Premijer liga BiH - aktuelno
- svrakino1921
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - aktuelno
Srbijanski klub Mladost iz Lučana prodao je 17-godišnjeg Đorđa Gordića Manchester Cityju za 2,2 miliona eura, javljaju srbijanski mediji.
Gordić igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ove sezone je u Superligi Srbije upisao 20 nastupa i postigao 4 pogotka.
Dobre igre u devetoplasiranoj ekipi na tabeli srbijanskog prvenstva nisu prošle nezapaženo, te ga je City odlučio kupiti.
Mladost bi trebala dobiti 2,2 miliona eura odštete, a Gordić će sljedeću sezonu ostati u Lučanima na posudbi.
Kako javljaju srbijanski mediji, City će za svaki nastup Gordića sljedeće sezone plaćati Mladosti po još 10.000 eura.
Gordić igra na poziciji ofanzivnog veznog igrača, a ove sezone je u Superligi Srbije upisao 20 nastupa i postigao 4 pogotka.
Dobre igre u devetoplasiranoj ekipi na tabeli srbijanskog prvenstva nisu prošle nezapaženo, te ga je City odlučio kupiti.
Mladost bi trebala dobiti 2,2 miliona eura odštete, a Gordić će sljedeću sezonu ostati u Lučanima na posudbi.
Kako javljaju srbijanski mediji, City će za svaki nastup Gordića sljedeće sezone plaćati Mladosti po još 10.000 eura.
- svrakino1921
- Kontakt:
Prvostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je počela svoj rad, odnosno sjednicu u 12 sati. Kako saznaje "Dnevni avaz", Fudbalski klub Željezničar dobio je premijerligašku licencu za sezonu 2022/2023.
Sjednica je još u toku.
U slučaju potrebe, Drugostepena komisija za licenciranje se mora održati do 31. maja, kada je krajnji rok za dostavljanje odluka UEFA-i. Za razliku od prošle godine, žalbeni rok je sada – umjesto osam, 15 dana.

Sjednica je još u toku.
U slučaju potrebe, Drugostepena komisija za licenciranje se mora održati do 31. maja, kada je krajnji rok za dostavljanje odluka UEFA-i. Za razliku od prošle godine, žalbeni rok je sada – umjesto osam, 15 dana.
Čestitam .svrakino1921 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 15:31Prvostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je počela svoj rad, odnosno sjednicu u 12 sati. Kako saznaje "Dnevni avaz", Fudbalski klub Željezničar dobio je premijerligašku licencu za sezonu 2022/2023.
Sjednica je još u toku.
![]()
![]()
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Sjednica Prvostepene komisije za licenciranje Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH održava se danas, a polako postaju poznati i njeni prvi rezultati.
Tako je licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH i naredne sezone po svemu sudeći dobio FK Željezničar, mada treba još sačekati potvrdu zvaničnih informacija. Kako smo nezvanično uspjeli saznati, licencu su već sada dobila i još četiri kluba, a to su, očekivano, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, FK Borac i FK Sarajevo.
Ostali klubovi još nisu do kraja analizirani, ali pretpostavlja se da većina njih neće imati probleme u procesu licenciranja i da će dobiti licence već na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje. Ostaje ipak da sačekamo zvanične informacije, jer su se i ranijih godina dešavala iznenađenja na ovakvim sjednicama.
Tako je licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH i naredne sezone po svemu sudeći dobio FK Željezničar, mada treba još sačekati potvrdu zvaničnih informacija. Kako smo nezvanično uspjeli saznati, licencu su već sada dobila i još četiri kluba, a to su, očekivano, HŠK Zrinjski, FK Tuzla City, FK Borac i FK Sarajevo.
Ostali klubovi još nisu do kraja analizirani, ali pretpostavlja se da većina njih neće imati probleme u procesu licenciranja i da će dobiti licence već na sjednici Prvostepene komisije za licenciranje. Ostaje ipak da sačekamo zvanične informacije, jer su se i ranijih godina dešavala iznenađenja na ovakvim sjednicama.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
- Meraak1921
- Kontakt:
Mislim da Leševi dolaze sljedecu na Grb, mogli bi dobiti po piCHci, ako skupe muda pa dodju naravno
- Shategabri
- Kontakt:
Znači specijalna jedinica MUP-a KS u obezbjeđenju.Meraak1921 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 16:13Mislim da Leševi dolaze sljedecu na Grb, mogli bi dobiti po piCHci, ako skupe muda pa dodju naravno
Nećeš im moći prići ni u vidokrug, jedino ćeš ih moći psovati na samom stadionu.
Koševo Zapad
- tutankamon1905
- Kontakt:
Ode Nsue.
Ne znam na koju je foru frajer zavrsio ovde uopce, a vjerovatno ni on sam ne zna
Sloboda nije dobila licencu na prvostepenoj,ostali jesu.Dali se ponavlja Mladost DK 
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Beduin
- Kontakt:
Ispasce da Sloga nije zadovoljna njegovim partijama, a u stvari lik ne moze vjerovati gdje je dosao i pred kakvom "publikom" (ako je uopste i ima) igratutankamon1905 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 16:41Ode Nsue.Ne znam na koju je foru frajer zavrsio ovde uopce, a vjerovatno ni on sam ne zna
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Grijeh je lagati u ove mubarek dane.
075 ❤
075 ❤
.Kako saznaje "Avaz", upravo je završena sjednica Prvostepene komisije Nogometnog saveza BiH za licenciranje premijerligaških klubova za sezonu 2022./23.
Svi klubovi osim FK Sloboda Tuzla dobili su premijerligaške licence, s tim da su Zrinjski, Tuzla City, Borac i Sarajevo dobili i dozvole za nastup u Evropi.
Drugostepena komisija za licenciranje se mora održati do 31. maja, kada je krajnji rok za dostavljanje odluka UEFA-i.
Za razliku od prošle godine, žalbeni rok je sada – umjesto osam, 15 dana.
Sloboda će tako imati još jednu priliku da u narednoj takmičarskoj godini ipak bude dio bh. elite.
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".
- Beduin
- Kontakt:
Halalimiky_hz je napisao/la: ↑27 apr 2022, 17:02.Kako saznaje "Avaz", upravo je završena sjednica Prvostepene komisije Nogometnog saveza BiH za licenciranje premijerligaških klubova za sezonu 2022./23.
Svi klubovi osim FK Sloboda Tuzla dobili su premijerligaške licence, s tim da su Zrinjski, Tuzla City, Borac i Sarajevo dobili i dozvole za nastup u Evropi.
Drugostepena komisija za licenciranje se mora održati do 31. maja, kada je krajnji rok za dostavljanje odluka UEFA-i.
Za razliku od prošle godine, žalbeni rok je sada – umjesto osam, 15 dana.
Sloboda će tako imati još jednu priliku da u narednoj takmičarskoj godini ipak bude dio bh. elite.
075 ❤
075 ❤
Skretnica dobila, Slobodi kasni.
Akšam pada od mog grada još se bijeli kapija, na kapiji pjesmu pjeva, pjeva moja jalija!
Dobri u dobru
Zli u zlu
Dobri u dobru
Zli u zlu
- svrakino1921
- Kontakt:
Hvala bratetuzlac je napisao/la: ↑27 apr 2022, 15:39Čestitam .svrakino1921 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 15:31Prvostepena komisija za licenciranje Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je počela svoj rad, odnosno sjednicu u 12 sati. Kako saznaje "Dnevni avaz", Fudbalski klub Željezničar dobio je premijerligašku licencu za sezonu 2022/2023.
Sjednica je još u toku.
![]()
![]()
.Harise je napisao/la: ↑15 mar 2022, 00:51Habe FertigMokes je napisao/la: ↑15 mar 2022, 00:40Je li pouzdano to kao i ovoHarise je napisao/la: ↑15 mar 2022, 00:25Ja cu vama rec da ce Rudar Prijedor ispast i umjesto nijh ce uc Krupa. Slobodu ce uzimati licencu i dati Radniku. Gosk ce uc umjesto Igman iz Konjic i bit ce 4 Bošnjacki, 4 Srpski i 4 Hrvatski klubove. A zamisli te. Srba ima 25% u drzave, Hrvate manje od 10% A Bošnjaci preko 60% stanonistva. Ovo je tajni projekat.
Vi ce te mozda sad šprdati samnom sve dok se sezona ne završi, Bošnjo ce opet ništa uraditi protiv ovog naciolfašizam.
![]()
Pitam za jarana @belog.Imam informacije da ce nas UEFA i FIFA nakon Evropsko Prvenstvo suspendovati to znaci da nece na kraju niko u Evropu otic niti ce iko dobit para od UEFA.
Kako je Zeljo dobi 2 puta zaduzeniji od Slobode....
- svrakino1921
- Kontakt:
Al TC je izborio Europututankamon1905 je napisao/la: ↑27 apr 2022, 16:41Ode Nsue.Ne znam na koju je foru frajer zavrsio ovde uopce, a vjerovatno ni on sam ne zna
To tako funkcionise na zapadu
Gosp.Azmir je ulozio sredstva da ode u Europu
Cilj je ispunjen i Nsue moze ici dalje
Hvala gosp.Azmiru sto je doveo takvog igraca u PL
-
NajvecaRadosti
- Kontakt:
Sloboda iako nekim cudom ne dobije licencu ne mogu uci 2 kluba iz RS-a nego bi morali ubaciti nekoga iz 1.lige Federacije
Mislim da ce Sloboda dobiti licencu na sjednici drugostepene komisije.Skoro svake godine ovako stvori se frka oko njihove licence i na kraju uvijek je dobiju.Jednom cini mi se mjesec dana pred prvenstvo nisu znali hoce li igrati PL i na izvlacenju vodili se kao "klub X"
Po meni ispada 100% Leotar,drugi putnik u nizi rang Rudar ili Radnik ali prije bi rekao da Rudar leti.
Ulaze Gosk i Krupa 100%.Sad da li ce Krupa odustati od PL sto se najavljuje,to nez.
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 27 apr 2022, 17:30, ukupno mijenjano 2 puta.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!
Trenutno korisnika/ca: 19vendetta87 i 32 gosta.