FC Barcelona
Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo,BoixosNois1899
Re: FC Barcelona
crni bi mogao produziti, eh, kad bi poceo zabijati golove, malo pretjeruje s asistencijama :mrgreen:
- hule_barca
- Kontakt:
Eto čini se da Frenkie završava svoju avanturu u Barçi.
Definitivno nije opravdao uloženi novac, ali iako sam često bio zagovornik njegove prodaje, opet mi nekako nije drago što ga prodajemo. Da smo ga barem zamijenili za određenog igrača, pa hajd, ali ovako, pitanje je koliko će se dobiti njegovom prodajom.
Pretpostavljam da će Carlos Soler biti njegova zamjena. Španac je, što Xaviju očigledno predstavlja važan faktor, a i neće biti skup, jer i Valencia je u finansijskoj dubiozi, a Soler ulazi u posljednju godinu ugovora. Možda u paketu dovedu i Gayu, koji također ulazi u posljednju godinu ugovora.
Definitivno nije opravdao uloženi novac, ali iako sam često bio zagovornik njegove prodaje, opet mi nekako nije drago što ga prodajemo. Da smo ga barem zamijenili za određenog igrača, pa hajd, ali ovako, pitanje je koliko će se dobiti njegovom prodajom.
Pretpostavljam da će Carlos Soler biti njegova zamjena. Španac je, što Xaviju očigledno predstavlja važan faktor, a i neće biti skup, jer i Valencia je u finansijskoj dubiozi, a Soler ulazi u posljednju godinu ugovora. Možda u paketu dovedu i Gayu, koji također ulazi u posljednju godinu ugovora.
Mes Que Un Club
Laporta je po svemu do sada vidjenom veca ubleha od Barte.
Dobio je izbore na furanju raje da ce ostati Messi a na kraju se sam potrudio da ga se rjesi.
Prica o nekim astronomskim pojacanjima , nema nedodirljivih, samo zestoko ovo ono.Apsolutna ubela.
Sta je uradio ?
Zadrzao je najvece kancere kluba , sve do jednog.Isti ti kanceri igraju u prvih 11 jer imaju bolesne plate , vrijede 40 feninga a ti nemas para da dovedes momke u naponu snage upravo radi toga.I dalje se Alba smatra nekim vrhunskim bekom , i dalje se Buskec smatra nekim faktorom u fudbalu ali samo u Kataloniji i nigdje drugo na Svijetu.
Slag na torti je ulazna/izlazna transfer politika.
Dovodis neke srla brla free agente .Alonso i Azpilikueta u najjacim danima jedva su kvalitet da budu na klupi Barce.Ti umjesto da pojacas bekovske pozicije , ti dovodis zamjene Albi i Alvesu ? WTF ???
Kessie i Cristensen ako nista imaju mladost i snagu , i da budu fule , imas ih kad unovciti.Kessije moze biti jako koristan.
Jedine dvije kvalitetne realizacije od kako je predsjednik.
Prodaju DeJonga mu ne halalim.Jednostavno ne mogu preko toga.Nije poenta jel on najbolji igrac u timu , Barca svakako nema najboljeg jer u rastelovanom sistemu niko ne funkcionise.Poenta je da prodajes igraca koji najvise vrijedi , igraca koji apsolutno ima sve da napravi u zdravoj sredini eksploziju i da bude centralna figura na terenu.
Ovo se nije smjelo uraditi , ovo je fula decenije.Frenkie je najpotentniji veznjak Svijeta.First touch i prvi korak koji on ima ne vidja se svaki dan.
Imam osjecaj da ce ovaj klub iz sezone u sezonu ulaziti u sve vecu i vecu prosjecnost dok se ne desi tektonski pokret i neko konacno pocne raditi posao kako treba.
Dobio je izbore na furanju raje da ce ostati Messi a na kraju se sam potrudio da ga se rjesi.
Prica o nekim astronomskim pojacanjima , nema nedodirljivih, samo zestoko ovo ono.Apsolutna ubela.
Sta je uradio ?
Zadrzao je najvece kancere kluba , sve do jednog.Isti ti kanceri igraju u prvih 11 jer imaju bolesne plate , vrijede 40 feninga a ti nemas para da dovedes momke u naponu snage upravo radi toga.I dalje se Alba smatra nekim vrhunskim bekom , i dalje se Buskec smatra nekim faktorom u fudbalu ali samo u Kataloniji i nigdje drugo na Svijetu.
Slag na torti je ulazna/izlazna transfer politika.
Dovodis neke srla brla free agente .Alonso i Azpilikueta u najjacim danima jedva su kvalitet da budu na klupi Barce.Ti umjesto da pojacas bekovske pozicije , ti dovodis zamjene Albi i Alvesu ? WTF ???
Kessie i Cristensen ako nista imaju mladost i snagu , i da budu fule , imas ih kad unovciti.Kessije moze biti jako koristan.
Jedine dvije kvalitetne realizacije od kako je predsjednik.
Prodaju DeJonga mu ne halalim.Jednostavno ne mogu preko toga.Nije poenta jel on najbolji igrac u timu , Barca svakako nema najboljeg jer u rastelovanom sistemu niko ne funkcionise.Poenta je da prodajes igraca koji najvise vrijedi , igraca koji apsolutno ima sve da napravi u zdravoj sredini eksploziju i da bude centralna figura na terenu.
Ovo se nije smjelo uraditi , ovo je fula decenije.Frenkie je najpotentniji veznjak Svijeta.First touch i prvi korak koji on ima ne vidja se svaki dan.
Imam osjecaj da ce ovaj klub iz sezone u sezonu ulaziti u sve vecu i vecu prosjecnost dok se ne desi tektonski pokret i neko konacno pocne raditi posao kako treba.
Ne znam za koga su paremessilla je napisao/la: ↑11 maj 2022, 23:40Zašto misliš da su ovo pare za odbranu?Ovo su ko u glavu pare za Raphinhu i Lewata ili Solera.
Od dodatnog stopera nema ništa. Araujo, Garcia, Christensen i već potvrđeni Pique. Ostaće sigurno i jedan od dvojice invalida Umtiti/Lenglet, ako ne obojica. Lijevo će dovesti neko žnj rješenje koje će Alba lagano zakucati za klupu. Desna strana je posebna priča. Sem Azpilicuete, nemaš jedno ime da se uopće povezuje sa Barcelonom.![]()
Znam samo da se moraju dovesti oba beka i stoper, to za pocetak. Dakle izgradnja citave odbrane je neophodna.
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
mislim da će u budućnosti biti sve više transfera iz domaće lige, ima tu zanimljivih igrača i iz malih klubova, u Portugalu, Italiji, Francuskoj se isto mogu naći, iz Njemačke i Holandije ne bih dovodio jer igra se previše otvoreno pa se nema pravi uvid... iz Južne Amerike samo reprezentativac ili iz mlade reprezentacije
iz Engleske lige samo free igrači jer su svakako tamo previše napuhane cijene
iz Engleske lige samo free igrači jer su svakako tamo previše napuhane cijene
kad razmislis, frenkie i dembele su veoma, ali veoma slicni, razlika je u tome sto frenkie nema problem s povredama
o obojici se pise/prica u "sbbkbb" fazonu, obojica su imala/imaju ogroman potencijal, koji u barci nisu uspjeli dokuciti (dembele za pet, a frenkie za tri sezone) i ako crni potpise novi ugovor, nadacemo se da ce eksplodirati u sestoj sezoni, kao sto bismo se nadali da ce frenkie eksplodirati u cetvrtoj sezoni ako bi nekim cudom ostao u klubu... frenkie u drugom klubu moze postati strasan igrac, koga boli k, ocigledno to u barci ne moze postati
frenkie i dembele pune 25 godina ovog mjeseca (frenkie danas), tako da nista nije slucajno
o obojici se pise/prica u "sbbkbb" fazonu, obojica su imala/imaju ogroman potencijal, koji u barci nisu uspjeli dokuciti (dembele za pet, a frenkie za tri sezone) i ako crni potpise novi ugovor, nadacemo se da ce eksplodirati u sestoj sezoni, kao sto bismo se nadali da ce frenkie eksplodirati u cetvrtoj sezoni ako bi nekim cudom ostao u klubu... frenkie u drugom klubu moze postati strasan igrac, koga boli k, ocigledno to u barci ne moze postati
frenkie i dembele pune 25 godina ovog mjeseca (frenkie danas), tako da nista nije slucajno
Dembele je triput bolji igrač od De Jonga. 80 miliona je premija.
Remember, remember the 5th of November.
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."
"Three for me, two for them."
Bezmudan igrac,al vi ste svakako kraljevi promasenih transfera.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
80m od Frenkija + 20m od Coua.
Riješili bii se 20 m plate od Dembelea, 16 miliona od Frenkija i 19 m od Coutinha (govorim bruto iznose) i plus kad bi uspjeli Busketsa nagovoriti da ovu zadnju sezonu od 22 m da tipa produži na tri gdje će imati opadajuće tipa 10, 8, 6 m. Klub će ako ništa prodisati makar malo finansijski.
Riješili bii se 20 m plate od Dembelea, 16 miliona od Frenkija i 19 m od Coutinha (govorim bruto iznose) i plus kad bi uspjeli Busketsa nagovoriti da ovu zadnju sezonu od 22 m da tipa produži na tri gdje će imati opadajuće tipa 10, 8, 6 m. Klub će ako ništa prodisati makar malo finansijski.
Šampioni 2011, 2021
Osvajači kupa 2010
Osvajači kupa 2010
Nije tako izgledalo prije par sedmica u onom debaklu
“You can change your wife, your politics, your religion, but never, never can you change your favorite football team.” - Eric Cantona
Pa tad je i Aubameyang izgledao kao prime Henry.Pobga je npr ubjedljivo bio bolji igrac u Juventusu nego li DeJong u Barci pa se na kraju ispostavio kao promasaj.Ok,sad je tu Ten Hag koji ga je manje vise i isprofilirao,ali tesko da trenutno postoji gora sredina od igranja u Unitedu,ako nisi mentalno na top nivou.Vec vidim da ce se ugasiti kao čik pod pritiskom.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
United je kralj promasenih transfera, ako su oni zainteresovani za nekog igraca i hoće da ga skupo plate taj igrač ce biti flop.
Navijac Liverpoola za drugi klub kaze da je "kralj promasenih transfera"
- ElCartel11
- Kontakt:
Iskreno i ne pada mi tesko njegova prodaja. Protiv jakih ekipa se izgubi nema ga nigdje, ne preuzima odgovornost.
A 80 mil je lijepa cifra + prodaja Coutinha, može se dovesti jedan vrhunski napadac. Jos kad bi nekome uvalili Pjanica, Depaya i Breithweita ostane para za jako krilo i bočne pozicije.
Gavi - Kessie - Pedri bi trebali biti sasvim dobar trio u sredini terena.
A 80 mil je lijepa cifra + prodaja Coutinha, može se dovesti jedan vrhunski napadac. Jos kad bi nekome uvalili Pjanica, Depaya i Breithweita ostane para za jako krilo i bočne pozicije.
Tamo, na Uni zlatno zrnce,
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
a na Drini zora plava,
u Neretvi spava sunce,
niz ravnine se razlila Sava.
BOSANSKA KRAJINA!
Oluka uprave da rijesi FDJ dok jos uvijek ima cijenu je odlicna. Covjek je tu 3 godine i u ove 3 godine njegov napredak je ravan 0. Pedri sa 17 godina preuzima vise odgovornosti, kontroslise vezni red diktira tempo - sve sto je FDJ trebao raditi a nije. Sasvim logicna i dobra odluka uprave. Sad kakv ce biti u drugoj ekipi ne znam - ali mislim da on nije kadar da nosi vezni red na svojim plecima i da bude glavni igrac - vec samo kao ispomoc.
Xavi to zasad radi odlicno nema sta, dovodi kesia, kristensena i slicne poluigrace a prodaje de jonga. Razumijem da trebaju pare ali **** prvo veterane il im smanji plate. Da se razumijemo de jong zasad nije bio nista posebno ali kad npr ojebina roberto dobija priliku iz sezone u sezonu a kurcina od igraca moze i ovaj. Ili Dembele, najveci promasaj u historiji kluba, jos ih yebe sa ugovorom godinu dana.
Matematički treba još jedan bod da se osigura drugo mjesto u ligi. Kako je počela sezona, ovo je premija.
1992, 2006, 2009, 2011, 2015 🏆
Vec si halalilo de Jonga? Da citiram onog lika sa YouTubea, "Ne ide on(a) nigdje".ElCartel11 je napisao/la: ↑12 maj 2022, 06:50Iskreno i ne pada mi tesko njegova prodaja. Protiv jakih ekipa se izgubi nema ga nigdje, ne preuzima odgovornost.
Takodjer, Kessie nije CDM kolega nit je on doveden da zamjeni Sergija. Ima jedan video na ESPN FC kad je Kessie u pitanju gdje bas to spominju da je on sve osim tipicnog defanzivnog veznog. Kessie je tu da popuni jedno od ova druga dva mjesta u veznom redu. A Sergio ce ti skoro pa sigurno biti starter i na pocetku iduce sezone.
@igrajlopte 🐦