Tacno!
Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Svako ko ima ikakvog kvaliteta je obavio razgovor sa Misketom.
Gigoviic i Becir nas odbili ,Anel i Dennis prihvatili.
Drugi par opanaka je to što su vama momci od 15 godina koji igraju negdje za kadete Regensburga veliki talenti.
To samo na ovom forumu možeš pročitati
Drugi par opanaka je to što su vama momci od 15 godina koji igraju negdje za kadete Regensburga veliki talenti.
To samo na ovom forumu možeš pročitati
- ASD
- Kontakt:
Gluposti ljudi pišu. 95 posto tih talenata što vidite na transfermarktu i nisu talenti. Na jednoj drugoj temi sam obrazložio karijere par talenata koje su ovdje prizivali.
Iz te Austrije je tih godišta 2003-2004-2005 pozivano bar 10 talenata, najmanje.
Iz te Austrije je tih godišta 2003-2004-2005 pozivano bar 10 talenata, najmanje.
Ovaj edinjo smarao i dan i noć sa Huskovićem,fudbalerom koji je dao čitava 2 gola u ligi austrije.
Prevljak kad je bio par godina stariji trpao po 15-20 komada u toj istoj ligi.
Nije stvar u razgovoru vec momcima tim potencijalnim se nista ne obecava na tim razgovorima to je reda radi zato sto pozive dobije jedan Piric koji minute nema u klubu..Mora im se dati ozbiljnost ,a ne promjeni ti drzavljanstvo pa kad izganjas sve javi se nema od tog nista u danasnjem vremenu..Spahic98 je napisao/la: ↑30 apr 2022, 12:49Svako ko ima ikakvog kvaliteta je obavio razgovor sa Misketom.
To samo na ovom forumu možeš pročitati![]()
Jedan Vrancic igra u Championchipu Stoke nema minute u reprezentaciji jer uvijek imaju prednost dva tri menadzerska igraca i onda kad se zovnu presjede utakmicu..Kako objasnit sto Sehic brani svaku utakmicu a Vladan Kovacevic jos nije dobio sansu znaci da kvalitet nema vrijednost i kako ce sutra doci momak iz Francuske lige ili Njemacke da sjedi na klupi da neki menadzerov sa livade igra u prvih 11
- ASD
- Kontakt:
Šehić jeste naš najbolji golman. Ove sezone pogotovo brani odlično i njegova ekipa je u vrhu turske lige. Bili su jako dugo u borbi za Ligu prvaka.
Ali istina je da je Kovačević zaslužio da ga jako brzo zamijeni prilikom podmlađivanja reprezentacije.
Pričaš o talentima i onda spomeneš lika na zalasku karijeru kome je mjesto u repci uzimao Pjanić.
Sve ti igrači što se spominju čak i da jesu bolji u odnosu na ove što igraju, razlika je mizerna. Promjene ne bi bilo nikakve.
Naš najveći problem su navijači. Da se sutra Pjanić i Džeko otjeraju zbog neprofesionalizma iz repke imali bi strašnu navalu botova.
Najveći je problem što se uglavnom prizivaju igrači koji su najveći profesionalci.
Imamo strašne probleme s disciplinom, strašne probleme s nedostatkom brzine i prenatrpanosti igračima koji vole loptu.
I na sve to. Najveće kritike idu prema igračima koji trče i koji su brzi. Kako ih treba zamijeniti s ovima koji ocu ne daju loptu.
Ali istina je da je Kovačević zaslužio da ga jako brzo zamijeni prilikom podmlađivanja reprezentacije.
Pričaš o talentima i onda spomeneš lika na zalasku karijeru kome je mjesto u repci uzimao Pjanić.
Sve ti igrači što se spominju čak i da jesu bolji u odnosu na ove što igraju, razlika je mizerna. Promjene ne bi bilo nikakve.
Naš najveći problem su navijači. Da se sutra Pjanić i Džeko otjeraju zbog neprofesionalizma iz repke imali bi strašnu navalu botova.
Najveći je problem što se uglavnom prizivaju igrači koji su najveći profesionalci.
Imamo strašne probleme s disciplinom, strašne probleme s nedostatkom brzine i prenatrpanosti igračima koji vole loptu.
I na sve to. Najveće kritike idu prema igračima koji trče i koji su brzi. Kako ih treba zamijeniti s ovima koji ocu ne daju loptu.
Fascinantno je kako "naša" dijaspora hrvatskog porijekla u poslednjih par godina proizvodi igrače Sučić,Vidović,Stanišić,Matanović....i to igrače top kvalitete koje Hrvatska redovno otima Njemačkoj i Austriji,dok u isto vrijeme bošnjačka dijaspora nije stvorila gotovo nijednog igrače takve klase/Ahmethodzić je najbliži tome/,što je čudno ako se uzme u obzir da je broj Bošnjaka u iseljeništvu gotovo jednak broju u BiH.Nekada je iz dijaspore bilo dosta igrača kvalitete Vrančića,Prcića,... koji realno nisu bili dovoljno dobri u konkurenciji Pjanića i Medunjanina, sada nema igrača ni takve kvalitete,jer i oni što su nas odbili kao Tanković,Omeragić,Gigović...nisu ni približno dobri kao gore pobrojani hr igrači i ne bi donijeli poseban kvalitet reprezentaciji.
Mogli smo i mi pozvati Benjamina Besica koji je imao poziv Francuske u18 reprezentacije, a bio je i na klupi Strasburga protiv St-Étienne. Cak i kad mu je karijera bila u usponu bio je realna opcija za mlade kategorije, ali kad nas Savez ne radi dobar posao. Nece ni ti Hrvatski igraci svi postati ozbiljni igraci, ali oni rade ozbiljan posao i zovu sve sto bi moglo biti vrijedno, pa ko uspije uspije. Sjetimo se isto igraca kao sto su Petar Sliskovic ili Dario Vujicevic koji su obecavali, a nisu nista napravili, a Hrvatska nije nista izgubili sto im je ponudila mogucnost.
- ASD
- Kontakt:
Sučića sam gledao dosta u Salzburgu. Njega i Benjamin Šeška. Igrali zajedno sa Dedićem u juniorima.
Takve talente mi nismo vidjeli od dijaspore još od Pjanića.
To su igrači za koje još u kadetsko uzrastu vidiš da će biti seniorski igrači. A malo je takvih.
Vidović i Stanišić su dobar level ispod.
Mali šiptar Ibrahimović mi je za njemačke standarde djelovao kao paklen talenat. Ne znam tačno kakav je talenat na nekom globalnom nivou. Ali djeluje kao baš dobar materijal.
Takve talente mi nismo vidjeli od dijaspore još od Pjanića.
To su igrači za koje još u kadetsko uzrastu vidiš da će biti seniorski igrači. A malo je takvih.
Vidović i Stanišić su dobar level ispod.
Mali šiptar Ibrahimović mi je za njemačke standarde djelovao kao paklen talenat. Ne znam tačno kakav je talenat na nekom globalnom nivou. Ali djeluje kao baš dobar materijal.
Nama je dovoljno da nam Slovenija Hrvatska Srbija Svicarska Austrija i Svedska po 1 dobrog igraca "uzmu" to je odma pola ekipe i u tome je problem..Jer u tom rasponu od 20te do 30te godine tih 10godina nemas tog igraca kad on daje svoj maksimum ,a 10godina je dug period
Glupo ti je rezonovanje... huskovic igra u au ligi sa 19 godina standardno a za ove menadzerske gofnare tj vecinu njih au liga je kruna karijere... nece svi talenti postati ozbiljni igraci ali mi svakog igraca koji u tim godinsma obecava moramo kaparisati...jel tebi jasno da jos postoji sansa da mi izgubimo dedica a moglo ga se kaparisati prije godinu dana jer su slabiji a 10 godina stariji igraci igrali prije njega.... za sve igrace koji obecavaju moramo se borit prije nego sto bude kasno...
Sjeti se sad nekad mega talenta iz sarajeva Vedada Gljive,koliko sam vidio taj uopste vise ne igra nogomet a ima ih jos ne mali broj iz domace lige za koje se govorilo to je taj taj ce uspjeti..elem poenta je kako propadaju talenti iz dijaspore identicno je i s talentima iz nase lige ali ti si se fokusirao uskljucivo na igrace iz vani
- ASD
- Kontakt:
Naravno. To je tačno. Jednostavno, ima se i mnogo objašnjenja zašto je to tako. Prvo, mnogi i nisu talenti nego su loše procijenjeni. Drugo, djeca su to, nisu mentalno bili jaki. Govorim općenito.Jusko00 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 10:18Sjeti se sad nekad mega talenta iz sarajeva Vedada Gljive,koliko sam vidio taj uopste vise ne igra nogomet a ima ih jos ne mali broj iz domace lige za koje se govorilo to je taj taj ce uspjeti..elem poenta je kako propadaju talenti iz dijaspore identicno je i s talentima iz nase lige ali ti si se fokusirao uskljucivo na igrace iz vani
Fokusirao sam se sada na igrače izvana jer su ih prije samo godinu dana prizivali u repku kao mega talente, a priča je na temi išla o tome.
Mnogi neće priznati, ali mi smo jako puno igrača kontakirali izvana i dovodili u naše redove.
Imaš ih preko 10 da igraju za naše mlade repke iz velikih klubova izvana.
Dizdarević (Austria) Božičković (HSV) braća Zrnić (Werder) Kovač (Frankfurt) čohodar (Salzburg) smajić (Koln) Muharemovic (juventus)
Do ovih domaćih koji su otišli vani u velike klubove
Čamber (Venezia) Brkić (Wolfsburg) Prusina (Hajduk) Krdžalić (Dinamo) Sučić (Dinamo) Kahvić (Zvezda) Čuić (Hajduk).
Nije tačno da mi ne vrbujemo talente iz dijaspore.
Potpis drugTristan10 je napisao/la: ↑30 apr 2022, 23:40Mogli smo i mi pozvati Benjamina Besica koji je imao poziv Francuske u18 reprezentacije, a bio je i na klupi Strasburga protiv St-Étienne. Cak i kad mu je karijera bila u usponu bio je realna opcija za mlade kategorije, ali kad nas Savez ne radi dobar posao. Nece ni ti Hrvatski igraci svi postati ozbiljni igraci, ali oni rade ozbiljan posao i zovu sve sto bi moglo biti vrijedno, pa ko uspije uspije. Sjetimo se isto igraca kao sto su Petar Sliskovic ili Dario Vujicevic koji su obecavali, a nisu nista napravili, a Hrvatska nije nista izgubili sto im je ponudila mogucnost.
- ASD
- Kontakt:
Tristan.
Ne možeš nas porediti sa Hrvatskom jer mi daleko više igrača dovodimo pod našu zastavu od njih.
Oni dovedu jednog. Mi petoricu.
Druga je stvar što njihov supertalenat ode u vrhunske svjetske klubove, a našeg supertalenta otjeraju iz slovenskih niželigaša na vrhuncu karijere jer hodati ne zna. Iako se digne halabuka u medijima kako će taj supertalenat zaigrati za Real.
Ne možeš nas porediti sa Hrvatskom jer mi daleko više igrača dovodimo pod našu zastavu od njih.
Oni dovedu jednog. Mi petoricu.
Druga je stvar što njihov supertalenat ode u vrhunske svjetske klubove, a našeg supertalenta otjeraju iz slovenskih niželigaša na vrhuncu karijere jer hodati ne zna. Iako se digne halabuka u medijima kako će taj supertalenat zaigrati za Real.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Uvijek to treba ponavljati !!!!
Problem je loša selekcija sveza svih ti igraca u dijaspori.
Savez zna da je liga u kurcu i ti nasi igraci i opet nista ne radi na selekciji skoro, osim sto dovedu igrace i drugih trecih liga koji nisu zanimljivi drugima drzavama i tako ih exponiraju.
Ko imalo razmisli glavom treba se zapitat kako mi nismo jos u kadetskom uzrastu pronasli npr. Jednog Sucica u Salzburgu, Huskovica u Austriji, Jasica, Matanovica, Gigovica, ahmedhodzica...ali zato jesmo pronasli neke Kovacevice , bajrektarevice, karice.... iz austrijskih drugoligasa e to je nas problem koji ocito vecina ne prepozna.
Ako Hrvatska koja ima puno bolju ligu moze imati svoje placene skaute po evropi koji prate igrace jos u pionirima sta bi tek mi trebali, pa ako uspije super ..ako ne opet nista nisu izgubili probali su.
A bosnje samo kazu, koji su god vredili sa njima su obavljeni razgovori..jesu ali tad su vec takvi standardni u austriji, svedskoj ...i eto sada bi oni kao skoro formirani igraci, koji imaju sistem i drustvo formirano vec tu, trebali tek tako doci nama jer ih zove propali ćebabdzija Miske i obecava cevape.
Pa jbt...samo je k...c gluplji od Bosnje koji je naucio zivit od donacija,uzimat od drugih a prodat se za 20km.
Problem je loša selekcija sveza svih ti igraca u dijaspori.
Savez zna da je liga u kurcu i ti nasi igraci i opet nista ne radi na selekciji skoro, osim sto dovedu igrace i drugih trecih liga koji nisu zanimljivi drugima drzavama i tako ih exponiraju.
Ko imalo razmisli glavom treba se zapitat kako mi nismo jos u kadetskom uzrastu pronasli npr. Jednog Sucica u Salzburgu, Huskovica u Austriji, Jasica, Matanovica, Gigovica, ahmedhodzica...ali zato jesmo pronasli neke Kovacevice , bajrektarevice, karice.... iz austrijskih drugoligasa e to je nas problem koji ocito vecina ne prepozna.
Ako Hrvatska koja ima puno bolju ligu moze imati svoje placene skaute po evropi koji prate igrace jos u pionirima sta bi tek mi trebali, pa ako uspije super ..ako ne opet nista nisu izgubili probali su.
A bosnje samo kazu, koji su god vredili sa njima su obavljeni razgovori..jesu ali tad su vec takvi standardni u austriji, svedskoj ...i eto sada bi oni kao skoro formirani igraci, koji imaju sistem i drustvo formirano vec tu, trebali tek tako doci nama jer ih zove propali ćebabdzija Miske i obecava cevape.
Pa jbt...samo je k...c gluplji od Bosnje koji je naucio zivit od donacija,uzimat od drugih a prodat se za 20km.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
- ASD
- Kontakt:
Mislim da su s Omeragićem bili razgovori dok je bio u kadetskom uzrastu.
Sa Hadžiavdićem isto.
S Gigovićem u juniorskom uzrastu.
Kod svih je jedno te isto bilo. Ne mogu donijeti tu odluku, teško je i nastaviće igrati za Švicarsku/Njemačku/Švedsku dok se ne donese odluka.
Vi kao da ste slijepi i ne vidite da je Hrvatska puno bolja od nas. Malo sutra bi ti igrači mijenjali dres da su na slabijem nivou.
Svi oni misle na svoje karijere prije svega.
Treba dodati da smo imali neke igrače koji su kasnije mijenjali dres, kao Derviškadić, Alijagić, Voloder.
Još treba dodati da su to opet sve prosječni evropski talenti, ne vrhunski, izuzev Omeragića. I svojim pristupom su nam pokazali kolika smo mi smijurija kao društvo u globalu.
Sa Hadžiavdićem isto.
S Gigovićem u juniorskom uzrastu.
Kod svih je jedno te isto bilo. Ne mogu donijeti tu odluku, teško je i nastaviće igrati za Švicarsku/Njemačku/Švedsku dok se ne donese odluka.
Vi kao da ste slijepi i ne vidite da je Hrvatska puno bolja od nas. Malo sutra bi ti igrači mijenjali dres da su na slabijem nivou.
Svi oni misle na svoje karijere prije svega.
Treba dodati da smo imali neke igrače koji su kasnije mijenjali dres, kao Derviškadić, Alijagić, Voloder.
Još treba dodati da su to opet sve prosječni evropski talenti, ne vrhunski, izuzev Omeragića. I svojim pristupom su nam pokazali kolika smo mi smijurija kao društvo u globalu.
Glavni je problem sto mi nemamo drzave koja je u stanju da stane iza projekta. Koliko bolno zvucilo mi sad imamo manje drzave nego prije 10 godina kad smo bili u usponu, i to se naravno i reflektira i na fudbal. Hrvatskoj i Srbiji ovakva situacija u BiH i najbolje odgovara, jer dusmani mogu da crpe bilo sta sto je vrijedno iz nase drzave, da li se radi o prirodnim resursima, obicnim radnicima, ili fudbalerima.
Srbi i Hrvati su svoje rekli još 92 i to ni danas ne skrivaju. Jedino što BIH drži na okupu su stranciTristan10 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 14:35Glavni je problem sto mi nemamo drzave koja je u stanju da stane iza projekta. Koliko bolno zvucilo mi sad imamo manje drzave nego prije 10 godina kad smo bili u usponu, i to se naravno i reflektira i na fudbal. Hrvatskoj i Srbiji ovakva situacija u BiH i najbolje odgovara, jer dusmani mogu da crpe bilo sta sto je vrijedno iz nase drzave, da li se radi o prirodnim resursima, obicnim radnicima, ili fudbalerima.
Koje opcije preostaju Bošnjacima? Pristati na podjelu ili jače zapeti i trenirati, a ne gledati da li će koji Srbin ili Hrvat igrati za njih, ako ih njihove prve države odbiju.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Obican Poziv i razgovor s tim momcima i njihovim roditeljima nije isto. Eto Bosna je Brazil i sad svako to dijete bi trebalo odmah dok stigne ostavit svicarsku ili njemacku i poletit u Bosnu.
Omeragicem obavljen razgovor tek kada je postao formiran igrac i tako napravili medvjedju uslugu sami sebi, pocelo se pisati u medijima o tome i onaj izdajnik Cetalj ili ustasa sta li je vec a koga vecina danas prizeljkuju za selektora, odmah ga pozove i kaparise za Svicarsku i posle ga zaboravio i on i ovaj novi selektor.
Zapitas li se sto sa omeragicem nije obavljen razgovor tad jos u kadetima kada je dobio obican poziv i kada je isto dobio od Svicarske. Problem je sto se kod bosnje sve radi kontra, bosnjo bi uzeo na gotovo a ne bi ulozio, potrudio se..
Gigovice isto tako, Derviskadic pozvan na prijazeljske i posle zaboravljen i logicno da ce dijete igrat tamo gdje ga zovu i cijeene i da pokusa uspjet kao igrac skroz i puno je jos primjera takvih.
Zato ponavljam i kazem, samo selekcija i razgovor od najranijih dana a tom djecom nama moze donijeti napredak sto su ti igraci zreliji nase sanse su manje sto je i logicno.
Zato kada kazem da nama sada ne treba ni Vaha ni Petkovic jer to nisu ljudi patriote nisu spremni niti energicni da bi radili na pracenje i razgovorima s tom djecom vec su to ljudi koji dodju na gotovo i gdje ne oskudjeva s igracima i prave rezultat, a neki ovdje se odmah ismijavaju ili osjecaju prozvani jer ustvari ne vide nas problem trenutno.
Samo tim ljudi mladjih( bivsi reprez.) Patriotski nastrojeni bi bili spremni radit tu selekciju i pracenje i razgovore s tim igracima i njihovim roditeljima od U17 pa do A repke, i samo tako nekim planom.i projektom na duze mi mozemo izaci iz ovog ambisa i bar u skorije vrijeme nadat se opet nekom iskoraku.
Omeragicem obavljen razgovor tek kada je postao formiran igrac i tako napravili medvjedju uslugu sami sebi, pocelo se pisati u medijima o tome i onaj izdajnik Cetalj ili ustasa sta li je vec a koga vecina danas prizeljkuju za selektora, odmah ga pozove i kaparise za Svicarsku i posle ga zaboravio i on i ovaj novi selektor.
Zapitas li se sto sa omeragicem nije obavljen razgovor tad jos u kadetima kada je dobio obican poziv i kada je isto dobio od Svicarske. Problem je sto se kod bosnje sve radi kontra, bosnjo bi uzeo na gotovo a ne bi ulozio, potrudio se..
Gigovice isto tako, Derviskadic pozvan na prijazeljske i posle zaboravljen i logicno da ce dijete igrat tamo gdje ga zovu i cijeene i da pokusa uspjet kao igrac skroz i puno je jos primjera takvih.
Zato ponavljam i kazem, samo selekcija i razgovor od najranijih dana a tom djecom nama moze donijeti napredak sto su ti igraci zreliji nase sanse su manje sto je i logicno.
Zato kada kazem da nama sada ne treba ni Vaha ni Petkovic jer to nisu ljudi patriote nisu spremni niti energicni da bi radili na pracenje i razgovorima s tom djecom vec su to ljudi koji dodju na gotovo i gdje ne oskudjeva s igracima i prave rezultat, a neki ovdje se odmah ismijavaju ili osjecaju prozvani jer ustvari ne vide nas problem trenutno.
Samo tim ljudi mladjih( bivsi reprez.) Patriotski nastrojeni bi bili spremni radit tu selekciju i pracenje i razgovore s tim igracima i njihovim roditeljima od U17 pa do A repke, i samo tako nekim planom.i projektom na duze mi mozemo izaci iz ovog ambisa i bar u skorije vrijeme nadat se opet nekom iskoraku.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Brix, CAGarfia, CudanLik, Edbh21, Goalgetter, LeCoq, napapijri1987, prisonbreak, PSV, samoposmatram, Tihi i 88 gostiju.