FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

Felixians4
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la Felixians4 » 03 maj 2022, 13:55

A karakter igrača ne gledaš? Taj Arthur definitivno je po igračkom skillsetu i fizikalijama mogao biti udarni vezist Brazila,no očigledno je sličan tip ala Ousmane Dembele. Vjerojatno bi Xavi forsirao i njega kao što očito ima neku svetu misiju izvući Ousmanea,ostaviti ga u Barci i načiniti od njega top klasu što se mislilo da će biti ala Mbappe. Ali to je ionako relikt prošlih Uprava.

-Dobija se 50-ak milijuna eura i više. Pa tko kaže da ne valja? Nije u tome stvar.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 03 maj 2022, 14:41

Felixians4 je napisao/la:
03 maj 2022, 13:55
A karakter igrača ne gledaš? Taj Arthur definitivno je po igračkom skillsetu i fizikalijama mogao biti udarni vezist Brazila,no očigledno je sličan tip ala Ousmane Dembele. Vjerojatno bi Xavi forsirao i njega kao što očito ima neku svetu misiju izvući Ousmanea,ostaviti ga u Barci i načiniti od njega top klasu što se mislilo da će biti ala Mbappe. Ali to je ionako relikt prošlih Uprava.

-Dobija se 50-ak milijuna eura i više. Pa tko kaže da ne valja? Nije u tome stvar.
Dobija se 50 miliona, jacaju se finansije, ali se slabi Barca igracki.
Ili da postavimo to ovako : Zašto United/Bayern/City ili ko vec ne žele da kupe tu igračinu Solera iz Valencije za 20 miliona, već žele dati 70,80 za De Jonga ;) malo razmisli prije nego što odgovoriš.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 maj 2022, 14:54

let3 je napisao/la:
03 maj 2022, 14:41
03 maj 2022, 13:55

Dobija se 50 miliona, jacaju se finansije, ali se slabi Barca igracki.
Ili da postavimo to ovako : Zašto United/Bayern/City ili ko vec ne žele da kupe tu igračinu Solera iz Valencije za 20 miliona, već žele dati 70,80 za De Jonga ;) malo razmisli prije nego što odgovoriš.
ne nužno. igrat će se drugačije,neki drugi će dobiti dodatnu kreativnu rolu,sazrijeti,a tko zna šta nosi budućnost,koga ćete kupiti i kako će ići s xavijem sve zajedno. šta imam razmisliti? de jong je bolji igrač od solera ,a nisu ni isti tip. ostali ste i bez messija,neymara,alvesa,suareza,ostarili pique,bus,alba pa šta,oporavit ćete se i vratiti u vrh s nekim trećim momcima

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 03 maj 2022, 15:38

Po cemu je De Jong bolji od Pedrija u zadnje 2 godine - sta je taj momak uradio od kako je stigao u Barcu osim pristojnih sezona - kad je napravio iskorak i bio najbolji igrač u veznom redu Barcelone. Imao je 3-4 bas brutalne partije kad je igrao libera i ostalo povremeni bljesci i povremeni pokazatelji da ima potencijal. Pricate u sta se trebao pretvoriti taj igrac - ali realnost je da se on nije pretvorio da nije napredovao i da je stagnirao (je li ima potencijal ima - hoce li taj potencijal iskoristiti ne znam, ali vidim da Xavia nije impresionirao, cesto je na klupi i prvi je igraci kojeg Xavi vadi iz igre. I naravno da Pedri u ovom trenutku ima veći uticaj na igru Barce nego sto je to ikad De Jong imao. Da se ja pitam ne bih ga prodavao, ali bi mi logična odluka uprave bila u ovim finansijski teskim trenutcima njegova prodaja jer je još uvijek mlad i moze se veoma lahko naci kupac koji ce izdvojiti značajnu svotu za njega. Da je normalna finansijska situacija vjerovatno o ovom se ne bi ni raspravljalo, ali Barca je sigurno pod pritiskom velikim jos uvijek.
Sad hoce li se Barca igracki oslabiti - ako gledamo na nivo koji je Frenkie dosad dao NE, ako racunamo sta bi on mogao postati ako mu se zvijezde poklope DA. Ali davala je Barca i 150mil za igrače koji nisu donijeli nikakav ili minimalni napredak. A i ostajala je bez puno puno boljih važnijih igrača pa su novi dolazili- sto se frenkuja trice dosao je već jedan koji je vec sa svojih 17-18 godina bolji igrač.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 03 maj 2022, 17:00

JoeBleck je napisao/la:
03 maj 2022, 13:45
03 maj 2022, 13:04
Blejzer10 je napisao/la:
03 maj 2022, 10:51
Ako ti za igrača imaš red top klubova koji bi ga kupili iste sekunde, znači da je problem u tebi a ne u igraču.
KONTEKST nije baš tako jednostavna da/ne ,meni il tebi stvar. Barca sređuje financije,sređuje ekipu,a u tom veznom redu imaš plejadu U21 Španjolaca,sada je kupljen i Torre koji može i nekog ofanzivnog,krilnog odrađivati,polivalentan,no nemaš potrebnog DEFANZIVNO klasnog veznjaka fizikalca. Sigurno da je Frenkie de Jong igračina i vrlo vjerojatno će u slučaju da ode u npr. PSG,Juventus,United,Bayern,City.. postati tip top crem de la creme,no ne znači nužno da će se to ispostaviti kao loša transakcija za vas
Ma ne dobija klub nista sa tim.

Peglale su se knjige i sa Arthurom i Pjanicem pa nista dobili nismo.
Da ne govorim kako sam misljenja da je bas Xavi mogao napraviti vanserijskog igraca od Arthura jer je igracki najslicniji njemu.
Sjecam se , gledao sam tog momka uzivo.Ono je sirovi talenat , nebrusen.

Ne dobija se nista ako prodas igraca koji ti je buducnost na ustrb papira.Jasno da je na udaru Frenkie jer je realnost da je on igrac kojeg bi svaki drugi klub rado uzeo , ne zato sto ne valja , suprotno.Cjena masna , a lesinari grabe iz Barce samo top sirovinu a ne skart kojeg ima na izvoza.
Mnogo više dobijaš nego što gubiš. Recimo, da ostaviš de Jonga i ne uspiješ ispeglati papire, bit ćeš izbačen iz Lige Prvaka, nekakve kazne zbog FFPa i onda ćeš ga opet morati prodati, tada za manje novca. Ili recimo drugi slučaj, realniji, da zbog tog što ga ne prodaš nećeš moći pojačati ekipu na drugim pozicijama, štoperi, bekovi i ekipa neće biti kompletna i opet se neće moći ostvariti rezultat, a cijena će padati i tom de Jongu i ostalim igračima. Imaš u klubu Alemanya koji je će sigurno najbolje odvagnuti i donijeti ispravnu odluku po klub.

Ja sam za ostanak de Jonga, ali ako će njegov odlazak financijski ispeglati klub i da će se stvoriti uslovi za jačanje kluba na drugim pozicijama, onda neka ide. Na njegovo mjesto dolazi slabiji igrač, ali budimo realni ni de Jong se nije pretjerano uklopio u klub i nije prikazao očekivane nastupe. A evo u raznim drugim klubovima možeš vidjeti da samo dobro sklopljen kolektiv može pšraviti rezultat, da par pojedinaca ništa neće prevagnuti. Naprimjer, Arsenal koji je doveo ne tako velika i sigurna imena je nparavio bolji rezultat od daleko "kvalitetnijeg" (po imenima) Manchester Uniteda, ali za razliku od Uniteda Arsenal djeluje kao ekipa, odličnu strukturu je napravio Arteta u odnosu na nekompletan United. Želim reći da ništa nećemo dobiti ako ostavimo de Jonga u vezi, a u odbrani kuburiš sa Albom i Alvesom/Destom na bekovima ili sa štoperima kao što su Lenglet.

I da slažem sa tvojom zadnjom rečenicom da treba prodati škart iz ekipe (Umtiti, Lenglet, Braithwaite...), ali očigledno tako Laporta i njegova struktura ne misli jer da misli to bi uradili već prošlo ljeto.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 03 maj 2022, 17:27

postepeno se tzv.škarta rješavaš,to je i klopp uradio u liverpoolu i guardiola u cityu. nemoguće je u godinu dana posložiti situaciju po loju.

Lisandro Martínez is on the Barcelona radar again according to a report from Sport. The Argentine defender has been in solid form at Ajax of late and a possible transfer is something Barca are keen on.

The report goes so far as to say that Barca director Mateu Alemany is possibly on his way to Amsterdam to get an idea from Ajax what a transfer would look like. Given his current deal runs till 2025, a deal would probably be a bit difficult. Ajax would look for quite the transfer sum and it goes without saying that complicates things for 2022 Barcelona.

A move for Martinez would solve a plethora of problems Barca have at center-back right now. Both in terms of quality and depth Martinez would be a massive signing.

E,me gusta leer esto

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 03 maj 2022, 19:24

NisamInSajder je napisao/la:
03 maj 2022, 17:00
JoeBleck je napisao/la:
03 maj 2022, 13:04

KONTEKST nije baš tako jednostavna da/ne ,meni il tebi stvar. Barca sređuje financije,sređuje ekipu,a u tom veznom redu imaš plejadu U21 Španjolaca,sada je kupljen i Torre koji može i nekog ofanzivnog,krilnog odrađivati,polivalentan,no nemaš potrebnog DEFANZIVNO klasnog veznjaka fizikalca. Sigurno da je Frenkie de Jong igračina i vrlo vjerojatno će u slučaju da ode u npr. PSG,Juventus,United,Bayern,City.. postati tip top crem de la creme,no ne znači nužno da će se to ispostaviti kao loša transakcija za vas

Da ne govorim kako sam misljenja da je bas Xavi mogao napraviti vanserijskog igraca od Arthura jer je igracki najslicniji njemu.

Ne dobija se nista ako prodas igraca koji ti je buducnost na ustrb papira.Jasno da je na udaru Frenkie jer je realnost da je on igrac kojeg bi svaki drugi klub rado uzeo , ne zato sto ne valja , suprotno.Cjena masna , a lesinari grabe iz Barce samo top sirovinu a ne skart kojeg ima na izvoza.
Mnogo više dobijaš nego što gubiš. Recimo, da ostaviš de Jonga i ne uspiješ ispeglati papire, bit ćeš izbačen iz Lige Prvaka, nekakve kazne zbog FFPa i onda ćeš ga opet morati prodati, tada za manje novca. Ili recimo drugi slučaj, realniji, da zbog tog što ga ne prodaš nećeš moći pojačati ekipu na drugim pozicijama, štoperi, bekovi i ekipa neće biti kompletna i opet se neće moći ostvariti rezultat, a cijena će padati i tom de Jongu i ostalim igračima. Imaš u klubu Alemanya koji je će sigurno najbolje odvagnuti i donijeti ispravnu odluku po klub.

Ja sam za ostanak de Jonga, ali ako će njegov odlazak financijski ispeglati klub i da će se stvoriti uslovi za jačanje kluba na drugim pozicijama, onda neka ide. Na njegovo mjesto dolazi slabiji igrač, ali budimo realni ni de Jong se nije pretjerano uklopio u klub i nije prikazao očekivane nastupe. A evo u raznim drugim klubovima možeš vidjeti da samo dobro sklopljen kolektiv može pšraviti rezultat, da par pojedinaca ništa neće prevagnuti. Naprimjer, Arsenal koji je doveo ne tako velika i sigurna imena je nparavio bolji rezultat od daleko "kvalitetnijeg" (po imenima) Manchester Uniteda, ali za razliku od Uniteda Arsenal djeluje kao ekipa, odličnu strukturu je napravio Arteta u odnosu na nekompletan United. Želim reći da ništa nećemo dobiti ako ostavimo de Jonga u vezi, a u odbrani kuburiš sa Albom i Alvesom/Destom na bekovima ili sa štoperima kao što su Lenglet.

I da slažem sa tvojom zadnjom rečenicom da treba prodati škart iz ekipe (Umtiti, Lenglet, Braithwaite...), ali očigledno tako Laporta i njegova struktura ne misli jer da misli to bi uradili već prošlo ljeto.
Kako neces izgubiti ?
Gubis igraca kojeg hoce svaki manager na Svijetu da vidi , igraca koji moze prstom uprijeti i izabrati destinaciju gdje da igra u prvih 11.
Nije se iskazao ? Ko se iskazao zadnje 2 godine ? Jedno ime mi navedite…

Nemam problem da se prodaju mnogi igraci , ali ti prodajes igraca koji je u stanju od Modrica budalu praviti na terenu.To je pokazao u nekoliko navrata i u Ajaxu i u Barci.
Kontinuitet sa Komanom i ovom raspalom Barcom ne moze imati niko.Nema ga niko jer bukvalno odigras 3 dobre pa 3 lose utakmice.Jel to krivica Frenkija ili?

Prodaje se , treba im love a on je jedini koji vrijedi para u Barci.To na prvu vidis jer je jedini vezni igrac koji moze u oba smjera ponuditi totalni fudbal.
Ovako kao sto oni rade , to rade isto Valencija , Sevilla , Arsenal i takvi klubovi.Ako mislim biti nivo ovih top 5 , ovo se ne radi.

50 miliona se moze i na drugi nacin dobiti.Odyebes oyebine Buskeca i Albu i sacuvas godisnje 60miliona.
Gradis nesto novo a nedodirljivi ti i dalje pregazeni konji koji su svoje prosvirali prije 4-5 godina.

Sto se Arthura tice , naveo sam ga kao primjer.Naravno da je on Brazilski klaun ali i takvi su se sredjivali pod palicom vrhunskih strucnjaka.Naveden je primjer gdje bi njega danas trenirao njegov idol , Xavi , neko ko bi tacno znao kako njegove kvalitete usavrsiti i napraviti od njega vanserijskog igraca.Brutalan potencijal , neostvaren nazalost.Vecinom do njega , neozbiljnost.

Sto se tice Dembelea , ja u njemu ne vidim potencijal.Osim brzine on je beskoristan fudbaler.Igrac koji ne koristi mozak ne moze uspjeti u Barci.Covjek ne zna sutati kako treba , sta imamo pricati i porediti ga sa Mbapeom.Samo neznalice mogu reci da je on potencijal veci od Mbapea.

Mozda do godine i Pedrija prodaju , da ispeglaju knjige , ocito je bolje kupiti 2 losa nego jednog Milosa.Filozofija manjih klubova , nazalost…

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 03 maj 2022, 20:47

JoeBleck je napisao/la:
03 maj 2022, 19:24
NisamInSajder je napisao/la:
03 maj 2022, 17:00
JoeBleck je napisao/la:

Kako neces izgubiti ?
Gubis igraca kojeg hoce svaki manager na Svijetu da vidi , igraca koji moze prstom uprijeti i izabrati destinaciju gdje da igra u prvih 11.
Nije se iskazao ? Ko se iskazao zadnje 2 godine ? Jedno ime mi navedite…

Nemam problem da se prodaju mnogi igraci , ali ti prodajes igraca koji je u stanju od Modrica budalu praviti na terenu.To je pokazao u nekoliko navrata i u Ajaxu i u Barci.
Kontinuitet sa Komanom i ovom raspalom Barcom ne moze imati niko.Nema ga niko jer bukvalno odigras 3 dobre pa 3 lose utakmice.Jel to krivica Frenkija ili?

Prodaje se , treba im love a on je jedini koji vrijedi para u Barci.To na prvu vidis jer je jedini vezni igrac koji moze u oba smjera ponuditi totalni fudbal.
Ovako kao sto oni rade , to rade isto Valencija , Sevilla , Arsenal i takvi klubovi.Ako mislim biti nivo ovih top 5 , ovo se ne radi.

50 miliona se moze i na drugi nacin dobiti.Odyebes oyebine Buskeca i Albu i sacuvas godisnje 60miliona.
Gradis nesto novo a nedodirljivi ti i dalje pregazeni konji koji su svoje prosvirali prije 4-5 godina.

Sto se Arthura tice , naveo sam ga kao primjer.Naravno da je on Brazilski klaun ali i takvi su se sredjivali pod palicom vrhunskih strucnjaka.Naveden je primjer gdje bi njega danas trenirao njegov idol , Xavi , neko ko bi tacno znao kako njegove kvalitete usavrsiti i napraviti od njega vanserijskog igraca.Brutalan potencijal , neostvaren nazalost.Vecinom do njega , neozbiljnost.

Sto se tice Dembelea , ja u njemu ne vidim potencijal.Osim brzine on je beskoristan fudbaler.Igrac koji ne koristi mozak ne moze uspjeti u Barci.Covjek ne zna sutati kako treba , sta imamo pricati i porediti ga sa Mbapeom.Samo neznalice mogu reci da je on potencijal veci od Mbapea.

Mozda do godine i Pedrija prodaju , da ispeglaju knjige , ocito je bolje kupiti 2 losa nego jednog Milosa.Filozofija manjih klubova , nazalost…
A sta se iskazao. Kad je preuzeo ulogu bio vodja na terenu? Je li i jedan segment igre popravio u odnosu na Ajax? On je zadnje 3 godine stagnirao i stagnirao. Pa djete od 17 godina je doslo u ekipu i preuzelo glavnu ulogu u ekipi, bacio ga totalno u sjenu. To sto on na football Manageru postane najbolji igrač ne znaci da se to desava u realnosti. Možda treba imati strpljenja da taj potencijal nadodje, ali finansijska situacija je takva da se vjerovatno mora prodati - a on je igrac koji moze donijeti mnogo novca, a njegov uticaj na igru se može lahko nadoknaditi i ono sto je on odigrao u barci je prosječno i lahko nadoknaditi. To sto ti pricas sta bi bilo kad bi pun potencijal iskoristio to je potpuno druga stvar i upitno je da li je on kadar svoj potencijal u Barceloni ostvariti. Možda u drugoj ekipi u drugoj ligi pod vodstvom drugog trenera, ali Xavi ne pokazuje bas potpuno povjerenje i cesto je mjenjan do 60 minute (Kad se gubi uvijek je mjenjan oko 60 minute).

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 03 maj 2022, 21:19

Kao sto se vec reklo smanji plate ovim veteranima i eto ti ustede, a ne ici redom i prodavati sve na kojim mozes uzeti pare, nismo Dortmund.

sombrero
Kontakt:

Post Postao/la sombrero » 03 maj 2022, 21:24

Ako ne može Renan Lodi, onda Estupinan iz Villareala može.
Vrlo dobar...

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 04 maj 2022, 09:49

enobarca je napisao/la:
03 maj 2022, 21:19
Kao sto se vec reklo smanji plate ovim veteranima i eto ti ustede, a ne ici redom i prodavati sve na kojim mozes uzeti pare, nismo Dortmund.
Ma ja mislim da se prodje da bi se mogli dovesti igraci i zakrpiti rupe gdje je supljo bas. Barca je primorana da bude Dortmund u ovim trenutcima - prije 4-5 godina se ne bi ni raspravljalo o ovakoj temi, ali da klub funkcionise, da izbjegne sankcije mora namaknuti pare, a ddugovi su toliki da ne moze samo neki jak sponzorski ugovor da rijesi problem.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 04 maj 2022, 12:33

Sport90 je napisao/la:
04 maj 2022, 09:49
enobarca je napisao/la:
Ma ja mislim da se prodje da bi se mogli dovesti igraci i zakrpiti rupe gdje je supljo bas. Barca je primorana da bude Dortmund u ovim trenutcima - prije 4-5 godina se ne bi ni raspravljalo o ovakoj temi, ali da klub funkcionise, da izbjegne sankcije mora namaknuti pare, a ddugovi su toliki da ne moze samo neki jak sponzorski ugovor da rijesi problem.
Sve jasno , kriza ali ne prodajes igraca koji ima kapacitet da bude najbolji u sistemu Barce zarad para.To kao sto rece radi Dortmund.
Nama i ovakav Real bjezi 2 godine , sa Mbapeom i jos par transfera odose na 4.

Ovaj Frenkie bi igrao prvih 11 Reala ,Citya i Liverpola zmireci.Kod nas na transferu jer nam kao trebaju pare a sisaju te 2 igraca sa 60miliona godinje u debeloj 4-toj deceniji zivota i prajmom koji su ostavili iza sebe prije 4 godine.

Barcelona kada bi se rjesila Buskecove , Albine , Robertove i Dembeleove plate mogla bi dovesti 5 vrhunskih igraca (godisnja usteda cca 90miliona) i dalje imati platni rang malo jaci od Atletica , debelom ispod Reala.Sto je odlican podatak i parametar kvaliteta poslovanja.

Nadam se da znaju sta rade.Ako je istina ovo za Frenkija , razocaran sam.Da iole neko drugi vrijedi tih para bio bi u istom kosu sa njim.
Ko je naredni ? Pedri ? Fati kad udje u formu ? Feran ako popravi realizaciju i isporuci 30tak golova za godinu dana ?

BvB filozofija.

Rosicky
Kontakt:

Post Postao/la Rosicky » 04 maj 2022, 12:35

Naišo sam na bekove koje je dovodila Barcelona u zadnjih 10 godina tj cijene koje je plaćala za njih.

Kako netko nije dobio metak u čelo zbog tog?

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 04 maj 2022, 12:55

JoeBleck je napisao/la:
04 maj 2022, 12:33
Sport90 je napisao/la:
04 maj 2022, 09:49
enobarca je napisao/la:
Sve jasno , kriza ali ne prodajes igraca koji ima kapacitet da bude najbolji u sistemu Barce zarad para.To kao sto rece radi Dortmund.
Nama i ovakav Real bjezi 2 godine , sa Mbapeom i jos par transfera odose na 4.

Ovaj Frenkie bi igrao prvih 11 Reala ,Citya i Liverpola zmireci.Kod nas na transferu jer nam kao trebaju pare a sisaju te 2 igraca sa 60miliona godinje u debeloj 4-toj deceniji zivota i prajmom koji su ostavili iza sebe prije 4 godine.

Barcelona kada bi se rjesila Buskecove , Albine , Robertove i Dembeleove plate mogla bi dovesti 5 vrhunskih igraca (godisnja usteda cca 90miliona) i dalje imati platni rang malo jaci od Atletica , debelom ispod Reala.Sto je odlican podatak i parametar kvaliteta poslovanja.

Nadam se da znaju sta rade.Ako je istina ovo za Frenkija , razocaran sam.Da iole neko drugi vrijedi tih para bio bi u istom kosu sa njim.
Ko je naredni ? Pedri ? Fati kad udje u formu ? Feran ako popravi realizaciju i isporuci 30tak golova za godinu dana ?

BvB filozofija.
Pa problem je sto nemas drugog igraca koji ima trzisnu vrijednost, a moras rupe zakrpiti. Bjezala je i Barca Realu, pa je Perez jednom razumljivom transfer politikom doveo opet u stanje da imaju i novi stadion i opet mogucnos trosenja, dok je barcelona u tom periodu davala 100+ miliona na pojacanja koja prema pruzenom i datom u Barci nisu vrijedila ni 30mil, pa je Perez vidio da je Ronaldo dao ono najbolje Realu rekao hvala ti ides i prodao ga za 100mil, a barca je pustila dzaba i Villu i Suareza i Messia. Barcelona naredni period mora voditi razumnu transfer politiku i pokusati praviti ekipu koja nece imati velike zvijezde vec kopaktan i dobar tim koji ce biti konkurentan i sa kojim ce se igrati LP dok se ne stane na noge - a transferi tipa Lewandowski bi samo dublje gurnuli Barcelonu i mozda je odveli u prosjecnost. A ruku na srce vec 3 godine cekamo da Frenki preuzme palicu veznog reda i pokaze sav taj potencijal - a on ne samo da ne napreduje, vec mu je ovo najgora sezona kako je dosao - a i one prve 2 mu nisi bil vao vec samo pristojne sezone (a njegova trenutna trzisna vrijednost je niza od one koju je imao kada je tek dosao tako da i to je pokazatelj da bas ne ide u onom smjeru u kojem se ocekivalo i za koji on itekako ima sposobnost - da li je do trenera, sistema, psihe vidjecemo kad ode u EPL ili u Bundes ligu - ako ode.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 maj 2022, 13:02

ne slažem se nikako da bi dovođenje lewandowskog gurnulo u problem barcu. nećeš ga potpisati na 5 nego 3 godine,a dobijaš u svakom mogućem smislu pojačanje koje te promptno vraća u elitu

Sport90
Kontakt:

Post Postao/la Sport90 » 04 maj 2022, 14:39

04 maj 2022, 13:02
ne slažem se nikako da bi dovođenje lewandowskog gurnulo u problem barcu. nećeš ga potpisati na 5 nego 3 godine,a dobijaš u svakom mogućem smislu pojačanje koje te promptno vraća u elitu
Pa kako ne bi lose uticalo kad svima na plati skrtaris, Milos da smanje a onda Istreses za Roberta koji bi sigurno bio daleko najplaceniji igrac. Dobio bi efekat ko United u Ronaldu igrača koji ce zabiti 25+ golova, ali negativnu atmosferu i raspad tima. Ja ne znam ekipu koja je profitirala na veteranu superstar u (da su ga doveli u njegovim kasnim godinama)

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 04 maj 2022, 15:15

Sport90 je napisao/la:
04 maj 2022, 14:39
Pa kako ne bi lose uticalo kad svima na plati skrtaris, Milos da smanje a onda Istreses za Roberta koji bi sigurno bio daleko najplaceniji igrac. Dobio bi efekat ko United u Ronaldu igrača koji ce zabiti 25+ golova, ali negativnu atmosferu i raspad tima. Ja ne znam ekipu koja je profitirala na veteranu superstar u (da su ga doveli u njegovim kasnim godinama)
united je već 10 godina maltene banana. to jest problem logički gledano,no ne vidim da bi to smetalo arauja,ter stegena,gavija,pedrija,fatija i ferrana. najviše bi zasmetalo eventualno upravo albu,piquea,busa ostanu li,no ne vjerujem ni to,namireni su i vjerojatno željni još jedne velike klupske sezone. svjesni su da bi ga platili totalno ispod svake cijene zbog njegovih godina i ugovora koji mu ističe s bayernom te da mu moraš dati ogromna primanja kakav ponajbolji topnik svijeta i zavređuje

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 maj 2022, 00:24

Sport90 je napisao/la:
04 maj 2022, 14:39
Lewa trenutno ima platu ranga Buskeca , ne vidim problem i da mu se da plata iznad te.Kad gerijatrija moze imati masne pare onda i jedan od tri najbolja napadaca Svijeta zadnjih X godina moze i duplo.

Problem je sto isprdci i bivsi sportasi u Barci ne dozvoljavaju nikakve akvizicije.Cak ti ne dozvoljavaju ovo omladine sto imas da sacuvas jer valja sljakati klubu da njihove plate zaradi…

Problem jeste u platnom rangu ali problem nose starosjedioci , nikako nova imena.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 05 maj 2022, 01:03

JoeBleck je napisao/la:
05 maj 2022, 00:24

Lewa trenutno ima platu ranga Buskeca , ne vidim problem i da mu se da plata iznad te.Kad gerijatrija moze imati masne pare onda i jedan od tri najbolja napadaca Svijeta zadnjih X godina moze i duplo.

Problem je sto isprdci i bivsi sportasi u Barci ne dozvoljavaju nikakve akvizicije.Cak ti ne dozvoljavaju ovo omladine sto imas da sacuvas jer valja sljakati klubu da njihove plate zaradi…

Problem jeste u platnom rangu ali problem nose starosjedioci , nikako nova imena.
Donekle si u pravu, problem jesu plate veterana (btw. pristali su na smanjenje), ali jos veci problem je što Barca jedva placa i te smanjene plate veterana, a htjela bi da dovodi Lewu za istu platu.
Zato mislim da nema od te price nista.

Jednostavo kokuzluk je udario i Barca se mora osloniti na Masiju i na free agene. To jest moliti Boga da pogode sa njima tipa Kessie, Christensen i sl.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 05 maj 2022, 01:25

let3 je napisao/la:
05 maj 2022, 01:03
JoeBleck je napisao/la:
05 maj 2022, 00:24

Donekle si u pravu, problem jesu plate veterana (btw. pristali su na smanjenje), ali jos veci problem je što Barca jedva placa i te smanjene plate veterana, a htjela bi da dovodi Lewu za istu platu.
Zato mislim da nema od te price nista.

Jednostavo kokuzluk je udario i Barca se mora osloniti na Masiju i na free agene. To jest moliti Boga da pogode sa njima tipa Kessie, Christensen i sl.
Ma sto se mene tice ne treba nikoga dovoditi , ali barem sacuvaj ono sto ti vrijedi.
Ako nemas para onda otjeras one koji su najveci trosak klubu.
Barcelona bi ispadal u Evropa ligi i bila sutana nogama da je igrao Oriol Romeu umjesto Buskeca ili Balde umjesto Albe na isti nacin , ali ova dvojica bi imali godinju platu zajedno kao sto ovaj jedan zaradi za mjesec.

Transfer politika nas je dovela do ovoga , sad vidim gdje smo mi a gdje Real Madrid.Sto se biznis plana tice , galaksija za nas.Sto se igrackog kvaliteta tice TV u bojama.

Valjda Xavi sta rodi iz B tima.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.