FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
109
35%
Darko Milanič
35
11%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
52
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
75
24%

Ukupno glasova: 309

Gomis99
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Gomis99 » 30 apr 2022, 19:53

Hajdeee je napisao/la:
30 apr 2022, 19:48
Nismo zaslužili poraz.
A oni su zasluzili da im 4 utrpamo na Kosevu, pa izvukose bod. A mi zasluzili najmanje bod tamo a nismo uzeli nijedan.
Do cega je ?

Gomis99
Kontakt:

Post Postao/la Gomis99 » 30 apr 2022, 19:56

Ne znam ima li gorih ljudi od ovih moj Mirvicu u sta ulazes itd. Kakvi futavci. Ulaze u nas klub za kojeg navijamo, vadi nas iz govana. Sta pricate nebuloze.

ubipara
Kontakt:

Post Postao/la ubipara » 30 apr 2022, 20:23

Ja ne znam cemu nerviranje. Kad ikad sam ja napisao ovdje da se trebaju vec ove polusezone lagano gurati omladinci i davati im sanse u derbi utakmicama, nasli se pojedini pametovati ovdje i govoriti kako ne treba gurati omladince sada kad sezona gori i da treba da igraju vec iskusni igraci. Vi niste svjesni bili da je sezona vec gotova za nas u ligi i da nam je jedini nacin za evropu kroz kup bio i ostao, sad je to valjda svima jasno. Mi ako 4ti zavrsimo trebamo biti sretni i nogom se u guzicu udarati. Pratim Sarajevo citav svoj zivot i ne mogu se sjetit sezone u kojoj smo imali 11 poraza a da ne pricam o 3 vezana uz 0 data gola. Sramota.

Ponavljam jos jednom da vec sada treba poceti sa guranjem omladinaca sa malo iskusnijim igracima tj sa Avramom, Kapicem, suljicem, gurati Dala, Traku, oba Ramica, Islamovica pa i nekog napadaca iz omladinskog pogona da prekomandujemo ako ne sada onda za sljedecu sezonu. Kad vidim da Bagaric pocinje utakmicu mrak mi na oci padne.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 30 apr 2022, 20:27

Nisam gledao tekmu, tek sad High lights, pa ovo je fakat tegobno vidjeti da na ovoliki broj prilika ne možemo barem 1 gol dati. Pa više smo ih imali nego protiv Borca na Koševu.

Izgubili smo skroz samopouzdanje i pobjednički mentalitet, kontinuitet dobrih igara. Nekad smo i sa manje prilika rutinski uzimali bodove , valja to vratit ...

Protiv Tuzle je bio očaj, ovo je bila dobra utakmica, barem po broju stvorenih prilika. Ali ne skupljaju se prilike već golovi...
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 apr 2022, 20:36

Nije opravdanje za nasu mlitavu igru, al u zadnje dvije tekme smo primili dva gola nakon ogromnih sudijskih propusta. Ruka na Kosevu i cist prekrsaj prije gola nocas.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

Zeko87
Kontakt:

Post Postao/la Zeko87 » 30 apr 2022, 20:40

napoleon72 je napisao/la:
30 apr 2022, 20:36
Nije opravdanje za nasu mlitavu igru, al u zadnje dvije tekme smo primili dva gola nakon ogromnih sudijskih propusta. Ruka na Kosevu i cist prekrsaj prije gola nocas.
Realno tako je. Koliko god mi bili nezadovoljni i bili u pravu u kritikama. Ali samo da uzmemo dvije zadnje utakmice i bezvezni crveni u derbiju je previše za naš rang fudbala.
🇵🇸 FREE PALESTINE! 🇵🇸

OsmanhodzicBuco
Kontakt:

Post Postao/la OsmanhodzicBuco » 30 apr 2022, 20:41

Ne moze biti da nijedan trener ne valja.
Mislim da je makedonac potencijalno dobar, odnosno da je do igraca. Hebib ne zna bez obzira ko ga trenira, kao i ostali poluamateri.
Mirvic je dobro krenuo. Nije lako ispraviti lopovluke koje su pravili prethodnici. Jošuvijek nam je 80% rostera od tih prethodnika.
Kad dobijemo jos neka kvalitetna pojacanja, sa vasoskim idemo da ih nabijamo ko Posušje.
Da je samo catakovic nastavio igrati kao na pripremama, drugačije bi sve bilo. Ovako igramo kao bez napadača.

leo1946
Kontakt:

Post Postao/la leo1946 » 30 apr 2022, 20:43

Bolio bi i mene **** dokle god 10 milja lijeze na racun, vjerovatno bih isto dodo nako ko secerovic, mozda bih cak i petom pokuso, sto da ne? Pa dobit cu platu svakako, boli me **** sta ovi sa tribina vriste
1946-1987

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 30 apr 2022, 20:48

Samo ne kontam šta mi to dobijamo ako promijenimo trenera? Isto se prica ko da je Guardiola slobodan pa hajde tjeraj makedonca da Pep preuzme kormilo. Makedonac nije savrsen ali ima ogromnog pomaka za razliku od prvog dijela sezone sto se igre tice. Uz rijesavanje škarta (kojeg je i previse) i podrsku Aleksu mozemo nesto ostvariti. Ko bi rekao prosle godine da ce Zrinjski ovako nesto uradit ove sezone? Niko. Zato se malo strpite i pustite ljude da rade svoj posao a ne da se ovdje svakih 6 mjeseci treneri smjenjuju.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 apr 2022, 20:52

Zeko87 je napisao/la:
30 apr 2022, 20:40
napoleon72 je napisao/la:
30 apr 2022, 20:36
Realno tako je. Koliko god mi bili nezadovoljni i bili u pravu u kritikama. Ali samo da uzmemo dvije zadnje utakmice i bezvezni crveni u derbiju je previše za naš rang fudbala.
Jbg, mi vazda na sebe svaljujemo sve, al realnost je da bismo uz normalno sudjenje bili prvaci prosle sezone, sto bi znacajno promijenilo sliku ove sezone. Al et, da prekrizimo.proslu sezonu, uz normalno sudjenje ovdje bismo imali dva boda vise, mozda i vise, i u mnogo boljoj atmosferi bismo isli dalje. Da smo uz ovakvu igru i stvorene sanse kao nocas donijeli bod iz BL, docekali bismo igrace na stadionu i slavili.
Ne moze uvijek opravdanje za kradju bit "bili smo losi, zabij im 3 gola pa ti nece moc nista". Fudbal/sport ne funkcionise tako.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 30 apr 2022, 20:54

Pobjediti Radnik i Želju i barem jednu bruku spriječiti, da kone završe ispred nas.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 30 apr 2022, 20:54

Promašen zicer Mekica u 90+ nas je spasio da nas Zeljeznicar vec ovo kolo ne preskoci .Ovako su nam na bod samo.

Tuzla zadnjih 7 utakmica samo jednu pobjedu,kod koga li :facepalm:

Jadnooooo!!!!!
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 30 apr 2022, 20:55

Čovjeku su doveli igrače i prije nego je došao. On je samo Avramovskog doveo i nije pogriješio.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 30 apr 2022, 20:57

OsmanhodzicBuco je napisao/la:
30 apr 2022, 20:41
Ne moze biti da nijedan trener ne valja.
Mislim da je makedonac potencijalno dobar, odnosno da je do igraca. Hebib ne zna bez obzira ko ga trenira, kao i ostali poluamateri.
Mirvic je dobro krenuo. Nije lako ispraviti lopovluke koje su pravili prethodnici. Jošuvijek nam je 80% rostera od tih prethodnika.
Kad dobijemo jos neka kvalitetna pojacanja, sa vasoskim idemo da ih nabijamo ko Posušje.
Da je samo catakovic nastavio igrati kao na pripremama, drugačije bi sve bilo. Ovako igramo kao bez napadača.
Zašto onda igra Hebibović kad svi znamo da ne zna? A nije da nemaš opcija na desnom boku, prošlu polusezonu Šabanović uz Pidru najbolji igrač ekipe, a danas Šabanović klupiran i onda kad dobije neku minutu normalno je da će loše igrat jer je van forme. Imaš jos tu odličnog Oremuša, koji je kao prvo borben, vrlo dobar u defanzivi, a u napadu prije svega pogleda gdje i kako centrira, ne zabije glavu u pod, ne skida sa igračima loptu sa noge u zoni šuta. Hebibović je pod Vasoskim redovniji na terenu nego u svojim najboljim godinama, smiješno u najmanju ruku.

Možda bi taj Čataković i nastavio trpati mreže kao na pripremama da nije 70% vremena proveo na pogrešnoj poziciji (na polušpici), i kad bi imao koju loptu više upotrebljivu u 16m. Sve što je dobio u 16m i zabio je, možda još 2-3 puta da je dobio upotrebljivu loptu u 16m. Ali, eto i ispred njega prednost ima jedan Bagarić, koji niti u jednom fudbalskom segmentu nije bolji od Čatakovića. Bagarić, tip Targetman špica, niti otvara prostor za suigrače, niti osvaja duele, a to su glavne odlike takvih špiceva. Cmiljanić na tribinama, a kad je god igrao bio je agilniji i korisniji po ekipu, a dostupan je cijelu polusezonu.

Dobili smo kvalitetna pojačanja, pogotovo u ofanzivnom dijelu (Avramovski, Čataković, Suljić, Šećerović, te Mujakić), sve su to igrači koji bi u ostakih 11 Premijerligaša hladno bili u prvoj postavi. Dakle, jači si u odnosu na prošlu polusezonu 60-70% jer imaš i oporavljene i spremne Kapića i Varešanovića. Ali, igra je gora nego prošlu polusezonu, u pojedinim momentima ne znaš iznijeti loptu sa svoje polovici (utakmice protiv Zrinjskog, Želje, Tuzla Citya i danas u momentima) što ti se prošle polusezone nije dešavalo, drugo ostala je ista jalovost i sterilnost u ofanzivnom dijelu, a tu si jači za 80%.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 30 apr 2022, 20:59

miky_hz je napisao/la:
30 apr 2022, 20:54
Promašen zicer Mekica u 90+ nas je spasio da nas Zeljeznicar vec ovo kolo ne preskoci .Ovako su nam na bod samo.

Tuzla zadnjih 7 utakmica samo jednu pobjedu,kod koga li :facepalm:

Jadnooooo!!!!!
Kolju nas sudije, ne valja teren, povećana prisutnost ambrozije.

Pitar6785
Kontakt:

Post Postao/la Pitar6785 » 30 apr 2022, 21:00

Doveli smo

Suljica
Avramovskog
Catakovica
Secerovica
Mujakica

Suljagic, 30-32 godine 60 kg sigurno ima platu boli glava zar se nije moglo sa Fanimom dogovorit da se izvine da oprosti dug bio i da odigra ovu polusezonu do kraja i da ga pustimo for free.

Mujakic dosad frajer nista nije pokazao al mlad je dobro je igrao prije nego sto smo ga prodali tako se moze reci ok

Avramovski se nije trebao dovodit ako se nismo mogli rijesti krstea i bodula ove , mnogo pametnija opcija je bila da smo platili ovoj dvoici ugovor i razisli se a ubacili tu uz dala jos jednog juniora

Catakovic ista stvar ako nismo mogli fananciski dovest njega i otjerat ahmeta cmiljenica i bagaric mnogo pametnije bilo da smo bar onda otjerali ahmeta i cmiljenica ubacili nekog iz juniora uz bagarica i cao

Secerovic haj ok nije nesto ni skup

Znaci kepcija je uradio uzasan poso i sa dovodjenjem trenera i sa pojacavanju i sa selekcijom igraca koje vec nasao.

Ako pogledamo realno da vase miskin crni igra bolji fudbal od nas, i ako realno gledajuci dosli smo u finale na srecu gdje velez apsulutni favorit i gdje nemamo realno nikakve sanse u kupu..

Trener jednostavno nezna igraci neznaju ne kvalitetnu su i ako zavrse na tabeli na kraju ispod zelje plate im dat onolike koliko igraci kod zelje imaju

ado-hz
Kontakt:

Post Postao/la ado-hz » 30 apr 2022, 21:03

Ko se nije vec pripremio na moguci scenario da nas kone prestignu na kraju sezone i da izgubimo Kup taj onda odmah nek pocne da pije apaurine na vrijeme.

Osttribine
Kontakt:

Post Postao/la Osttribine » 30 apr 2022, 21:04

"Nemam sta zamjeriti svojim igracima" rece Vaso od Makedonije, pa se jos kao i pojedini navijaci svezao sudija, a nije mu problem to sto ima 3 poraza u nizu gol razlikom ukupnom 0:6 bez ikakve igre sa nase strane, sto mu najvise dodira sa loptom ima golman Dizdarevic, sto mu igraju likovi koji vise nisu ni za termina itd itd itd :D
Golemo, jedino sto sam i prije pisao je dobra odluka Mirvica sto mu je ugovor na pola godine dao, medjutim bude li nas on vodio u finalu kupa mrka kapa, opet ce neki izgovor naci u slucaju poraza. A sto je "najgore" mi navijaci kakvi smo bolesnici, evo danas nakon poraza vec se dogovarali za Zenicu i finale kupa :D

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 30 apr 2022, 21:08

@nisaminsajder Joj brate izvini al mozes srat zivotom... Pa Catakovic je na pripremama i zabio sve golove sa "pogresne pozicije" prednjeg veznog, nijednu na spicu nije ni igrao. U ligi takodje vecinu tekme odigrao na toj poziciji al nema ribara kao na pripremama... Kakva bolan prosla polusezona, uporedi poraz od Borca sa Blitvarom.i sad? Sad smo ih satrali igrom, tri zicera nam Cetkovic brani, jos primimo gol nakon ocitog faula. I ja sam za da se ovaj Ajvaroski otjera u pm al nemoj mi hljeba ti poredit sa proslom polusezonom kad smo imali sut po utakmici. Sta smo znali loptu iznijet, Leotar nas trehnuo na Kosevu, Ljubic bara bara s nama bio, o cemu pricamo ba? Koliko god ovaj makedonac bio glup, et makar je progurao Dala i napravio od njega solidnog ofanzivca. I Blitvar je imao Dala, nije ga koristio, nit je izvukao bilo sta iz bilo koga. Kapic je kod ovog trenera 80% bolji igrac nego u prosloj polusezoni, kao i Lazic, kao i Dal.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Arnelv52
Kontakt:

Post Postao/la Arnelv52 » 30 apr 2022, 21:10

Poraz k'o poraz ali meni ovo danas nije bilo loše. Prvo dobra utakmice, drugo dobro Sarajevo. Da je bila naša pobjeda ili remi isto tako ne bi bilo nezasluženo.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 8 gostiju.