Navijacki izvjestaji (PL BIH)
-
- Kontakt:
Re: Navijacki izvjestaji (PL BIH)
Momci sjedili u kaficu s profesorom ovi s nozem i sjekirom. Gdje vodi ovo sve? Masa raje ce se povuci iz tog svijeta zbog tih rekvizita i sa jedne i sa druge strane. Ko ce krenuti u belaj ako ga tamo ceka sjekira? Ovo su veliki minusi u navijackom svijetu i nece raja da zrtvuje svoju glavu. Pojedinci razmislite malo.
Ocigledno si ucesnik sukoba pa znas. Objasni nam molim te kako to izgleda iz pitarske perspektive kad govorimo o belajima i akcijama i dogadjaju od jucer gdje momak od 20tak godina treba glavu da izgubicurvanord je napisao/la: ↑11 maj 2022, 16:42Ako ovo nisu se povukli predstavlje one dvije sekunde koje su stajali onda su pruzili otpor
-
- Kontakt:
Hahahahah pa i u ferhadiji je momak mogao glavu da izgubi i na terenu pred jugom isto. Nisam uopste imao namjeru da provociram ovim sto sam napisao da se razumijem ja sam protiv nozeva, ali mi nije jasna strumfovska politika jer nakon desavanja na terenu na grbavici dizali su u zvijezde onog malog kera slavili ga cak mu advokata platili, a sad ti isti kukaju kao mogo nam je momak poginuti.Pestkop je napisao/la: ↑11 maj 2022, 17:09Ocigledno si ucesnik sukoba pa znas. Objasni nam molim te kako to izgleda iz pitarske perspektive kad govorimo o belajima i akcijama i dogadjaju od jucer gdje momak od 20tak godina treba glavu da izgubi
Trebaju trenutni vrhovi obje grupe ultimativno dogovoriti prekid nozeva i slicnih sra.nja. Sa obje strane. Otuslo je sve vec predaleko. Male granice dijele od ozbiljnijih sra.nja.
Ne treba ti nikome!
Ne treba ti nikome!
- FKS -
-
- Kontakt:
curvanord je napisao/la: ↑11 maj 2022, 10:26A u zadnjih godinu dana nasa trojica izbodena (ferhadija, kod scca i grbavica teren)KONTRASVIH je napisao/la: ↑11 maj 2022, 10:20Par dana prije proslog derbija vas nozem napao naseg. Neka se i to zna jer uredno se sve to presuti i glumite neki online kodeks .![]()
Naravno da ce biti izbodeni kad je u prva dva slucaja bio omjer 5 na 1. Jok pustit ce momak da mu otvore glavu 5 na 1...
- huntingseason
- Kontakt:
Uefa Cup 1/4
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
Uefa Cup winners’ cup 1/8 (2)
43 place in Uefa rankings (best ever from Bosnia and Herzegovina EVER)
U školskim danima o njemu su nas učili sve,
al' život nam objasnio tek, to kakav je čovek Broz.
GOJKO VUKOVIC!
-
- Kontakt:
Ma trebaju se i jedni i drugi malo vise posvetiti navijanju, sadrzajima i brojnosti na tribini a malo stati na loptu sto se tice ulice. Svi se nesto busaju u patriotizam i svi sarajlije a jedni druge u stanju ubiti, zbosti, zgaziti....
Nikad manje navijaca na tribinama, savez nikad gori i neposteniji, baklje im najveci problem, gostujuci navijaci gledaju 50-60 minuta utakmicu i jos puno toga gdje treba da svi zajedno upiremo prstom i pokusamo nesto uraditi....a sta radimo, ganjamo se i pokusavamo ubiti ili napraviti invalidima jedni druge
Zamislite mentalni sklop ljudi, da ne kazem besposlicara koji idu cak do Jajca da ganjaju druge navijace a da njihov klub uopste ne igra taj dan. I sta ocekivati kad su vecini postali klubovi u drugom planu i vaznije im je ganjati se van stadiona.
Razumijem kad se desi belaj na utakmici gdje je vecina pijana ili drogirana i ponesete masa. Ili cak kad se sretnu grupe na gostovanjima na dan utakmice. Ali neke stvari nemaju veze sa fudbalom i navijacima
Nikad manje navijaca na tribinama, savez nikad gori i neposteniji, baklje im najveci problem, gostujuci navijaci gledaju 50-60 minuta utakmicu i jos puno toga gdje treba da svi zajedno upiremo prstom i pokusamo nesto uraditi....a sta radimo, ganjamo se i pokusavamo ubiti ili napraviti invalidima jedni druge
Zamislite mentalni sklop ljudi, da ne kazem besposlicara koji idu cak do Jajca da ganjaju druge navijace a da njihov klub uopste ne igra taj dan. I sta ocekivati kad su vecini postali klubovi u drugom planu i vaznije im je ganjati se van stadiona.
Razumijem kad se desi belaj na utakmici gdje je vecina pijana ili drogirana i ponesete masa. Ili cak kad se sretnu grupe na gostovanjima na dan utakmice. Ali neke stvari nemaju veze sa fudbalom i navijacima
- napoleon72
- Kontakt:
Evo da se umijesam, ako mislimo na isto... Skoro svaku "provokatorsku" pjesmu Hordi Manijaci prepjevaju.KONTRASVIH je napisao/la: ↑11 maj 2022, 08:13Navedi sta je u pitanju.OsmaDolazi je napisao/la: ↑11 maj 2022, 08:12
Nazif Gljiva za građane grada. A ni godinu poslije toga pjevano "navijači Sarajeva". Mora da se i tada prisvojilo. Ali nejse, zna se dobro na šta se misli. A vi pjevate u kontru 20 godina, tako da to nije ništa čudno. Ili da kažem prepjevate 90 % stvari poslije nas. Dovoljno.
Hz: To heroji idu majko, navijaci Sarajeva
Tm: To nam qrac puse majko navijaci Sarajeva
Hz: Sve ove godine plave qaramo, a papak s juga uvijek plakat ce jer je bordo Saraj'vo
Tm: Sve ove godine jasno je ko dan, da od Zelje bolji budete za vas je samo san
Hz: Zeljo Zeljo, Zeljo Zeljo, yebemo te mi (jazz ba melodija)
Tm: -||- volimo te mi, sampion si ti, mali plavi mi smo strumfovi, dal ste znali da smo vase mame yebali (malo starija al prepjevana)
Hz: Predaj se Strumfe, izgubio si boj, nikada vise ti ne pricaj o njoj
Tm: Predaj se Dino, izgubio si boj, pusis nam qrac, Zeljo je sampion (pjevalo se nakon pobjede na Kosevu 0:1 u aprilu 2016. godine)
Da ne pricam o paroli "Manijaci, Zeljo, Bog i carsija" negdje iz 2007. kad se to na Kosevu pjevalo 90tih.
Odavno nisam u navijackom svijetu al ovo iz glave onako, nesto se ne sjecam da su Horde ikad prepjevale.direktno neku pjesmu od TM, bilo provokatorsku ili neku drugu.
Ne znam da li je OsmaDolazi na ovo mislio s tim "prepjevate 90% stvari", vjerujem da jest.
GRMI SA SJEVERA!
1946
90ka deseti heroj Bosne
1946
90ka deseti heroj Bosne
-
- Kontakt:
Razumijem da svako okrece pricu takvu da njegova ekipa izadje kao pobjednik ali niste svjesni da tako donosite stetu svojoj grupi. Bodu samo oni koji se na normalan nacin ne mogu dokazati na tribini pa se dokazuju tako sto ce izbost nekog. Idite akcijajte kod saveza da utakmice budu u boljem terminu i idite akcijajte da sudije korektnije sude.
Raspolazes jako nekvalitetnim informacijama.curvanord je napisao/la: ↑11 maj 2022, 17:23Hahahahah pa i u ferhadiji je momak mogao glavu da izgubi i na terenu pred jugom isto. Nisam uopste imao namjeru da provociram ovim sto sam napisao da se razumijem ja sam protiv nozeva, ali mi nije jasna strumfovska politika jer nakon desavanja na terenu na grbavici dizali su u zvijezde onog malog kera slavili ga cak mu advokata platili, a sad ti isti kukaju kao mogo nam je momak poginuti.
Zadnja izmjena: tikTak1, dana/u 04 okt 2022, 03:27, ukupno mijenjano 1 put.
| SARAJEVO SIAMO NOI |
YEBEM TE LISTICO
YEBEM TE LISTICO
- BegovicRamiz
- Kontakt:
nozeva je uvijek bilo i bice
znaci nema navijackog kodeksa ni u Splitu ni u Beogradu ni u Sarajevu
koja je razlika izmedju letve, kamencuge i noza
jedan udarac u glavu i kamenom i letvom te moze ubiti ili napraviti trajne posljedice isto ko sto mozes nastradati on noza
noz,sjekira, maceta jos malo i zage i puske poceti koristit
sve je otislo u 3 pm i nema ni 10% pravih navijaca i akcija
jedan udarac u glavu i kamenom i letvom te moze ubiti ili napraviti trajne posljedice isto ko sto mozes nastradati on noza
Tatamata1946 je napisao/la: ↑11 maj 2022, 18:21Ma trebaju se i jedni i drugi malo vise posvetiti navijanju, sadrzajima i brojnosti na tribini a malo stati na loptu sto se tice ulice. Svi se nesto busaju u patriotizam i svi sarajlije a jedni druge u stanju ubiti, zbosti, zgaziti....

Jednostavno, furka na beogradske narkomane i kretene koji je bodu godinama, da ne kažem decenijama. Sad je to pocelo i u Sarajevu. Dno dna

To se mora podhitno zaustaviti dok nije došlo do krvoprolića među grupama, a vrlo je blizu toga.
-
- Kontakt:
Letva po ledjima je vrh u poredjenju sa nozinom u ledja.BegovicRamiz je napisao/la: ↑11 maj 2022, 19:32nozeva je uvijek bilo i bice
U Mostaru se jos uvijek ne koriste nozevi, niti su se koristili, takoda je zasad to samo sarajevski problem. Nesto je kod vas trulo, ili stvarno ljudi misle da je bit navijac = biti kriminalac.
samo kad sam tu, neretva kroz mene teče, čudna jada od mostara grada svako veče
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
A i kada nema pobjede
Ili s nekim dijelis bodove
Nemoj brinuti, bodrit cemo te
Samo jako, nema predaje!
Kodeks navijaca nazalost ne postoji niti ce ikad postojati na balkanu..nazalost je tako i uvijek ce biti 10 na 1, nozeva, sjekira, letvi, flasa, kamenja..a najmanja saka jbg.
-
- Kontakt:
Ima i pozitivnih primjera koje sam vidio jucer gdje jedan hordas (prije vodio navijanje) sprovodi prema jugu 4 navijaca zelje sa salovima i dresovima koji su nekako zalutali i traze jug iza kosevskog istoka da ne bi ko pokusao nesto jer se vidi da su obicni navijaci vjerovatno iz drugog grada
Ima jos nade i dobre raje da se na vrijeme zaustave gluposti jer kad jednom padne mrtva glava ide obicno neka osveta i sve tako u krug
Ima jos nade i dobre raje da se na vrijeme zaustave gluposti jer kad jednom padne mrtva glava ide obicno neka osveta i sve tako u krug
Trenutno korisnika/ca: soe, Suki46, svrakino1921 i 27 gostiju.