Nije Doffo u junu.On ima ugovor do 30. oktobra.Džafića zadržati obavezno.Umjesto Krpića koji odlazi treba dovesti Ahmetovića iz Sarajeva.On je još u stanju igrati tako da uz niskog Vukušića imamo i visokog Ahmetovića.Vrijeme je i za E.Hasanbegovića.Tomaševića ,koji je kod nas na pozajmici(23 -godine),treba zadržati t.j. otkupiti njegov Ugovor ako je pod Ugovorom sa TSC- Bačka Topola.Ako ne mogu naći zajedničku onda dovesti Kovčića iz Zvijezde(Gradačac).Nukića ,Mehidića,Mehanovića na transfer listu.Beledija je napisao/la: ↑13 maj 2022, 15:52Dofo, Karjašević, Džafić Mešinović, Krpić i Moris su igrači koji su slobodni u junu.
Dofa i Džafu zadržati ako se ikako može, ostalim sretno u budućnosti.
Angažovati dobrog stopera i zadnjeg veznog je prioritet.Dobar trener i od Huse može napraviti igrača jer ima potencijal samo ga treba izbrusiti.Sledeća sezona 20 pobjeda 10 remija i tri poraza donose 70 bodova i sigurnu Evropu a svaki malo bolji rez. donosi i titulu.
FK Tuzla City
Moderator/ica: GracanicaAA
Re: FK Tuzla City
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 maj 2022, 16:54, ukupno mijenjano 3 puta.
Našao Muratović trenera prije svega sebi ,pa onda klubu.
-
- Kontakt:
Upravo, dati mu priliku pa onda suditi, kao i Husrefu. Tuzlac je sklon "potvori" jednom od velikih harama, a covjek dosao preko "veze" kojom smo doveli i Basica, te jos par igraca, veze nema sa Muratovicem.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Nisam siguran da je Jović pravo ime za nas u ovom trenutku i mislim da ako nije bilo boljih rješenja onda bolje da su ostavili Tarana i Dedića ali hajde eto da ne baksuziramo čovjeka,nek pokaže šta zna pa da vidimo.Ono što je sigurno problematično je dužina ugovora-čak tri godine što je ipak previše i što vjerovatno nije u interesu kluba nego pojedinaca.
Posve sam ozbiljan.Nemoj mi lijepiti laži koje ti konstruišeš da bi dezavuisao moje mišljenje.Ako nisi u stanju saslušati drugog i drugačije mišljenje od tvog , pusti ,osaburi,ne vrijeđaj.Vrijeđanje nije neko umijeće.
Zadnja izmjena: tuzlac, dana/u 13 maj 2022, 18:07, ukupno mijenjano 1 put.
Jovic jeste poznato ime kod nas i sigurno da je kvalitetan trener. Pitanje je samo da li se moglo bolje?!
Ono što bode oči sigurno jeste ugovor na 3 godine. Razumio bih da je uslovljeno nečim. Tipa ako prve godine ostvari određen broj bodova da se automatski produzava, ili da se postavi uslov uspjeh u Evropi.
Ugovor je za samog trenera dobar, daje mu dosta sigurnosti. Pitanje je samo koliko je to dobro za klub i koliko ce trener biti motivisan.
Ono što bode oči sigurno jeste ugovor na 3 godine. Razumio bih da je uslovljeno nečim. Tipa ako prve godine ostvari određen broj bodova da se automatski produzava, ili da se postavi uslov uspjeh u Evropi.
Ugovor je za samog trenera dobar, daje mu dosta sigurnosti. Pitanje je samo koliko je to dobro za klub i koliko ce trener biti motivisan.
Ti vrlo dobro znaš u čijoj nadležnosti je odabir trenera i da to nema veze sa Samirom. Popusti ga malo.tuzlac je napisao/la: ↑13 maj 2022, 18:06Posve sam ozbiljan.Nemoj mi lijepiti laži koje ti konstruišeš da bi dezavuisao moje mišljenje.Ako nisi u stanju saslušati drugog i drugačije mišljenje od tvog , pusti ,osaburi,ne vrijeđaj.Vrijeđanje nije neko umijeće.
-
- Kontakt:
Kakav god ugovor napravis, Mac je sa dvije ostrice. Kratak ugovor, dobri rezultati, uvjek opcija da ode dalje ili ti postavi svoje uslove. Dug ugovor, losi rezultati opet Problem, moras ga isplatiti, ali prije svega nemoj da mislite da je Azmir neko ko baca pare, da ne vodi racuna o takvim stvarima.Treba pustiti da nam vrijeme pokaze sta smo dobili sa novim trenerom.
Tuzla City / Sloga Simin Han
Lično poznajem Dragana, još iz vremena dok je bio u Zvijezdi čovjek je uvijek bio maksimalno korektan tako da neće biti problema oko ugovora ako dođe do loših rezultata i smjene.
I sad se ponekad nađemo u njegovom Travniku ili Sarajevu i popričamo o svemu.
Sa njim će stići vjerovatno stići Nedžad Selimović i Dževad Šarić kao njegovi pomoćnici.
I još jedna stvar, nema govora o tome da se njemu neko može miješati u ekipu.
I sad se ponekad nađemo u njegovom Travniku ili Sarajevu i popričamo o svemu.
Sa njim će stići vjerovatno stići Nedžad Selimović i Dževad Šarić kao njegovi pomoćnici.
I još jedna stvar, nema govora o tome da se njemu neko može miješati u ekipu.
mosa lošmi stićko tit-ula!
@elvirbaljic Nije problem u tome što je ugovor na 3 godine. Ja sam uvijek za to da se kvalitetnom treneru dozvoli više od jedne sezone kako bi se napravio veći uspjeh od PL BiH okvira. Proces izgradnje tima nije nešto što se može uraditi za jedan prelazni rok. Ono što je meni bilo potencijalno kriticno kod takvog ugovora jeste manjak motivacije kod trenera ako nije uslovljeno nečim u samom ugovoru.
Ali Jovic jeste profesionalac, čovjek je u našoj ligi imao uspjeha i sa Zvijezdom Gradačac.
Pošto je dugo radio u Angoli i odlično poznaje tržite da li se može očekivati neki transfer igrača bar u rangu Fanima?
Ali Jovic jeste profesionalac, čovjek je u našoj ligi imao uspjeha i sa Zvijezdom Gradačac.

Pošto je dugo radio u Angoli i odlično poznaje tržite da li se može očekivati neki transfer igrača bar u rangu Fanima?

Danas bi lahko se moglo pobijediti.Ne vjerujem da će ključni igrači Veleža istrčati na teren.Ako se pruži prilika zašto ne, od 11. Kola smo drugi šteta bi bilo da tako i ne završimo sezonu.
Starčević,Varešanović,Bošnjaković,Baljić,Nalić,Bašić,Musemić,Ahmetović,Jović.......husrefbeg je napisao/la: ↑13 maj 2022, 18:11Ti vrlo dobro znaš u čijoj nadležnosti je odabir trenera i da to nema veze sa Samirom. Popusti ga malo.
Ovoliko trenera a tek igrača ,a isti SD ??!!POPUSTIT ĆU GA KAD GA AZMIR OTPUSTI.A i tebe vala.
Lahko nećemo, sigurno ,ali slažem se stobom da osim remija koji je realniji nije isključena naša pobjeda.
Hvala ti za tu informaciju.Očekivana reakcija SD.Njemu treba trener koji će slušati njega i trpiti njegovo konstantno mijašanje u posao.Ali neka, nije ničija do zore dogorila pa neće ni njegova.Preživit ćemo mi i njegove marifetluke.
Jesmo, ako me pamćenje dobro služi prvo mjesto smo prepustili u 12-om kolu krivicom Hebibobića i Fejzića. Od tada smo konstantno drugi.Nadam se i da ostanemo.
- InatSilniBosanski
- Kontakt:
Da li je istina da ce Husic napasti sad europska takmicenja 100%, tako mi jedan drug isprica kaze vididces po transferima ne znam meni djeluje nerealno ima ovdje onaj jedan momak sto ima informacije pa da potvrdi ili negira.
Bihać cijeli, crveni i bijeli!
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
1919, 1937!
Kinđe hvala ti !
Novi potpis u Tuzla Cityju
Dogovoren nastavak saradnje
Nevres Fejzić produžio je vjernost Tuzla Cityju i potpisao je novi trogodišnji ugovor.
– Jako sam sretan što ću i dalje biti dio ove sjajne priče. Prije četiri godine smo ušli u PL a ove smo već izborili nastup u Evropi. Hvala klubu na ukazanom povjerenju, kazao je Fejzić.
Nevres je u Tuzla City stigao kada je izboren nastup u elitnom društvu bh.fudbala i tu je već četiri godine.
Ranije je ovaj 31-godišnjak nosio dresove Radnika iz Hadžića, Metalleghea i Krupe.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.