FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
PREMIJER LIGA BIH - 30. KOLO(utorak i srijeda)
FK Tuzla C. - FK Gorki 4:1(1:0)
FK Borac - NK Široki B. 1:1(0:1)
FK Rudar P. - HŠK Posušje 0:0
FK Radnik B. - FK Leotar 1:3 (0:1)
FK Sarajevo - FK Željezničar 1:1(1:0)
HŠK Zrinjski - FK Velež 1:1(0:0)
1. HŠK Zrinjski.... 30.. 24.. 5.. 1..69 : 12.. . 77
2. FK Tuzla City....29.. 14. 11.. 4..47 : 33....53
3. FK Borac.........29.. 12. 14.. 3..41 : 28... 50
4. FK Sarajevo.....30.. 12.. 7.. 11.36 : 27... 43
5. FK Željezničar.. 29... 9.. 12.. 8..26 : 27... 39
6. FK Velež..........30.. 11.. 8.. 11..37 : 35...38
7. NK Široki........ 29... 7.. 13.. 9..25 : 31... 34
8.HŠK Posušje.....30... 6.. 12.. 12..26 : 48.. 30
9. FK Leotar........30... 8.. 6.. 16...23 : 45.. 30
10. FK Gorki....... 30... 6.. 11.. 13..23 : 32.. 29
11.FK Rudar........30... 5. 11.. 14..25 : 33... 26
12. FK Radnik .... 30... 4.. 10. 16. .25 : 47...22
PREMIJER LIGA BIH - 31. KOLO
HŠK Posušje - HŠK Zrinjski
FK Željezničar - FK Radnik B.
FK Leotar - FK Rudar P.
NK Široki B. - FK Sarajevo
FK Velež - FK Tuzla C.
FK Gorki - FK Borac
FK Tuzla C. - FK Gorki 4:1(1:0)
FK Borac - NK Široki B. 1:1(0:1)
FK Rudar P. - HŠK Posušje 0:0
FK Radnik B. - FK Leotar 1:3 (0:1)
FK Sarajevo - FK Željezničar 1:1(1:0)
HŠK Zrinjski - FK Velež 1:1(0:0)
1. HŠK Zrinjski.... 30.. 24.. 5.. 1..69 : 12.. . 77
2. FK Tuzla City....29.. 14. 11.. 4..47 : 33....53
3. FK Borac.........29.. 12. 14.. 3..41 : 28... 50
4. FK Sarajevo.....30.. 12.. 7.. 11.36 : 27... 43
5. FK Željezničar.. 29... 9.. 12.. 8..26 : 27... 39
6. FK Velež..........30.. 11.. 8.. 11..37 : 35...38
7. NK Široki........ 29... 7.. 13.. 9..25 : 31... 34
8.HŠK Posušje.....30... 6.. 12.. 12..26 : 48.. 30
9. FK Leotar........30... 8.. 6.. 16...23 : 45.. 30
10. FK Gorki....... 30... 6.. 11.. 13..23 : 32.. 29
11.FK Rudar........30... 5. 11.. 14..25 : 33... 26
12. FK Radnik .... 30... 4.. 10. 16. .25 : 47...22
PREMIJER LIGA BIH - 31. KOLO
HŠK Posušje - HŠK Zrinjski
FK Željezničar - FK Radnik B.
FK Leotar - FK Rudar P.
NK Široki B. - FK Sarajevo
FK Velež - FK Tuzla C.
FK Gorki - FK Borac
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 11 maj 2022, 22:32, ukupno mijenjano 8 puta.
- VIDJET ĆEMO KAKO ĆE SUTRA ZAVRŠITI UTAKMICA SARAJEVO - ŽELJEZNIČAR.CityCity je napisao/la: ↑09 maj 2022, 20:29Što se tiče nadolazeće utakmice sa Gorkim tu smo sigurno favoriti jer jednostavno imamo bolji i jači tim u odnosu na rivala.Gorki nema ni kvalitetne igrače ni kvalitetnog trenera i ako budu normalne okolnosti i suđenje pobjeda je izvjesna.Da se mene pita ne bi bilo većih kalkulacija ni prevelike taktike, i od prve minute bi se krenulo prema golu protivnika.Eh sad šta Taran i Dedić namjeravaju i da li će se ući u utakmicu ozbiljno ili opušteno to ćemo vidjeti.
Ako Sarajevo ne pobijedi nama trebaju još dva boda za min.3 mjesto.Imamo bolji skor protiv Sarajeva.
- Bio sam danas na Tušnju i mogu prenijeti dojam da atmosfera u njihovim redovima nije vesela.Više mi liči na onu iz 2012.Ja mogu razumiti njihove navijače i njihova iščekivanja da im mi poklonimo nešto kako bi po 30. puta izborili opstanak.Međutim ,nema govora da ćemo mi njima dati 3 boda koliko oni misle.Govora nema.Bod ,ako im godi (a ne bih rekao da godi), hajde inekako jer, oni bi onakvi kaki su ,nas proglasili za novog" Veleža".Imaju osim nas Borac,Sarajevo i Željezničar.Dat će im Borac i Željezničar po bod na Tušnju.Za Sarajevo sumnjam.Šta njima znače ta tri boda neka računaju .Mi se ne možemo baviti njihovim stanjem.
- Uglavnom, ovo što pojedini sanjaju 3 boda ,nema ni govora.Mi smo domaćini u toj utakmici i nismo budale.Oni su eto klub sa tradicijom kad je u pitanju borba za opstanak i neka upotrijebe svo svoje bogato iskustvo.
- Mada ,oni meni "na halvu mirišu "(prije se uz tevhid kad neko umre dijelila halva u lepini).
-
- Kontakt:
Velez juce odigrao odlicnu utakmicu, imamo tesko gostovanje u Mostaru. U dobroj su formi, mada mozda budu kalkulirali jer ocekuje ih utakmica sezone, pa cak i decenije. Mi naredne dvije gostujemo u Hervcegovini Velezu i Sirokim, dole i ostajemo par dana, tako je bar predvidjeno. Idealno bi bilo zavrsiti trenera da se upoznaje sa ekipom, pred evropske utakmice. Ono sto je vazno, Sarajevo juce nije upisalo pobjedu, nisu izvrsili "pritisak" na ns, mozemo igrati bez pritiska i rastereceno. Trebamo biti sretni i ponosni na izborenu evropu, sacuvati drugu poziciju, te u miru "zavrsavati" pojacanja kao i produzenje ugovora sa trenutnim igracima koji su pokazali i zasluzuli produzenje ugovora.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Možda se Musemić prije vrati u Sarajevo nego što TC angažuje novog trenera.
Čestitke na zasluženoj pobjedi.
Cestitke za pobjedu i definitivno potvrdjen plasman u Evropu.
Drago mi je da nije bilo namjestanja i pustanja bodova...
Nadam se da cemo zadrzati drugo mjesto do kraja.
Trebali bi uzet Veleza, oni ce se definitivno fokusirat na kup.
Steta za Nukica - da ga nije bilo danas - nebi nam dali ni taj pocasni gol.
Treba ga zakucat za tribine ili jos bolje poslat gore na brdo iza zapada da odatle prati utakmice...
Drago mi je da nije bilo namjestanja i pustanja bodova...
Nadam se da cemo zadrzati drugo mjesto do kraja.
Trebali bi uzet Veleza, oni ce se definitivno fokusirat na kup.
Steta za Nukica - da ga nije bilo danas - nebi nam dali ni taj pocasni gol.
Treba ga zakucat za tribine ili jos bolje poslat gore na brdo iza zapada da odatle prati utakmice...
Utisci :
- čestitke svima na istorijskom uspjehu i plasmanu kluba u evropsko takmičenje što je bio i osnovni cilj sezone
- dobar ulazak u utakmicu i rano vodstvo nam je olakšalo posao
- nismo igrali nekim jakim intenzitetom i nekako s pola snage smo ostvarili ubjedljivu pobjedu
- prvo poluvrijeme ponovo slab Mešinović i kad je ušao umjesto njega u drugom Džafa-kao da je ušao Messi iz prajm tajma i proigrali smo
momentalno mnogo brže i bolje.
- po postignutom trećem golu smo prebacili u dvije brzine niže i do kraja igrali preopušteno pa sam pomislio u nekim trenucima da to nije slučajno
- Gorki zaista neorganizovan i slab rekao bih značajno ispod nivoa prethodnih međusobnih utakmica
- Taran (Dedić) ponovo dobro pročitao protivnika,pokazao da nije naivan, solidno vodio utakmicu sa izmjenama i balansirao dosta kvalitetno
- nažalost još samo jedna domaća utakmica do kraja ove sezone.
- čestitke svima na istorijskom uspjehu i plasmanu kluba u evropsko takmičenje što je bio i osnovni cilj sezone
- dobar ulazak u utakmicu i rano vodstvo nam je olakšalo posao
- nismo igrali nekim jakim intenzitetom i nekako s pola snage smo ostvarili ubjedljivu pobjedu
- prvo poluvrijeme ponovo slab Mešinović i kad je ušao umjesto njega u drugom Džafa-kao da je ušao Messi iz prajm tajma i proigrali smo
momentalno mnogo brže i bolje.
- po postignutom trećem golu smo prebacili u dvije brzine niže i do kraja igrali preopušteno pa sam pomislio u nekim trenucima da to nije slučajno
- Gorki zaista neorganizovan i slab rekao bih značajno ispod nivoa prethodnih međusobnih utakmica
- Taran (Dedić) ponovo dobro pročitao protivnika,pokazao da nije naivan, solidno vodio utakmicu sa izmjenama i balansirao dosta kvalitetno
- nažalost još samo jedna domaća utakmica do kraja ove sezone.
Čestitam svima današnju pobjedu i ovjeru plasmana u Evrosku Konferenciju.
....................................................

....................................................

Jedanaest dosad odigranih prvenstvenih utakmica gradskih rivala:
11.08.18. 20:45 FK Tuzla City - FK Gorki... 0 : 1
27.10.18. 16:30 FK Gorki - FK Tuzla City... 1 : 1
30.03.19. 16:00 FK Tuzla City- FK Gorki.... 1 : 1
31.08.19. 20:30 FK Tuzla City- FK Gorki.... 2 : 1
30.11.19. 13:00 FK Gorki - FK Tuzla City... 1 : 1
27.09.20. 18:00 FK Tuzla City - FK Gorki....2 : 1
28.02.21. 13:30 FK Gorki - FK Tuzla City... 0 : 2
11.04.21. 15:00 FK Tuzla City -FK Gorki.... 1 : 0
18.09.21. 19:00 FK Tuzla City -FK Gorki.....1 : 0
26.02.22. 13:00 FK Gorki - FK TuzlaCity.... 1 : 1
11.05.22. 17:00 FK Tuzla City - FK Gorki....4 : 1
----------------------------------------------------------------------
- 6 pobjeda -Tuzla City
- 1 pobjeda - Gorki
- 4 - remija
- gol razlika 16 : 8
Čestitke igračima, struci, upravi kluba, navijačima i g. Husiću na plasmanu u Euro natjecanje. Iako se ima vremena potrebno je odmah pronaći trenera( ja bih zaganjao ovog Vasoskog, čovjek zna raditi posao) da popravi što se da popraviti do početka kvalifikacija.Ugovore produžiti onima koji su budućnost kluba a zahvaliti se ko se ne uklapa u šemu po bilo kojem osnovu.
Naravno, odigrati do kraja jako, ugledati se na Zrinjski jer kad se stvori pobjednički mentalitet puno je lakše.
Naravno, odigrati do kraja jako, ugledati se na Zrinjski jer kad se stvori pobjednički mentalitet puno je lakše.
-
- Kontakt:

Ne znam trebali se ista dodati na ovu tabelu i trenutno stanje. Sad kad je "zvanicno" da smo u Evropi htio bih cestitati svima. Kao prvo veliko hvala i cestitke pripadaju gospodinu Azmiru Husicu, potom fudbaleirma, svim ljudima u strucnom stabu (takodje Husrefu i Cosicu) pa onda nama navijacima i "vojnicima" kluba. Poslije plasmana u PL, ovo je drugi istorijski rezultat naseg "malog" kluba, ali velikog srca. Malo Sam pod emocijama nakon prespavane noci i osigurane Evrope. Sam Allah mi je svjedok da sam u neka "prosla" vremena trckarao po neuslovnom terenu Sloge SH, mastao i molio Allah da nekad neko dodje, preuzme i odvede nas klub Do PL BiH. O evropskim utakmicama nisam ni sanjao, ali eto nekada dodje vise nego ocekujes i trazis. Jos jednom veliko hvala svim koji vode, podrzavaju i prate nas klub, uz zelju da se taj broj poveca.
FK VELEŽ - FK TUZLA CITY ,14.05.2022. 17:00,TV prenos- ARENA
Sudija: Deljković Benjamin
A 1 - Čaušević Moamer
A 2 - Milić Dženan
4. - Šehović Admir
Kontrolor: Ćavar Danko
Delegat: Dodig Blaženko
................................................بسم الله الرحمن الرحيم
.................ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ - ZALIMIN .

....................................Deljković Benjamin
Sudija: Deljković Benjamin
A 1 - Čaušević Moamer
A 2 - Milić Dženan
4. - Šehović Admir
Kontrolor: Ćavar Danko
Delegat: Dodig Blaženko
................................................بسم الله الرحمن الرحيم
.................ALLAHU UHDŽUBNA ANIL KAVMIZ - ZALIMIN .

....................................Deljković Benjamin
-
- Kontakt:
Meni je također drago da ovih federalaca nema više na našoj temi.
Da rahat slavimo i radujemo se ogromnom uspjehu jedne ekipe koja je samo prije 4 godine uopće usla u PL.
Grbavice, dolazimo ti.
Da rahat slavimo i radujemo se ogromnom uspjehu jedne ekipe koja je samo prije 4 godine uopće usla u PL.
Grbavice, dolazimo ti.
Još jedan zanimljiv detalj sa jučerašnje utakmice je da smo konačno nakon dužeg vremena,tj nakon početka sezone, ponovo vidjeli na djelu stoperski par Čeliković-Šukilović i čini se da smo djelovali kompaktnije u odbrani bez "nezamjenjivog" Morrisa koji je ovaj put ostao na klupi za rezervne igrače.
Cestitke TC na historijskom uspjehu i plasmanu u Evropu. TC je ovo prvi, a Azmiru drugi put da ostvari ovaj rezultat. Covjek je očigledno uporan i nastavlja raditi. Nadam se da ce u jos vecem tempu dalje razvijati klub i fudbal u TK.
Sretno sa izborom trenera i prelaznom roku. Nadam se da ce oba izbora biti odlična, jer od toga zavisi uspjeh na oba fronta sledece sezone. 

Mislim da ćemo pružiti odličnu partiju u Mostaru.Očekujem remi.Velež je okrenut finalu Kupa BiH.
Potom u utorak protiv Širokog.Oproštaj od Tušnja za ovu sezonu je protiv Posušja.Vjerujem da ćemo zadržati 2. mjesto i okititi se "titulom" viceprvaka.
Potom u utorak protiv Širokog.Oproštaj od Tušnja za ovu sezonu je protiv Posušja.Vjerujem da ćemo zadržati 2. mjesto i okititi se "titulom" viceprvaka.
Dofo, Karjašević, Džafić Mešinović, Krpić i Moris su igrači koji su slobodni u junu.
Dofa i Džafu zadržati ako se ikako može, ostalim sretno u budućnosti.
Angažovati dobrog stopera i zadnjeg veznog je prioritet.Dobar trener i od Huse može napraviti igrača jer ima potencijal samo ga treba izbrusiti.Sledeća sezona 20 pobjeda 10 remija i tri poraza donose 70 bodova i sigurnu Evropu a svaki malo bolji rez. donosi i titulu.
Dofa i Džafu zadržati ako se ikako može, ostalim sretno u budućnosti.
Angažovati dobrog stopera i zadnjeg veznog je prioritet.Dobar trener i od Huse može napraviti igrača jer ima potencijal samo ga treba izbrusiti.Sledeća sezona 20 pobjeda 10 remija i tri poraza donose 70 bodova i sigurnu Evropu a svaki malo bolji rez. donosi i titulu.
-
- Kontakt:
Dragan Jovicic, ipak Sam nadao se nekom mladjem i ambicioznijem treneru, ali sta je tu je.
Nisam baš oduševljen izborom Jovića, ako je klub zadovoljan s njim zašto i ja nebi bio zadovoljan. Ja sam prizivao Marinovića pa i Vasoskog al eto dođe Dragan.Vakat je da se i trener ubode. Sa srećom Joviću...da traješ duže od prethonika.
Trenutno korisnika/ca: Google Adsense [Bot] i 6 gostiju.