FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Koga želite za trenera FK Sarajevo?

Husref Musemić
109
35%
Darko Milanič
35
11%
Miodrag Božović
7
2%
Fedja Dudić
52
17%
Neki drugi trener iz BiH ili regiona
31
10%
Samo stranac
75
24%

Ukupno glasova: 309

zagorski
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la zagorski » 01 maj 2022, 03:11

Tele33 je napisao/la:
01 maj 2022, 02:36
Al kad se sjetim kako su Hebibovic i Tatar pravili djecu svima redom po desnoj strani te polusezone do povrede Hebibovica na derbiju, npr protiv Batea u Zenici.

Ako se napravi neki presjek od dolaska Tana, najbolju polusezonu ali i igru za oko je imao Vinko Marinović. I da smo zadržali finansijskunstabilnost te godine vjerojatno bi nam on još bio trener. Neki će reći da je imao i najbolju ekipu što je vjerojatno tačno, pri čemu mislim da nije bila i najskuplja. Od svih ostalih najlošije uslove što se tiče atmosfere/kadra je imao Sablić.

Ja sam uvijek za to da se ljudima da duži period da nešto probaju napravit tako da bi lično pružio priliku Vasoskom ako uzme kup da sam na Ismirovom mjestu. Ali na sreću nemam odgovornost donošenja takvih odluka.
Mislim da sa Vasoskim nema sanse da uzmemo Kup.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 01 maj 2022, 03:14

zagorski je napisao/la:
01 maj 2022, 03:11
Tele33 je napisao/la:
Al kad se sjetim kako su Hebibovic i Tatar pravili djecu svima redom po desnoj strani te polusezone do povrede Hebibovica na derbiju, npr protiv Batea u Zenici.

Ako se napravi neki presjek od dolaska Tana, najbolju polusezonu ali i igru za oko je imao Vinko Marinović. I da smo zadržali finansijskunstabilnost te godine vjerojatno bi nam on još bio trener. Neki će reći da je imao i najbolju ekipu što je vjerojatno tačno, pri čemu mislim da nije bila i najskuplja. Od svih ostalih najlošije uslove što se tiče atmosfere/kadra je imao Sablić.

Ja sam uvijek za to da se ljudima da duži period da nešto probaju napravit tako da bi lično pružio priliku Vasoskom ako uzme kup da sam na Ismirovom mjestu. Ali na sreću nemam odgovornost donošenja takvih odluka.
S kim mozemo, Čala, Dženo ili možda Jala? Pustite pustu priču i pustite covjeka bar do kraja sezone.

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 01 maj 2022, 03:23

SviUNapad1jeAFH je napisao/la:
01 maj 2022, 03:14
zagorski je napisao/la:
01 maj 2022, 03:11
Tele33 je napisao/la:

S kim mozemo, Čala, Dženo ili možda Jala? Pustite pustu priču i pustite covjeka bar do kraja sezone.
Pa neka ni s kim garancije, jedino taj neki 'pozitivni šok' da se desi pa na blef,opet je i tako veca sansa nego sa njim. Lik nijednu jacu utakmicu nije dobio do sada.

napoleon72
Kontakt:

Post Postao/la napoleon72 » 01 maj 2022, 03:26

Tele33 je napisao/la:

I Cala je imao dosta lose uslove. Dosao nakon fijaska sa Jesicem i Hurticem u sezoni 15/16, kad smo s najvecim budzetom u historiji zavrsili cetvrti i nismo igrali Evropu. Tan zavrnuo pipu, postavio Ilievskog da kontrolise finansije, tad je nekad i Sabra usla u klub, a Cala uzme ekipu koju su Gosk i Metalege ubili na Kosevu i ostvari rekordan niz pobjeda, dovede nas u finale kupa i zijani titulu radi Hebibovih promasenih zicera. Al on fkt nije imao nikog da mu igra umjesto Hebiba, na proljece vapio za zadnjim veznim, doveli mu Liivaka i Lelica.
GRMI SA SJEVERA!
1946

Sumnja ubija više snova, nego što će neuspjeh ikada.

SviUNapad1jeAFH
Kontakt:

Post Postao/la SviUNapad1jeAFH » 01 maj 2022, 03:39

napoleon72 je napisao/la:
01 maj 2022, 03:26
Tele33 je napisao/la:

I Cala je imao dosta lose uslove. Dosao nakon fijaska sa Jesicem i Hurticem u sezoni 15/16, kad smo s najvecim budzetom u historiji zavrsili cetvrti i nismo igrali Evropu. Tan zavrnuo pipu, postavio Ilievskog da kontrolise finansije, tad je nekad i Sabra usla u klub, a Cala uzme ekipu koju su Gosk i Metalege ubili na Kosevu i ostvari rekordan niz pobjeda, dovede nas u finale kupa i zijani titulu radi Hebibovih promasenih zicera. Al on fkt nije imao nikog da mu igra umjesto Hebiba, na proljece vapio za zadnjim veznim, doveli mu Liivaka i Lelica.
Jednostavno kod nas najbolje rezultate imaju treneri poput Čale i Husrefa koliko god mi pričali. To motivisanje u svlačionici i strah od tjeranja iz prve postave ako igras preko urca je najbolje za FKS. Jedina losa stvar je to sto ima rok trajanja jer odredenim smeta psovanje pa na klupu dolaze Sablići i Ješići da bi se njima ugodilo i ne osvojilo ništa naravno.

NazorUso
Kontakt:

Post Postao/la NazorUso » 01 maj 2022, 03:49

Nermin Basic je itekako nerealan za nas. Ode on puuuno dalje. Sjajan mladi trener. Medjeu vodecim na Balkanu ..
"Stvarno ne shvatam ovo pisanje po forumu o strancima. Kao imamo previse stranaca ??? :?:
Uopste nemamo. Imamo tri stranca. Keremeha,Renana i Vrancica" (anti)KLOC

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 01 maj 2022, 03:58

Ne znam šta je više ovo i dokle više ovako. Opet ću ponoviti ono što sam već nedavno rekao, meni ovo ništa ne daje nadu, a po prirodi sam optimist. Koliko god sad ovo zvučalo gubitnički i bezveze, ja ne vidim načina na koji bi mi mogli uzeti Kup i parirati Veležu. Ne vjerujem sekunde u osvajanje. Ponavljam, zvuči glupo, ne igramo s Barcom, ali meni je ovo sve tako degutantno za gledati, da jedva čekam kraj sezone.

Što se tiče Vasoskog, opet čvrsto stojim pri mišljenju da nije sve do trenera. Igrači su fudbalski ograničeni znanjem i kvalitetom, jedino je Avramovski klasa teška. Druga stvar, zamjerim Vasoskom stavljanje Hebibovića, Velkoskog, Bagarića i nedavanje šanse mladim igračima, iako su mu puna usta Akademije. Ne znam jel toliko teško posaditi mrtvog Krstea na klupu, Hebibovića, Bagarića, ebemu dan da mu ebem. Daj šansu Ramićima, Traki i svim ostalim koji to zaslužuju. Niko me ne može ubijediti da Ševelj ne bi mogao s povezom preko očiju biti bolji od Hebibovića i Šabanovića, znači niko. Doduše, Vasoski nije bio upoznat s njegovim kvalitetama, ali je morao ostati.

Suma sumarum, da li sam za Vasoskog? Više nisam nego što jesam, kako vrijeme odmiče. Nisam vidio nekog pretjeranog pomaka, iako sam očekivao dosta od njega, pogotovo nakon dobrog odigranih priprema. Nakon priprema, nestade presing, nestade sistem u igri. Ima tu nekih obrisa, ali sve je to jalovo. Ebo i tolike šanse, kad ništa ne poentiramo. Promjena trenera neće donijeti ništa novo što već nismo vidjeli, jer bi se opet vrtili u krug, osim ako se ne plati masno neki odličan stručnjak. Ja već 5-6 godina imam želju vidjeti Ante Šimundžu kao trenera, ali sad je nerealan.
Također, ja sam se prvi previše zaletio oko Kepčije. Ne bi me čudilo da na kraju balade bude teški promašaj, jer dosta vazi, a nigdje se nije pretjerano dugo zadržao. Vjerujem mu i dalje, ali ne u potpunosti.

Lakoste
Kontakt:

Post Postao/la Lakoste » 01 maj 2022, 05:49

UPRAVA NAPOLJEE

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 01 maj 2022, 08:02

GalileoGalilei je napisao/la:
01 maj 2022, 00:55
Posti i Benzema, pa rešeta svaku utakmicu. Dokle više raznorazna opravdanja?
Ma drug gdje ces to poredit, pa Benzema se garantovano hrani po svim mogucim nutricionistickim propisima, ima maksimalno istreniran organizam i moze se prilagoditi postu.

Nasih pola igraca garantujem da iftari kod brajlovica ili kod kule pola kile janjetine, pa onda odu na shishu... a sehure vruce kifle s pastetom... pa naravno da im skodi post

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 01 maj 2022, 08:11

Ovo sto je Vasoski prikazao definitivno nije ni najmanje zadovoljavajuce.Yebo ti visoke pobjede protiv zadnji ekipa u ligi kad zijanimo 4/4 derbija...

Ne branim Sablica ali u prvi 9 utakmica imao je bolje rezultate.
Vasoski 9 utakmica 11 bodova
Sablic 9 utakmica 14 bodova
Do duse Vasoski je zabio vise golova(16-9),ali Sablic je primio manje golova(8-10)

Sablic je prva 2-3 mjeseca imao opravdan alibi.Kasnilo po 6-7 plata sve do oktobra,pripreme ni prijateljske utakmice nije imao nikakve,sve do 8.kola ekipu vodio iz tunela,dobio je prekasno pojacanja koja nisu ni blizu ovima sto je Vasoski dobio

Vasoski doveden na vrijeme,dobio vrhunske pripreme u Hercegovini i Antaliji sa sve ukupno 6 prijateljski utakmica cini mi se,dovedeno mu 4 igraca sa odlicnim CV-om za nasu ligu(svi na vrijeme sem mozda Avramovskog),plate redovne,nema niko nikakvi problema oko papirologije itd.

Ono sto je bolje kod Vasoskog su samo igre na Kosevu sto je i najavio jer kad je dosao rekao je da Sarajevo mora i igrat ce puno bolje na Kosevu,ali na gostovanjima ima skor 1-1-3
Sablic nas je ostavio 2 boda iza 3.mjesta,Vasoski za samo 2 mjeseca to povecao na -10...

Po meni nijedan ni drugi trener nije za Sarajeva,samo prebacuju krivicu na drugog,stavljaju igrace od koji znaju da nece dobiti nista.Vinko je Gvardiola za obojicu i sad bi potpisao da se vrati.Vasoskom je jasno postavljen cilj-izbori Evropu.Preko lige izgubio je sanse,ostaje samo taj 19.maj.Mene je strah sa njim na klupi da udjemo tu utakmicu,ali bolje opcije u ovom momentu nemamo...
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 01 maj 2022, 08:18

Jos nije otkaz dobio?

#vasoskiOut #hebibovicOut
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

feniksptica
Kontakt:

Post Postao/la feniksptica » 01 maj 2022, 08:23

Vidi se napredak. Daj nam Posusje da dodjemo sebi.
Plavo oko plakalo je.

BOT (ponude u inbox)

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 01 maj 2022, 08:47

Jel moguce da ni jedan medij nije prenio vijest o "fair play-u" igraca borca kod gola?

Nedo Bog da smo mi onako zabili na Koševu, bili bi naslovi "Skandolozan gol Sarajeva", "Fair play ne stanuje na Koševu"...
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Dave
Kontakt:

Post Postao/la Dave » 01 maj 2022, 09:11

Otkad je 10km = 30% na cijenu od 100km? Bože sačuvaj
This time next year, we'll be millionaires!

Krvarim od dosade

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 01 maj 2022, 09:21

Sad dati Vasoskom otkaz bio bi dokaz da smo izgubili kompas. Ok, nije ovo dobro ima sigurno njegove krivice ali mislim da je vise do limitiranosti pojedinih igrača. Neka dovede prvenstvo Vasoski do kraja i ima samo jedan uslov: Osvojiti Kup. Ako ga ne osvoji sam treba otići. I ovaj nas roster je bolji od Veležovog pa bujrum druže izanaliziraj ih, spremi naše, složi taktiku i uzmi Kup. U suprotnom zna se.
Eh sad igrači: pod broj 1 Bagarić nije igrač za nas. Ovakvih kao on ima sigurno u akademiji a to dijete iz akademije kakvi smo mi bi ispljuvali nakon druge utakmice. Onda več jednom treba presječi i s ovim starijim igračima (Velkoski, Ahmetović, Dupovac) jer evo sta smo mi dobili njihovim ostankom ove sezone u Klubu? Ma nista bogami. Igrači sa strane koje smo doveli a mrtvi su prosjek ili nisu puno ili nikako igrali nema potrebe da ostaju (Cmiljanić, Lazić, Oremuš, Bodul (iako je on velemajstor kad hoce)). Onda ovi uslovno rečeno naši koji nikakvu prevagu ne donose tipa Hebibović, Palić, Kanurić ma i njih pustiti. Prevelik su oni nama teret a nikakve koristi od njih. E da, još ovo Vasoski mora i derbi da dobije!

JavierBosnia
Kontakt:

Post Postao/la JavierBosnia » 01 maj 2022, 09:46

Dave je napisao/la:
01 maj 2022, 09:11
Otkad je 10km = 30% na cijenu od 100km? Bože sačuvaj
Pretpostavljam da misliš na sniženje cijene dresa. Jednostavno je, snižena cijena se odnosi bez popusta za članove, pa je tako dres 70 sad, dok sa onim popustom za 20% dukserice članovi nemaju ništa jer je njima svakako 20%. Nisi valjda mislio da se 30% odnosi na vec snizenu cijienu za clanove?
EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3 EDIN DŽEKO! <3

ŠTA_JE
Kontakt:

Post Postao/la ŠTA_JE » 01 maj 2022, 09:50

umrobihzbogtebe1946 je napisao/la:
01 maj 2022, 01:16
Šta mislite o Nerminu Bašiću kao treneru za nas?
Dobar. Prije bih njemu pruzio šansu nego i Sabliću i Vasoskom ali prije da on gleda gdje na zapad ili arabiju nego nazad u Bosnu.

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 01 maj 2022, 09:56

Radomlje dobilo u gostima, Ševelj opet prva postava.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Unknown2
Kontakt:

Post Postao/la Unknown2 » 01 maj 2022, 10:06

Basic bi dosao u Sarajevo ako bude ponuda.

slika

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 01 maj 2022, 10:46

Imamo isti broj poraza kao pobjeda.Ovo se nikad u historiji kluba nije desilo.11 PORAZA!

Sve vam jeb.em preplaceno razmazeno znali ste bojktovati i namjerno gubiti kad nije bilo plata.IGRAJTE!
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 11 gostiju.