Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_

MoodyHank
Kontakt:

Re: Zaboravljeni i potencijalni fudbaleri u reprezentaciji BiH

Post Postao/la MoodyHank » 01 maj 2022, 21:05

Mustafić postao neizostavan u prvih 11 Slovana.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆

Kobayashi
Kontakt:

Post Postao/la Kobayashi » 02 maj 2022, 01:16

Malo duži post... Ko hoće nek čita, ko neće-razumijem. :)
Ne pišem stvarno često, iako forum čitam godinama, registrovan možda dvije...
Al nesto me povuklo da napišem ovo.

Nažalost, sve sto nam krene nekom uzlaznom putanjom, sjebe se. Da li sjebu oni kojima su puna usta države a sve radi ličnih sitnih pobuda ili to rade otvoreni neprijatelji države, apsolutno je svejedno, rezultat je isti.
Nakon 2012, 2013 i 2014, godina kada smo realno bili super, kada je 10 dana pred tekmu glavna tema bila repka, umjesto da na to samo nadogradjujemo, srozali smo do te mjere da strepimo i od neke tamo države gdje je fudbal drugi ili treći sport po popularnosti.
Rješenje, a i problem je u savezu i klibovima. Sve je manje vise ispricano, sve se zna, tako da neću ponavljati. Problem je i u klubovima koji ne daju mladim igračima šansu. Kada vidim da se igrač zaštićenog godišta mijenja u 5min utakmice, gasim odmah. Neću to da gledam.
Trebamo imati na umu da je ovdje vazda bilo talenata, vazda ce ih i biti. Problem je i u infrastrukturi i u obrazovanju trenera.

Slusam jednog političara prije neki dan, neću reći koji da me ne bi neko svrstao u ove ili one...ali čovjek se pored politike dotakao i spora. Kaze, parafraziram sad:"srozan je fudbal, srozan je rukomet, košarka se drži još malo...mislim da se to radi planski."
I kad razmislim, nije ni to daleko od istine, jer neke stvari su i više nego nelogične.
Al, ostavimo politiku, recimo da je sve oko toga uredu.
Vidim rasprava oko toga što nas neki igraci odbijaju. Smatram da je tu mix nekoliko stvari. Prvo, nismo atraktivna repka, nemamo uspjeh slza razliku od tih država od kojih ih pokušavamo oteti. Zadnjih godina smo čak i ispod nekog prosjeka.
Druga stvar je i sam scouting, koji je nepostojeci. Kažu išao Miske I pričao. Doveo je svedjne, svaka čast. Mada mislim da bi njih dvojica i bez njega igrali. Onda nadji o se na mjestu nekog igrača. Nije isto kada te Petev pozove ili kad te Pape, Mesa, Ćiro pozovu, uz svo poštovanje prema liku i djelu Ivajla, roditelji te djece su odrasli gledajući kako prva dva razvaljuju, znaju za njih, znaju za Ćiru. Ko zna za Peteva. Ko je frajer.
Onda, situacija u zemlji je takva nažalost da od oko 3 miliona koliko nas u BiH ima, oko 35-45 % ne želi da igra za svoju zemlju već za susjede i komšije. I to od malena. Jbg, kući se prati Dinamo, Zvezda, Partizan, Hajduk... Repke Hr I Sr. Tko je kako je. Ako uspijemo koga dovesti, dobro i jeste. Al, da smo snagom bare bare sa Hr, 2x bi razmislili, što mi nismo. I opet se vraćamo na početak. Mix nekoliko stvari je doveo do ovoga.
Ne znam ni kakva je situacija u vezi broja nonEU igrača u EU. Nije isto doći u Italiju kao reprezentativac Hr i BiH. Tako je kako je.

Nadam se i da ce se dati šansa više igračima od 17 28 19 godina u PL BiH.
Daje se šansa jedino kad se nema para, kao sad u Želji. I pokažu momci da ne zaostaju ništa za ovim razvikanim polu zvijezdama iz drugih klubova kojima je plata 10x veća od njihove.

Ugl, I ovi tereni sto Vico hoće da radi. Mogu dati ruku da će tu biti nekog zavrtanja, al hajd, nek se odradi. Sta ćeš, sve nam je tako. E kad bi se još savez potrudio pa za svako dijete koje želi da igra fudbal donira neku opremu ili da se nadju sponzori da se djeca oslobode plaćanja nekih članarina, jer ima ljudi kome je 40 50 KM puno. Posebno sad. Ima djece koja nemaju love za kopacke. Da ne nabrajam. A para je bilo i biće. To bi i kantonalne vlasti mogle da ulete, da svaki kanton finansira neke stvari za omladinski pogon određenih klubova, nije sad da ih ima 50 u jednom kantonu. Tako ćeš djecu odvojiti od mobitela i loših stvari, poroka... A dat ćeš im neku zanimaciju. Klubovi da prorade na trenerima, nije više ovo 1988 da se igra hodajuci fudbal.

I proraditi na scoutingu. Dinamo nije izmislio toplu vodu. Ko ima vremena nek pogleda Podcast Inkubator kada je gostovao Romeo Jozak. Čovjek je sve fino objasnio kako Dinamo radi. Kaze ne postoji dijete na Balkanu koje ima potencijal, a da ne znaju sve o njemu.

Svašta napisao al jbg dotakla me ova tema. Zao čovjeku kako propadamo, a sve se za kratko vrijeme može riješiti.

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 maj 2022, 13:10

@ kobayashi

Nista ti nisi otkrio i rekao sto mi vec nismo rekli i ne znamo.
Samo je problem kako napravit sistem da to sve sprovede ppred pokvarenih vlaha i ustasa jos kad dodas tu balije tesko je promijenit sta. Ne znam dokle cemo trpiti sve ovo
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 maj 2022, 13:14

ReX je napisao/la:
02 maj 2022, 12:55
https://****/status/1521080889920434178?s=20&t=Tks5epeuFTK1fr2J5l-DMQ
Ljudi iz FSs su bili na utakmici Dortmund-Bochum u subotu. U to vrijrme je Miske jeo Cevape i kolace. :bih:
Ali mislim da nije svakako gubitak za nas. Barem tako su pisali neki forumasi ovdje nakon sto je preselio na klupu par kola.
Nama nije potreban a ucesniku SPa jest. BH logika! :opaopa:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 maj 2022, 13:16

Maestro je napisao/la:
02 maj 2022, 13:14
ReX je napisao/la:
Ljudi iz FSs su bili na utakmici Dortmund-Bochum u subotu. U to vrijrme je Miske jeo Cevape i kolace. :bih:
Ali mislim da nije svakako gubitak za nas. Barem tako su pisali neki forumasi ovdje nakon sto je preselio na klupu par kola.
Sta ces, tako ti je kad imas zaposlenike koji rade za dobrobit svoje reprezentacije. Selektor Poljske bio u Americi da "privoli" supertalentovanog golmana Slonina da odabere Poljsku.

A nasi.. ma sto kazes ispijaju se kahve i najavljuju se hibridni tereni. :opaopa:
@igrajlopte 🐦

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 maj 2022, 13:18

ReX je napisao/la:
02 maj 2022, 13:16
Maestro je napisao/la:
ReX je napisao/la:
Sta ces, tako ti je kad imas zaposlenike koji rade za dobrobit svoje reprezentacije. Selektor Poljske bio u Americi da "privoli" supertalentovanog golmana Slonina da odabere Poljsku.

A nasi.. ma sto kazes ispijaju se kahve i najavljuju se hibridni tereni. :opaopa:
A kada nesto kazes dijasporas si, mrzitelj reprezentacije, mrzitelj tute petrova itd.
:bih:
Može Petev ostati sto godina, ali to više nema smisla. Ne znam možemo li više potonuti – jasan je Topić.

Tuta Petrov

ReX
Kontakt:

Post Postao/la ReX » 02 maj 2022, 13:22

Maestro je napisao/la:
02 maj 2022, 13:18
ReX je napisao/la:
02 maj 2022, 13:16
Maestro je napisao/la:

A kada nesto kazes dijasporas si, mrzitelj reprezentacije, mrzitelj tute petrova itd.
:bih:
Ma stipu te likove. Ne znaju sta ce sa zivotom pa se preko interneta izivljavaju. Isti ti likovi koji udju da pametuju kako nije bitno ko je treci golman, ko je 15 igrac na spisku, ovo ono a onda se prica kako nemamo sirok roster itd.

Ali eto naprimjer ovo sa Poljskom. Ljudi su znaci skuzili da imaju potencijalnog WC golmana i otisli mu tamo. Sigurno imaju kontakt. U medjuvremenu mi imamo malog Bajraktarevica koji sa 17 godina dobija poziv U20 USA i ne radimo nista, hladimo jaja...

Na kraju ce biti pa mi nismo mogli nista, logicno je da igra za amere. Odbio nas. Bla bla. Vjecite zrtve. I sto kazes, na kraju jos postanes hejter il sta ja znam. :facepalm:

I da ne bude kako samo pisem/pisemo... Evo ja sam prvi spreman da pomognem na bilo kakav nacin kad je u pitanu dijaspora, ako mogu.. Pa eto ako neko zeli nek mi se javi u PM, nek mi proslijedi dalje kakve kontakte il slicno. Otvoren sam za svaku raspravu.
@igrajlopte 🐦

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 maj 2022, 14:53

Maestro je napisao/la:
ReX je napisao/la:
Ja to jucer pola dana objasnjavam nekim seratorima ovdje i kakva je miske olupina i licemjer koji preko drustvenih mreza obecava cevape.nekim tim momcima....a ovi setatori udaraju po svome, kako su svi talenti dobili poziv koji iole vrede, kako nije do misketaa, pa kako patriotizam je nebitan kod igraca, i kako je dovoljno samo pozvat neki **** komad papira tim momcima i eto njih.

Ovaj forum sta ima tokmaka i fudbalskih neznalica za nepovjerovat ali eto nije to nesto ni bitnoo i onako ne uticemo ni na sto.
"****** se trudi da uradi nešto korisno, bez ličnog interesa, i drvlje i kamenje na njega... Da se slučajno ne bi namnožilo takvih, to je formula po kojoj BiH funkcioniše." - @Horoz

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 maj 2022, 14:57

Kanalizacija od pdfa
⚜️~⚜️~⚜️

"Azur je za sve mlade golmane Jan Oblak" - A. Husarić

Mirvić + Dudić + Hadžija = Najjači trio BH fudbala

kad ce poljska liga, fali mi hamulic, hebo svjetsko:-) - @babino

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 maj 2022, 16:24

DuljevinhoHaraldo je napisao/la:
02 maj 2022, 14:57
Kanalizacija od pdfa
Upravo.
Dobro ljudima kao SInan Sinanović, mogu uzimati pare na tome da ima negdje neko blago koje samo treba pokupiti.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 maj 2022, 16:44

Nisu mi samo jasne ove ludosti i halucinacije za Omeragića kada je sve crno na bijelo dokumentovano na ovom pdfu.

Omeragić je na vrijeme vrbovan jer je tada tek poceo igrati seniorski fudbal za Zurich, više je bio povrijeđivan nego u prvih 11.

Misimović je potvrđeno imao razgovore sa Omićem i Gigovićem, ni jedan ni drugi za sada nemaju interes da pređu kod nas. Razgovarao je sa Anelom i Dennisom koji su na kraju završili kod nas.

A što se tiče balinjanja za ovim Erhanom Mašovićem je čisti bezobrazluk, pa Anel je duplo bolji štoper.

Jedini igrač za kojim se može posegnuti je onaj Halilović sto igra u Holandiji a momak vjerovatno nema nikakvog interesa da igra kod nas.

NeeJJma igrača, neJJJma mozete li to vise shvatiti.
⚜️~⚜️~⚜️

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 02 maj 2022, 16:47

Kakve veze ima Anel sa Masovicem?
Masovic je po kvaliteti trebao biti drugi stoper reprezentacije i igrati u prvih 11 i naravno da bi svako normalan i profesionalan otisao i vrbovao ga da prihvati poziv.

DuljevinhoHaraldo
Kontakt:

Post Postao/la DuljevinhoHaraldo » 02 maj 2022, 16:48

Mašović je po kvaliteti cvajtaš.
⚜️~⚜️~⚜️

Maestro
Kontakt:

Post Postao/la Maestro » 02 maj 2022, 16:53

Inace smo ekipa u rangu njemacke pa da nas je sramota igraca poput masovica. :bih:

Tuta Petrov

Wanderson
Kontakt:

Post Postao/la Wanderson » 02 maj 2022, 16:53

Da i celnici reprezentacije koja na istoj poziciji ima Milenkovica, Nastasica, Veljkovica, Pavlovica, Spajica mu dođu na noge, dok nasi to ne bi trebali.

De usuti se bgt, saberi 2 i 2 i ne brukaj se.

zgembo89
Kontakt:

Post Postao/la zgembo89 » 02 maj 2022, 17:21

Maestro je napisao/la:
02 maj 2022, 16:53
Inace smo ekipa u rangu njemacke pa da nas je sramota igraca poput masovica. :bih:
Bolje Sinisa Sanicanin to je nasa logika jer nemaju pojma sta znaci igrac Njemacke druge lige ili Bundes lige pa bolji je qko je standardan u klubu nego bilo koji iz Turske..Mujdza koji je igrao u u Frajburgu sam je drzao desnu stranu

Imajednabrigada
Kontakt:

Post Postao/la Imajednabrigada » 02 maj 2022, 17:45

Mi smo brazil malo koji igrac za nas ima kvaliteta, miske je pokupio sve, bas se covjek potrudio, obavljao razgovore....

Ali ima sanicanin, loncar, danilovic sve potencijal do potencijalaa🤣🤣🤣

Sto balijander moze umisliti da zna nesto od fudbala i imat visoko misljenje o sebi ne moze niko drugi.

ASD
Kontakt:

Post Postao/la ASD » 02 maj 2022, 18:15

Wanderson je napisao/la:
02 maj 2022, 16:47
Kakve veze ima Anel sa Masovicem?
Masovic je po kvaliteti trebao biti drugi stoper reprezentacije i igrati u prvih 11 i naravno da bi svako normalan i profesionalan otisao i vrbovao ga da prihvati poziv.
Ko je prvi štoper reprezentacije?

Harise
Kontakt:

Post Postao/la Harise » 02 maj 2022, 18:38

Mi smo nazalost pali u niske grane. Reprezentacija je od 1995 do 2006 je Jugoslavija napravila igrace, a 2006 do 2016 dijaspora. Od 2017 do danas imamo najgorju generaciju sa Kovacevica, Sanicanina, Jovicica i Milicevica kao štoperski tandem. Erhan Masovic je kvalitetni od svi štoperi osim Ahmedhodzica. A mi nismo sposobni da napravimo solidne igrace iz naše lige. Jedino im je izlaz u Tursku, Hrvatsku, Madjarsku. Edit: Kosovo ce za godinu dvje imati jacu reprezentaciju od naše. Mi cemo uz Crnu Goru biti najgorja reprezentacija u regije...

Odgovori

Natrag na “Fudbalska reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: EdinjoBos, Google Adsense [Bot] i 13 gostiju.