći će dani sreće

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 apr 2022, 09:31

TonySosa je napisao/la:
26 apr 2022, 09:14
enobarca je napisao/la:
Tacno, ja uzeo osrednji Android telefon prije tri ipo godine. I dan danas otvara sve u dijeliću sekunde.
Ja prije godinu i po otprilike poco f2 pro, takodjer radi odlicno. Nisam odavno koristio Iphone tj od cetvorke pa ne mogu reci da na njemu nije fluidnije ali da je tolika razlika kako pisu ne vjerujem :mrgreen:
VenamaHrabrih je napisao/la:
26 apr 2022, 09:16
Pozz.
Ako može molba?
Da li mi neko može preporučiti neki mobitel, ili tablet kao mobitel u nekom normalnom/prosječnom cjenovnom razredu i da se može kupiti preko bh telecoma, odnosno na rate. Jedino da ima malo veći displej, ali nije uslov.
Hvala.
Koja cijena tacno, 400,500?

Unknown11
Kontakt:

Post Postao/la Unknown11 » 26 apr 2022, 09:39

enobarca je napisao/la:
26 apr 2022, 09:31
TonySosa je napisao/la:
26 apr 2022, 09:14
enobarca je napisao/la:
Ja prije godinu i po otprilike poco f2 pro, takodjer radi odlicno. Nisam odavno koristio Iphone tj od cetvorke pa ne mogu reci da na njemu nije fluidnije ali da je tolika razlika kako pisu ne vjerujem :mrgreen:
VenamaHrabrih je napisao/la:
26 apr 2022, 09:16
Pozz.
Ako može molba?
Hvala.
Koja cijena tacno, 400,500?
Pa tako... Između ta dva iznosa. Cener gore-dole...

bombaysaphire
Kontakt:

Post Postao/la bombaysaphire » 26 apr 2022, 10:32

Nema ni pun mjesec dana kako sam mami kupio Xiaomi Redmi Note 10 Pro , razočaran sam . Zaledi , baguje , prekjučer se ugasio mislili istrošila se baterija , ja na punjač 59% ima ...
Notifikacije kasne , ne znam šta da radim ...

Što je najgore , sestra ima isti takav telefon 8-9 mjeseci i apsolutno nijedan problem nije imala ...
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!

VGS
Kontakt:

Post Postao/la VGS » 26 apr 2022, 10:44

bombaysaphire je napisao/la:
26 apr 2022, 10:32
Nema ni pun mjesec dana kako sam mami kupio Xiaomi Redmi Note 10 Pro , razočaran sam . Zaledi , baguje , prekjučer se ugasio mislili istrošila se baterija , ja na punjač 59% ima ...

Što je najgore , sestra ima isti takav telefon 8-9 mjeseci i apsolutno nijedan problem nije imala ...
Tako kod moje majke Samsung A40, od prve sedmice nekakav nikakav. Stopka, zakasni notifikacija, restartuje se nekad sam, ne prepozna sim card itd. Kod tih telefona ti je kako ti grah padne pa sta ubodes. Redmi note 7 kod mene radio odlicno za taj segment, jos ga narucio iz kine direktno, zadesio se dobar.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 26 apr 2022, 10:59

bombaysaphire je napisao/la:
26 apr 2022, 10:32

Ja ocu uzeo note 10 s, radi odlicno. Izgleda bas kako potrefis sa Kinezima :mrgreen: odnesi ga nazad, moras imati garanciju ako je star mjesec dana

Odgovori

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Jabroni, Mocvara1991, TefalTava i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []