ABA liga 21/22
Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan
Re: ABA liga 21/22
Lazic nije najbolji defanzivac ni u Zvezdi.Hollins je bolji,i mislim da je on ostecen za ovu nagradu a da je Lazicu data zbog nekih ranijih zasluga.
Znam da je bio i zasluzeno je bio.dscile je napisao/la: ↑26 apr 2022, 16:13@Ethel
Lazic je i u EL bio u top 3 defanzivca u glasanjima. To znam sigurno jer EL kada objavljuje najboljeg objavi uglavnom i koja su dvojica bila u top3. Znaci u najelitnijem kosarkaskom takmicenju u Evropi je bio u top 3 defanzivac jedne sezone.
Al sta znaju oni i ovi treneri sto glasaju, Pullen i TheChief ce im objasniti.![]()
Ajde bilo je mozda boljih opcija tipa Hollins ali mene je vise iznervirala ova prozivka Pullena, pa majstore prvo predlozi ko je to po tebi trebao dobiti, a drugo ako vec smatras da nije najbolji defanzivac i da ima boljih pa zatrpaj ga na utakmici poenima, a ne da nestanes. Odigrao je milion utakmica zadnjih sezona protiv Lazica i u vecini ga je upravo on cuvao i postalo je redovno da dvije najgore odigra upravo protiv Zvezde.
Nemam problem sa trash talkom, ali mrzim trash talk bez pokrica, napravi nesto da bi imao pokrica pa onda prozivaj.
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Nikola Kalinic MVP ABA lige, pa ovo je najgora dodjela individualnih nagrada u historiji kosarke 

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
U utorak, 3. maja 2022. Hrvatski košarkaški savez je u Gospiću održao sastanak s predstavnicima svih klubova HT Premijer lige.
Na radnom sastanku koji se uobičajeno, svake godine, održava uoči početka sljedeće sezone, klubovima je predstavljen program čija je zadaća snažan iskorak hrvatske košarke u Evropi.
Prijedlog se svodi na promjenu muškog klupskog sistema takmičenja koja podrazumijeva napuštanje liga koje HKS ne priznaje.
Jedna od njih je i ABA liga, te postoji mogućnost da u istoj od naredne sezone nećemo gledati hrvatske klubove.
HKS želi da HT Premijer liga bude perjanicom hrvatskih košarkaških takmičenja, a da istu prate modaliteti priključivanja klubova FIBA-inoj Basketball Champions League, FIBA Europe Cupu i Alpe Adria Cupu.
O svemu se sada oglasio i Aleksandar Petrović koji je istakao da su klubovi ti koji trebaju odlučiti o tome hoće li napustiti ABA ligu ili ne.
"Sasvim je legitimno da HKS radi pritisak na klubove radi uključivanja u Fibina takmičenja, ali isto tako klubovi, prije svih Cibona, Split i Zadar moraju samostalno donijeti odluku što sa ABA ligom, jer oni su ti koji bi trebali znati što je najbolje za njih” – napisao je Petrović i dodao:
"S obzirom da ja stalno pokušavam gledati unaprijed evo i moje prognoze. Kad svi poispadaju iz Fibinih takmičenja nakon par utakmica uživaćemo u velikom broju utakmica u Alpe Adria kup", rekao je Petrović.
Na radnom sastanku koji se uobičajeno, svake godine, održava uoči početka sljedeće sezone, klubovima je predstavljen program čija je zadaća snažan iskorak hrvatske košarke u Evropi.
Prijedlog se svodi na promjenu muškog klupskog sistema takmičenja koja podrazumijeva napuštanje liga koje HKS ne priznaje.
Jedna od njih je i ABA liga, te postoji mogućnost da u istoj od naredne sezone nećemo gledati hrvatske klubove.
HKS želi da HT Premijer liga bude perjanicom hrvatskih košarkaških takmičenja, a da istu prate modaliteti priključivanja klubova FIBA-inoj Basketball Champions League, FIBA Europe Cupu i Alpe Adria Cupu.
O svemu se sada oglasio i Aleksandar Petrović koji je istakao da su klubovi ti koji trebaju odlučiti o tome hoće li napustiti ABA ligu ili ne.
"Sasvim je legitimno da HKS radi pritisak na klubove radi uključivanja u Fibina takmičenja, ali isto tako klubovi, prije svih Cibona, Split i Zadar moraju samostalno donijeti odluku što sa ABA ligom, jer oni su ti koji bi trebali znati što je najbolje za njih” – napisao je Petrović i dodao:
"S obzirom da ja stalno pokušavam gledati unaprijed evo i moje prognoze. Kad svi poispadaju iz Fibinih takmičenja nakon par utakmica uživaćemo u velikom broju utakmica u Alpe Adria kup", rekao je Petrović.
Kakve gluposti valja ovaj Radja pa to nije normalno 

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- ASD
- Kontakt:
Bilo bi lijepo kada bi istupili. Mislim žao mi je raspada ABA lige ali mi je drago da savezi okreću leđa Euroleague i Eurocupu.
Pa nemaju sta okretati ili ne okretati ledja kad Euroliga i Eurocup nisu pod okriljem FIBA, a samim time ni saveza. Bas ce Euroligu da zaboli sto im je hrvatski savez okrenuo iz kojeg 0 klubova igra u njihovim takmicenjima

Svakako nema nista od ovog, Split i Zadar nemaju novaca da budu konkuretni u FIBA Ligi Prvaka a ni u FIBA Europe Cupu, a sumnjam da se nekome od njih isplati igrati utakmice protiv Pardubica i Vienne umjesto Zvezde, Partizana, Cedevite, Buducnosti itd.
Za Cibonu isto vazi samo sto bi sa ovim novim sponzorima mogli imati konkurentan sastav barem za FIBA Europe Cup.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- ASD
- Kontakt:
Pa ne mislim da će biti neki jak udarac. Ali ukoliko savezi krenu okretati leđa mislim da će se kasnije osjetiti. Dobro bi bilo kad bi sa Slovencima, Austrijancima, Česima, Mađarima igrali ligu.Ethel je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:00Pa nemaju sta okretati ili ne okretati ledja kad Euroliga i Eurocup nisu pod okriljem FIBA, a samim time ni saveza. Bas ce Euroligu da zaboli sto im je hrvatski savez okrenuo iz kojeg 0 klubova igra u njihovim takmicenjima![]()
Svakako nema nista od ovog, Split i Zadar nemaju novaca da budu konkuretni u FIBA Ligi Prvaka a ni u FIBA Europe Cupu, a sumnjam da se nekome od njih isplati igrati utakmice protiv Pardubica i Vienne umjesto Zvezde, Partizana, Cedevite, Buducnosti itd.
Za Cibonu isto vazi samo sto bi sa ovim novim sponzorima mogli imati konkurentan sastav barem za FIBA Europe Cup.
Mislim, ABA bi vjerovatno u tom slučaju skratila ligu na 10 klubova.
Pa trenutno niti jedan savez tipa Spanije, Turske itd. nema a vjerovatno nece ni imati nacina da okrene ledja Euroligi mada su ona odavno okrenuta bez efekta. Euroligu drze klubovi i zato savezi nemaju nikakav uticaj.ASD je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:28Pa ne mislim da će biti neki jak udarac. Ali ukoliko savezi krenu okretati leđa mislim da će se kasnije osjetiti. Dobro bi bilo kad bi sa Slovencima, Austrijancima, Česima, Mađarima igrali ligu.Ethel je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:00Pa nemaju sta okretati ili ne okretati ledja kad Euroliga i Eurocup nisu pod okriljem FIBA, a samim time ni saveza. Bas ce Euroligu da zaboli sto im je hrvatski savez okrenuo iz kojeg 0 klubova igra u njihovim takmicenjima![]()
Dobro bi bilo jedino Austrijancima, Cesima i Madjarima, hrvatskim klubovima se to ne isplati, nece ti dvoranu napuniti Pardubice i Vienna sa Vrabcem nego euroligaska Zvezda, Partizan sa Obradovicem, Eurocup ekipe Buducnost i Cedevita. Privlacniji si svima na svijetu u ABA ligi od sponzora, skauta, apsolutno svega nego da igras neki sestorazredni Alpe Adria Cup za koji vecina ljudi koji prate kosarku nikad culo nije.
Ovaj upitnik HKS-a je isto da Spanski savez kaze Barci, Realu i Baskoniji nemojte igrati Euroligu, nego igrajte ovaj FIBA Europe Cup sa Oradeom iz Rumunije i London Kingsima.
Bila je prosle godine ova prica, samo su sad napravili jos vecu smijuriju da im nude kao alternativu od starta propalo takmicenje koje sam nazalost gledao 2-3 puta i gdje su ekipe dolazile sa 7-8 igraca u rosteru, a zove se Adria Cup.
Sve se svodi na prikrivanje katastrofalnog rada HKS-a godinama unazad i kao izgovor im je ABA liga jer ona svake sezone pokaze koliko je klupska kosarka u Hrvatskoj propala.
#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
- kraljttbvb
- Kontakt:
Što Ethel reče katastrofalan rad HKS, a najbolje se to vidi po mladim igračima koje klubovi izbacuju.
Srbi svake godine imaju po par mladih igrača koji odmah upadaju u prvi tim ekipa, dok kod Hrvata ih moraš lupom tražiti
Srbi svake godine imaju po par mladih igrača koji odmah upadaju u prvi tim ekipa, dok kod Hrvata ih moraš lupom tražiti

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Samo mi nije jasno kako misle da razvijaju mlade igrače kroz slabiju ligu ? Kakvi neradnici u HKS-u , sramota realno .ASD je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:28Pa ne mislim da će biti neki jak udarac. Ali ukoliko savezi krenu okretati leđa mislim da će se kasnije osjetiti. Dobro bi bilo kad bi sa Slovencima, Austrijancima, Česima, Mađarima igrali ligu.Ethel je napisao/la: ↑05 maj 2022, 23:00Pa nemaju sta okretati ili ne okretati ledja kad Euroliga i Eurocup nisu pod okriljem FIBA, a samim time ni saveza. Bas ce Euroligu da zaboli sto im je hrvatski savez okrenuo iz kojeg 0 klubova igra u njihovim takmicenjima![]()
Naši navijači se sjajno zabavljaju. Maskoti EURO-a pjevaju "glupane, glupane, n****i se k****e", a on ne razumije pa pleše.
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
Dame i gospodo , najčitaniji sportski portal u državi !!!
- alan_kardec
- Kontakt:
Hrvati mogu da rade bilo šta što misle da je dobro za njihovu košarku, pa čak i da istupe iz aba lige. Imaju puno pravo na to.
Samo mi nije jasna Rađina izjava koja je idiotska na više nivoa.
Aba liga poligon Zvezdi i Partizanu za dovođenje stranaca?? Hrvatski klubovi ne dovode strance? Zabranjeno je dovoditi strance? Zvezda i Partizan prije nego dovedu nekog zvučnog stranca, trebaju se konsultovati sa Rađom ili šta?
Ne kontam zaista šta je lik htio da kaže, osim možda da sa sebe skine odgovornost za nerad u hks i javašluk koji u hrvatskoj košarci vlada godinama.
Samo mi nije jasna Rađina izjava koja je idiotska na više nivoa.
Aba liga poligon Zvezdi i Partizanu za dovođenje stranaca?? Hrvatski klubovi ne dovode strance? Zabranjeno je dovoditi strance? Zvezda i Partizan prije nego dovedu nekog zvučnog stranca, trebaju se konsultovati sa Rađom ili šta?
Ne kontam zaista šta je lik htio da kaže, osim možda da sa sebe skine odgovornost za nerad u hks i javašluk koji u hrvatskoj košarci vlada godinama.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Hrvatima je uvek neko drugi kriv kada nesto kod njih ne funkcionise.Oni stvarno smtraju da im je ABA liga kriva sto su im klubovi i reprezentacija ruglo.
Od Sarica nijedan njihov klub nije izbacio mladog kvalitetnog igraca,sa izuzetkom Zizica,a gle cuda obojica se razvijali u toj ABA ligi.Ali ne,krivi su srpski klubovi sto je hrvatskim klubovima godisnji budzet milion evra.Pa sa tim budzetom ne mozes ni za sta drugo da se boris nego za opstanak.Igranje sa ceskim i poljskim klubovima ce sigurno unaprediti hrvatske klubove,a i tada ce posle nekog vremena krivci postati drzava Ceska i Poljska jer kako to da opet nista ne valja.Good luck.
Od Sarica nijedan njihov klub nije izbacio mladog kvalitetnog igraca,sa izuzetkom Zizica,a gle cuda obojica se razvijali u toj ABA ligi.Ali ne,krivi su srpski klubovi sto je hrvatskim klubovima godisnji budzet milion evra.Pa sa tim budzetom ne mozes ni za sta drugo da se boris nego za opstanak.Igranje sa ceskim i poljskim klubovima ce sigurno unaprediti hrvatske klubove,a i tada ce posle nekog vremena krivci postati drzava Ceska i Poljska jer kako to da opet nista ne valja.Good luck.
Svake godine nekad pred kraj sezone ista priča. I onda se ništa ne desi po tom pitanju. Standardno
-
- Kontakt:
Cijenim Radju kao bivseg vrhunskog kosarkasa, sa zavidnom karijerom, ali ovo lupetanje mu stvarno nije trebalo.
Svi jaci hrvatski klubovi, ove sezone, imaju priblizno isto stranaca kao i Zvezda. Partizan, Cedevita i Buducnost imaju duplo vise stranaca od Zvezde.
Svi jaci hrvatski klubovi, ove sezone, imaju priblizno isto stranaca kao i Zvezda. Partizan, Cedevita i Buducnost imaju duplo vise stranaca od Zvezde.
- Felixians4
- Kontakt:
HR klubovi su svih prošlih godina trebali nastupati u FIBA Europe cupu makar,nisu to neka izdvajanja,a bar si prisutan. Ta priča s budgetom je izlizana. Samo kada isključivo se baziraš na suradnju s frednovima agentima i na neke preporuke,onda i ne možeš složiti roster koji premaši očekivanje s obzirom na uloženo. Ne lupam napamet,štoviše,imam e-mailove koje sam im prije nekoliko godina slao - Zadru,Splitu,Ciboni, a i njihovim tadašnjim funkcionerima. Nisam dobijao povratnu info za razliku bivših trenera tih klubova te Cedevite,Bilbaa,sada Luga... ex izbornika Mršića i Skelina..
Uglavnom,uvijek mora biti ucjena,prelazaka u nove tabore,pokušaja,planova. Rađa i Stojko su u svome filmu,a ionako je glavno pitanje euro klupske šice hoće li se znati dugoročno šta,kako,gdje i zašto. Između redova se nazire da će postići kompromis koji će zadovoljiti ogromnu većinu uključenih,a onda će i ova "adriatic" liga imati svoje pravo izbora.
Uglavnom,uvijek mora biti ucjena,prelazaka u nove tabore,pokušaja,planova. Rađa i Stojko su u svome filmu,a ionako je glavno pitanje euro klupske šice hoće li se znati dugoročno šta,kako,gdje i zašto. Između redova se nazire da će postići kompromis koji će zadovoljiti ogromnu većinu uključenih,a onda će i ova "adriatic" liga imati svoje pravo izbora.
- kraljttbvb
- Kontakt:
Kako prenosi Maxbet sport, Cibona, Split i Zadar nijednog trenutka nisu pomislili da napuste ABA ligu.

Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.
-
- Kontakt:
Cijelu sezonu Vladimir Micov igra toplo hladno, sa uzasnim procentom suta. Ali kad je najvaznije, pogadja trojku 4 sekunde prije kraja, za pobjedu od pola kosa razlike. To se zove iskustvo. Da je neko drugi gadjao, tesko da bi uspio.
Igrace se majstorica izmedju Partizana i Buducnosti.
Igrace se majstorica izmedju Partizana i Buducnosti.
Ova Cedevita kad je ne moze protivnik pobjediti potrudi se da pobjedi sama sebe.
Kakvu glupost uradi Dragic
Kakvu glupost uradi Dragic

#MFFL
Som-Hi Barça
#MFFL
Som-Hi Barça
Kako ovo moze bit regularno.
Uredu faul je bio prije isteka vremena al je lopta u rukama kad su nule na semaforu?
Da li po pravilima da sat se zaustavlja u trenutku faula al se dozvoljava kretna i poslije faula ako si u sutu?
Uredu faul je bio prije isteka vremena al je lopta u rukama kad su nule na semaforu?
Da li po pravilima da sat se zaustavlja u trenutku faula al se dozvoljava kretna i poslije faula ako si u sutu?
ᴛᴜᴢʟᴀɴꜱᴋᴀ ꜱʟᴏʙᴏᴅᴀ
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 6 gostiju.