Potencijalni selektori
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: Potencijalni selektori
Naravno da je Ibrulj neobjektivan. Prvi bi opravdao pozivanje Ovcine u reprezentaciju. Medjutim, Halihodzic je strucnjak svjetskog nivoa. Mozes isto napraviti analizu sta je Obala Slonovace napravila na Mundijalu kad su se rijesili Halihodzica? Svaki selektor / trener je bivsi samo je pitanje vremena. Ali ipak je covjek nesto napravio gdje god da je dosao, i generalno je ambasador nase drzave svojim uspjesima u svijetu.
-
- Kontakt:
Ma pusti to ambasador naše državeTristan10 je napisao/la: ↑20 apr 2022, 16:34Naravno da je Ibrulj neobjektivan. Prvi bi opravdao pozivanje Ovcine u reprezentaciju. Medjutim, Halihodzic je strucnjak svjetskog nivoa. Mozes isto napraviti analizu sta je Obala Slonovace napravila na Mundijalu kad su se rijesili Halihodzica? Svaki selektor / trener je bivsi samo je pitanje vremena. Ali ipak je covjek nesto napravio gdje god da je dosao, i generalno je ambasador nase drzave svojim uspjesima u svijetu.

Slažem se da nije ništa Obala ni bez njega napravila, ali hoću reći, nije on napravio nekakav pomak rezultata ovih reprezentacija koje je vodio, većina ih je evo i prije i poslije njega imala slične rezultate. Japan čak i osjetno bolje bez njega. Alžir je naravno jedini izuzetak.
Ne kažem ja čak ni da je Vaha loš trener, pa sama činjenica da dobija takve poslove kakve dobija ipak pokazuje da je bolji od Sušića, Hadžibegića, Baždarevića i ostalih ubleha iz ex-yu škole, on je jedini koji još koliko-toliko pliva. Meni samo smeta njegovo licemjerje i ne mislim da je on baš neki čovjek od sistema kakvim se predstavlja.
Da jeste, otišao bi da radi u Skandinaviji, gore je sistem pojam. Ali problem su prije svega pare.
-
- Kontakt:
izdzezveubrazil je napisao/la: ↑20 apr 2022, 16:22E baš je objektivan Ibrulj po pitanju VaheKao što je bio objektivan i po pitanju Dušana Bajevića
2010. godine, Obala Slonovače je imala svoju zlatnu generaciju, otišla je na Svjetsko prvenstvo i 2006. godine i 2014. godine. Kad su se ti isti igrači oprostili, dakle Drogba, braća Toure, Keita, Gervinho itd počela je i reprezentacija padati. Nema tu nikakvih specijalnih Vahinih zasluga. Odnosno, što ne tražimo mimo Vahe i trenera koji ih je odveo 2006. godine na Svjetsko, odnosno onog koji ih je odveo 2014. godine na prvenstvo.
Maroko ima trenutno strašnu generaciju, vjerovatno svoju najjaču u historiji. 2018. godine su komforno otišli na Svjetsko prvenstvo, i da nisu bili u grupi sa Španijom i Portugalom možda bi napravili ozbiljniji rezultat. Taj Maroko je čak bio i mrvu slabiji od ovog trenutnog, ovo je uz Senegal bez dileme najjača reprezentacija Afrike u ovom trenutku. Dakle, ni plasman sa Marokom na Svjetsko prvenstvo nije aman rezultat.
U Japanu je Vaha totalno bio u krivu, tvrdio da je ekipa loša, da mediji nisu sposobni procijeniti svoju stvarnu snagu te da Japan ne može otići na Svjetsko i pokušati igrati. U grupi sa Poljskom, Japanom i Kolumbijom tvrdio je da ne mogu proći. Onda je došao domaći trener i prošao grupu, te držao Belgiju 20 minuta do kraja utakmice na konopcima.
Ono što je u Alžiru napravio jeste vrhunski rezultat i realno mu na tome treba skinuti kapu. NIsam siguran da li to može ponoviti.
Dobra analiza, s kojom bi se slozio. Mislim da svaka polemika o Vahi kao selektoru mora prekinuti. Sad i kada bi zelio Vaha doci biti nas selektor ja licno ga ne bih zelio, jer Vaha nije selwktor niti covjek za situaciju u kojoj se sad nalazi nasa repka. On je vise trener za repke koje vec imaju dokazane i provjerene igrace i gdje mozda fali malo discipline i onda on tu dodje i malo to poslozi, ispremjesta i dovede u red i desi se da napravi neki rezultat. U ostalom repka ga je dvaputa 'tukla' s dvije razlicite selekcije koje je vodio.
Nama sada treba prije svega covjek veliki patriota, koji je spreman raditi od u17 pa do A repke..analize, selekciju koji ce od igraca koji je talentovan napraviti kompletnog i repki korisnoog igraca... studiozan, energican i kojeg ce voljeti publika i narod kada se desi poraz u tom radu i stvaranju nove repke sto je neizbjezno da ce biti uspona i padova. A Vaha je istrosen i previse arogantan trenutno i nije neki patriota.
Npr. Fascinirala me recenica od Piksija stojkovica kada je gostujuci u jednoj emisiji rekao da.ce odvesti Srbiju na SP jer oni vidi nesto u tim igracima sto njegovi prethidnici nisu vidjeli i vidi taj talent. E takav nama trenutno covjek treba ako zelimo napred i izlaz iz ovog ambisa u kojjem smo evo godinama.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Bili 3. u grupi s Brazilom, Portugalom i Sjevernom Korejom. Pobjeda nad S.Korejom, remi s Portugalom i poraz od Brazila. Sasvim OK učinak.
Tipujem da bi s Vahom došli do kvotera.

League winners
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Yugoslavia - ★★
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★
Cup winners
Bosnia&Herzegovina - ★★★★★★★
London Paris Rome London Berlin
1992 2006 2009 2011 2015
Covjek odveo 4 razlicite reprezentacije na Svjetsko Prvenstvo, i jednu koju je imao mogucnost do sada voditi, je plasirao dalje iz grupe, i odgirao jako dobru utakmicu protiv prvaka svijeta . I opet se nadje neko iz kasabe da relativizira takav uspjeh. Kazu ne znaci nista za BiH imati takve ljude po svijetu.
-
- Kontakt:
Dobro, ja sam iz kasabe, a Vahi slijedi transfer u Real Madrid.Tristan10 je napisao/la: ↑20 apr 2022, 18:29Covjek odveo 4 razlicite reprezentacije na Svjetsko Prvenstvo, i jednu koju je imao mogucnost do sada voditi, je plasirao dalje iz grupe, i odgirao jako dobru utakmicu protiv prvaka svijeta . I opet se nadje neko iz kasabe da relativizira takav uspjeh. Kazu ne znaci nista za BiH imati takve ljude po svijetu.
- katalinski
- Kontakt:
- MaroonBjelave
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ozbiljno kandidti:
Bruno Akrapovic-
Trenutno trener Shkendije, vec je vidio razgovore Sa Misimovic em, tada je odbio, zato sto je na par sedmice prije preuzeo Levski.
Mersad Selimbegovic-
Trener Regensburg. Trener Sa velikim znanjem , njemacka Skola. Treba ga uzeti I postaviti kao selektor, dok ga nije preuzeo neki jaci njemacki klub. Htjeo ga skoro Schalke postaviti kao trenera.
Zlatan Bajramovic-
pomocni trener Karlsruhe. Radi dobar posao, mozda bih bio dobro rijesenje I ovdje kao pomocni.
Sergej Barbarez -
Patriota bez trenerskog iskustva, kojem je zivotna zelja biti selektor ove reprezentacije.
Covjek koji bih volio taj posao I koji bih mozda u ovom trenutku jedini koji bih vratio atmosferu.
Mozda isto bio dobar kao neka kombinacija
Sergej Jakirovic -
Covjek je dokazao da ima znanje, treba ga uzeti I postaviti kao Selektor a, dok jos nije preuzeo Dinamo.
Feda Dudic-
Covjek koji je poslje Jakirovica najbolji strucnjak u BiH.
Vahid Halilhodzic -
Netreba suvise govoriti o ovome gospodinu.
Ako je Savez spreman da ga pusti da radi svoj posao, onda Bujrum!
Bruno Akrapovic-
Trenutno trener Shkendije, vec je vidio razgovore Sa Misimovic em, tada je odbio, zato sto je na par sedmice prije preuzeo Levski.
Mersad Selimbegovic-
Trener Regensburg. Trener Sa velikim znanjem , njemacka Skola. Treba ga uzeti I postaviti kao selektor, dok ga nije preuzeo neki jaci njemacki klub. Htjeo ga skoro Schalke postaviti kao trenera.
Zlatan Bajramovic-
pomocni trener Karlsruhe. Radi dobar posao, mozda bih bio dobro rijesenje I ovdje kao pomocni.
Sergej Barbarez -
Patriota bez trenerskog iskustva, kojem je zivotna zelja biti selektor ove reprezentacije.
Covjek koji bih volio taj posao I koji bih mozda u ovom trenutku jedini koji bih vratio atmosferu.
Mozda isto bio dobar kao neka kombinacija
Sergej Jakirovic -
Covjek je dokazao da ima znanje, treba ga uzeti I postaviti kao Selektor a, dok jos nije preuzeo Dinamo.
Feda Dudic-
Covjek koji je poslje Jakirovica najbolji strucnjak u BiH.
Vahid Halilhodzic -
Netreba suvise govoriti o ovome gospodinu.
Ako je Savez spreman da ga pusti da radi svoj posao, onda Bujrum!
-
- Kontakt:
Jakirovic ; Barbarez, Bolic Elvir (Spaha).... neka nam dovedu ovu kombinaciju i igrat cemo naredno Ep i Sp 100%.
Pojedinacno neki od njih trojice opet nemamo sta traziti.
Ali i svako drugo rjesenje sa bilo kojim drugim trenerom taman on bio Ancelloti opet cemo doci na isto ovdje gdje smo trenutno ili se necemo milimetra pomjerit.
Pojedinacno neki od njih trojice opet nemamo sta traziti.
Ali i svako drugo rjesenje sa bilo kojim drugim trenerom taman on bio Ancelloti opet cemo doci na isto ovdje gdje smo trenutno ili se necemo milimetra pomjerit.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Tekst na reprezentacija ba.Ponudu je čak dobio kako saznaje **** i Vahid Halilhodžić. Istina neformalnu. Priča se da je prilikom susreta sa delegacijom FS BiH u Kataru, legendarni Vaha dobio poziv da na papir napiše sve moguće uslove koje želi da preuzme reprezentaciju BiH nakon Svjetskog prvenstva krajem ove godine. Bilo je to prije priče da neće voditi Maroko na Mundijalu, no kako saznajemo pravog odgovora nije bilo ni tada ni kasnije.
mosa lošmi stićko tit-ula!
@igrajlopte 🐦
-
- Kontakt:
Svako ko prizeljkuje Vahu ili vecinu od nabrojanih kandidata taj nema pojma o fudbaalu, niti o nasem mentalitetu, niti o trenutnom stanju naseg fudbala opcenito.
Vaha je selektor za repke koje vec imaju dobre igrace i formiranu ekipu i tu on dolazi jer je dobar takticar i gdje vlada nedisciplina da to dovede u red i napravi rezultat.
Vaha nije trenutno za selektora niti nam moze pomoci u ovom trenutku jer mi nemamo ni ekipe ni kvalitetnih pojedinaca za znacajniji iskorak taman da i Gvardiola dodje. Nama sad treba covjek mladji, puno veci patriota od Vahe enegricniji koji ce raditi na stvaranju nove repke jer samo takav nas moze izvuci iz ambisa u kojem smo sada. Vaha nam je trebao prije 7 god kada smo imali kvalitet i uz njegov rad i disciplinu puno vise bi izvukli od one generacije. Dakle, sve sto nama sada treba je NaDa u bolje sutra i da bude selektor koji ce osmah pokazat da zna sta radi i da je se odmah vidi trud i rad, jer kvalitet niti ekipu trenutno nemamo taman da Ancelloti dodje, opet cemo doci na isto kao s Ivajlom necemo se milimetra pomjerit.
Vaha je selektor za repke koje vec imaju dobre igrace i formiranu ekipu i tu on dolazi jer je dobar takticar i gdje vlada nedisciplina da to dovede u red i napravi rezultat.
Vaha nije trenutno za selektora niti nam moze pomoci u ovom trenutku jer mi nemamo ni ekipe ni kvalitetnih pojedinaca za znacajniji iskorak taman da i Gvardiola dodje. Nama sad treba covjek mladji, puno veci patriota od Vahe enegricniji koji ce raditi na stvaranju nove repke jer samo takav nas moze izvuci iz ambisa u kojem smo sada. Vaha nam je trebao prije 7 god kada smo imali kvalitet i uz njegov rad i disciplinu puno vise bi izvukli od one generacije. Dakle, sve sto nama sada treba je NaDa u bolje sutra i da bude selektor koji ce osmah pokazat da zna sta radi i da je se odmah vidi trud i rad, jer kvalitet niti ekipu trenutno nemamo taman da Ancelloti dodje, opet cemo doci na isto kao s Ivajlom necemo se milimetra pomjerit.
- ASD
- Kontakt:
Nemamo mi para za Vahu i tu svaka polemika završava.
Ja sam za Barbareza. Iz čistog razloga da ga se više ne spominje kao potencijalnog trenera.
Ja sam za Barbareza. Iz čistog razloga da ga se više ne spominje kao potencijalnog trenera.
- RollingPaper
- Kontakt:
Kakve čovjek gluposti nalupa, ja ne vjerujemizdzezveubrazil je napisao/la: ↑20 apr 2022, 16:59Ma pusti to ambasador naše državeTristan10 je napisao/la: ↑20 apr 2022, 16:34Naravno da je Ibrulj neobjektivan. Prvi bi opravdao pozivanje Ovcine u reprezentaciju. Medjutim, Halihodzic je strucnjak svjetskog nivoa. Mozes isto napraviti analizu sta je Obala Slonovace napravila na Mundijalu kad su se rijesili Halihodzica? Svaki selektor / trener je bivsi samo je pitanje vremena. Ali ipak je covjek nesto napravio gdje god da je dosao, i generalno je ambasador nase drzave svojim uspjesima u svijetu.Ništa država nema od Vahe, niti Vaha ima šta što je Bosanac. Ili bilo ko općenito, svako je za sebe
Slažem se da nije ništa Obala ni bez njega napravila, ali hoću reći, nije on napravio nekakav pomak rezultata ovih reprezentacija koje je vodio, većina ih je evo i prije i poslije njega imala slične rezultate. Japan čak i osjetno bolje bez njega. Alžir je naravno jedini izuzetak.
Ne kažem ja čak ni da je Vaha loš trener, pa sama činjenica da dobija takve poslove kakve dobija ipak pokazuje da je bolji od Sušića, Hadžibegića, Baždarevića i ostalih ubleha iz ex-yu škole, on je jedini koji još koliko-toliko pliva. Meni samo smeta njegovo licemjerje i ne mislim da je on baš neki čovjek od sistema kakvim se predstavlja.
Da jeste, otišao bi da radi u Skandinaviji, gore je sistem pojam. Ali problem su prije svega pare.

Čuj "pusti to ambasador, šta mi imamo od tog i šta on ima od nas" hahaha, pa znaš li šta uopšte znači ambasador bolan? U kojem smislu se ta riječ izgovara ovde?
Čuj skandinavija

-
- Kontakt:
Ma valjas ti gluposti, nijednog kontraargumenta ponudio nisi. Dok ne ponudis ignorisem te
A sto je najgore, dio za Skandinaviju nisi ni shvatio, pa ni ne ocekujem da ces biti u stanju i da argumentujes, tako da je realno da nam ovdje zavrsava razgovor vjerovatno 

- RollingPaper
- Kontakt:
izdzezveubrazil je napisao/la: ↑26 apr 2022, 16:52Ma valjas ti gluposti, nijednog kontraargumenta ponudio nisi. Dok ne ponudis ignorisem teA sto je najgore, dio za Skandinaviju nisi ni shvatio, pa ni ne ocekujem da ces biti u stanju i da argumentujes, tako da je realno da nam ovdje zavrsava razgovor vjerovatno
![]()
"ne mislim da je on baš neki čovjek od sistema kakvim se predstavlja.
Da jeste, otišao bi da radi u Skandinaviji, gore je sistem pojam. "
Pa ne mogu od smijeha da pisem ozbiljne kontraargumente, čuj Vaha treba ici u Skandinaviju ako je trener od sistema

- RollingPaper
- Kontakt:
Bitno je da ti imaš pojma o fudbaluImajednabrigada je napisao/la: ↑26 apr 2022, 11:58Svako ko prizeljkuje Vahu ili vecinu od nabrojanih kandidata taj nema pojma o fudbaalu, niti o nasem mentalitetu, niti o trenutnom stanju naseg fudbala opcenito.