FK Tuzla City

Moderator/ica: GracanicaAA

tuzlac
Kontakt:

Re: FK Tuzla City

Post Postao/la tuzlac » 27 apr 2022, 16:16

simonknows je napisao/la:
27 apr 2022, 16:14
h1a2s3o4 je napisao/la:
27 apr 2022, 14:43
Beledija je napisao/la:
27 apr 2022, 11:52
Neka TC prođe prvo kolo pa neka gleda ko hoće. U drugom dolazi malo atraktivniji rival i eto publike pogotovu što se igra u evropskom vremenu 9 sati uveče. Ja nisam podrinjac pa sam simpatizer TC. I nisam jedini.
Naravno da ne navijaju samo Podrinjci za TC, nemojte nasjedati na šuplje priče nebitnih likova.
Uz atraktivnu igru, dobre rezultate i bolji rad sa mlađim selekcija TC za par godina može imati više navijača od gradskog rivala! Jer "svijet voli pobjednike" i naravno da treba exploatisati cinjenicu da će većinu privući uspjeh. Ljudima, posebno mladim, je previše depresije.
Sloboda ako ovako nastavi samo ce im ostati stari i njihovi tradicionali navijaci, ostale TC može privući dobrim rezultatima.
Sendvičem i pokaznom kartom.
Btw što se tiče trenera sigurno da ne treba žuriti i uzeti bilo koga, ali isto tako ne treba čekati ni kraj prvenstva. Trener je taj koji bi trebao da procjeni stanje ekipe i odredi ciljeve za prelazni rok kako bi imao igrače za svoj stil igre. Inače ga nema smisla dovoditi, posebno ako je skup. Jer ne može implementirati ono što zna i hoće da se igra.
HAJDE POPIJ TABLETE I SPAVAJ.PROMJENA JE VREMENA.SVE SI TO FASOVAO NA TUŠNJU.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 apr 2022, 16:29

Bašić drugi put zaredom trener kola u Sloveniji, fudbaler Sarajeva u najboljem timu
Nermin Bašić, 38-godišnji stručnjak, proglašen je trenerom kola drugi put zaredom u Prvoj ligi Slovenije, a sa Radomljem napravio je još jedan odličan rezultat.
Nermin Bašić, 38-godišnji stručnjak, proglašen je trenerom kola drugi put zaredom u Prvoj ligi Slovenije, a sa Radomljem napravio je još jedan odličan rezultat.
Poslije remija na gostovanju kod Maribora, bh. stručnjak je u prošlom kolu na domaćem terenu pobijedio Muru rezultatom 3:2, a to mu je donijelo titulu trenera kola.
Mladi bh. stručnjak je do sada na klupi Radomlja bio na 12 utakmica, a osvaja 1.42 bodova po utakmici. Ima četiri pobjede, pet remija i tri poraza.

husrefbeg
Kontakt:

Post Postao/la husrefbeg » 27 apr 2022, 17:00

tuzlac je napisao/la:
27 apr 2022, 16:29
Bašić drugi put zaredom trener kola u Sloveniji, fudbaler Sarajeva u najboljem timu
Poslije remija na gostovanju kod Maribora, bh. stručnjak je u prošlom kolu na domaćem terenu pobijedio Muru rezultatom 3:2, a to mu je donijelo titulu trenera kola.
Mladi bh. stručnjak je do sada na klupi Radomlja bio na 12 utakmica, a osvaja 1.42 bodova po utakmici. Ima četiri pobjede, pet remija i tri poraza.
Mi prema Basicu nismo pokazali respekt koji zaslužuje. Momak je bio u dva navrata i ja bih ga ponovo rado vidio ali na duži period. Međutim, teško da bi sada došao ako mu tako dobro ide u Sloveniji.

Ponosnipodrinjac
Kontakt:

Post Postao/la Ponosnipodrinjac » 27 apr 2022, 18:50

Izgleda da ide Nsue.
Mozda i dobra odluka jer se nije bas uklopio.
Takvo ime i karijera morali su da donose razliku, da odskače od lige a osim gola Borcu u kupu nisam nesto vidio od njeg.

Isto tako nije pogodio zicer u 90+ protiv Kluba X za pobjedu.

Sve u svemu nije me oduševio. Vjerujem da je igrao za velike novce koji sada mogu da se usmjere na druge igrače i druge stvari.

Hvala mu sto je došao, jer mnogo se pisalo o nama znog njeg.
Isto tako i sretan mu put.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 27 apr 2022, 19:23

tuzlac je napisao/la:
27 apr 2022, 16:11
h1a2s3o4 je napisao/la:
27 apr 2022, 16:03
tuzlac je napisao/la:
27 apr 2022, 15:54

Upravo.
Napr. ja bih pozvao Bašića.Jest da on u Sloveniji uspješno vodi Rodimlju u borbi za opstanak, ali borba za vrh i Europa su nešto drugo.
Bioje naš trener u 1.Federalnoj i u PL.Zna nas..
Slažem se da je Bašić dobra opcija, pitanje je samo koliko je izvodiva ta operacija njegovog dovođenja. Ali to je jel pitanje i za svakog drugog trenera.
Moj prijedlog bi bio, a da je bar donekle izvodiv, Dean Klafuric. Trenutno je bez kluba, a kvalitetan je trener. Sa njim bi mogli igrati i atraktivan fudbal.
Sigurno bi bio osvježenje za PL BiH.

Kako vidim navodno Nsue bi trebao ici iz kluba, bolje te novce preusmjeriti na kvalitetnog trenera koji ce kasnije sebi dovoditi igrace koji mu pašu.
Navedi koji ili koje je klubove vodio.Eventualno i uspješnost.Zbog ostalih forumaša i gostiju.

Klafuric spada u skup mlađih i perspektivnih hrvatskih trenera. Prednost bi mu bila sigurno što zna raditi sa mlađim igračima jer je bio i u Dinamu tj. u njihovom OP u kojem je radio od 2012. do 2016. godine. Samim tim sto mu nije stran rad sa mladim igračima, voli ih koristiti i u seniorskom fudbalu, što bi bilo dobro zarad U21 pravila u PL BiH kao i samog razvoja TC. Mogao bi sigurno pomoći i u organizaciji OP.

Vodio je Legiu iz Varšave i sa njima je osvojio ligu i kup. Poljska liga je za naše uslove sjajna liga i ta referenca u njegovom CV-u sigurno da ima ogromnu tezinu.
Dobio je otkaz jer su navijaci vrsili pritisak na vlasnika kluba da se rijesi "balkanske mafije", tako da je objektivno ni kriv ni duzan otpusten. U Legiji je imao procenat pobjeda od 73%.
Kratko je vodio i Slaven Belupo u 2021. godini sa kojim je pobjedio Dinamo na Maksimiru. Dobio je otkaz nakon 7 utakamica zbog nestrpljenja uprave.

Bio je i u pregovorima sa Sarajevom cini mi se prije nego ih je preuzeo Vasosoki.

Sigurno da je odličan izbor za TC, to i nije pitanje, pitanje je da li bi prihvatio ponudu da dođe. Ako dođe onda je trener kojeg sigurno vrijedi istrpiti.
Po meni odličan trener i potencijalno bolji i od Jakirovića. Bez da umanjujem kvalitet Jakirovica, jer su obojica sjajni treneri. :kafa:

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 apr 2022, 23:04

Emilio Nsue napustio FK Tuzla City?

Kraj saradnje
Emilio Nsue (32) više nije član FK Tuzla City.

27.04.22. 15:49
M. Šljivak
slika
Emilio Nsue napustio FK Tuzla City?
Ovaj 32-godišnji fudbaler je, po neslužbenim informacijama, završio epizodu u tuzlanskom timu i napustio je klub prije kraja sezone.
Nsue je na Tušanj stigao kao veliko pojačanje. Međutim, iskusni fudbaler iz Ekvatorijalne Gvineje nije pokazao previše i on je završio epizodu na Tušnju.
Nsue je ove polusezone odigrao ukupno 10 utakmica u redovima FK Tuzla City. Postigao je dva gola, po jedan u Kupu i Premijer ligi Bosne i Hercegovine.
Emilio Nsue je jedno od najvećih imena koje je zaigralo u Bosni i Hercegovini. Došao je s velikim renomeom, ali odlazi kao poprilično razočarenje jer nije pokazao sve što zna.
Klikni
https://www.klix.ba/sport/nogomet/tuzla ... /220209094

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 apr 2022, 23:31

h1a2s3o4 je napisao/la:
27 apr 2022, 19:23
tuzlac je napisao/la:
h1a2s3o4 je napisao/la:
27 apr 2022, 16:03

Slažem se da je Bašić dobra opcija, pitanje je samo koliko je izvodiva ta operacija njegovog dovođenja. Ali to je jel pitanje i za svakog drugog trenera.
Moj prijedlog bi bio, a da je bar donekle izvodiv, Dean Klafuric. Trenutno je bez kluba, a kvalitetan je trener. Sa njim bi mogli igrati i atraktivan fudbal.
Sigurno bi bio osvježenje za PL BiH.

Kako vidim navodno Nsue bi trebao ici iz kluba, bolje te novce preusmjeriti na kvalitetnog trenera koji ce kasnije sebi dovoditi igrace koji mu pašu.
Navedi koji ili koje je klubove vodio.Eventualno i uspješnost.Zbog ostalih forumaša i gostiju.

Klafuric spada u skup mlađih i perspektivnih hrvatskih trenera. Prednost bi mu bila sigurno što zna raditi sa mlađim igračima jer je bio i u Dinamu tj. u njihovom OP u kojem je radio od 2012. do 2016. godine. Samim tim sto mu nije stran rad sa mladim igračima, voli ih koristiti i u seniorskom fudbalu, što bi bilo dobro zarad U21 pravila u PL BiH kao i samog razvoja TC. Mogao bi sigurno pomoći i u organizaciji OP.

Vodio je Legiu iz Varšave i sa njima je osvojio ligu i kup. Poljska liga je za naše uslove sjajna liga i ta referenca u njegovom CV-u sigurno da ima ogromnu tezinu.
Dobio je otkaz jer su navijaci vrsili pritisak na vlasnika kluba da se rijesi "balkanske mafije", tako da je objektivno ni kriv ni duzan otpusten. U Legiji je imao procenat pobjeda od 73%.
Kratko je vodio i Slaven Belupo u 2021. godini sa kojim je pobjedio Dinamo na Maksimiru. Dobio je otkaz nakon 7 utakamica zbog nestrpljenja uprave.

Bio je i u pregovorima sa Sarajevom cini mi se prije nego ih je preuzeo Vasosoki.

Sigurno da je odličan izbor za TC, to i nije pitanje, pitanje je da li bi prihvatio ponudu da dođe. Ako dođe onda je trener kojeg sigurno vrijedi istrpiti.
Po meni odličan trener i potencijalno bolji i od Jakirovića. Bez da umanjujem kvalitet Jakirovica, jer su obojica sjajni treneri. :kafa:
- Sve na mjestu.Jedino je kvaka što mi nismo u stanju istrpiti.I ja ću reći da on prije treba Gorkom ili tako nekom klubu koji počinje graditi ekipu.Mi smo tu fazu prošli.Još nešto je ovdje potrebno reći,nemamo mi priliv mladih igrača.To vrelo je presušilo.U Zrinjskom svi imaju dvojno državljanstvo.Kako ovi koji su škutori ,tako i oni koji dođu iz Hrvatskih klubova.U Hrvatskoj je rad sa mladim kategorijama na vrhuncu a sve po Dinamovom receptu.Onda Hrvatska visoko kotira i može postavljati uslove.Njihov igrač je procijenjen u milionima kad dođe red da ide vani.Tom igraču se isplati odigrati prvi Ugovor za svoj klub.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 27 apr 2022, 23:39

husrefbeg je napisao/la:
27 apr 2022, 17:00
tuzlac je napisao/la:
27 apr 2022, 16:29
Mi prema Basicu nismo pokazali respekt koji zaslužuje. Momak je bio u dva navrata i ja bih ga ponovo rado vidio ali na duži period. Međutim, teško da bi sada došao ako mu tako dobro ide u Sloveniji.
Bašić je u jesen 2020 poslije odlaska Nalića ,došao da bude trener do kraja jesenjeg dijela ,t.j.. 8 kola.Nije otpušten.
- U Federalnoj jeste ,nakon sezone 2017/18 jer je za narednu 2018/19 doveden Vojvodić iz GOŠK-a.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 apr 2022, 00:02

tuzlac je napisao/la:
27 apr 2022, 23:31
h1a2s3o4 je napisao/la:
tuzlac je napisao/la:

- Sve na mjestu.Jedino je kvaka što mi nismo u stanju istrpiti.I ja ću reći da on prije treba Gorkom ili tako nekom klubu koji počinje graditi ekipu.Mi smo tu fazu prošli.Još nešto je ovdje potrebno reći,nemamo mi priliv mladih igrača.To vrelo je presušilo.U Zrinjskom svi imaju dvojno državljanstvo.Kako ovi koji su škutori ,tako i oni koji dođu iz Hrvatskih klubova.U Hrvatskoj je rad sa mladim kategorijama na vrhuncu a sve po Dinamovom receptu.Onda Hrvatska visoko kotira i može postavljati uslove.Njihov igrač je procijenjen u milionima kad dođe red da ide vani.Tom igraču se isplati odigrati prvi Ugovor za svoj klub.
Mislim da se nismo razumjeli kako treba kod ovoga istrpiti. Nisam mislio da je to trener koji nije afirmisan, pa da ga ti moraš trpiti da on uči. Čovjek ima iskustva i titule sa Legijom iz odlične Poljske, trenirao je klub na Kipru sa malim budžetom kojem je bio cilj ostanak u ligi- i ostao je. Pored toga sto je radio u omladinskim pogonima Dinama bio je i član stručnog štaba (seniorskog) Dinama u Ligi šampiona kada su igrali sa Arsenalom, Bayernom, Olympiakosom. Iskustvo iz Arabije kao pomocni trener i sl.

Definitivno trener sa odličnim referencama za našu ligu. Cak i vise od toga. Kada kazem istrpiti mislim da ga se ne otpusta nakon 7 kola, jer za to vrijeme niko ne moze pokazati sta zna i to je direktan put u kokuzluk.

Niko danas od trenera ne garantuje instant uspjeh, pa ni Conte kada je dosao u Inter. Trebalo mu je vremena da stvori sebi tim. Tek je u drugoj sezoni osvojio titulu. Ovo su naravno primjeri iz vrhunskog fudbala, ali princip je isti.
Uzmi recimo Piolija koji je bio prosjecan trener, ali je u Milanu duzi period i od prosjecnog Milana koji je muku mucio sa rezultatima je napravio tim koji je nekoliko sezona u borbi za titulu. Jednostavno to je recept.
Ni Conte ne moze Totenhemu donijeti brze rezultate. To jednostavno tako ne ide.

Za priliv mladih igrača se ne bih složio. Jer klub ako želi da bude bar donekle isplativ onda mora imati jake sopstvene omladinske pogone ili minimalno skaut sluzbu koja ce dovoditi bar solidne U21 opcije koje su obavezne. Sledece sezone nekoliko klubova ce profitirati od svojih pogona u vidu Omara Beće, Šakote u Zrinjskom, Buljubasic i/ili Tarik Ramic u Sarajevu gdje vec radovno igra Đokanovic i moze otici za fine novce, ali i Sloboda ako nadam se ostane u ligi ce profitirati u vidu Mehmedovica i drugih kvalitetnih mladih igraca uz trenera Spahica. Velez je recimo uzeo ozbiljne novce za Hajdarevica i ima jos zanimljivih igraca u svom OP.

Tuzla za sledecu sezonu vec ima jednog kvalitetnog U21 igraca koji je kroz ovu sezonu sazrio i hajmo reci brusio se sa prvim timom. To je Sukilovic. Treba naci jos minimalno dva kvalitetna igrača da trener ne bi morao raditi izmjene u prvoj minuti, jer i to je teski kokuzluk.

Isplatilo bi se i nasim igracima da igraju za svoj klub, samo kada bi se neke stvari lijepo poslozile.
Ja volim reci svima se na svijetu sve isplati, samo se kod Bosnje nista ne isplati jer mu sve mrsko. A nijedan trud nije uzalud vjeruj mi. :kafa:

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 01:02

h1a2s3o4 je napisao/la:
28 apr 2022, 00:02
tuzlac je napisao/la:
27 apr 2022, 23:31
h1a2s3o4 je napisao/la:

Mislim da se nismo razumjeli kako treba kod ovoga istrpiti. Nisam mislio da je to trener koji nije afirmisan, pa da ga ti moraš trpiti da on uči. Čovjek ima iskustva i titule sa Legijom iz odlične Poljske, trenirao je klub na Kipru sa malim budžetom kojem je bio cilj ostanak u ligi- i ostao je. Pored toga sto je radio u omladinskim pogonima Dinama bio je i član stručnog štaba (seniorskog) Dinama u Ligi šampiona kada su igrali sa Arsenalom, Bayernom, Olympiakosom. Iskustvo iz Arabije kao pomocni trener i sl.

Definitivno trener sa odličnim referencama za našu ligu. Cak i vise od toga. Kada kazem istrpiti mislim da ga se ne otpusta nakon 7 kola, jer za to vrijeme niko ne moze pokazati sta zna i to je direktan put u kokuzluk.

Niko danas od trenera ne garantuje instant uspjeh, pa ni Conte kada je dosao u Inter. Trebalo mu je vremena da stvori sebi tim. Tek je u drugoj sezoni osvojio titulu. Ovo su naravno primjeri iz vrhunskog fudbala, ali princip je isti.
Uzmi recimo Piolija koji je bio prosjecan trener, ali je u Milanu duzi period i od prosjecnog Milana koji je muku mucio sa rezultatima je napravio tim koji je nekoliko sezona u borbi za titulu. Jednostavno to je recept.
Ni Conte ne moze Totenhemu donijeti brze rezultate. To jednostavno tako ne ide.

Za priliv mladih igrača se ne bih složio. Jer klub ako želi da bude bar donekle isplativ onda mora imati jake sopstvene omladinske pogone ili minimalno skaut sluzbu koja ce dovoditi bar solidne U21 opcije koje su obavezne. Sledece sezone nekoliko klubova ce profitirati od svojih pogona u vidu Omara Beće, Šakote u Zrinjskom, Buljubasic i/ili Tarik Ramic u Sarajevu gdje vec radovno igra Đokanovic i moze otici za fine novce, ali i Sloboda ako nadam se ostane u ligi ce profitirati u vidu Mehmedovica i drugih kvalitetnih mladih igraca uz trenera Spahica. Velez je recimo uzeo ozbiljne novce za Hajdarevica i ima jos zanimljivih igraca u svom OP.

Tuzla za sledecu sezonu vec ima jednog kvalitetnog U21 igraca koji je kroz ovu sezonu sazrio i hajmo reci brusio se sa prvim timom. To je Sukilovic. Treba naci jos minimalno dva kvalitetna igrača da trener ne bi morao raditi izmjene u prvoj minuti, jer i to je teski kokuzluk.

Isplatilo bi se i nasim igracima da igraju za svoj klub, samo kada bi se neke stvari lijepo poslozile.
Ja volim reci svima se na svijetu sve isplati, samo se kod Bosnje nista ne isplati jer mu sve mrsko. A nijedan trud nije uzalud vjeruj mi. :kafa:
- Onako kako je Hrvatski fudbal na cijeni zasigurno su i treneri i igrači.U kvalitet čovjeka koji je osvojio duplu krunu u tuđoj zemlji ne može niko sumnjati pa ni meni nepada na pamet.Dakle čovjek je posve u redu.

- Eh sad ,kad pogledaš naš klub i bosanski fudbal vidiš da tu ne važi sve ono po čemu se ponašaju recimo klubovi u Hrvatskoj i Sloveniji.Za pet i više godina, ako mi nastavimo rasti ,mi ćemo biti u poziciji da upremo u mladog igrača koji je već skautovan i u čije se kvalitete ne sumnja.Mi moramo još dugo raditi na imidžu kluba.Tu je između ostalog važno imati permanentno visok plasman i igranje u Europi. Neću ja daleko ići ,imamo primjer Zrinjskog.Znam kad su 2004 u proljeće kupili utakmicu uTuzli i opstali kolo prije kraja prvenstva.Imali su tada i Modrića u timu.Ali, vremenom su ljudi gradili strpljivo svoj klub.2004 SU ISFORSIRANO POKUPOVALI PROVJERENE IGRAČE I OSVOJILI TITULU VEĆ 2005.

IZ WIKIPEDIJE.
-" Prije sezone 2003./2004. Premijer lige BiH na čelo kluba došlo je novo vodstvo koje je uspjelo privući nove i bolje sponzore. Njihov glavni cilj je bio do 2005. godine tj. do stote obljetnice Zrinjskog napraviti jednu od najjačih momčadi u Premijer ligi BiH. Klub je posudio 4 igrača iz Dinama među kojima je bio i Luka Modrić. Osim Modrića u Zrinjski su te sezone na posudbu došli: Ivica Džidić i Davor Landeka. Oni su sa Zrinjskim poslije potpisali ugovore i ostali dugo u Mostaru. Luka Modrić, miljenik mostarske publike u Zrinjskom je proveo jednu sezonu te je proglašen jednim najboljim igračem lige, iako je tada imao samo 18. godina. Zrinjski se te sezone jedva spasio od ispadanja u niži rang.
- Slavlje igrača Zrinjskog nakon osvajanja titule prvaka nogometne Premijer lige BiH, sezona 2004./2005.
Prije početka sezone 2004./2005., Zrinjski je doveo najjače igrače lige (Zoran Rajović, Dušan Kerkez, Velimir Vidić, Sulejman Smajić, Zajko Zeba...). Te sezone, Zrinjski je slavio svoju stotu obljetnicu, a pred početak utakmice prvog kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva tada 91-godišnji Ivan Rebac, kapetan i najbolji igrač Zrinjskog tijekom 1930-ih je izveo početni udarac. S jakom momčadi Franjo Džidić, tadašnji trener Zrinjskog je lako osvojio naslov prvaka Bosne i Hercegovine."

- Hoću podcrtati da su oni u prvo vrijeme forsirali rezultate ,opstanak ,pa titula.Iz Tuzle su odveli iskusne Mitrovića,Muslimovića,Joldića,Vdića ,Nikolića itd.

- TuzlaCity trenutno treba da poput ovog Zrinjskog iz 2004/05 forsira rezultat, plasman i samim time dođe u poziciju da dopunjava ekipu t.j. one koje proda zamijeni istim ili boljim a već ima na nišanu i koga će iduće godine dovesti.Dakle,da to postane uhodana klupska politika.Da ne gnjavim , rezime bi bio, doći će vrijeme kad ćemo akoBogda i mi postati privlačni za nesumnjivo perspektivne mlade fudbalere.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 apr 2022, 01:20

Ja mogu razumjeti potrebu rukovodstva i vlasnika TC da se okite titulom. Ipak nakon toliko ulozenog novca zele da imaju titulu kao rezultat i kao stvar prestiza. To je opravdano.
Ali uzimati put Zrinjskog kao uzor i nije neki cilj. Prije svega jer niti jedan klub iz Bosne i Hercegovine nije napravio iskorak u Evropi. Ako se treba ugledati na nekoga onda bar uzmi neke klubove iz komsiluka koji su napravili znacajan iskorak u zadnjoj deceniji. Zrinjski se moze uzimati kao primjer samo na osnovu ove sezone.
Titula ima vrijednost samo unutar BiH, za sve dalje nas u Evropi redovno izacuju svi jer nemamo sistemski rad. I to ce haman tako dugo ostati.
Radije nakrcaj polovnjaka koje ces preplatiti nego da se radi sa omladinom kvalitetno i da imas buducnost kluba kako valja. Jer niti jedan naš klub ne može kupiti kvalitetnog igrača iz komsiluka koji je projektovan za prvi tim te sezone. Ono sto mogu jeste samo kupiti skart i na tome trositi budžete.
Jer kako kazes kod nas ljudi nece da trpe ni trenere ni mlade igrače, klubovi glume velicine i ponasaju se posve nelogično dok nam svi u komsiluku bjeze po razvoju. Iz prostog razloga, najprostijeg mogućeg, ponasaju se logicno i kapizalizuju ono sto imaju.
A onda se kod nas pitaju sto nema transfera, pa koga ces prodati? Neperspektivnog fudbalera od 29-30 godina?
Hajd valjda nekad bude bolje.

Pozdrav.

emir012
Kontakt:

Post Postao/la emir012 » 28 apr 2022, 10:38

Nisam nimalo odusevljen ovim odlaskom Nsue-a.
Neozbiljno to djeluje kada igrac napusti klub nakon mjesec dana, nadam se da nece postati praksa, jer to je odlika losih i nestabilnih klubova.
Najlakse je otpustit dobrog igraca, tesko ga je integrisati u ekipu i iskoristiti na pravi nacin. Za to vec treba neko znanje...

Opet, ne znam prave razloge odlaska, mozda su i opravdani - ako je pravio probleme u svlacionici ili ukoliko je sam insistirao na odlasku.

Takodje ne svidja mi se ovo i iz dodatnog razloga sto je nas roster ionako prekratak.
Jeste kvalitetan, ali je prekratak.
Bez Nsuea i Hasanovica - s kojim treba raskinuti ugovor jer nije sastavio 2 utakmice bez povrede vec dvije godine (ili ga poslati negdje na posudbu), - mi smo na samo 15 seniora u timu.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 11:28

h1a2s3o4 je napisao/la:
28 apr 2022, 01:20
Ja mogu razumjeti potrebu rukovodstva i vlasnika TC da se okite titulom. Ipak nakon toliko ulozenog novca zele da imaju titulu kao rezultat i kao stvar prestiza. To je opravdano.
Ali uzimati put Zrinjskog kao uzor i nije neki cilj. Prije svega jer niti jedan klub iz Bosne i Hercegovine nije napravio iskorak u Evropi. Ako se treba ugledati na nekoga onda bar uzmi neke klubove iz komsiluka koji su napravili znacajan iskorak u zadnjoj deceniji. Zrinjski se moze uzimati kao primjer samo na osnovu ove sezone.
Titula ima vrijednost samo unutar BiH, za sve dalje nas u Evropi redovno izacuju svi jer nemamo sistemski rad. I to ce haman tako dugo ostati.
Radije nakrcaj polovnjaka koje ces preplatiti nego da se radi sa omladinom kvalitetno i da imas buducnost kluba kako valja. Jer niti jedan naš klub ne može kupiti kvalitetnog igrača iz komsiluka koji je projektovan za prvi tim te sezone. Ono sto mogu jeste samo kupiti skart i na tome trositi budžete.
Jer kako kazes kod nas ljudi nece da trpe ni trenere ni mlade igrače, klubovi glume velicine i ponasaju se posve nelogično dok nam svi u komsiluku bjeze po razvoju. Iz prostog razloga, najprostijeg mogućeg, ponasaju se logicno i kapizalizuju ono sto imaju.
A onda se kod nas pitaju sto nema transfera, pa koga ces prodati? Neperspektivnog fudbalera od 29-30 godina?
Hajd valjda nekad bude bolje.

Pozdrav.
Sve što si napisao je na žalost ,naša gorka BH stvarnost.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 28 apr 2022, 11:39, ukupno mijenjano 2 puta.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 11:37

emir012 je napisao/la:
28 apr 2022, 10:38
Nisam nimalo odusevljen ovim odlaskom Nsue-a.
Neozbiljno to djeluje kada igrac napusti klub nakon mjesec dana, nadam se da nece postati praksa, jer to je odlika losih i nestabilnih klubova.
Najlakse je otpustit dobrog igraca, tesko ga je integrisati u ekipu i iskoristiti na pravi nacin. Za to vec treba neko znanje...

Opet, ne znam prave razloge odlaska, mozda su i opravdani - ako je pravio probleme u svlacionici ili ukoliko je sam insistirao na odlasku.

Takodje ne svidja mi se ovo i iz dodatnog razloga sto je nas roster ionako prekratak.
Jeste kvalitetan, ali je prekratak.
Bez Nsuea i Hasanovica - s kojim treba raskinuti ugovor jer nije sastavio 2 utakmice bez povrede vec dvije godine (ili ga poslati negdje na posudbu), - mi smo na samo 15 seniora u timu.
Znajući nas ,ovo je neko pokušao klepiti dobre pare a možda je i klepio.On je doveden u nevakat (TADA JE STRUČNI ŠTAB OČAJNIČKI TRAŽIO ŠTOPERA)i to otkriva da nije doveden za dobro kluba, nego za nečije lično dobro.Da je jedini pa hajde.Ja više ne mogu pobrojati sve te naše promašaje kod dovođenja igrača .Nadat se da će u buduće toga biti sve manje i da će se konačno stati u kraj ovom "fenomenu".

------------------------------------------------------------------------------------------------------
Naime, ovaj 32-godišnjak sutra napušta našu zemlju, što je i potvrđeno za SportSport.ba.
"Iz tuzlanskog kluba za SportSport.ba kažu da je razlaz bio korektan.
"Kada je dolazio imali smo dogovor da on može da ide ukoliko mu 'ispadne' druga ponuda. On je došao i donio papir da ima ponudu koju ne može odbiti i mi smo to po dogovoru morali ispuniti. Dali smo mu papire, a mi smo u prvenstvu svakako naš cilj ostvarili", otkrio je za SportSport.ba predsjednik Tuzle City Almir Husić."

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 12:18

FK TUZLA CITY - FK ŽELJEZNIČAR ,30.04.2022. 19:00 ,TV prenos MOJA TV

Sudija:Peljto Irfan
A 1 -Ibrišimbegović Senad
A 2 -Beljo Davor – Mostar
4.Martinović Josip
Kontrolor suđenja:Stankić Predrag
Delegat:Janković Milan

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 12:21

.............................................................بسم الله الرحمن الرحيم
.........................ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ - ZALIMIN .
slika
IRFAN PELJTO

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 12:36

...........................................FEJZIĆ

........................MORRIS.....................ČELIKOVIĆ

.......FEREIRA........................................................TOMAŠEVIĆ

.....................KARJAŠEVIĆ..............................GAVRIĆ

.........DŽAFIĆ.......................DOFFO.......................MEŠINOVIĆ

..........................(MEHMEDOVIĆ)SULEJMAN

-----------------------------------------------------------------------------------------------

slika

REMIJER LIGA 28.KOLO

FK Tuzla C. - FK Željezničar
FK Radnik B. - HŠK Posušje
FK Leotar - FK Velež
FK Borac - FK Sarajevo
FK Rudar P. - FK Sloboda
HŠK Zrinjski - NK Široki B. 1:0

1. HŠK Zrinjski.... 28.. 23.. 4.. 1..66 : 11.. . 73
2. FK Tuzla City....27.. 13. 10.. 4..43 : 32....49
3. FK Borac.........27.. 11. 13.. 3..39 : 27... 46
4. FK Sarajevo.....27.. 11.. 6.. 10.34 : 25... 39
5. FK Željezničar.. 27... 9.. 10.. 8..25 : 26... 37
6. FK Velež..........27.. 10.. 7.. 10..34 : 32...34
7. NK Široki........ 28... 7.. 12.. 9..24 : 30... 33
8. FK Gorki........ 27... 6.. 11.. 10..22 : 25.. 29
9.HŠK Posušje.....27... 5.. 10.. 12..24 : 48.. 25
10. FK Leotar......27... 6.. 6.. 15...18 : 41.. 24
11.FK Rudar........27... 4. 10.. 14..24 : 32... 22
12. FK Radnik .... 27... 4.. 9.. 14. .24 : 43....21
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 30 apr 2022, 12:13, ukupno mijenjano 2 puta.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 apr 2022, 15:01

tuzlac je napisao/la:
28 apr 2022, 11:28
Ono sto mene zanima jeste zašto se vlasnik TC gospodin Husić ne ponaša kao biznismen u vođenju kluba? Ostvario kao poslovan covjek, vođenje kluba nije nista drugacije od vođenje bilo koje druge firme.

Posmatraj klub kao fabriku u koju moras dovesti materijale i mašine i ljude koji obrađuju te materijale. Na kraju ce te masine i ti ljudi koje si doveo materijalima dati u ekonomskom smislu "dodanu vrijednost" od koje i profitiras.
Materijali bi u ovom slucaju bili mladi igraci, a nije da ih kod nas nema. Ili da je bazen tj broj stanovnika mali. Pa samo Tuzlanski kanton sa blizom okolinom Vlasenica, Doboj, Brcko, Bijeljina ima isto ako ne i više stanovnika od jedne Crne Gore. A ni jedan klub na tom podrucju ne exploatise rudu zvanu mladi fudbaleri koje ce oblikovati i prodavati niti ima sredstva da to do kraja radi. Pojedini klubovi se bave mladim igracima, ali ne mogu ih do kraja afrimisati jer neki i ne igraju PL BiH ili jednostavno nemaju sredstva.
TC ima sve preduslove, ali izgleda da ne zeli da profitira od toga.

Nacin vođenja kluba gdje samo placas istrosene igrace iz komsiluka ne vodi nigdje, jer kao sto sam i rekao ne moze ni jedan klub iz BiH dovesti one kvalitetne i igrace koji su u formi a da igraju u Srbiji ili Hrvatskoj. Oni odose u bolje lige, mi se zadovoljavamo njihovim viskom kojeg preskupo placamo. A bolje je za te pare sam za sebe razviti igraca.
Sarajevo je pokusavalo sa tim dovođenjima, pa ih nije nigdje odvelo. Ovo sto sada radi Kepcija je prava i vrhunska stvar. Dovesti par kvalitetnih igraca, a ostalo popuni sa akedemijom. To je pravi put ka napretku. A tuzlanska regija(znaci ne kanton, nego sira regija) je veca od KS.

tuzlac
Kontakt:

Post Postao/la tuzlac » 28 apr 2022, 16:58

h1a2s3o4 je napisao/la:
28 apr 2022, 15:01
tuzlac je napisao/la:
Ono sto mene zanima jeste zašto se vlasnik TC gospodin Husić ne ponaša kao biznismen u vođenju kluba? Ostvario kao poslovan covjek, vođenje kluba nije nista drugacije od vođenje bilo koje druge firme.

Posmatraj klub kao fabriku u koju moras dovesti materijale i mašine i ljude koji obrađuju te materijale. Na kraju ce te masine i ti ljudi koje si doveo materijalima dati u ekonomskom smislu "dodanu vrijednost" od koje i profitiras.
Materijali bi u ovom slucaju bili mladi igraci, a nije da ih kod nas nema. Ili da je bazen tj broj stanovnika mali. Pa samo Tuzlanski kanton sa blizom okolinom Vlasenica, Doboj, Brcko, Bijeljina ima isto ako ne i više stanovnika od jedne Crne Gore. A ni jedan klub na tom podrucju ne exploatise rudu zvanu mladi fudbaleri koje ce oblikovati i prodavati niti ima sredstva da to do kraja radi. Pojedini klubovi se bave mladim igracima, ali ne mogu ih do kraja afrimisati jer neki i ne igraju PL BiH ili jednostavno nemaju sredstva.

Nacin vođenja kluba gdje samo placas istrosene igrace iz komsiluka ne vodi nigdje, jer kao sto sam i rekao ne moze ni jedan klub iz BiH dovesti one kvalitetne i igrace koji su u formi a da igraju u Srbiji ili Hrvatskoj. Oni odose u bolje lige, mi se zadovoljavamo njihovim viskom kojeg preskupo placamo. A bolje je za te pare sam za sebe razviti igraca.
Sarajevo je pokusavalo sa tim dovođenjima, pa ih nije nigdje odvelo. Ovo sto sada radi Kepcija je prava i vrhunska stvar. Dovesti par kvalitetnih igraca, a ostalo popuni sa akedemijom. To je pravi put ka napretku. A tuzlanska regija(znaci ne kanton, nego sira regija) je veca od KS.

- Bivši su igrači Gorkog ,Mithat Memišević i Nail Beširović odveli su sinove u Bijeljinu kod Krstajića.U to vrijeme Gorkog su vodili Husić i Musemić i pucao je prema vrhu. Ali, nema ljubavi ,oni su ocijenili da će Petrović pružiti šansu djeci a da će Krstajić naći mušteriju preko svojih veza.Musemić je davao šansu tada mladom Todoroviću pokušao je i Mehi Ćosiću ali mali je bio još fizički slabo razvijen i trebalo je vremena . Menađer je njega odveo u Velež u Federalnu ligu.Sad su i ovi oko grada Tuzle omudrali.Vide Gorki tanak a TuzlaCity "im ne uljeva povjerenje ,nije veliko ime ",nađu menađera i ode dijete. - Pa onda slučaj Pirić ,koji je iz Gorkog prešao u Gradinu (PL)da ne brani u Gorkom u 1.Federalnoj.Kad je Gorki vratio status eto Husare vodi Piriju.Husić ga primi ali napravi Ugovor da igrač pripada klubu a ne menađeru.Pirija ode na probu u Belgiju ,Husara donese ponudu, Husić pogleda i kaže ni govora.Za te pare ga nedam.Kad je Husić otjeran iz Gorkog oni koji su ga naslijedili pustiše Piriju đabe što se tiče kluba ali oni napuniše džepove.Da pojednostavim ,sad se i seljaci razumiju u fudbal i "ne treba njima onaj Husić" koji štiti klub nego Husara i slični koji će njihovo talentovano dijete odmah plasirat na Evropsko tržište ili klub gdje će menadžer srediti da igra u prvoj ostavi.
- Mi smo Nukića vidjeli i begenisali na proslavi ulaska u PL u Živinicama. Brz ko munja, daj ga ,potencijal je mlad i može se naučiti ono što ne zna.I gledaj sad Nukića nakon što je poguran kapitenskom trakom i nakon što je obukao reprezentativni dres......Uzeo menađera i namjerno neće da igra da bi dobio slobodne papire, jer ga Husić ne da za male pare.On je naime, nakon 2 godine igranja za nas potpisao novi 4-godišnji ugovor do 2024.Sad bi da ide ali ,pita se klub.On je vjerovatno nezadovoljan što klub ne spušta oštetni zahtjev i ne pušta ga u inostranstvo, pretpostavljam.
- Pa onda Mešinović......
- Šta im zamjerim ?Što su otpustili Kovčića a doveli onoga bugojanca Durakovića iz Bratstva.Prije toga Kovčić zajedno sa Hasanbegovićem doveden iz Gorkog.Školovan igrač.Nikad neću shvatiti da su ga otpustili.Eno ga u Zvijezdi Gradačac brljira.Malo ,malo, pa u timu kola.
- I tako eto ,šta da ti kažem moj prijatelju .Jad i čemer.

h1a2s3o4
Kontakt:

Post Postao/la h1a2s3o4 » 28 apr 2022, 17:44

tuzlac je napisao/la:
28 apr 2022, 16:58
h1a2s3o4 je napisao/la:
28 apr 2022, 15:01
tuzlac je napisao/la:

- Bivši su igrači Gorkog ,Mithat Memišević i Nail Beširović odveli su sinove u Bijeljinu kod Krstajića.U to vrijeme Gorkog su vodili Husić i Musemić i pucao je prema vrhu. Ali, nema ljubavi ,oni su ocijenili da će Petrović pružiti šansu djeci a da će Krstajić naći mušteriju preko svojih veza.Musemić je davao šansu tada mladom Todoroviću pokušao je i Mehi Ćosiću ali mali je bio još fizički slabo razvijen i trebalo je vremena . Menađer je njega odveo u Velež u Federalnu ligu.Sad su i ovi oko grada Tuzle omudrali.Vide Gorki tanak a TuzlaCity "im ne uljeva povjerenje ,nije veliko ime ",nađu menađera i ode dijete. - Pa onda slučaj Pirić ,koji je iz Gorkog prešao u Gradinu (PL)da ne brani u Gorkom u 1.Federalnoj.Kad je Gorki vratio status eto Husare vodi Piriju.Husić ga primi ali napravi Ugovor da igrač pripada klubu a ne menađeru.Pirija ode na probu u Belgiju ,Husara donese ponudu, Husić pogleda i kaže ni govora.Za te pare ga nedam.Kad je Husić otjeran iz Gorkog oni koji su ga naslijedili pustiše Piriju đabe što se tiče kluba ali oni napuniše džepove.Da pojednostavim ,sad se i seljaci razumiju u fudbal i "ne treba njima onaj Husić" koji štiti klub nego Husara i slični koji će njihovo talentovano dijete odmah plasirat na Evropsko tržište ili klub gdje će menadžer srediti da igra u prvoj ostavi.
- Mi smo Nukića vidjeli i begenisali na proslavi ulaska u PL u Živinicama. Brz ko munja, daj ga ,potencijal je mlad i može se naučiti ono što ne zna.I gledaj sad Nukića nakon što je poguran kapitenskom trakom i nakon što je obukao reprezentativni dres......Uzeo menađera i namjerno neće da igra da bi dobio slobodne papire, jer ga Husić ne da za male pare.On je naime, nakon 2 godine igranja za nas potpisao novi 4-godišnji ugovor do 2024.Sad bi da ide ali ,pita se klub.On je vjerovatno nezadovoljan što klub ne spušta oštetni zahtjev i ne pušta ga u inostranstvo, pretpostavljam.
- Pa onda Mešinović......
- Šta im zamjerim ?Što su otpustili Kovčića a doveli onoga bugojanca Durakovića iz Bratstva.Prije toga Kovčić zajedno sa Hasanbegovićem doveden iz Gorkog.Školovan igrač.Nikad neću shvatiti da su ga otpustili.Eno ga u Zvijezdi Gradačac brljira.Malo ,malo, pa u timu kola.
- I tako eto ,šta da ti kažem moj prijatelju .Jad i čemer.
Neke stvari oko desavanja u klubu nisam znao. Hvala ti na informacijama i detaljnim objasnjenjima. Znaci Samir Memisevic je nekad bio u igri za Slabodu? Pa nije on napravio losu karijeru. Ja sam ga jedno vrijeme prizeljkivao i u reprezentaciji.

Ja sam više mislio na to da TC sama sebi školuje igrače, da osnuje sebi akademiju. Jedna Bačka Topola u Srbiji ima akademiju i to vrhunsku, a nemaju ni 20 hiljada stanovnika. Odlicno se drze u Srbiji. Istini za volju jeste im Orban dao 10-ak miliona da je naprave.

Ali razumijem sta si ti zelio da kazes, da je klub imao na radaru puno mladih igrača i da je pokusavao sa njima. To je tacno, TC je pronasao puno kvalitetnih igrača. Pored Nukica tu je i Karjasevic sigurno koji igra odlicno, sada i mladi Sukilovic. Ali opet je drugacije kada ti sebi sistemski skolujes igrače, hajmo reci znas sta pravis, pa samim tim mozes ih vezati raznim ugovorima u mlađim uzrastima. Bolji rad sa omladincima garantuje uspjeh to je dokazano na mnogim primjerima i u to vise nema sumnje.
Pa Sloboda ili kako ih ti zoves Gorki :D ima, a bez da se uvrijedis, bolji rad sa mlađim uzrastima od TC, ili je to bar ono sto ja vidim. Uvijek su tu negdje pri vrhu u omladinskim ligama.

Ali vidis svi ti slucajevi kao Memisevic ili Besirovic i mnogo drugi se nece desavati u buducnosti kada TC ako Bog da bude stabilan klub koji izlazi u Evropu. Bitno je kreirati vrijednost, a onda svi nastoje da budu dio toga. Zato klub treba okruziti dobrim sportskim radnicima, a mlađe i perspektivne trenere mozda stipendirati da se dalje usavrsavaju.

Kovcica mozda nije kasno ni sada vratiti?

Nisam znao da Nukic bojkotuje radi odlaska u inostranstvo. Ja vjerujem da klub moze dobro zaraditi na njemu, jer je on odlican igrac ali bi i on nesto trebao vratiti klubu koji ga je afirmisao. Mozda da se napravi dogovor sa njim da odigra Evropu sa TC pa dokle se dogura, a onda mu klub nece praviti problem da ide, ali naravno i da klub zeli da zaradi tako da nece ici besplatno. A istovremeno ces kasirati pare od Evrope.

Ja TC-u zelim sve najbolje i vjerujem i nadam se da ce se dalje razvijati i postati dominantan klub na tuzlanskoj regiji kakav taj dio Bosne i zasluzuje.
Naravno bez da ne umanjujem tradiciju i velicinu Slobode, ali ne vidim kako bi oni mogli parirati TC-u kada bi Azmir krenuo u investicije ka širenju kluba. Misim da njemu ne bi bilo tesko ni da nađe partnera u tom poslu i ulaganjima, cak mozda nekoga ko je vec u svijetu fudbala.

Odgovori

Natrag na “Prva liga FBiH”

Trenutno korisnika/ca: BosnianRahatluk i 11 gostiju.