Da, u pravu si, proces asocijalizacije traje već neko vrijeme.OldFashioned je napisao/la: ↑28 apr 2022, 12:28Počelo je distanciranje sa dolaskom socijalnih mreža, dakle mnogo ranije.Shategabri je napisao/la: ↑28 apr 2022, 11:39Pandemija je dobro dotukla socijalizaciju.OldFashioned je napisao/la: ↑27 apr 2022, 23:49Ljudi su se generalno previše distancirali jedni od drugih.
Sve neki glupi, nebitni interesi.
Oni koji su svakako bili slabije socijalno aktivni, nakon ove dvije godine su to izgubili skroz.
Oni pak koji su bili malo aktivniji po tom pitanju, promjenile se okolnosti, manje je interakcije sa ljudima.
U takvim uslovima razvija se i sebičnost, ljudi gledaju sebe i traže i neosnovane razloge da bi izbjegli bilo kakav oblik socijalizacije.
To svakako utiče na psihu i kao rezultat će biti svakavih poremećaja.
Djeca su isto tako proživjela par teških godina, online nastava je ostavila traga.
Problem našeg školstva je što se niko nije pozabavio tim pitanjem.
Vratili su djecu u škole, a sad da li treba vidjeti šta je sa psihom djece...ma jok ba, kod nas ubosni je to sramota.
Pandemija je to samo sve dotukla i otjerala na neki još veći nivo po meni.
Chat - bez politike i ratnih prica
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
- Shategabri
- Kontakt:
Re: Chat - bez ratnih i političkih tema
Koševo Zapad
- ASD
- Kontakt:
Šta je ovo ovih dana. Cura kod mene u gradu umrla sa 28 godina i evo jutros čitam poginuo futsaler Hercegovine iz Širokog brijega
Shategabri je napisao/la: ↑28 apr 2022, 12:30Da, u pravu si, proces asocijalizacije traje već neko vrijeme.OldFashioned je napisao/la: ↑28 apr 2022, 12:28Počelo je distanciranje sa dolaskom socijalnih mreža, dakle mnogo ranije.Shategabri je napisao/la: ↑28 apr 2022, 11:39
Pandemija je dobro dotukla socijalizaciju.
Oni koji su svakako bili slabije socijalno aktivni, nakon ove dvije godine su to izgubili skroz.
Oni pak koji su bili malo aktivniji po tom pitanju, promjenile se okolnosti, manje je interakcije sa ljudima.
U takvim uslovima razvija se i sebičnost, ljudi gledaju sebe i traže i neosnovane razloge da bi izbjegli bilo kakav oblik socijalizacije.
To svakako utiče na psihu i kao rezultat će biti svakavih poremećaja.
Djeca su isto tako proživjela par teških godina, online nastava je ostavila traga.
Problem našeg školstva je što se niko nije pozabavio tim pitanjem.
Vratili su djecu u škole, a sad da li treba vidjeti šta je sa psihom djece...ma jok ba, kod nas ubosni je to sramota.
Koliko su ljudi asocijalni to je strasno. Ako posaljes zahtjev na fb curi koja te ne poznaje a sa kojom imas jednog zajedničkog prijatelja da li je to maltretiranje
I am Lumis, EC3s younger brother
- Shategabri
- Kontakt:
Povezivanje preko društvenih mreža je također na neki način put u asocijalno.Lumis je napisao/la: ↑28 apr 2022, 13:18Shategabri je napisao/la: ↑28 apr 2022, 12:30Da, u pravu si, proces asocijalizacije traje već neko vrijeme.OldFashioned je napisao/la: ↑28 apr 2022, 12:28
Počelo je distanciranje sa dolaskom socijalnih mreža, dakle mnogo ranije.
Koliko su ljudi asocijalni to je strasno. Ako posaljes zahtjev na fb curi koja te ne poznaje a sa kojom imas jednog zajedničkog prijatelja da li je to maltretiranje![]()
Ljudi gube samopouzdanje, više se niko živ ne upoznaje uživo.
Da ne pričamo o tome koliko je iskrivljena percepcija, žene na društvenim mrežama liče na sve osim na sebe, a muški su obično s nekim bijesnim autom, a ovamo se vozi neki pežo iz '93.
Onda kad se uživo sretnu, tu je već prvi kontakt ostvaren na osnovu nerealnog, pa onda budu reakcije razočarenja, iznenađenja i tako to.
Uglavnom ništa dobro.
On d fejs on d plejs je dobra stara provjerena taktika, ali toga više nema.
Socijalne mreže prijete da u potpunosti ovladaju socijalizacijom kod ljudi, pa će doći vrijeme kad se više niko neće uživo ni sretati upravo zbog tog uzroka socijalnog jaza među ljudima i odsustva samopouzdanja.
Pa vidi, nekad je normalno bilo prići djevojci na ulici, u lokalu, bilo gdje u javnosti i pitati je za kafu, da izađete, štagod.
Danas je to više legenda nego stvarnost.
I očito se i na fb gleda koga ima od prijatelja kod tebe, pa joj to daje neku sigurnost i nešto govori o tebi.
Koševo Zapad
Bas tako ljudi su se otudjili i zive neke lazne zivote u virtualnom svijetu sistem vrijednosti se potpuno promijenio. Poslao sam zahtjev na fb random curi i onda se ona zalila kako je to maltretiranje i uznemiravanje a drug svima ispricao kako ja maltretiram zene preko interneta. Da sam ja nesto njoj uradio, slao poruke, smarao je pa me se nije mogla rijesiti shvatio bi. Haos kakvih ima budalaShategabri je napisao/la: ↑28 apr 2022, 13:24Povezivanje preko društvenih mreža je također na neki način put u asocijalno.Lumis je napisao/la: ↑28 apr 2022, 13:18Shategabri je napisao/la: ↑28 apr 2022, 12:30
Da, u pravu si, proces asocijalizacije traje već neko vrijeme.
Koliko su ljudi asocijalni to je strasno. Ako posaljes zahtjev na fb curi koja te ne poznaje a sa kojom imas jednog zajedničkog prijatelja da li je to maltretiranje![]()
Da ne pričamo o tome koliko je iskrivljena percepcija, žene na društvenim mrežama liče na sve osim na sebe, a muški su obično s nekim bijesnim autom, a ovamo se vozi neki pežo iz '93.
Onda kad se uživo sretnu, tu je već prvi kontakt ostvaren na osnovu nerealnog, pa onda budu reakcije razočarenja, iznenađenja i tako to.
Uglavnom ništa dobro.
Socijalne mreže prijete da u potpunosti ovladaju socijalizacijom kod ljudi, pa će doći vrijeme kad se više niko neće uživo ni sretati upravo zbog tog uzroka socijalnog jaza među ljudima i odsustva samopouzdanja.
Pa vidi, nekad je normalno bilo prići djevojci na ulici, u lokalu, bilo gdje u javnosti i pitati je za kafu, da izađete, štagod.
I očito se i na fb gleda koga ima od prijatelja kod tebe, pa joj to daje neku sigurnost i nešto govori o tebi.
- Shategabri
- Kontakt:
Sad ti dođeš kao onaj neki iz nekog manjeg bh gradića što je volio konopac, pa kad je odrastao, volio je cure vezati tim konopcomLumis je napisao/la: ↑28 apr 2022, 13:39Bas tako ljudi su se otudjili i zive neke lazne zivote u virtualnom svijetu sistem vrijednosti se potpuno promijenio. Poslao sam zahtjev na fb random curi i onda se ona zalila kako je to maltretiranje i uznemiravanje a drug svima ispricao kako ja maltretiram zene preko interneta. Da sam ja nesto njoj uradio, slao poruke, smarao je pa me se nije mogla rijesiti shvatio bi. Haos kakvih ima budalaShategabri je napisao/la: ↑28 apr 2022, 13:24Povezivanje preko društvenih mreža je također na neki način put u asocijalno.
Uglavnom ništa dobro.

Naravno, proglasili ga manijakom

Malo šale, al to je žalosno. Dodao je u prijatelje - maltretiraš je?!!
Napiši kraljice na statusu nemoj niko da me dodaje i riješeno.
Uvijek se može lijepo ostariti s mačkom.
Koševo Zapad
- bavariapivo
- Kontakt:
Zato ćemo svi u Metaverse uskoro, izgubiti će ljudi pojam o stvarnosti uskoro.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
- ArtVandelay
- Kontakt:
KSG je napisao/la: ↑27 apr 2022, 09:55Cudi me kako gospon. Jack jos nije izvrsio kakav mass shooting u Svedskoj. Vec 10 godina pise protiv zena i kako su kurve, a nikad se nije zapitao da li je do njeg. Nije nesamovoljno, samo si odbojan zenama jer si takav kakav si. Otidji mozda poyebes nesto napokon.![]()

Zar ćeš vjeru i naciju
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
pogazit k’o staru modu,
zar ćeš rađat’ tamo negdje
dušmanine svome rodu?
Nemoj sestro ja te molim
ne daj da ti ponos gaze,
nemoj gledat’ kratkoročno
razmišljaj na duge staze!
- akisarajevo92
- Kontakt:
prica se da to rade infuenserke po Dubaiju
video gledajte na vlastitu odgovornost

Don't believe the hype.
Gdje ovaj svijet ide?akisarajevo92 je napisao/la: ↑28 apr 2022, 21:14kucajte na twitter "Dubai porta potty"
video gledajte na vlastitu odgovornost![]()

1946-1987
Yebi se ba, zeludac mi se okrenuoakisarajevo92 je napisao/la: ↑28 apr 2022, 21:14kucajte na twitter "Dubai porta potty"
video gledajte na vlastitu odgovornost![]()

Cekaj ono je muskarac a ne zena
muka mi je

Ronaldo je po ko zna koji put spasio United, ali Ligu prvaka bogami vidjeti neće

🅵🅺 🆂🅻🅾🅱🅾🅳🅰 🆃🆄🆉🅻🅰 🔴⚫🔴⚫🔴⚫🔴
Trenutno korisnika/ca: Ahrefs [Bot] i 11 gostiju.