FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
69
19%
2. Borbu za Evropu
172
47%
3. Sredinu tabele
59
16%
4. Borbu za opstanak
65
18%

Ukupno glasova: 365

Hulahopka

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Hulahopka » 10 maj 2022, 23:09

Da nema ovih stariji tipa Stilic da izmisli go,i u odbrani Coce i Ace,mi s djecom ne bi mogli ppbjediti Moscanicu.

Vezni igrač s 20 godina ne odigrati tri pasa za 65minuta pa to je smiješno. Dajte Zuli prebacite iz Futsala igrat će isto ko djeca i Mekic. Ozbiljno se mora dovesti 5 6 kvalitetnih igrača,a ovim talentima dati papire neka idu u Juventus. Praviti viziju i prioritete već za iduću sezonu. A ne da sereš Edise u prazno,radi nešto pravi plam šta sereš ko foka ekipa ti dala gol slučajno. Ovakav gol se zabije sad i za 60 utakmica. Šta rade ovi u klubu,osim što hoće mlade igrače na silu da sutra može reći ja sam rekao.
Mahalastina i javasluk i dalje vodi klub...

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 10 maj 2022, 23:23

Zasluzili smo gol, Mulalic je pogodio sa izmjenama, i igraci koji su usli su pokazali pobjednicki karakter, preuzeli smo inicijativu u tim momentima igre. Dok je trenera Sarajeva bio bez neke ideje, definitivno nije imao plan B. Samo se ne bih slozio sa Mulalicem da smo bili blize drugog gola, jer imam osjecaj da nam je falilo snage, i onda smo samo cekali da se i utakmica zavrsi. Generalno nam ekipa nije fizicki spremna, i to se vidi pred kraj utakmice, ne samo ove. Razumijem da je Galicu bilo tesko, imao je "pomoc" od Gasala, a cuvao po mom najbolje krilo lige, Asmira Suljica. Na drugu stranu tesko razumiti kako Malic onako moze da ispadne protiv prosjecnog beka lige, a Sabanovic nije vise od tog nivoa. Pohvalio bih isto Cocalica i Stilica. Cocalic je po mom najbolji stoper lige, a Stilic uvjek nesto moze da poveze. Bolje smo stajali sa Hajdarevic umjesto Bece, a ovo je isto prva sezona seniorskog fudbala za njega. Generalno mi se ne svidja pljuvanje na mlade igrace, a to se moze da vidi i kod nas i kod navijaca Sarajeva.
Zadnja izmjena: Tristan10, dana/u 10 maj 2022, 23:34, ukupno mijenjano 1 put.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 10 maj 2022, 23:24

Malić i Cocalić dva najbolja igrača večeras. Korektno odrađen posao.

Mekić, Resić, Gasal, Galić, Beća nisu se vidjeli
Kosorić ispod prosjeka
IGRAJTE SRCEM SARAJEVSKI PLAVI!

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 10 maj 2022, 23:27

Kakve debile ja gledam,nisam normalan,da ne volim ovaj klub u zivotu ovo ne bih pogledao..Pa sta je ovo ljudi dragi ,da neko bilo kakvu platu prima od lopte i igra ovako...
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

blueDBR
Kontakt:

Post Postao/la blueDBR » 10 maj 2022, 23:28

Ja ne mogu da vjerujem kakav je ovo amaterizam veceras bio i muka za oci. Kolko god nam na klupi "neznalice" bile, na terenu ima hadalja da te bog dragi sacuva. Hvala Edisu sto nas je vucka postedio, njegove akrobacije bi me dokrajcile.

Volim te ŽELJO :salut:

IVICA OSIM!!!

Raonffa
Kontakt:

Post Postao/la Raonffa » 10 maj 2022, 23:42

blueDBR je napisao/la:
10 maj 2022, 23:28
Ja ne mogu da vjerujem kakav je ovo amaterizam veceras bio i muka za oci. Kolko god nam na klupi "neznalice" bile, na terenu ima hadalja da te bog dragi sacuva. Hvala Edisu sto nas je vucka postedio, njegove akrobacije bi me dokrajcile.

IVICA OSIM!!!
To mu je najbolji potez večeras bio :mrgreen:
"Kako nemamo trofeja? Pa jel se druga liga igra za trofej? A i da nemamo trofeja,imamo vise navijaca. Jeste vidili utakmicu sa Jedinstvom?"

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 10 maj 2022, 23:52

Ovo je igracki najlosiji Zeljo. Sreca u nesreci je sto je liga toliki odron da je Zeljo sa ovako losim igracima 5 na tabeli. Trener i njegovi pomocnici su kvalitetom bas za ovakvog Zelju.

Ako se stanje promijeni(ako Eldin udje u klub) treba u klubu apsolutno sve promijeniti u sportskom dijelu.

Treba dovesti kvalitetnog trenera(zahvaliti se i Edisu i Joldicu i Mulaosmanovicu itd jedino ostaviti Hasagica), treba dovesti 22 nova kvalitetna igraca i 3 golmana. Treba otpustiti sve trenere iz omladinskog pogona, ukinuti clanarine(samo najtalentovaniju djecu primati u omladinsku skolu), nabiti nogom Alihodzica iz kluba, itd itd. Tek onda kad se ovo sve desi, onda se mozemo nadati nekom napredovanju.

Ako će biti bolje za Želju, ja ću prvi otići.- Edis Mulalic.
Ispostuj Sablja ovo sto si rekao i nek ovaj put prodje bez kukanja, plakanja i papanluka..

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 11 maj 2022, 00:05

Volimo te Željezničare!
slika

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 11 maj 2022, 00:12

Definitivo igracki najlošija ekipa Želje.
Peti smo na tabeli, sa ekipom koja je realno za 10 mjesta. Bukvalno 10 novih igraca treba dovesti. Od golmana do špica.
Znaci ovaj plasman je odlican i daleko iznad ocekivanja. Ne pridajem trenerima neke zasluge, jer je citava liga u par deka. Uostalom, mi bi i bili na 10 mjestu da manijaci nisu izvukli navijanjem na Grbavici jedno 3-4 pobjede u utakmicama koji nismo trebali pobjediti.
Sigurno 10 bodova smo osvojili zahvaljujuci poodršci i navijanju.

Manijaci i Jug još jednom :clap: :clap: bezrezervna podrška i navijanje svih 90 minuta onim klocevima dole na terenu. 10 nivoa iznad onoga šta je na terenu.
Oni kvazi-igraci ne zaslužuju ovakve navijace !

Merhaba
Kontakt:

Post Postao/la Merhaba » 11 maj 2022, 00:28

Naredne utakmice dati priliku da igraju oni koji nisu do sad. Čisto da vidimo kako će to izgledati
IZ KRVAVE ZEMLJE BOSANSKE CVATU ZLATNI LJILJANI , GRBAVICE MAJKO NASA BRANIT CETE SINOVI!

THE MANIACS 1987 SARAJEVO

zeljodogroba
Kontakt:

Post Postao/la zeljodogroba » 11 maj 2022, 00:29

Meni je i dalje nejasno kako mozemo imati bilo kakva ocekivanja od ovakve ekipe? Pa ljudi mi smo pred kraj prve pokusezone kontali hocemol dobit rudar, posusje itd. kuci da pobjegnemo iz donjeg dijela tabele kako god znamo o umijemo, a sad bi da gledamo neki velefudbal. Dakle pred kraj prve pokusezone strepili kako cemo izgirat sezonu u najgoroj ligi u evropi skoro a sada bi neke kreacije da gledamo, bicikla, carobne pasove itd. Mislim da je to malo nerealno. Molit Boga da Eldin uleti i da se iscupamo iz govana ovih nefudbalskih pa da imamo ponudit platu nekom kvalitetnijem igracu jer realno, od ovih prvih 11 koji igraju kod nas 80% nisu ni za klupe a kamo li za prve postave ako zelimo ikad ista uraditi.

Vecerasnje izdanje ocekivano, traljavo, malo me iznenadilo sto su izgledali pogubljeni i bez volje u par navrata jer nas je to jedino krasilo u utakmicama koje smo igrali, ta borbenost i presing. Resica i Gasala je grehota komentarisat, ne sjecam se gorih krila koji su fkt krila a ne Bojo koji je prisilno igrao krilo. Malic ocajan, galic danas jako slabo, po meni direktni krivac za go, ali obzirom koliko se bori i kako je dobre partije pruzao ne mogu zamjeriti.
Najsvjetlija tacka je sto mi se cini da se subasic opusta lagano, dobija samopouzdanje, zna i driblink neki baciti, ali i dalje je nekakav trom, guzat.. probat mu naci poziciju u ekipi koja ce mu odgovarati jer krilo ne moze bit ni u snu.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 11 maj 2022, 00:36

Pa nije igrica pa da promjeniš tim iz korijena.
Bender, Cocalić, Galić, Štilić, Mekić i Hajdarević
Od mladih Subašić, Beća, Malić, Drina i Hodžić.
Oni trebaju da budu naš fokus za ovu i sljedeću sezonu. Mladi su, imaju talenta i mogu i moraju biti u izlogu za neku finu prodaju.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 11 maj 2022, 00:41

Nazalost, mi smo uzasna ekipa. Nabijanje i nabijanje. Uz izuzetak Cocalica koji ne panici, zagradi i doda kako treba, klasa.

Npr njihovi stoperi, odron, samo nabij. Usli ovi nasi sto znaju lopte, ali nemaju snage. Odigrali 3 pasa odmah sansa.

Dobro je s obzirom na sve!
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 11 maj 2022, 00:43

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 11 maj 2022, 00:47

Mamba21 je napisao/la:
11 maj 2022, 00:36
Pa nije igrica pa da promjeniš tim iz korijena.
Bender, Cocalić, Galić, Štilić, Mekić i Hajdarević
Od mladih Subašić, Beća, Malić, Drina i Hodžić.
Oni trebaju da budu naš fokus za ovu i sljedeću sezonu. Mladi su, imaju talenta i mogu i moraju biti u izlogu za neku finu prodaju.
Ma pusti to. Samo neznalice mogu napisati da se sve treba promjeniti. Neznalice i ljudi koji nemaju veze sa realnosti.

UBIPITAR
Kontakt:

Post Postao/la UBIPITAR » 11 maj 2022, 00:57

blueDBR je napisao/la:
10 maj 2022, 23:28

IVICA OSIM!!!
Vučko je za Resu i Gasala dimenzija više.
MIGRANTI iz METROPOLE!
Strah je neizlječiva bolest....

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 11 maj 2022, 07:12

Samo je gore od naše igre to sto nas ni ovakve nisu pobjedili a to ih još vise boli.Ostalo je za plakat a suze nemogu na oci.Ovo ce bit tesko gledat još jednu sezonu a ostat normalan.Ako neko zna zasto Fatai nedobije nikad ni jen… minutu.Razlog.

JugJugJug
Kontakt:

Post Postao/la JugJugJug » 11 maj 2022, 08:03

Ima li kakav video da neko postavi Sta se ono tamo cuje. Ja kakvo navijanje kod 1:0 i pisanje na sred lavora. :urnebes: :urnebes: :urnebes:

Sve u svemu kakav kokuzluk, spajanje ekipe, trenera i licence. Mi braco moramo biti zadovoljni i aBd istrpiti jos malo. Idu nam bolji dani od naredne sezone i nemoj da se brinete. Sad svi da ispratimo legendu u 19:21 kako dolikuje.

ExBlueone
Kontakt:

Post Postao/la ExBlueone » 11 maj 2022, 08:25

Čitam komentare ovdje poslije posljednje tri utakmice i stičem utisak da smo igrali sa Posušjem, Rudarom i Radnikom i od toga dvije kao domaćini a osvojili ukupno 2 boda.
Toliko pljuvanja, omalovažavanja, ismijavanja našeg kluba u ovim količinama odavno nije bilo. Siguran sam da bar 80% "komentatora" nije bilo ni na jednoj od posljednje tri utakmice, a igrali smo da se podsjetimo sa najbolje 3 ekipe u ligi.
Sinoćnja tekma borbena, otvorena, nije bilo rezultatskog pritiska, ali derbi je sam po sebi izazov. U takvim situacijama igrači vrlo često u želji da daju maksimum iskoče sa kolosijeka i odigraju loš meč ili naprave loš potez. Dobro smo se držali do gola, bili smo agilniji, prvih 5-6 minuta dominirali, ali previše smo izašli a realno imaju bržu ekipu. Gol primamo poslije naših loših reakcija i onda smo u knock down-u dobrih 20 minuta. Bez obzira na sve cijelo vrijeme na jugu je špica i definitvno jedno od najboljih naših izdanja.
Drugo je poluvrijeme bilo dosta bolje, dosta sigurnije izgledamo na terenu. Nažalost, sudija bespotrebno sjecka utakmicu, dobro hajd, domaćinsko suđenje je uobičajeno. Nama ne svira nekih očitih 5-6 faulova, njima dosuđuje isto toliko nepostojećih i onda to sve utiče na igrače, jbg, nisu to sad neki mentalni gigatni da ostanu imuni na to. Ipak vidi se na igračima želja da uspiju, da daju gol .
Horde pale baklje u 66. minuti i ja kontam kako bi dobro bilo da ga zabijemo i to još pred njihovom tribinom . . .
Generalno nije bila loša tekma, puno trke, borbe, njima je ova tekma bila vadiona za mnoge stvari što pokazuje i ostavka trenera, nama je bilo bitno da ostanemo neporaženi ako nam je igrački kadar već takav kakav jeste, jbg.
Ne znam šta ste očekivali, nisu igrali PSG - Real.
Na kraju, malo više konkretne pomoći i ljubavi klubu a malo manje šuplje priče.

Mamba21
Kontakt:

Post Postao/la Mamba21 » 11 maj 2022, 08:28

Kosorić od kad igra, ne znam jel ikad nervozniji bio na trenutak me podsjetio na Bogija.. :mrgreen:

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.