Ruska invazija na Ukrajinu

Teme koje nemaju veze sa sportom

Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88

dscile
Kontakt:

Re: Ruska invazija na Ukrajinu

Post Postao/la dscile » 24 apr 2022, 17:07

alemsa je napisao/la:
24 apr 2022, 16:49
FoSte95 je napisao/la:
24 apr 2022, 16:42

Ovi rusi ispada gori od zapada što se tiče tih moralnih vrijednosti. Sve mi se više gade
Rat jebga, sta se desi u ljudskim umovima je za ozbiljnu analizu psihologije. Gledo sam podavno nekog Nacistu iz ww2, kad ga pitaju za zlocine i kako su to mogli raditi ljudskim bicima, pa kaze jel tebi zao kad ubijes misa? Sta se desi u glavi da ti izravnja ljudsko bice sa misem, ne znam.
Jednostavno, u ratu bolesni umovi dobiju sansu da ispolje svoje pravo lice. U selu gdje je moj stari zivio prije rata i tokom rata, protivnicka strana je jedne veceri upala i uhvatila covjeka koji je zivio na samom kraju sela, malo izolovan od ostatka. Dovoljno je reci da su ga sutra nasli tako sto mu je glava bila nabijena na vile i naslonjena na kucna vrata, u ustima mu ostavili cigaru a osjekli usi. E sad, zamisli kakav um moras biti da ti padne na pamet to uraditi? Jedno je u ratu ubiti nekoga ko puca na tebe, drugo je uraditi to sa covjekom.. odnosno uopste imati zeludac za to.

A da ne pricamo o nacistima, ili jos gore o Japancima i njihovim terorima za vrijeme drugog svjetskog rata i ono prije sto su radili nad Kinezima. Generalno, cijela istorija civilazicije je vezana za neka zvjerstva, kroz sve vijekove i kroz sve kontinente.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 24 apr 2022, 17:16

dscile je napisao/la:
24 apr 2022, 17:07
alemsa je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:

Ovi rusi ispada gori od zapada što se tiče tih moralnih vrijednosti. Sve mi se više gade
Rat jebga, sta se desi u ljudskim umovima je za ozbiljnu analizu psihologije. Gledo sam podavno nekog Nacistu iz ww2, kad ga pitaju za zlocine i kako su to mogli raditi ljudskim bicima, pa kaze jel tebi zao kad ubijes misa? Sta se desi u glavi da ti izravnja ljudsko bice sa misem, ne znam.
Jednostavno, u ratu bolesni umovi dobiju sansu da ispolje svoje pravo lice. U selu gdje je moj stari zivio prije rata i tokom rata, protivnicka strana je jedne veceri upala i uhvatila covjeka koji je zivio na samom kraju sela, malo izolovan od ostatka. Dovoljno je reci da su ga sutra nasli tako sto mu je glava bila nabijena na vile i naslonjena na kucna vrata, u ustima mu ostavili cigaru a osjekli usi. E sad, zamisli kakav um moras biti da ti padne na pamet to uraditi? Jedno je u ratu ubiti nekoga ko puca na tebe, drugo je uraditi to sa covjekom.. odnosno uopste imati zeludac za to.

A da ne pricamo o nacistima, ili jos gore o Japancima i njihovim terorima za vrijeme drugog svjetskog rata i ono prije sto su radili nad Kinezima. Generalno, cijela istorija civilazicije je vezana za neka zvjerstva, kroz sve vijekove i kroz sve kontinente.
Japanska jedinica 731. E to je bila nešto kao iz pakla. Na kraju su Ameri nekima iz te jedinice dali imunitet u zamjenu za ekskluzivne podatke i analize eksperimenata.

Nema šta nisu uradili, od prišivanja dijelova tijela sa jednog mjesta na drugo, do smrzavanja, testiranja hemijskog oružja. Nacisti su bili mala maca za Japance u Drugom svjetskom ratu.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

dscile
Kontakt:

Post Postao/la dscile » 24 apr 2022, 17:24

@otelo

Na to sam prvenstveno i mislio. Na to i na onaj masakr u Nanjingu. Strasno sta su radili.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 24 apr 2022, 17:25

slika

Baka koja je preživjela holokaust: Nisu me ubili Hitler i Staljin, nadživjet ću i šu*ka Putina

Tako je Bakice

sljivo
Kontakt:

Post Postao/la sljivo » 24 apr 2022, 17:27

Sve je lahko kad ubjedis covjeka da je onaj drugi niza rasa ili prijetnja. Ideolozi i politicari su stvarno zlo.

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 24 apr 2022, 17:58

sljivo je napisao/la:
24 apr 2022, 17:27
Sve je lahko kad ubjedis covjeka da je onaj drugi niza rasa ili prijetnja. Ideolozi i politicari su stvarno zlo.
https://en.wikipedia.org/wiki/Other_(philosophy)

deno_TM87
Kontakt:

Post Postao/la deno_TM87 » 24 apr 2022, 20:24

18+
BTR-4 u akciji. Isto igrica :mrgreen:

Željezničar über alles!

Slava Ukraïni!

Leeds United Football Club!

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 24 apr 2022, 20:37

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 25 apr 2022, 08:24

ruSSian dobar fazon hahahah

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 apr 2022, 08:30

Opet gore skladišta nafte po Rusiji?

"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 25 apr 2022, 11:43

The Times of Israel je napravio reportažu u kojoj su sudjelovali i ukrajinski Jevreji Sergiy Petukhov, Konstantyn Batozsky i Daniel Kovzhun.

„Postojalo je jevrejsko pamćenje o anti – jevrejskim pogromima koje su sprovodili Ukrajinci“, kaže Sergiy Petukhov, bivši ukrajinski pomoćnik ministra za Europske Integracije, čija majka i djed žive u Izraelu. Rodom iz Donetska, Petukhov sebe opisuje kao Ukrajinca jevrejskog porijekla, „kao i naš predsjednik“, misleći na Zelenskog.

Historija antisemitizma u Ukrajini ne završava samo sa pogromima. U pokušaju da istrijebe Jevreje, Nacistima su prema više historičara tokom 2. svjetskog rata obilato pomagali Ukrajinci.

U bližoj prošlosti, neke od prvih paravojnih jedinica koje su se suprostavile ruskom preuzimanju istoka Ukrajine, poput bataljona Azov, bili su ekstremisti i ultranacionalisti koji su iskazivali nacističke simbole.

„Znam da je to teško razumjeti za Jevreje koji nisu iz Ukrajine, ali oni su anti – ruski nastrojeni, a ne anti – jevrejski“, kaže Petukhov. „Kad se radi o svim onim koji podržavaju ukrajinski suverenitet i kulturu, oni su svakako manjina.“

Sada pridruženi Nacionalnoj Gardi, bataljon od 900 – 1500 vojnika se javno distancira od nacističke ideologije.

Batozsky kaže da je blisko sarađivao sa bataljonom Azov tokom sukoba 2014 – 2015, iza scene kao politički konsultant u Donetsku. Kaže da su ga te aktivnosti, uz otvorenu podršku Ukrajincima protiv separatista, stavile na rusku listu za likvidaciju – također su razlog zašto smatra da su ruske optužbe o neo – nacistima u Ukrajini pogrešne.

„Oni su bili fudbalski navijači i željni pažnje, a ja sam bio šokiran kad sam vidio momke sa tetoviranim svastikama“, kaže o članovima Azova koje je upoznao. „Ali nikad nisam krio da sam Jevrej i nisam imao nikakvih problema. Nisu pokazivali anti – jevrejstvo.“

Inzistira da je slika Ukrajine kao legla antisemitizma apsurdna.

„Ne praktikujem, ali i dalje svi znaju da sam Jevrej – imam takvo jevrejsko lice! Nikad nisam osjetio antisemitizam od strane Ukrajinaca“, inzistira. „Vojsku sa kojom sarađujem nije briga što sam Jevrej.“

Ne dijeli isto mišljenje i o ruskim susjedima. „Imao sam nastavnika Rusa koji je mrzio Jevreje, i koji je ismijavao moju dugu kosu nazivajući je payos“, sjeća se Batozky, koristeći hebrejski naziv za duge pletenice koje imaju mnogi muškarci Hasidi. Kaže da je čuo više uvreda protiv Jevreja za vrijeme kad je devedesetih studirao na ruskom državnom univerzitetu u Moskvi nego ikad kod kuće.

Daniel Kovzhun, Jevrej iz Kyiva koji je vodio logistiku za paravojne jedinice tokom rata u Donetsku, opisao je slično iskustvo. „Bilo je i Jevreja u Azovu“, kaže. „Znam to jer sam bio na borbenim linijama. Nikog nije bilo briga ko je Jevrej, svi smo samo mislili kako sačuvati zemlju.“

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 25 apr 2022, 12:00

Sabotaze po Rusiji se nastavljaju
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 25 apr 2022, 15:46

Vidio na Klix forumu, kaže trebao ukrasti šampone :rol:

lol89
Kontakt:

Post Postao/la lol89 » 25 apr 2022, 21:24

Jesu ovo pocela sr*** u Moldaviji

GG3
Kontakt:

Post Postao/la GG3 » 25 apr 2022, 21:32

alemsa je napisao/la:
FoSte95 je napisao/la:

Kakav Rat? Nema kod njih rata, zbog toga je ovo sto rade jos gore! Iz toplog doma u rusiji ovakve stvari govorim i pisat moze samo poremecena osoba , a oni su izgleda kompletno poremeceni.
Barbine Barbike vole Tika-taku 🚨🚨

Robust
Kontakt:

Post Postao/la Robust » 26 apr 2022, 00:14

koji glupani jos neonacisti rokaju sims3 😁😁🤣

Lumis
Kontakt:

Post Postao/la Lumis » 26 apr 2022, 00:18

Ako Ukrajina pobjedi iduce godine ce Eurosong biti u Rusiji 😁
I am Lumis, EC3s younger brother

Brokula
Kontakt:

Post Postao/la Brokula » 26 apr 2022, 00:21

Koliko Rusi ocajnicki pokusavaju ovo da eskaliraju u veci sukob. Pratim izjave njihovih zvanicnika, i nema dana da ne izvaljuju zesce gluposti, spinove i floskule u medijima stvarajuci sliku da zapad radi sve da dodje do direktnog konflikta sa Rusijom.

Ako je ovaj rat sta pokazao, pokazao je koliko Rusija ne pripada civilizovanom svijetu. Cijela njihova vladajuca struktura su ljudi koji su zapali u pocetku 20og stoljeca. Primitivizam, vulgarizam skoro pa svakom su glavne odlike
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 26 apr 2022, 08:37

Vođa Azova
S neonacistima nema baš nikakve dodirne veze. Poreklom je Finac iz Karelije, pokrajine koju su tokom Zimskog rata pre 80 godina okupirali Staljinovi Sovjeti. Njegov deda bio je jedini član porodice koji je tad preživeo sovjetsko-finski rat i okupaciju, i to služeći u finskim obrambenim snagama od 1939. do 1940. i nanoseći Sovjetima teške gubitke.

Denisu Prokopenku taj deda je lični heroj i uzor. On svoju današnju borbu za odbranu Ukrajine i Mariupolja od Putina smatra duboko intimnom misijom i svojevrsnim nastavkom slavnoga otpora svojeg pretka

BenWhite
Kontakt:

Post Postao/la BenWhite » 26 apr 2022, 09:44

Kad god ima zaštopa u agresiji, oni zaprijete nuklearnim ratom. Pa hajde bacite je više da vidimo i to čudo. Koliko ste nesposobni vjerujem da bi i lansiranje nuklearne rakete pošlo po zlu za prepošteni ruski narod.
41:34

Zaključano

Natrag na “Diskusije”

Trenutno korisnika/ca: Sheyi i 10 gostiju.