FC Barcelona

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa traje do: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
22%
Četvrtfinale
9
33%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
33%

Ukupno glasova: 27

L-Train
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la L-Train » 09 maj 2022, 18:10

Koga god zajebete za 70-80 miliona moracu vam cestitati
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 maj 2022, 18:15

L-Train je napisao/la:
09 maj 2022, 18:10
Što ? jel to FDJ ne vrijedi 70-80 mil. ?

Mah, samo loše trollaš :mrgreen:

StrikeWarzone
Kontakt:

Post Postao/la StrikeWarzone » 09 maj 2022, 18:25

Kao da u današnjem vaktu 80 mil nešto vrijedi, pa 40 košta mačak u vreći iz Brasila s 17godina i 3 seniorska nastupa.
Htjeli su da te gase, yeb'o si im mater!

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 maj 2022, 18:26

let3 je napisao/la:
09 maj 2022, 18:15
L-Train je napisao/la:
09 maj 2022, 18:10
Što ? jel to FDJ ne vrijedi 70-80 mil. ?

Mah, samo loše trollaš :mrgreen:
Ne fkt,sta ce vam pored Pedrija i Gavia,a Buskets je tu jos glavni,njega niko ne smije dirati.

Dobice te 70,80 mil za igraca koji se bas nije proslavio u Barci.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 maj 2022, 18:29

L-Train je napisao/la:
09 maj 2022, 18:26

Ne fkt,sta ce vam pored Pedrija i Gavia,a Buskets je tu jos glavni,njega niko ne smije dirati.

Dobice te 70,80 mil za igraca koji se bas nije proslavio u Barci.
Možda zato što su Gavi i Pedri još uvijek momčići u razvoju/sazrijevanju, koji ce igrati svoj najbolji fudbal tek za 4-5 godina.
Cuj šta će vam :crazy: dobro, sad baš loše trollaš.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 maj 2022, 18:52

Pedri je vec sad bolji igrac od njega,Gavi mozda stepenicu ispod,a do godine bice mu rame uz rame.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 maj 2022, 18:54

koliko sam zapazio,već prvi tjedan-dva od instalacije havija hernandeza, bilo je govora da ne miriši frenkieja i da on nije dugoročna opcija

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 maj 2022, 18:58

Pa naravno,ako iko zna,zna Xavi,igrac koji nema dovoljno muda,gledajuci sve njegove utakmice i za Barcu i za reprezentaciju naravno u jacim utakmicama vazda sam imao takav utisak,drago mi je da jedan takav velikan i ja dijelimo misljenje.

NisamInSajder
Kontakt:

Post Postao/la NisamInSajder » 09 maj 2022, 19:09

let3 je napisao/la:
09 maj 2022, 17:30
Sve vise price o prodaji Frenkija, a gdje ima dima...
Najskuplji je igrac Barce u izlogu, a para nema :mrgreen: pare su Laporti nužno potrebne kao nikad dosad.
Ne opravdavam uopšte eventualnu prodaju FDJ, ali razumijem logiku Laporte. Želi da se docepa 70-80 miliona od eventualne prodaje.
Moguce da krene i u prodaju Ter Stegena, dok ima vrijednost i cijenu.
Ma šta nema para? Ima para. Imaš para da kupiš Ferrana, da ponudiš platu Lewandowskom od 30 miliona... To što Laporta ne zna drugačije zaraditi nego prodati one koji se najlakše mogu prodat to je druga stvar. Recimo da se prošlo ljeto otarasio nekog od Lengleta, Umtitija, Roberta, Albe, Neta, Braithwaita, da nisi doveo Luuka, uštedio bi/zaradio bi na nekom od tih transfera. Al et prošlo ljeto je bilo bitnije Messija otjerat i sačuvat onih 20tak miliona što si dao Koemanu (a opet si mu ih dao u oktobru) i tim potezom direktno udariš na prihode od UEFA jer da nije bilo Koemana igrao bi i nokaut fazu LP samim tim veće pare nego što si dobio od LE, a i rizikovao si da ne igraš LP naredne godine.

Evo sad na ljeto opet imaš priliku da se riješiš škarta i na njemu zaradiš, bit će još tu i Pjanić, Coutinho, eventualno Trincao. Uglavnom, imaš tonu igrača koje treba prije prodati i tako zaraditi nego de Jonga. Hvale se i ta tim ugovorom od Spotifaya, dao si im sve i kao dobio najbolju financijsku ponudu, a opet se redom nude na papiru najbolji igrači na prodaju.

Prije par sedmica su neki mediji objavili kako prema trenutnom ugovoru plata Aubameyangu u narednoj sezoni raste na 18 miliona €. Ako se to ispostavi tačnom, smiješna je transfer politika kluba. I gora nego Bartina.
Suti, samo suti
suti moj djecace plavi

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 maj 2022, 19:12

L-Train, Felixians

Uozbiljite se momci, Xavi je bar 3X dosad hvalio Frenkija i govorio kako je odlican igrac, kako ga želi vidjeti u Barci duži period i sl.
Imaju izjave crno na bijelo, nije problem postaviti.

Ako se FDJ bude prodavao, to nece biti zbog Xavija i struke - vec zbog Laporte, to jest zbog love ako cemo pošteno do kraja :mrgreen:

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 09 maj 2022, 19:21

Lewandowski izgleda ipak ozbiljna opcija za napadača. Laporta je puk'o.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 09 maj 2022, 19:44

let3 je napisao/la:
09 maj 2022, 19:12
L-Train, Felixians

Uozbiljite se momci, Xavi je bar 3X dosad hvalio Frenkija i govorio kako je odlican igrac, kako ga želi vidjeti u Barci duži period i sl.

Ako se FDJ bude prodavao, to nece biti zbog Xavija i struke - vec zbog Laporte, to jest zbog love ako cemo pošteno do kraja :mrgreen:
I Zidane je falio Bale dok je ovaj uveliko gradio golf karijeru.Sto bi Annceloti rekao "znate,treneri ponekad lazu".

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 09 maj 2022, 19:45

let3 je napisao/la:
09 maj 2022, 19:12
L-Train, Felixians

pa normalno da će kazati. najbolje da rekne "frenkie me nije zadovoljio,prodat ćemo ga pošto-poto na ljeto". šta da se uozbiljim,samo prenosim što sam pročitao,možda su bile neistine i možda zaista ga xavi vidi i želi da predvodi uz pedrija srcem i plućima blaugrane. da se mene pita,puno mi je logičnije i lakše da uzme de jonga za "projekt" nego što pokušava s ističućim,nestabilnim dembeleom. no s druge strane,ovo je veći izazov. obojica imaju ballon d or potencijal,samo godine prolaze.

lewandowski je "No brainer"

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 09 maj 2022, 20:13

NisamInSajder je napisao/la:
09 maj 2022, 19:09
let3 je napisao/la:
09 maj 2022, 17:30
Sve vise price o prodaji Frenkija, a gdje ima dima...
Najskuplji je igrac Barce u izlogu, a para nema :mrgreen: pare su Laporti nužno potrebne kao nikad dosad.
Ne opravdavam uopšte eventualnu prodaju FDJ, ali razumijem logiku Laporte. Želi da se docepa 70-80 miliona od eventualne prodaje.
Moguce da krene i u prodaju Ter Stegena, dok ima vrijednost i cijenu.
Ma šta nema para? Ima para. Imaš para da kupiš Ferrana, da ponudiš platu Lewandowskom od 30 miliona... To što Laporta ne zna drugačije zaraditi nego prodati one koji se najlakše mogu prodat to je druga stvar. Recimo da se prošlo ljeto otarasio nekog od Lengleta, Umtitija, Roberta, Albe, Neta, Braithwaita, da nisi doveo Luuka, uštedio bi/zaradio bi na nekom od tih transfera. Al et prošlo ljeto je bilo bitnije Messija otjerat i sačuvat onih 20tak miliona što si dao Koemanu (a opet si mu ih dao u oktobru) i tim potezom direktno udariš na prihode od UEFA jer da nije bilo Koemana igrao bi i nokaut fazu LP samim tim veće pare nego što si dobio od LE, a i rizikovao si da ne igraš LP naredne godine.

Evo sad na ljeto opet imaš priliku da se riješiš škarta i na njemu zaradiš, bit će još tu i Pjanić, Coutinho, eventualno Trincao. Uglavnom, imaš tonu igrača koje treba prije prodati i tako zaraditi nego de Jonga. Hvale se i ta tim ugovorom od Spotifaya, dao si im sve i kao dobio najbolju financijsku ponudu, a opet se redom nude na papiru najbolji igrači na prodaju.

Prije par sedmica su neki mediji objavili kako prema trenutnom ugovoru plata Aubameyangu u narednoj sezoni raste na 18 miliona €. Ako se to ispostavi tačnom, smiješna je transfer politika kluba. I gora nego Bartina.
Drug, ja Laporti ne praštam što je ostavio žutog kloca na klupi i tim potezm bacio ovu sezonu niz vodu. Tako da nema potrebe da meni objašnavaš njegove greške :mrgreen:
Ali ako gledamo realno, Barca ima svega par igraca na kojima može zaraditi neko ozbiljnije pare - De Jong, Ter Stegen i Depay (on ulazi u zadnju sezonu ugovora i njega ce sigurno prodavati). Zato mislim da ce ova trojica ići u izlog.
Od ovih ostalih tipa Braithwaite, Lenglet, Umititi, Luuk, Roberto, Puig, Mingueza i slicno - takve igrace mogu prodati za max. 15 miliona, za neke ne mogu ni toliko uzeti. Dembeleu svakako istice ugovor i ode free, ako uopšte ode.
Onih 5,6 mladih su zaštićeni i oni su kao neka budućnost kluba koja se ne dira (Fati, Torres, Pedri, Gavi, Araujo, Garcia).
Veterane (Pique, Busquets, Alba, Alves) više ne mogu nikom ni pokloniti, oni su tu samo do isteka ugovora.

Dakle, FDJ i Depay idu u izlog, vjerovatno i MATS. Laporta u njima vidi 150 miliona zarade.

BoixosNois1899
Kontakt:

Post Postao/la BoixosNois1899 » 09 maj 2022, 20:51

Fernando Polo kaže da će Aston Villa platiti između 15 i 20 miliona za Coutinha.
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"

FC Grizzlies

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 09 maj 2022, 21:35

Prodaja frenkija je zesca glupost i ako ima istine u tome i to se desi, onda ova uprava nista bolja nije od prethodne

frenki je jedan najpotentnijih veznjaka svijeta i relativno je jos mlad, to sto nije u potpunosti dokazao klasu u barci nista ne znaci, znamo u kako losoj situaciji je bio klub i nemoguce je bilo vjerovatno da dodje do nekog veceg izrazaja, no sad uz xavija, uz nekoliko pojacanja jos i odradjene pripreme trebao bi frenki vec naredne sezone pokazati punu klasu

recimo protiv reala u onoj poderocini odigrao je tako genijalno da se odavno ne sjecam onako kvalitetne demonstracije kvaliteta jednog veznog igraca, tu se vidjelo koliko moze mocan igrac biti, a i bit ce samo da se ekila konacno fizicki dovede u red i da se zakrpe najkriticnije pozicije

gavi je potencijal al ni blizu trenutno de jongu, i maredne sezond gavi treba biti opcija sa klupe i igrac za slabije utakmice, vidi se da ima kuveta nekog al da nema blizu klasu frenkijevu ili pedrijevu, a ako i nadodje za godinu dana, onda taman buskec ide u penziju i mozemo imati idealan vezni red frenki, pedri, gavi

prodati de jonga za 70 80 miliona nema nikakvog smisla jer sta ces dovesti za te pare, nekog macka u vreci il polovnjaka, a nisu pare uopste sad ni problem, ima ovih slobodnih igraca, dogovoreni su kristensen i izgleda azpilicueta, kao i kesi, sve dzaba, s tom trojicom de dobija dosta sirine i kvaliteta, za male pare il dzabe mogu se dovesti jos jedno il dva pojacanja i imat cemo extra ekipicu, ima dosta skarta u ekipi i za neke od njih moci ce se uzeti neki novci,, po meni prodaja de jonga bila bi bas on idiotski potez
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 09 maj 2022, 22:30

Romariooo je napisao/la:
09 maj 2022, 21:35
Prodaja frenkija je zesca glupost i ako ima istine u tome i to se desi, onda ova uprava nista bolja nije od prethodne

frenki je jedan najpotentnijih veznjaka svijeta i relativno je jos mlad, to sto nije u potpunosti dokazao klasu u barci nista ne znaci, znamo u kako losoj situaciji je bio klub i nemoguce je bilo vjerovatno da dodje do nekog veceg izrazaja, no sad uz xavija, uz nekoliko pojacanja jos i odradjene pripreme trebao bi frenki vec naredne sezone pokazati punu klasu

recimo protiv reala u onoj poderocini odigrao je tako genijalno da se odavno ne sjecam onako kvalitetne demonstracije kvaliteta jednog veznog igraca, tu se vidjelo koliko moze mocan igrac biti, a i bit ce samo da se ekila konacno fizicki dovede u red i da se zakrpe najkriticnije pozicije

gavi je potencijal al ni blizu trenutno de jongu, i maredne sezond gavi treba biti opcija sa klupe i igrac za slabije utakmice, vidi se da ima kuveta nekog al da nema blizu klasu frenkijevu ili pedrijevu, a ako i nadodje za godinu dana, onda taman buskec ide u penziju i mozemo imati idealan vezni red frenki, pedri, gavi

prodati de jonga za 70 80 miliona nema nikakvog smisla jer sta ces dovesti za te pare, nekog macka u vreci il polovnjaka, a nisu pare uopste sad ni problem, ima ovih slobodnih igraca, dogovoreni su kristensen i izgleda azpilicueta, kao i kesi, sve dzaba, s tom trojicom de dobija dosta sirine i kvaliteta, za male pare il dzabe mogu se dovesti jos jedno il dva pojacanja i imat cemo extra ekipicu, ima dosta skarta u ekipi i za neke od njih moci ce se uzeti neki novci,, po meni prodaja de jonga bila bi bas on idiotski potez
Jedan od rijetkih momenata kada mogu da se apsolutno slozim sa tobom.

Ne vidim aposlutno ni jedan zdrav mozak koji bi takvog kapitalca prodao a u timu cuvao dvocifrenu listu polovnjaka.

Sve vise mislim da cemo otici u jos vecu prosjecnost nego se vratiti na staze slave…

jasmin10
Kontakt:

Post Postao/la jasmin10 » 10 maj 2022, 00:44

Tako je. Prodaj De Jonga, dovedi Solera.

Derdiyok
Kontakt:

Post Postao/la Derdiyok » 10 maj 2022, 06:53

let3 je napisao/la:
09 maj 2022, 20:13

Od ovih ostalih tipa Braithwaite, Lenglet, Umititi, Luuk, Roberto, Puig, Mingueza i slicno - takve igrace mogu prodati za max. 15 miliona, za neke ne mogu ni toliko uzeti.
Everton, Wolves i kompanija :pray:
® GONGASHI POWERHOUSE ®

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 10 maj 2022, 11:45

ne moze se luk de jong prodati kad je frajer na posudbi koliko znam, a i da moze, ja ga ne bi prodavao, dobar joker igrac i da je srece da ostane i naredne sezone

bice problem prodati umtitija, pjanica, lengleta i sl jer imaju ogromne plate i nece pristati da idu u druge klubove gdje ce imati manju platu, lagano ce oni da muzu barcu do, isteka ugovora

jedini ozbiljniji novac se moze uzeti za coutinja, al i to i jos koji milioncic za mozda roberta, depaja isl je dovoljno da se kupi jedan igrac, a trojica cetvrica koji se planiraju dovesti su ionako slobodni i besplatni igraci

novi sponzorski ugovori i prihodi su valjda dovoljni da se ispostuju plate igracima
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.