ABA liga 21/22
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
-
- Kontakt:
Re: ABA liga 21/22
bogami, daleko je to od velikog derbija, samo po imenima je to, ali sutra slijedi spektakl
MZT Skoplje se vraća u ABA ligu poslije četiri godine
jolicnikola je napisao/la: ↑15 apr 2022, 19:44bogami, daleko je to od velikog derbija, samo po imenima je to, ali sutra slijedi spektakl

Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Bravo MZT.
Bozicu se skupila muda u najvaznijoj utakmici sezone.
Bozicu se skupila muda u najvaznijoj utakmici sezone.
Udju, nabiju sebi dugovanja, ispadnu, nema ih par godina i tako u krug.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Moglo bi biti vrlo zanimljivo doigravanje
A sto je MzT usao iako je izgubio 

Ex "invincible"
Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..
/Internazionale Milano/
=NYK=
/Internazionale Milano/
=NYK=
Zato sto Srbija ima maksimalan broj klubova u ABA 1 (pet), tako da ce Zlatibor igrati doigravanje sa Borac Cackom koji je najlosije plasiran od srpskih klubova u ABA 1.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça

Ex "invincible"
/Internazionale Milano/
=NYK=
/Internazionale Milano/
=NYK=

Ideal Starting five awards so far in the regional league:
2013/14 – DeMarcus Nelson (Crvena zvezda mts), Bogdan Bogdanović (Partizan NIS), Dario Šarić (Cibona), Joffrey Lauvergne (Partizan NIS), Boban Marjanović (Crvena zvezda mts)
2014/15 – Malcolm Armstead (Krka), Suad Šehović (Budućnost VOLI), Aleksandar Pavlović (Partizan NIS), Milan Mačvan (Partizan NIS), Boban Marjanović (Crvena zvezda mts)
2015/16 – Jacob Pullen (Cedevita), Timothe Luwawu-Cabarrot (Mega Leks), Tadija Dragićević (Budućnost VOLI), Miro Bilan (Cedevita), Maik Zirbes (Crvena zvezda mts)
2016/17 – Stefan Jović (Crvena zvezda mts), Charles Jenkins (Crvena zvezda mts), Marko Simonović (Crvena zvezda mts), Novica Veličković (Partizan NIS), Miro Bilan (Cedevita)
2017/18 – Taylor Rochestie (Crvena zvezda mts), Nemanja Gordić (Budućnost VOLI), Džanan Musa (Cedevita), Novica Veličković (Partizan NIS), Uroš Luković (Mornar)
2018/19 – Joe Ragland (Crvena zvezda mts), Jacob Pullen (Cedevita), Stratos Perperoglou (Crvena zvezda mts), Jock Landale (Partizan NIS), Goga Bitadze (Budućnost VOLI)
2020/21 – Jordan Loyd (Crvena zvezda mts), Nikola Ivanović (Budućnost VOLI), Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Marko Simonović (Mega Soccerbet), Filip Petrušev (Mega Soccerbet)
2021/22 – Kevin Punter (Partizan NIS), Jaka Blažič (Cedevita Olimpija), Nikola Kalinić (Crvena zvezda mts), Zach LeDay (Partizan NIS), Kenan Kamenjaš (SC Derby)
#Bosnianbeast
#DLOading
#WeGoHard
#DLOading
#WeGoHard
Branko Lazic, sto bi neki rekli rukometas, i drugu godinu uzastopno proglasen najboljim odbrambenim igracem u ligi. I to ne zbog glasova publike, nego prevashodno trenera u ligi.
Samo mi nije jasno zasto Punter ispred Bryce Jonesa 

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Ako je istina ovo je vjerovatno najsmjesnija individualna nagrada za koju sam cuo.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
Izgleda da se kvota individualnih nagrada mora dodjeliti igracima Zvezde,nema drugog objasnjenja.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
Ova nagrada Lazicu je diskutabilna, ali pravi ga je nasao prozivati, zabio Zvezdi 3 poena ukupno u dvije utakmice uz sut iz igre 1/10 i ukupnim indexom -10
Jos pita kako to da Lazic nije dobio nikad u Euroligi tu nagradu, pa mozda jer postoje bolji defanzivci u Euroligi

Jos pita kako to da Lazic nije dobio nikad u Euroligi tu nagradu, pa mozda jer postoje bolji defanzivci u Euroligi

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Zeljko Obradovic proglasen za trenera sezona, e ovo je zajebancija neka 

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- kraljttbvb
- Kontakt:
Tamam hocu ovo da napisem.
Gdje ce prije Radonjica sa samo 2 poraza u sezoni ili npr. trenera FMP-a, koji sa slabom ekipom u odnosu na konkurenciju dodje do play offa.
Ps. Inace je li ovaj Kamenjas ovako dobar ili SC ima slabe visoke igrace, pa on dolazi do izrazaja i nabija statistiku?
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
@Ethel
Lazic je i u EL bio u top 3 defanzivca u glasanjima. To znam sigurno jer EL kada objavljuje najboljeg objavi uglavnom i koja su dvojica bila u top3. Znaci u najelitnijem kosarkaskom takmicenju u Evropi je bio u top 3 defanzivac jedne sezone.
Al sta znaju oni i ovi treneri sto glasaju, Pullen i TheChief ce im objasniti.
Lazic je i u EL bio u top 3 defanzivca u glasanjima. To znam sigurno jer EL kada objavljuje najboljeg objavi uglavnom i koja su dvojica bila u top3. Znaci u najelitnijem kosarkaskom takmicenju u Evropi je bio u top 3 defanzivac jedne sezone.
Al sta znaju oni i ovi treneri sto glasaju, Pullen i TheChief ce im objasniti.

Lik je odigrao 15/26 utakmica po 18 min.dscile je napisao/la: ↑26 apr 2022, 16:13@Ethel
Al sta znaju oni i ovi treneri sto glasaju, Pullen i TheChief ce im objasniti.![]()
Da su samo to uzeli u obzir automatski bi bio diskvalifikovan iz svih kombinacija.
Da je Marcus Smart u odbrani ne bi mogao dobiti.
Ali, sta ja to tebi govorim.

To ti je isto kao kad bi u NBA nagradu dobio igrac koji odigra za sezonu 47 utakmica po 22 min.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.