Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Moderatori/ce: insider,TaRgEt_,Monolog,ribery,_dreamer_
- ASD
- Kontakt:
Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH
Natrabunjao si se gluposti i netačnih informacija da je svaki komentar suvišan.
Prvo, idemo od Derviškadića. Igrao je sa svojim godištem i u skladu sa svojom kvalitetom za u16 reprezentaciju. Šta je trebao dobiti neki poseban božanski status? Kao najveći tallenat generacije iako to nije?
Kasnije je promijenio repku i naravno da nije u Norveškoj dobio šansu ni da uđe sa klupe u prijateljskim utakmicama, o nekom posebnom statustu da ne pričamo.
S Omeragićem priča već jako dugo traje. Jer smo ga mi zvali dok je još bio kadet ali nas je stavio na čekanje. Bila je izjava da ga samo seniorska repka zanima. Kada je seniorska repka došla na red. Opet je odugovlačio godinu dana i tek onda prihvatio prvi poziv Švicarske.
Tada je dao izjavu kako je ponosni Švicarac i da nije postojao promil šanse da igra za druge repke.
Prvo, idemo od Derviškadića. Igrao je sa svojim godištem i u skladu sa svojom kvalitetom za u16 reprezentaciju. Šta je trebao dobiti neki poseban božanski status? Kao najveći tallenat generacije iako to nije?
Kasnije je promijenio repku i naravno da nije u Norveškoj dobio šansu ni da uđe sa klupe u prijateljskim utakmicama, o nekom posebnom statustu da ne pričamo.
S Omeragićem priča već jako dugo traje. Jer smo ga mi zvali dok je još bio kadet ali nas je stavio na čekanje. Bila je izjava da ga samo seniorska repka zanima. Kada je seniorska repka došla na red. Opet je odugovlačio godinu dana i tek onda prihvatio prvi poziv Švicarske.
Tada je dao izjavu kako je ponosni Švicarac i da nije postojao promil šanse da igra za druge repke.
- ASD
- Kontakt:
I još jednu stvar mi objasnite o tom posebnom statusu.
Dali smo Alijagiću poseban status. Svaka lopta ide na njeg, sve prekide izvodi. Igra poziciju koja se samo za njeg izmišlja.
Trpe zbog tog statusa duplo veći talenti od njeg.
Eh sad mene zanima. Da li se može dati poseban status i Alijagiću i Derviškadiću. Da i jedan i drugi izvode sve prekide recimo? Da li je tu uopće u skladu sa osnovama fizike?
Dali smo Alijagiću poseban status. Svaka lopta ide na njeg, sve prekide izvodi. Igra poziciju koja se samo za njeg izmišlja.
Trpe zbog tog statusa duplo veći talenti od njeg.
Eh sad mene zanima. Da li se može dati poseban status i Alijagiću i Derviškadiću. Da i jedan i drugi izvode sve prekide recimo? Da li je tu uopće u skladu sa osnovama fizike?
Ne bih se slozio, Halihodzic kad je vodio Alzir je isto gledao njihov potencijal u Francuskoj i Belgiji ili gdje ih vec ima, tako sad i sa Marokom. Nesto slicno kao i Bazdarevic sa nama. Ali selektor je selektor, ima on ogranicenu mogucnost, i on je u kratkom periodu na funkciji. Kod nas je problem u samoj instituciji, kad ti po pravilu pise da ti selektor ove generacije mora biti te nacionalnosti, pomocni ove, a da ti je predsjednik rotirajuci, zamjenik predsjednika te nacionalisti. To stvara problem. I naravno da Srbiji i Hrvatskoj odgovara ovako stanje, jer u ovakvom stanju mogu da muzu sta zele, da li je energetika i fudbaler, same thing. Ono sto mi mozemo uraditi jeste barem popuniti kvalitetnim ljudima u Savezu gdje su Bosnjaci. To mi sigurno nismo, daleko od toga, i po tom pitanju bi se nesto trebalo uraditi. A ne da su nam predstavnici Duric, Rascic i ostali.
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
E čuj Vladimir Petković ustaša ili četnik. Bože sačuvaj.
I onda se pitamo što nam je tako kako nam je.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Opet nisi do kraja bio jasan. I opet kazem nije isto poziv obican komad papira i poziv npr telefonski ili kućni posjet.kao obican papirni poziv.ASD je napisao/la: ↑01 maj 2022, 15:04Natrabunjao si se gluposti i netačnih informacija da je svaki komentar suvišan.
Taj Derviskadic niko nije rekao da je neki megatalenat, vec sam rekao da je dijete zaboravljeno i nije pozivan vise uopste ali zato jesu misketov mali, pa neki tamo iz C kadetksih ekipa i evropskih klubova a rezultat se vidio ne mozes estoniju dobiti a Belgija 6 komada uvali a mogli su jos toliko.
Kamoli neki povlasteni status ko sto kazes,, cuj to??? Pa malom to nije trebalo vec samo ponovo poziv da.bi nastavio igrat za nas.
Tog Alijagica ste svi ovdje kovali u zvijezde pricali o nekom megatalentu koji je u repki radio sto je htio a ocito bilo da mali nema veze i samo s penala moze zabiti i da uopste nije materijal za tako povlasten status.
Zaista oskudno nam.je nogometno znanje skroz mada nama to i nije nesto bitno jer ne uticemo na nesto.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
Hrvatska je miljama dakeko ispred nas po proizvodnji igraca ali ne zapostavljaju igrace iz dijaspore.Kod nas se slabo radi u omladinskim kategorijama mislim na klubove i sasvim je za razumljivo da se vise ocekuje iod igraca iz vana.Gledao sam zadnji turnir prijateljstva na Zlatiboru i nas Zeljo koji koliko toliko proizvodi igrace je od Zvezde u dvije utakmice primio 10 komada (3:0 i 7:0) a moglu su komotno dobit jos 6 ili 7 komada.ASD je napisao/la: ↑01 maj 2022, 13:02Tristan.
Ne možeš nas porediti sa Hrvatskom jer mi daleko više igrača dovodimo pod našu zastavu od njih.
Oni dovedu jednog. Mi petoricu.
Druga je stvar što njihov supertalenat ode u vrhunske svjetske klubove, a našeg supertalenta otjeraju iz slovenskih niželigaša na vrhuncu karijere jer hodati ne zna. Iako se digne halabuka u medijima kako će taj supertalenat zaigrati za Real.
Pa šta je drugo to što si gore opisao do donacija?Imajednabrigada je napisao/la: ↑01 maj 2022, 14:07Uvijek to treba ponavljati !!!!
Problem je loša selekcija sveza svih ti igraca u dijaspori.
Savez zna da je liga u kurcu i ti nasi igraci i opet nista ne radi na selekciji skoro, osim sto dovedu igrace i drugih trecih liga koji nisu zanimljivi drugima drzavama i tako ih exponiraju.
Ko imalo razmisli glavom treba se zapitat kako mi nismo jos u kadetskom uzrastu pronasli npr. Jednog Sucica u Salzburgu, Huskovica u Austriji, Jasica, Matanovica, Gigovica, ahmedhodzica...ali zato jesmo pronasli neke Kovacevice , bajrektarevice, karice.... iz austrijskih drugoligasa e to je nas problem koji ocito vecina ne prepozna.
Ako Hrvatska koja ima puno bolju ligu moze imati svoje placene skaute po evropi koji prate igrace jos u pionirima sta bi tek mi trebali, pa ako uspije super ..ako ne opet nista nisu izgubili probali su.
A bosnje samo kazu, koji su god vredili sa njima su obavljeni razgovori..jesu ali tad su vec takvi standardni u austriji, svedskoj ...i eto sada bi oni kao skoro formirani igraci, koji imaju sistem i drustvo formirano vec tu, trebali tek tako doci nama jer ih zove propali ćebabdzija Miske i obecava cevape.
Pa jbt...samo je k...c gluplji od Bosnje koji je naucio zivit od donacija,uzimat od drugih a prodat se za 20km.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Hahahahaha pa i ja se cudim kad procitam.ovo sto si ti sad napisao i znam zasto nam.je ovako kako nam je.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑01 maj 2022, 15:28E čuj Vladimir Petković ustaša ili četnik. Bože sačuvaj.
Nikako vi Bosnje da shvatite da tog Petkovica boli ...za bosnom a snjim se prave neki intervjui, pita za misljenje, analize . Pa vi bosnje bas mislite da smo mi nesto bitni i da ti ljudi koji nemaju truna patriotizma zele nama neki napredak i dobro...posebno ovakvi skriveni iz druga dva naroda.
Pa Petkovic je po stoti put pokazao svoje cetnicko-ustasko licemjeerno lice kada je pozvao Omeragica koji mu apsolutno nije tad bio bitan igrac u rosteru vec imao uigranu ekipu, samo da ne bi ga mi uzeli i jos na to sve znao da napusta klupu svicarske. Kako onda od takvog cobjeka ocekivat da nam preporuci nekog igraca koji je dobar, tom svom sarajevu i svojoj Bosni???????
I sta vama velikim Bosnjanima sad nije jasno pitam se ja.
Dok god mi budemo prijatelje trazili u ovakvima samo jer su negdje uspjeli i sljepamo se uz njih zbog njihovog uspjeha i vicemo da su nasi i jer su begi neke sarajlije gospoda, a istinske prijatelje ignorisali nema nama napretka.
U svemu treba biti direktan i realan i odmah razluciti koje ko bez maski i lazi.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz
-
izdzezveubrazil
- Kontakt:
Znači četnik i ustaša je zato što je profesionalac? Pa dobro onda, radije ću drugovati sa takvim četnicima i ustašama nego sa balijama.
Ja kako znam igrao njegov brat Omar Markovic za našu mladu reprezentaciju. Eman Markovic je bio kratko vrijeme u Zrinjski. U IK Start je pruzio dobre tekme u prvu i drugu ligu ove sezone prešo u IFK Norrköping i pogodio je za pobijedu od 2-1 protiv Kalmar FF. Bio bi zanimliv igrac za rotaciju, igra ljevo i desno krilo.

- ASD
- Kontakt:
Petković je profesionalac. Koji je 10 nivoa iznad nas.Imajednabrigada je napisao/la: ↑01 maj 2022, 15:48Hahahahaha pa i ja se cudim kad procitam.ovo sto si ti sad napisao i znam zasto nam.je ovako kako nam je.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑01 maj 2022, 15:28E čuj Vladimir Petković ustaša ili četnik. Bože sačuvaj.
Nikako vi Bosnje da shvatite da tog Petkovica boli ...za bosnom a snjim se prave neki intervjui, pita za misljenje, analize . Pa vi bosnje bas mislite da smo mi nesto bitni i da ti ljudi koji nemaju truna patriotizma zele nama neki napredak i dobro...posebno ovakvi skriveni iz druga dva naroda.
Pa Petkovic je po stoti put pokazao svoje cetnicko-ustasko licemjeerno lice kada je pozvao Omeragica koji mu apsolutno nije tad bio bitan igrac u rosteru vec imao uigranu ekipu, samo da ne bi ga mi uzeli i jos na to sve znao da napusta klupu svicarske. Kako onda od takvog cobjeka ocekivat da nam preporuci nekog igraca koji je dobar, tom svom sarajevu i svojoj Bosni???????
Dok god mi budemo prijatelje trazili u ovakvima samo jer su negdje uspjeli i sljepamo se uz njih zbog njihovog uspjeha i vicemo da su nasi i jer su begi neke sarajlije gospoda, a istinske prijatelje ignorisali nema nama napretka.
U svemu treba biti direktan i realan i odmah razluciti koje ko bez maski i lazi.
On jeste pozvao Omeragića, ali da nije on neko bi drugi jer momak kaže da je Švicarčina i da mu je to ostvarenje sna taj poziv.
Petković je profesionalac. Koji je 10 nivoa iznad nas.Imajednabrigada je napisao/la: ↑01 maj 2022, 15:48Hahahahaha pa i ja se cudim kad procitam.ovo sto si ti sad napisao i znam zasto nam.je ovako kako nam je.izdzezveubrazil je napisao/la: ↑01 maj 2022, 15:28E čuj Vladimir Petković ustaša ili četnik. Bože sačuvaj.
On jeste pozvao Omeragića, ali da nije on neko bi drugi jer momak kaže da je Švicarčina i da mu je to ostvarenje sna taj poziv.
Postoje procedure. Ne možeš ti poslati 25 poziva i da te 10 igrača odbije.Imajednabrigada je napisao/la: ↑01 maj 2022, 15:34Opet nisi do kraja bio jasan. I opet kazem nije isto poziv obican komad papira i poziv npr telefonski ili kućni posjet.kao obican papirni poziv.ASD je napisao/la: ↑01 maj 2022, 15:04Natrabunjao si se gluposti i netačnih informacija da je svaki komentar suvišan.
Taj Derviskadic niko nije rekao da je neki megatalenat, vec sam rekao da je dijete zaboravljeno i nije pozivan vise uopste ali zato jesu misketov mali, pa neki tamo iz C kadetksih ekipa i evropskih klubova a rezultat se vidio ne mozes estoniju dobiti a Belgija 6 komada uvali a mogli su jos toliko.
Kamoli neki povlasteni status ko sto kazes,, cuj to??? Pa malom to nije trebalo vec samo ponovo poziv da.bi nastavio igrat za nas.
Tog Alijagica ste svi ovdje kovali u zvijezde pricali o nekom megatalentu koji je u repki radio sto je htio a ocito bilo da mali nema veze i samo s penala moze zabiti i da uopste nije materijal za tako povlasten status.
Zaista oskudno nam.je nogometno znanje skroz mada nama to i nije nesto bitno jer ne uticemo na nesto.
Ti pozive službene šalješ igračima za koje si sto posto siguran da će se odazvati.
Alijagića su kovali u zvijezde likovi poput Filguda. Čuić je za njeg Mendieta.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
Hahahahaha a jbte pa kako ne kontate?,,, ko je rekao da petkovic nije profesionalac i ko je to osporio ovdje????
Odoste vi sa price o repki i patriotizma na Petkovicevu profesionalnost. Mene ne zanima on kao profesionalac niti kao licnost, niti sam fasciniram njehovim trenerskim mogucnostima. To samo zanima i fascinira iskompleksirane balije koje pate od kompleksa nize vrijednosti pa kada vide tamo neko nesto ostvario, jos mediji velikkm stamopanim pisu naslove :sarajlija petkovic ovo, onoo....a Bosnje svrsavaju na to, ibrete se...kao oni su to prepoznaju se tu

Mene Petkovic ili bilo ko drugi zanima samo kao patriota i da dokaze to o cemu mediji pisu i vi mislite o njemu ili bilo kom drugom a on to ocito nije.
Odoste vi sa price o repki i patriotizma na Petkovicevu profesionalnost. Mene ne zanima on kao profesionalac niti kao licnost, niti sam fasciniram njehovim trenerskim mogucnostima. To samo zanima i fascinira iskompleksirane balije koje pate od kompleksa nize vrijednosti pa kada vide tamo neko nesto ostvario, jos mediji velikkm stamopanim pisu naslove :sarajlija petkovic ovo, onoo....a Bosnje svrsavaju na to, ibrete se...kao oni su to prepoznaju se tu
Mene Petkovic ili bilo ko drugi zanima samo kao patriota i da dokaze to o cemu mediji pisu i vi mislite o njemu ili bilo kom drugom a on to ocito nije.
- DuljevinhoHaraldo
- Kontakt:
Alijagić je sada klupa Rondiću u Slovanu.
Za onog Huskovića sam jako skeptičan, onaj Joveljić je dominirao u Austriji sad je klupa u LA Galaxyu.
Tanka je situacija na svim pozicijama.
Za onog Huskovića sam jako skeptičan, onaj Joveljić je dominirao u Austriji sad je klupa u LA Galaxyu.
Tanka je situacija na svim pozicijama.
⚜️~⚜️~⚜️
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić
Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala
kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino
Kolašinac klupiran, Pjanić klupiran, Menalo klupiran, Demirović klupiran, Gojak klupiran, Krunić klupiran, Ahmedhodžić dio najgore odbrane u Ligama 5. 0 ozbiljnih talenata. Žestoko smeće od lige. Na dobrom smo putu da ispadnemo u C diviziju LN a dalje ko zna. Najgore tek dolazi.
Imamo i mi skaute eno onaj Vicin na ugovoru o djelu svaki mjesec inkasira cini mi se oko 5000kmImajednabrigada je napisao/la: ↑01 maj 2022, 14:07
Ako Hrvatska koja ima puno bolju ligu moze imati svoje placene skaute po evropi koji prate igrace jos u pionirima sta bi tek mi trebali, pa ako uspije super ..ako ne opet nista nisu izgubili probali su.
A bosnje samo kazu, koji su god vredili sa njima su obavljeni razgovori..jesu ali tad su vec takvi standardni u austriji, svedskoj ...i eto sada bi oni kao skoro formirani igraci, koji imaju sistem i drustvo formirano vec tu, trebali tek tako doci nama jer ih zove propali ćebabdzija Miske i obecava cevape.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
zgembo89 je napisao/la: ↑01 maj 2022, 19:19Imamo i mi skaute eno onaj Vicin na ugovoru o djelu svaki mjesec inkasira cini mi se oko 5000kmImajednabrigada je napisao/la: ↑01 maj 2022, 14:07
Da i protiv toga se trebamo boriti, a kako cemonse boriti ako takvi strucnjaci koji bosnje i bosnjacki mediji kuju u zvijezde prave velike bosance a oni samo palamude sa strane i pametuju kako nevalja ovo, nevalja ono...pa znamo mi da nevalja nismo glupi ali dodji pomozi reci hocu, mogu idemo se boriti svi do konacne pobjede.
A i ovde bosnje pametuju brane te takve koji apsolutno nisu uradili za ovu drzavu kao ni ona za njih uostalom...i potenciraju tu njihovu neku profesionalnost kao da mene boli cuna za njhohovom profeaionalnoscu od koje mi u repki nemammo nikakvu korist.
- ASD
- Kontakt:
Mani me patriotizma.Imajednabrigada je napisao/la: ↑01 maj 2022, 16:40Hahahahaha a jbte pa kako ne kontate?,,, ko je rekao da petkovic nije profesionalac i ko je to osporio ovdje????
Ovdje smo na sportskom forumu.
Komu je do patriotizma eno mu politički skupovi nek mu prodaju maglu.
Reprezentacije su kao i klubovi danas. Gdje imaš malo više pravila. Dovodiš igrače u skladu s mogućnostima. Ne daješ im test iz patriotizma nego test iz fudbala.
Petkovića ću naravno cijeniti jer je vrhunski stručnjak i sas vim su objektivni razlozi zbog čeg neće doći na našu klupu i što je bio na klupi Švicarske. Svako bi isto postupio u našem slučaju.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
@asd cijenim te kao jednog dobrog forumasa ali bas lupas i pogubio si se ili ti krivo priznat koliko si u krivu.
Naravno da nas treba zanimati patriotizam, i to bas ovdje na sportskom forumu jer od tog patriotizma sve krece kada je u pitanju repka.
Bas sam iznenadjen od tebe najmanje ocekivao too...
Po toj logici tvojoj u Bosni nista ne valja i digni ruke od svega i palamudi sa strane.
Pa isti vi bosnje palamudite o tom patriotizmu i prgovarate da ga fali igracima. I sta sad skroz druga prica kao to sad nije bitno.
Naravno da nas treba zanimati patriotizam, i to bas ovdje na sportskom forumu jer od tog patriotizma sve krece kada je u pitanju repka.
Bas sam iznenadjen od tebe najmanje ocekivao too...
Po toj logici tvojoj u Bosni nista ne valja i digni ruke od svega i palamudi sa strane.
Pa isti vi bosnje palamudite o tom patriotizmu i prgovarate da ga fali igracima. I sta sad skroz druga prica kao to sad nije bitno.
- ASD
- Kontakt:
Mene ne zanima da li je igrač patriota. Mene zanima da trči i zalaže se i ispunjava svoje dužnosti.
Džeko i Pjanić su sigurno patriote ali opet odu lumpovat pred utakmicu i popišaju se i po saigračima i stručnom štabu i po nama što gledamo utakmice.
Džeko i Pjanić su sigurno patriote ali opet odu lumpovat pred utakmicu i popišaju se i po saigračima i stručnom štabu i po nama što gledamo utakmice.
-
Imajednabrigada
- Kontakt:
To je to... mislim ko iole konta nogomet vidi da smo sad na dnu dna niti imamo kvalitet niti igrace, otkad to govorim i opet neki ovdje prizeljkiju Vahu i neke svjetske strucnjake kao oni bi nesto uradili od ovih klupadzija, Vaha je carobnjak nekiVucevich je napisao/la: ↑01 maj 2022, 19:16Kolašinac klupiran, Pjanić klupiran, Menalo klupiran, Demirović klupiran, Gojak klupiran, Krunić klupiran, Ahmedhodžić dio najgore odbrane u Ligama 5. 0 ozbiljnih talenata. Žestoko smeće od lige. Na dobrom smo putu da ispadnemo u C diviziju LN a dalje ko zna. Najgore tek dolazi.
Trenutno korisnika/ca: Anoniman, Beli98, CAGarfia, Drum, Edincapitano, General505, Google Adsense [Bot], greenwood, HariTz, johntravolta123, meecko, RacioEmocionalan, rukometubih23 i 74 gosta.