E moze, pisi...
Automobili, motori...
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Automobili, motori...
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
nije Dayco los ali bolje ti je INA ili SNR u tom cjenovnom rangu
"This whole thing is pretty much done. We're more ghosts than people."
Ne mogu da vjerujem da je set zupčastog sa vodenom pumpom za golf 5 140KM od tog proizvođača, pa me zato interesovalo
® GONGASHI POWERHOUSE ®
Tvoje stručno mišljenje o Mercedesu CLS 320 CDI 2010 165kw ? Motor,mjenjač 7G,pouzdanost i generalno održavanje ?
Očekujem visoke troškove održavanja s obzirom da je auto visoke klase možda je to sa godinama malo sletilo ali,...
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Radi se o modelu koji je imao vhunske rezulate na testovima sigurnosti. Kombinovana potrosnje 8.5l, a odrzavanje je prilicno papreno.
Ipak valja napomenuti da je motor date sifre ugradjivan takodjer u Sprinter te Cherokee verziju. Za modele do 2009. zajednicki je bio problem hladnjaka ulja. Takodjer bilo je prijava problema lezaja radilice.
Ovo je jaka masina, V6 i logicno da ce se dijelovi trositi, oni koji su pod pritiskom ali interval je bio kraci od procjenjenog.
Ta god. je kraj prve generacije. Valjda su opozivima rijesili dosta stvari. Svakako provjeri prije kupovine i to detaljniji pregled.
Asteriks je napisao/la: ↑28 apr 2022, 11:55Radi se o modelu koji je imao vhunske rezulate na testovima sigurnosti. Kombinovana potrosnje 8.5l, a odrzavanje je prilicno papreno.
Ipak valja napomenuti da je motor date sifre ugradjivan takodjer u Sprinter te Cherokee verziju. Za modele do 2009. zajednicki je bio problem hladnjaka ulja. Takodjer bilo je prijava problema lezaja radilice.
Ovo je jaka masina, V6 i logicno da ce se dijelovi trositi, oni koji su pod pritiskom ali interval je bio kraci od procjenjenog.
Ta god. je kraj prve generacije. Valjda su opozivima rijesili dosta stvari. Svakako provjeri prije kupovine i to detaljniji pregled.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
- Beduin
- Kontakt:
Meni danas zavrsena keramicka zastita, nije da sam odusevljen, stvarno vrhunska stvar. Kamo srece da ne zivim u ovako zagadjenom i prljavom gradu pa da za sat vremena se ne nakupi vagon svega po autu, kojekakve prasine, pepela iz komsijskih odzaka i svega neceg.
Gdje kupujete kvalitetnije sampone za auta? 0vaj iz CarPro je bas paprena cijena, kao i Sonax. Bas je puno za 1l dati mozda i preko 50KM.
Gdje kupujete kvalitetnije sampone za auta? 0vaj iz CarPro je bas paprena cijena, kao i Sonax. Bas je puno za 1l dati mozda i preko 50KM.
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
Koliko kesa si izletio za keramicku zastitu? Je l bilo i poliranje auta?Beduin je napisao/la: ↑29 apr 2022, 10:30Meni danas zavrsena keramicka zastita, nije da sam odusevljen, stvarno vrhunska stvar. Kamo srece da ne zivim u ovako zagadjenom i prljavom gradu pa da za sat vremena se ne nakupi vagon svega po autu, kojekakve prasine, pepela iz komsijskih odzaka i svega neceg.
- Beduin
- Kontakt:
600KM keramika (CarPro, njihova najkvalitetnija sa 3 godine garancije, a imaju 3 vrste keramike u ponudi) + 200KM poliranje ali ne agresivno jer je auto mi novo pa nema previse parnica + 100KM vanjska keramika na felge (a mislim da je 300KM ako hoces da ih skine pa i iznutra ih uradi).VelaHavle je napisao/la: ↑30 apr 2022, 22:59Koliko kesa si izletio za keramicku zastitu? Je l bilo i poliranje auta?Beduin je napisao/la: ↑29 apr 2022, 10:30Meni danas zavrsena keramicka zastita, nije da sam odusevljen, stvarno vrhunska stvar. Kamo srece da ne zivim u ovako zagadjenom i prljavom gradu pa da za sat vremena se ne nakupi vagon svega po autu, kojekakve prasine, pepela iz komsijskih odzaka i svega neceg.
Ima kod nas u Tuzli i na TK i daleko jeftinijih sto rade, ali ovaj momak je bas jak, detaljan i pedantan i koristi samo najkvalitetnije preparate pa sam zato kod njega radio. A on radi i zatamnjivanje stakala, stopova...
075 ❤
075 ❤
Ko i gdje?Beduin je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:27600KM keramika (CarPro, njihova najkvalitetnija sa 3 godine garancije, a imaju 3 vrste keramike u ponudi) + 200KM poliranje ali ne agresivno jer je auto mi novo pa nema previse parnica + 100KM vanjska keramika na felge (a mislim da je 300KM ako hoces da ih skine pa i iznutra ih uradi).VelaHavle je napisao/la: ↑30 apr 2022, 22:59Koliko kesa si izletio za keramicku zastitu? Je l bilo i poliranje auta?Beduin je napisao/la: ↑29 apr 2022, 10:30Meni danas zavrsena keramicka zastita, nije da sam odusevljen, stvarno vrhunska stvar. Kamo srece da ne zivim u ovako zagadjenom i prljavom gradu pa da za sat vremena se ne nakupi vagon svega po autu, kojekakve prasine, pepela iz komsijskih odzaka i svega neceg.
Ima kod nas u Tuzli i na TK i daleko jeftinijih sto rade, ali ovaj momak je bas jak, detaljan i pedantan i koristi samo najkvalitetnije preparate pa sam zato kod njega radio. A on radi i zatamnjivanje stakala, stopova...
Emancipate yourselves from mental slavery...
Memento Mori...
Memento Mori...
Beduin je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:27600KM keramika (CarPro, njihova najkvalitetnija sa 3 godine garancije, a imaju 3 vrste keramike u ponudi) + 200KM poliranje ali ne agresivno jer je auto mi novo pa nema previse parnica + 100KM vanjska keramika na felge (a mislim da je 300KM ako hoces da ih skine pa i iznutra ih uradi).VelaHavle je napisao/la: ↑30 apr 2022, 22:59Koliko kesa si izletio za keramicku zastitu? Je l bilo i poliranje auta?Beduin je napisao/la: ↑29 apr 2022, 10:30Meni danas zavrsena keramicka zastita, nije da sam odusevljen, stvarno vrhunska stvar. Kamo srece da ne zivim u ovako zagadjenom i prljavom gradu pa da za sat vremena se ne nakupi vagon svega po autu, kojekakve prasine, pepela iz komsijskih odzaka i svega neceg.
Ja sam to htio jos prosle godine ali nisam stig‘o. U DE mi se ne radi, preskupo je ali u kod nas je drugacija situacija. Vidjet cu da sta organizujem na ljeto. Uglavnom, ti si zadovoljan radom, to je najbitnije.
- Beduin
- Kontakt:
Selim, u Tuzli. CarPro Evolution.Sage je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:59Ko i gdje?Beduin je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:27600KM keramika (CarPro, njihova najkvalitetnija sa 3 godine garancije, a imaju 3 vrste keramike u ponudi) + 200KM poliranje ali ne agresivno jer je auto mi novo pa nema previse parnica + 100KM vanjska keramika na felge (a mislim da je 300KM ako hoces da ih skine pa i iznutra ih uradi).
Ako trebadnes vise info ili bilo sta javi se slobodno u pp.
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Vjeruj da jesam zadovoljan, a i generalno vec za njega zna dosta ljudi van Tz i dolaze mu. Samo sto ima dosta posla pa valja termin uzeti na vrijeme, i sto je najbitnije sve ti detaljno objasni, uputi se, preporuci sta i kako odrzavati auto i ostale fazone.VelaHavle je napisao/la: ↑01 maj 2022, 08:21Beduin je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:27600KM keramika (CarPro, njihova najkvalitetnija sa 3 godine garancije, a imaju 3 vrste keramike u ponudi) + 200KM poliranje ali ne agresivno jer je auto mi novo pa nema previse parnica + 100KM vanjska keramika na felge (a mislim da je 300KM ako hoces da ih skine pa i iznutra ih uradi).
Ima kod nas u Tuzli i na TK i daleko jeftinijih sto rade, ali ovaj momak je bas jak, detaljan i pedantan i koristi samo najkvalitetnije preparate pa sam zato kod njega radio. A on radi i zatamnjivanje stakala, stopova...![]()
Ja sam to htio jos prosle godine ali nisam stig‘o. U DE mi se ne radi, preskupo je ali u kod nas je drugacija situacija. Vidjet cu da sta organizujem na ljeto. Uglavnom, ti si zadovoljan radom, to je najbitnije.
Tu sam ako sta trebadne.
Da mogu postaviti ovdje video svog auta pa da vidite, fantazija.
075 ❤
075 ❤
Posalji PP ako ti nije belaj a i kontakt.Beduin je napisao/la: ↑01 maj 2022, 11:16Vjeruj da jesam zadovoljan, a i generalno vec za njega zna dosta ljudi van Tz i dolaze mu. Samo sto ima dosta posla pa valja termin uzeti na vrijeme, i sto je najbitnije sve ti detaljno objasni, uputi se, preporuci sta i kako odrzavati auto i ostale fazone.
Tu sam ako sta trebadne.
Da mogu postaviti ovdje video svog auta pa da vidite, fantazija.
U augustu sam u
Asteriks, moj drug lijepi, kakvo je odrzavanje za Volvo s40, mislim da je u pitanju 2009-2010 godina, na autodata sam vidio da je potrosnja jako malena?
C klasa 2005 je realno katastrofa za odrzavanje. Onaj nekakav remen preskup, pa jos neki dijelovi. Sve se radi u Nuica, nista privatni mehanicari.
Ovdje sam jednom spominjao svoga forda, on je za grada, minimalni potrosac, sluzio je svojoj svrsi 4 godine (model 2007), vrijeme je za Volva ili nesto u tom rangu. Raspitujem se jos za odrzavanje i slicno. Hvala Bogu upala mi kasika u med zbog posla, pa se moze “balahati”.
Kad se sjetim samo 190tke, imao sam dvije, 1.9 i 2.5, neunistivo. Ali zgazilo ih vrijeme. Ovu 2.5 sam dao na kompletno bojenje, bilo veoma skupo. Sad mi krivo sto sam ga prodao za smijesne pare. Jedna 86 godiste, 2.5 moje godiste, 89.
C klasa 2005 je realno katastrofa za odrzavanje. Onaj nekakav remen preskup, pa jos neki dijelovi. Sve se radi u Nuica, nista privatni mehanicari.
Ovdje sam jednom spominjao svoga forda, on je za grada, minimalni potrosac, sluzio je svojoj svrsi 4 godine (model 2007), vrijeme je za Volva ili nesto u tom rangu. Raspitujem se jos za odrzavanje i slicno. Hvala Bogu upala mi kasika u med zbog posla, pa se moze “balahati”.
Kad se sjetim samo 190tke, imao sam dvije, 1.9 i 2.5, neunistivo. Ali zgazilo ih vrijeme. Ovu 2.5 sam dao na kompletno bojenje, bilo veoma skupo. Sad mi krivo sto sam ga prodao za smijesne pare. Jedna 86 godiste, 2.5 moje godiste, 89.
Taj Volvo je nastao na platformi Forda (do polovine 2010. Ford je bio vecinski vlasnik nakon cega se prodaje Kinezima).
Sa Focusom i Mazdom 3 dijeli dobar dio komponenti ali dijelovi karoserije te aktivna/pasivna sigurnost su specificni Volvu, sto je u biti i trademark ovog brenda. Vec 2005. su nudili 6 zracnih jastuka, zastitu ramena, pa esp itd., sto je dolazilo u standardnoj opremi.
Glede pomenute sigurnosti, pet zvjezdica na kres testu a mnogi proizvodjaci i dan danas prepisuju od njih.
Sto se motora tice, dizelasi 1.6 i 2.0 su iz PSA grupacije (V4) dok je petak proizvod Volva. Motor 1.6 dizelas odredjenog koda, imao je problem sita uljne pumpe tj. zacepi pa bi znala stradat i turbina, jer se ista podmazuje uljem iz motora. Interval velikog servisa i za 1.6 te 2.0 je na cca 200k. Odrzavanje nije papreno ako naletis na ocuvan model. Trebas paziti na pomenute intervale svih servisa, kupovat od proizvodjaca propisane dijelove, onda ulja poropisane specifikacije i gradacije itd.
Ulagat se mora jer se kupuju polovnjaci sa mnogo prevaljenih km. Vazno je otprilike znati za neke hronicne boljke a opozivima se rijesi dosta toga, iako neki modeli prije korekcije zavrse na zlj trzistima. Opet neki modeli odredjenih proizvodjaca se ne opozovu pa ostane mrlja zabiljezena u renomiranim casopisima vezanim za autoindustriju.
Prije ces naci kvalitetnu Octaviju u tom cjenovnom rangu jer je pomenuta najpopularniji polovnjak na bh trzistu. Pogledaj i koji Focus itd. Ne zuri sa izborom.
Sa Focusom i Mazdom 3 dijeli dobar dio komponenti ali dijelovi karoserije te aktivna/pasivna sigurnost su specificni Volvu, sto je u biti i trademark ovog brenda. Vec 2005. su nudili 6 zracnih jastuka, zastitu ramena, pa esp itd., sto je dolazilo u standardnoj opremi.
Glede pomenute sigurnosti, pet zvjezdica na kres testu a mnogi proizvodjaci i dan danas prepisuju od njih.
Sto se motora tice, dizelasi 1.6 i 2.0 su iz PSA grupacije (V4) dok je petak proizvod Volva. Motor 1.6 dizelas odredjenog koda, imao je problem sita uljne pumpe tj. zacepi pa bi znala stradat i turbina, jer se ista podmazuje uljem iz motora. Interval velikog servisa i za 1.6 te 2.0 je na cca 200k. Odrzavanje nije papreno ako naletis na ocuvan model. Trebas paziti na pomenute intervale svih servisa, kupovat od proizvodjaca propisane dijelove, onda ulja poropisane specifikacije i gradacije itd.
Ulagat se mora jer se kupuju polovnjaci sa mnogo prevaljenih km. Vazno je otprilike znati za neke hronicne boljke a opozivima se rijesi dosta toga, iako neki modeli prije korekcije zavrse na zlj trzistima. Opet neki modeli odredjenih proizvodjaca se ne opozovu pa ostane mrlja zabiljezena u renomiranim casopisima vezanim za autoindustriju.
Prije ces naci kvalitetnu Octaviju u tom cjenovnom rangu jer je pomenuta najpopularniji polovnjak na bh trzistu. Pogledaj i koji Focus itd. Ne zuri sa izborom.
Rang je 10-12k, uglavnom hvala ti na iscrpnom izvještaju. Svaka čast.
Kakva su nova Volvo auta po pitanju sigurnosti u odnosu na konkurenciju? Nekad sam citao da su gotovo dosegli vrhunac sto se tice toga, kako oni tako i drugi, tako da im je tesko sada da se istaknu kao najsigurnije auto. Da li njihovi najnoviji modeli i sada kotiraju kao najsigurniji?
A ljudi slabo pamte to je ovde glavni problem
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
ko te jeb'o godinama **** te opet
-Beogradski sindikat
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 68 gostiju.