FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,irfo,LjoZee

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
74
18%
2. Borbu za Evropu
180
44%
3. Sredinu tabele
67
16%
4. Borbu za opstanak
90
22%

Ukupno glasova: 411

VeteranSA
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la VeteranSA » 08 maj 2022, 18:35

Samo 5% na Grbavici, ovo neka nam bude poslednja opomena. I da na dio prema zapadu ih staviti, karta cvaja, pa neka sviraju k_urcu

Ejnur
Kontakt:

Post Postao/la Ejnur » 08 maj 2022, 18:48

Vanadij je napisao/la:
08 maj 2022, 17:53
Da li moze neko da predlozi upravi da se gostjuci navijaci od sljed sezone stave na sjevero zapad, ograde 5% kao sto je to recimo na rujevici mirna bosna, nemam nepptrebni tampon zona na istoku, a nasi navijaci bi biki spojen sjever i istok
To smo trebali davno uraditi,iskreno se nadam da ce od sljedece sezone to biti zavrseno

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 08 maj 2022, 19:00

Samo kavez i 5%!!!

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 08 maj 2022, 19:11

Ejnur je napisao/la:
08 maj 2022, 18:48
Vanadij je napisao/la:
Da li moze neko da predlozi upravi da se gostjuci navijaci od sljed sezone stave na sjevero zapad, ograde 5% kao sto je to recimo na rujevici mirna bosna, nemam nepptrebni tampon zona na istoku, a nasi navijaci bi biki spojen sjever i istok
To smo trebali davno uraditi,iskreno se nadam da ce od sljedece sezone to biti zavrseno
Unazad par godina šaljemo zahtjeve,ne da MUP,vade se na to da je teže organizovati ulazak gostujućih(čitaj,mrsko im se peglati).
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 08 maj 2022, 20:18

Umjesto što će se ići na utakmicu,uclanis se opet u svoj klub a ne futavcima davati pare. Bojkot i zdravo

A onda sljedeći derbi ne 20KM nego 25KM.
Zadnja izmjena: Hulahopka, dana/u 08 maj 2022, 20:23, ukupno mijenjano 1 put.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 08 maj 2022, 20:19

Nikad manje interesovanja za derbi, velik stadion a zjapi prazan, i oni nabili cijene. I neko pokusava da to opravada. Kao sto sam napisao, prepotentni ko Stjepan Kljuic.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 08 maj 2022, 20:34

Nemojte ići nek sami navijaju i rade šta hoce.Bojkot koseva.Ok derbi ali ovo sad nema nikakav znacaj osim rivalstva ali kažem neces na nama zaradit.Mi smo im jedina tekma gdje će prebacit 2000 navijaca.Nemojte ic da ih vidimo koliko će ih bit.

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 08 maj 2022, 20:35

Derbi godinama nema onaj stari sjaj i duh naseg grada.
Pogotovo svaki onaj koji se igra na Kosevu.
Ja se gotovo ne sjecam kad je gore bilo 20000 ljudi.
A to je iskljucivo njihov problem. Mi Grbavicu i uz tampon zone i bez donjeg dijela Juga,uvijek cemo napuniti. Dobili smo istok ali mi nekako fali donji dio Juga.
Da je jos malo natjerati policiju da radi svoj posao,i uz dobru mrezu i ogradu smanjiti tamnpon zone. Natjerati policiju da obezbjedi jedan od simbola grada na oravi nacin.
Ali sto se Koseva tice,pa sta mi mozemo ocekivati od ljudi,kad je to zasnovano na idiotarijama Benje Isovica i nasljednika,ljudi kao sto su Ibrakovic,Selimovic,ove kurvetine.
Evo umro je jedan od simbola grada,neko ko je uz Haseta obiljezio zdravo sportsko i ljudsko rivalstvo. Dovoljno da pogledas sliku sa carsije,pa da te ta slika potakne da derbiju vratimo stari sjaj,da vratimo duh Sarajeva,da odamo pocast jednom velikanu na stadionu koje nosi ime drugog velikana.
Ali kako ce to skontati ova nova fina gradska raja,koja je svakako i srozala derbi na najnize grane. Nema to ni g od gradskog ni m od mozga.
Nece im na stadionu biti vise od 7000 ljudi i jos ce zijaniti.

Vanadij
Kontakt:

Post Postao/la Vanadij » 08 maj 2022, 20:36

UBIPITAR je napisao/la:
08 maj 2022, 19:11
Ejnur je napisao/la:
08 maj 2022, 18:48
Vanadij je napisao/la:
Unazad par godina šaljemo zahtjeve,ne da MUP,vade se na to da je teže organizovati ulazak gostujućih(čitaj,mrsko im se peglati).
Treba to politicki pokrenut, cuj teze neradnicima,da pomjere ulaz gostujucih za 2 ulazu fuj. A kad se desio problem.zadnj derbi gdje su bili

Alentm87
Kontakt:

Post Postao/la Alentm87 » 08 maj 2022, 20:53

Svi na jug 1500 napuniti ZAPAD BOJKOT

VeteranSA
Kontakt:

Post Postao/la VeteranSA » 08 maj 2022, 21:00

Ne vidim iskreno razlog zašto im dati 15.000 km u totalno nebitnoj tekmi rezultatski...

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 08 maj 2022, 21:01

BarbareZeljin je napisao/la:
08 maj 2022, 20:35
A to je iskljucivo njihov problem. Mi Grbavicu i uz tampon zone i bez donjeg dijela Juga,uvijek cemo napuniti. Dobili smo istok ali mi nekako fali donji dio Juga.
Da je jos malo natjerati policiju da radi svoj posao,i uz dobru mrezu i ogradu smanjiti tamnpon zone. Natjerati policiju da obezbjedi jedan od simbola grada na oravi nacin.
Ali sto se Koseva tice,pa sta mi mozemo ocekivati od ljudi,kad je to zasnovano na idiotarijama Benje Isovica i nasljednika,ljudi kao sto su Ibrakovic,Selimovic,ove kurvetine.
Evo umro je jedan od simbola grada,neko ko je uz Haseta obiljezio zdravo sportsko i ljudsko rivalstvo. Dovoljno da pogledas sliku sa carsije,pa da te ta slika potakne da derbiju vratimo stari sjaj,da vratimo duh Sarajeva,da odamo pocast jednom velikanu na stadionu koje nosi ime drugog velikana.
Ali kako ce to skontati ova nova fina gradska raja,koja je svakako i srozala derbi na najnize grane. Nema to ni g od gradskog ni m od mozga.
100% bas je bio momenat I sa njihove strane da se pruzi ruka i poruka da moramo vratiti debije koje smo nekad imali .Dvije lose ekipe koje se bore nizasta ,ocajna posjeta generalno na kosevu ,radni dan ( koliko vidim kisu najavljuju) I ti stavis 20 KM zapad I 1500 Jug-a :damn: bar da su 3000 hiljade karata za Jug dali .Od inata mi njima oni nama nema nista dobrog jer smo svi na gubitku.Klubovi se moraju dogovoriti .

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 08 maj 2022, 21:27

Čemu kuknjava ko da je ne znam ti šta. Ostanes kuci i mirna Bosna. Isto kakve tetke,nikad ovu temu da izvedem na pravi put nažalost. Kme kme,ovaj kana najgori samo nešto kuka,kuka,plaće tacno mu treba naći kakvu koku da se istrese ne ide više ovako :plac:

TMovac
Kontakt:

Post Postao/la TMovac » 08 maj 2022, 21:52

Mi nikada, ali bas nikada ne trebamo da se spustamo ma njihov nivo. Nastaviti gospodski kao i do sada. Stim da im ubuduce treba davati 5% kapaciteta i ni milimetra vise.
Ne idem ja na tu prokletu utakmicu da vidim "svemirski" fudbal, jer nema ga ovdje. I još dugo ga neće biti. Idem da gledam Želju zato što samo tih par sati imam osjećaj da negdje pripadam, da je nešto moje!

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 08 maj 2022, 22:18

Pa šta je to Gospodski kad umanjis još 5% to je supački,ne ide ti to baš što si napisao dakako..

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 09 maj 2022, 00:02

BarbareZeljin je napisao/la:
08 maj 2022, 20:35
Onaj derbi za titulu 2015-te je zadnji sa 20+ hiljada navijača, prije njega možda je toj cifri blizu bio onaj stoti derbi (2013-ta čini mi se), a dalje kada bi išao u historiju vjerovatno bi išao tamo nekad do kraja 90-tih, početka 2000-tih za tu cifru od 20+ milja na Koševu.

Mada, nećemo se lagati, da ti dođe 20+ milja na Koševo mora biti derbi koji odlučuje o nekom trofeju, u svim ostalim okolnostima nema teorije da se toliko svijeta skupi. Tako da ja ne bih rekao da je tu toliko do njih.

Naša Grbavica je druga stvar, ne bude tu ništa više ljudi nego na Koševu samo što je Grbavica "fudbalskiji" stadion pa to sve izgleda ljepše za oko, a u smislu posjete isto je to kao i na Koševu.

Mislim razumijem ja šta ti govoriš, zbog njihovih uslovljavanja gubimo dosta navijača gore jer realnost je da nas na Koševo uvijek može doći 4-5 hiljada (kakve god da su okolnosti derbija), ali džaba je, oni iz nekog razloga furaju reciprocitet u broju karata, a ne reciprocitet u odnosu na kapacitet stadiona.

Doduše odavno nas nije bilo na zapadu, čudi me da su i ovo ponudili, jer obično u zadnjih nekoliko derbija dobijemo samo dio juga.
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 09 maj 2022, 09:51

Pitar sudi. Sjajno

MrkiMedo
Kontakt:

Post Postao/la MrkiMedo » 09 maj 2022, 11:30

Admir74 je napisao/la:
09 maj 2022, 09:51
Pitar sudi. Sjajno
Ma ne vidim vala razlog da ista navlaci. Rezultatski znacaj nula. Njima jos manje bitno jer imaju kup, ne bi im valjalo da se ko povrijedi. Sve u svemu, bice ovo jedan zanimljiv derbi sa max pet hiljada ljudi na tribinama

Bradao1
Kontakt:

Post Postao/la Bradao1 » 09 maj 2022, 12:05

Vala glupa vam je prica, jesu nabili cijene karatw, mi smo njima dali besplatno jer je bila akcija spasavanja kluba, sa kojom oni nemaju veze. I ako sam dobro razumio daju nam reciprocitet po broju karata, 10% kapaciteta. Derbi svakako nema apsolutno nikakav znacaj i biti ce praznika antifudbala

KANA
Kontakt:

Post Postao/la KANA » 09 maj 2022, 12:12

sve su uradili da ovo ne gledaju hahahah

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Hrasno15 i 16 gostiju.