Nece ovo na dobro izaci.
FC Bayern München
Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
-
- Kontakt:
Re: FC Bayern München
I am not yet born; O hear me.
Let not the bloodsucking bat or the rat or the stoat or the
club-footed ghoul come near me.
Jurgen samo naprijed. Nije do Hasana i uprave, kakvi potezi
Primadone.

Primadone.
-
- Kontakt:
Salihamidzic mi je kao igrac bio jedan od najdrazih u Bayernu. Ali brate, kao sportski direktor mi je odvratan. Katastrofalne odluke, ponavljanje jednih te istih fraza. Jos onu bradetinu pustio. Pa sta si ti divljak ili sportski direktor jednog kluba. Ajd da mu stoji, ali bas ruzno izgleda. Uzmi obrij se konju jedan.
Ekipa je protiv Villareala pokazala kako se ove sezone mentalno loše razvijala. Znači totalno je nestao fokus i apsolutna želja za uspjehom. Ranije bi protivnik kao Villareal bio pregažen, snašla bi ga sudbina Basela, Sportinga i sličnih, koji su nam se znali u prvim susretima koprcati, ali su u revanšima bivali pregaženi. Raspoloženje i nabrijanost u ekipi nije na nivou ranije. O tome sam i pisao nakon Villareala...Može se palamuditi o taktici, ali to tek dolazi kada mi nivo želje, volje i nabrijanost dignemo na nivo kakav smo ranije imali.Omerbavarac je napisao/la: ↑08 maj 2022, 18:58
Ne bi se smio stvarati taj luzerski mentalitet, ekipa se na neki nacin mora trgnuti iz letargicnosti.
U prvoj utakmici kada sam gledao Liverpool i onaj pritisak na Villareal, onda me to podsjetilo na bukvalno iste stvari koje smo mi ranije radili pod Flickom ili Jupom ili što smo decenijama prije radili. Ono što je Real uradio protiv Cityja, dosta puta smo mi znali uraditi. Desetine takvih utakmica bi se moglo izvući. Ali sada ekipa u nekim utakmicama bljesne, u nekim se i vrati nakon zaostatka, a ono baš kada pravo treba, kao što je bilo protiv Villareala, tu se nešto ko dešava, ali nije to ta energija, nije to ta sila da pregaziš protivnika.
Nagelsman je mlad trener i nije on kriv što je doveden. Ali kada su ga već doveli i masnu odštetu (skoro pa neviđenu u svijetu fudbala) platili, onda su ga morali podržati u potpunosti. Znači stati i pred ekipom ispred trenera.
Ovako ja sada i mogu nekada shvatiti računicu kada se kaže neka Lewandowski ostane još jednu sezonu, jer dobro je bilo neki dan ovdje obrazloženo da nama neka odšteta od 30-tak miliona i ne može baš nadoknaditi njegove golove naredne sezone. A tu se ide u smislu, kako Rummenigge neki dan reće, došao je besplatno, imao je 10 godina gdje je dao mnogo, pa i nema šteta i da ode džaba. Naravno ne mogu naši reći i da je na prodaju, ako potajno o tome i pomišljaju, jer bi i cijenu time spustili.Ali nekako mislim obzirom na neko njegovo raspoloženje u pojedinim utakmicama, na izraz lica i na njegove izjave i odnos s Julianom, da bi ga bilo bolje i prodati, jer ko zna hoće li ako ostane imati tako dobru kvotu na koju se naši opet oslanjaju. Onda fino taman i da se ne može do Haalanda doći, uzme se fino Schick, koji je u sjajnoj formi i koji bi koristio ove lopte koje se sada jako često ubacuju u šesnaesterac, imao bi dobru kvotu, a i raspoloženje u ekipi bi se nekako osvježilo. Plus onda se opredijeliš da Choupo bude druga opcija ili uzmeš dodatnog napadača, koji može isto zabiti određeni broj golova i imaš riješen problem. Jednostavno moraš neki presjek napraviti, jer Lewa se mora opredijeliti ili je i dalje tu i dalje želi ostati duže od godine ili jednostavno nije više to to. A odradio je on dosta toga, ali možda se mora presjek napraviti.
Kadar je dovoljno dobar i uz ove manje korekcije na početku sezone će se vidjeti ide li to s Julianom. Brzo će se vidjeti jel to ide u pravom smjeru. Ako ne, onda će on ionako nakon par kola biti bivši. Jeste, da se tada javlja problem, koga dovesti za trenera?

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
jel ima neko link podizanja salatare? NovaSport prebacila na drugu tekmu
- Omerbavarac
- Kontakt:
Utakmica protiv Villareala je kopija one protiv Atletiko Madrida kada nas je Grizemann sokirao a ekipa je pri tome igrala svih 90 minuta napadacki i stvarala prilike ali jednostavno se desi noc kada ne ide.
Slicne utakmice su finale protiv Chelsea i proslogodisnja utakmica kuci protiv PSG-a.
Ne treba Hasana kriviti za sve, pogotovo ne za ovaj nastup cjelokupne ekipe jer ipak im on ne vodi treninge i ne daje upute sta, kako i gdje...
Tamo gdje se moze kriviti je nekoliko losih odluka prilikom realizacije transfera ali u posljednje vrijeme je i on dosta pametnije poteze povlacio sto govori da je vjerovatno naucio na nekim greskama.
Mozda bi ga mogli kriviti i za Nianzoua koji je doveden kao veliki potencijal jer on danas pusta Kalajdzicu da ga nadskoci kao malo dijete te tom prilikom potonji postize gol.
No, kako postoji tolerancija za sve tako i za njega pa slobodno mozemo reci da je mlad i da ce nauciti.
Po meni je najveci krivac Nagelsmann i njegove nove takticke zamisli koje ce nam mozda sljedece godine biti od velike koristi ali u ovoj takmičarskoj godini smo dobrano podbacili i ipak nismo uspjeli napraviti revoluciju kakvu smo svi ocekivali.
Cudne odluke po pitanju mladih igraca. U jednom momentu im daje na vaznosti i obecava minute a onda kada dodje utakmica iste ostavlja ili na klupi ili na tribinama.
Stanisic i Sane su dvije najvece enigme jer su obojica u jednom momentu izgledali odlicno, prvi na pocetku sezone kada je dobio cak i poziv u reprezentaciju Hrvatske a drugi nakon prebacivanja na lijevu stranu gdje je izgledao nestvarno dobro no poslije su se obojica negdje izgubili.
Sa ovom ekipom definitivno treba raditi i treba naci odgovarajuci balans, pokusati napraviti dogovor sa nezadovoljnim igracima ili ih staviti na transfer listu i sezonu poceti na pravi nacin i u pravoj atmosferi.
Slicne utakmice su finale protiv Chelsea i proslogodisnja utakmica kuci protiv PSG-a.
Ne treba Hasana kriviti za sve, pogotovo ne za ovaj nastup cjelokupne ekipe jer ipak im on ne vodi treninge i ne daje upute sta, kako i gdje...
Tamo gdje se moze kriviti je nekoliko losih odluka prilikom realizacije transfera ali u posljednje vrijeme je i on dosta pametnije poteze povlacio sto govori da je vjerovatno naucio na nekim greskama.
Mozda bi ga mogli kriviti i za Nianzoua koji je doveden kao veliki potencijal jer on danas pusta Kalajdzicu da ga nadskoci kao malo dijete te tom prilikom potonji postize gol.
No, kako postoji tolerancija za sve tako i za njega pa slobodno mozemo reci da je mlad i da ce nauciti.
Po meni je najveci krivac Nagelsmann i njegove nove takticke zamisli koje ce nam mozda sljedece godine biti od velike koristi ali u ovoj takmičarskoj godini smo dobrano podbacili i ipak nismo uspjeli napraviti revoluciju kakvu smo svi ocekivali.
Cudne odluke po pitanju mladih igraca. U jednom momentu im daje na vaznosti i obecava minute a onda kada dodje utakmica iste ostavlja ili na klupi ili na tribinama.
Stanisic i Sane su dvije najvece enigme jer su obojica u jednom momentu izgledali odlicno, prvi na pocetku sezone kada je dobio cak i poziv u reprezentaciju Hrvatske a drugi nakon prebacivanja na lijevu stranu gdje je izgledao nestvarno dobro no poslije su se obojica negdje izgubili.
Sa ovom ekipom definitivno treba raditi i treba naci odgovarajuci balans, pokusati napraviti dogovor sa nezadovoljnim igracima ili ih staviti na transfer listu i sezonu poceti na pravi nacin i u pravoj atmosferi.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Bayern ako ovako nastavi igrati Nagelsmannu ide noga jos do kraja godine.
Sramotna sezona realno, pa jedan Magath je uzimao duple krune bez vecih problema a imao je duplo gori tim.
Sramotna sezona realno, pa jedan Magath je uzimao duple krune bez vecih problema a imao je duplo gori tim.
- muhamedhulk
- Kontakt:
Nikad manje Bayern nisam gledao u Ligi; izgleda da sam ‘potrefio’. Barem gledajuci rezultate.
Nadam se da ce SK malo bolje ispratiti BL sljedece sezone jer nece imati Engleze ali..ciganija je to.
Citam hoce nekog Leitnera ili kako vec iz Konzerve (kao da nisu vidjeli kako se Sabitzer izdominirao ove godine pa hoce jos jednog i to opet Austrijanac).
Kazu da Lewat ode, danas se oprostio od navijaca u stilu Robberyja nekad.
Nadam se da ce SK malo bolje ispratiti BL sljedece sezone jer nece imati Engleze ali..ciganija je to.
Citam hoce nekog Leitnera ili kako vec iz Konzerve (kao da nisu vidjeli kako se Sabitzer izdominirao ove godine pa hoce jos jednog i to opet Austrijanac).
Kazu da Lewat ode, danas se oprostio od navijaca u stilu Robberyja nekad.
NEMA NAZAD!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
FC Bayern Rekordmeister!
Sarajevo šampion!
Dallas Cowboys!
Safet Sušić - najbolji igrač u historiji Sarajeva i BiH, najbolji selektor u historiji reprezentacije BiH!
-
- Kontakt:
A ko je doveo Nagelsmanna? Salihamidzic. Kakvi bolan bolji potezi. Covjek ide iz bruke u bruku. Bayern se treba prvo njega rijesiti. To im treba biti primarni cilj. A Nagelsmannu je svakako noga ako jos jednu sezonu ovako odradi. Cisto sumnjam da ce ga prije toga otpustiti zbog odstete i duzine ugovora.
Ne slažem se Omere...Jesmo mi bili bolji. Ali eto ti godinama pratiš Bayern kao ja, pa nađi neku utakmicu gdje smo u sličnoj situaciji bili i kako smo tada nastupili, a kako u ovoj protiv Villareala. Kada govorim o sličnoj situaciji, onda ti govorim po pitanju jačine protivnika. Kada spominješ Atletico i tu je bilo mana u igri, ali s puno više se žara igralo. Ali Atletico je tada pogotovo bio jako kvalitetna ekipa, ekipa koja nije bila puno slabija, skoro da kažemo na nivou s nama. Dovoljno je eto da si Griezmana spomenuo. Pogledaj individualce Villareala i tada Atletica ili samo uporedi Villareal individualno s našom ekipom.Omerbavarac je napisao/la: ↑08 maj 2022, 20:52Utakmica protiv Villareala je kopija one protiv Atletiko Madrida kada nas je Grizemann sokirao a ekipa je pri tome igrala svih 90 minuta napadacki i stvarala prilike ali jednostavno se desi noc kada ne ide.
I sada me čudiš, ti si nezadovoljan nastupom ekipe protiv Stuttgarta danas, gdje je rezultatski faktički nebitna utakmica, a zadovoljan si nastupom protiv Villareala.

Utakmica protiv Chelsea je bila specifična, pa smo sve ispravili i sve nam se vratilo naredne godine.Omerbavarac je napisao/la: ↑08 maj 2022, 20:52Slicne utakmice su finale protiv Chelsea i proslogodisnja utakmica kuci protiv PSG-a.
Protiv PSG-a smo se nadigravali i pružili dobre partije, a izgubili smo zbog umora i učešća u brojnim utakmicama i pauza nam je ljetna bila prekratka. Isto tako nakon dobijenog finala protiv njih, nije ni čudno da se njima malo vrati pa da i oni nas dobiju. Samo je njima taj prolaz manje značio, nego ona nama pobjeda u finalu.
Da, nije samo on kriv. Mora i Kahn se više isprsiti. A moraju i generalno podržati trenera i napraviti plan šta i kako? Ako si doveo trenera i platio obeštećenje za njega, onda si valjda trebao dogovoriti i određeni plan.Omerbavarac je napisao/la: ↑08 maj 2022, 20:52Ne treba Hasana kriviti za sve, pogotovo ne za ovaj nastup cjelokupne ekipe jer ipak im on ne vodi treninge i ne daje upute sta, kako i gdje
Hasan je ranije još fulao sa Sarrom, Costom i slično...A tada mu Rummenigge na kraju prijelaznog roka isti spašavao, sređujuči u zadnji čas posudbe Perišića i Coutinha...Inače njegovo postavljanje u javnosti je često diskutabilno. Hasan jeste borac, vrijedan, takav je na terenu bio i voli on da uspije i pobjeđuje, to Nijemci vole. Ali mora i on svoje granice znati. Pa neki su tu poziciju sportskog direktora odbijali, jer su znali koliko je to težak zadatak i da te tu mogu brzo pojesti.
Sve kada se sagleda, Julianu nije lako, ali i on se prihvatio tog posla pa valja se sada nekako izboriti ili biti otjeran. Nema treće opcije...

I jeste čudno što je prestao davati šansu jednom Stanišiću koji je na početku sezone bio odličan. A generalno se čini da je i po pitanju autoriteta pogubio konce....Ne dopire do ekipe kao na početku i zato se tu određene stvari moraju i analizirati, a i mora se sjesti i razgovarati. Podrška mu uprave treba svakako, koja mora postaviti neke stvari na svoje mjesto.
Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Nije Leitner, nego Laimer i radi se o odličnom igraču...Čudo ga nisi upratio...muhamedhulk je napisao/la: ↑08 maj 2022, 23:33

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Thomas Müller: "I've been wishing for a game against Pep's team since 2016. As our former coach, Pep left a lasting impression on us - not just because of our success. Pep shaped the way we play football."
Uzrok većine problema je što je sadašnjem treneru i dobrom dijelu igrač uzor notorni luzer.
Opčinio ih pa ih je Real šamaro usred Minhena sa 4:0.
Koliko je Hasan kriv, toliko je Kahn, to se ne treba ni pisati, to se podrazumijeva.
Dajte nam pola Leipziga, ovako dosadno igrač po igrač.
Jesmo razmaženi kao navijači, ali navikli smo na profesionalizam iz sezone u sezonu. Čim se idealni scenarij pokvari odmah postajemo veliki kritičari. Ovaj put je to potpuno opravdano. Nismo uzeli kup, tačnije rečeno, obrukali smo se, a u LP trebaju izmisliti novu riječ od brukanja. Neviđena sramota.
Treba ekipu ojačati, a ne dovesti Sabitzere i sl. kalibar igrača. Velika greška je urađena sa ovim ugovorima. To nam se obija od glavu već sada. Dodaj uz to 150 miliona eura na odbranu koja je jako loša, i imamo skoro pa haos. Stuttgart nam je postigao dva gola, Bochum 4, Gladbach 5, o čemu ovdje uopće pišemo???
I na kraju ulazimo vjerovanto u sezonu sa isto odbranom? I to nije apsurdno?
Koliko je Hasan kriv, toliko je Kahn, to se ne treba ni pisati, to se podrazumijeva.
Dajte nam pola Leipziga, ovako dosadno igrač po igrač.
Jesmo razmaženi kao navijači, ali navikli smo na profesionalizam iz sezone u sezonu. Čim se idealni scenarij pokvari odmah postajemo veliki kritičari. Ovaj put je to potpuno opravdano. Nismo uzeli kup, tačnije rečeno, obrukali smo se, a u LP trebaju izmisliti novu riječ od brukanja. Neviđena sramota.
Treba ekipu ojačati, a ne dovesti Sabitzere i sl. kalibar igrača. Velika greška je urađena sa ovim ugovorima. To nam se obija od glavu već sada. Dodaj uz to 150 miliona eura na odbranu koja je jako loša, i imamo skoro pa haos. Stuttgart nam je postigao dva gola, Bochum 4, Gladbach 5, o čemu ovdje uopće pišemo???
I na kraju ulazimo vjerovanto u sezonu sa isto odbranom? I to nije apsurdno?
Serge Gnabry has rejected Bayern's latest contract offer. The player now wants to take his time before making a decision on his future [Kicker]
Ovog majmuna treba pod hitno prodati..ne samo zbog katastrofalnih partija, nego prije svega zbog njegovog bezobrazluka..
A kad smo kod Bayerna..odbrana djeluje lose, ali po meni nas defanzivni vezni red ne djeluje nikako odnosno Kimmich - Goretzka..od povrede Goretzke ova dvojica se ne mogu pronaci..pogotov Kimmich koji djeluje cesto kao neki amater sa previse meljanja lopte..Nagelsmannu treba dati jos jednu sansu..ako treba odrijesiti i kesu i dovesti mu igrace koje on zeli..ako i tada bude fijasko, iste sekunde mu uruciti otkaz..
Ovog majmuna treba pod hitno prodati..ne samo zbog katastrofalnih partija, nego prije svega zbog njegovog bezobrazluka..
A kad smo kod Bayerna..odbrana djeluje lose, ali po meni nas defanzivni vezni red ne djeluje nikako odnosno Kimmich - Goretzka..od povrede Goretzke ova dvojica se ne mogu pronaci..pogotov Kimmich koji djeluje cesto kao neki amater sa previse meljanja lopte..Nagelsmannu treba dati jos jednu sansu..ako treba odrijesiti i kesu i dovesti mu igrace koje on zeli..ako i tada bude fijasko, iste sekunde mu uruciti otkaz..
Nagelsman treba dobiti šansu jer ne mogu mjenjati trenere svakih 6 mjeseci a i nemaš baš neke opcije na tržištu.Neko spomenu Heckinga.
Odbrana je dobra ali će biti potreban još jedan stoper umjesto Sulea jer Nianzou još premlad da bi se ozbiljno na njega moglo računati.Pozicija desnog beka riješena sa Marokancem.U vezu će vjerovatno doći Gravenberch i eventualno Laimer.Na kraju će ispasti da smo kupili pola RBL.
Oko Lewe još nejasna situacija to se mora što prije riješiti kao i sa Gnarbyem koji se nešto kao hoće/neće dati mu roka 10 dana ili na transfer listu.
Riješiti se : Sarr,Sabitzera,Tolisso a Rocu bi ipak ostavio za rotacije.

Oko Lewe još nejasna situacija to se mora što prije riješiti kao i sa Gnarbyem koji se nešto kao hoće/neće dati mu roka 10 dana ili na transfer listu.
Riješiti se : Sarr,Sabitzera,Tolisso a Rocu bi ipak ostavio za rotacije.
1974---1975---1976---2001---2013---2020
Happy birthday to FC Bayern's legendary coach Jupp Heynckes, who turns 77 today.

Interesantno.Exclusive News Sadio #Mané: #Salihamidzic wants him! He is the desired „statement transfer“ in summer! No negotiations between Bayern & #LFC so far. HS met his agent over the weekend. Mané was a topic. Talks about a contract extension between LFC & Mané difficult. @SkySports
Edit:
Bayern have raised their offer for Ryan Gravenberch. There's progress made in the deal. An agreement is to be expected [@MikeVerweij via @TheEuropeanLad]
Zadnja izmjena: dirkules, dana/u 09 maj 2022, 19:09, ukupno mijenjano 1 put.
Garavi Zeko M-84, Sultan M-84, Plavi Princ T-55, T-55, Transporter BVP-80
-
- Kontakt:
Cuj Mane. Lik ima 30 godina
. Ovaj Salihamidzic gori nego sto sam mislio 

Hasane, daj ostavku, rijesi nas muke. Svaki transfer se spominje Mane, uvijek ista patka.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.