FC Barcelona

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers,BoixosNois1899

Dokle će ekipa dogurati u Ligi prvaka ove sezone?

Anketa je završila: 27 feb 2026, 23:24.

Osmina finala
6
21%
Četvrtfinale
10
36%
Polufinale
2
7%
Finale
1
4%
Osvajaju Ligu prvaka
9
32%

Ukupno glasova: 28

JoeBleck
Kontakt:

Re: FC Barcelona

Post Postao/la JoeBleck » 16 maj 2022, 22:35

Felixians4 je napisao/la:
16 maj 2022, 22:31
vi sistem imate i to xavi najbolje zna. vaš sistem je katalonija,blaugrana,la masia. i imate opet super generaciju,a nemoguće je kopirati kloppa,pepa ili neke tuđe sisteme i metode stvaranja ekipe. vi ste i dalje tek u procesu sređivanja kluba pa tako i ove ekipe i u hodu se donose neke odluke koje nisu dugoročne,no poslužit će.

ne znam što je loše u tome da poduplate pozicije,da nabavite ŠPANJOLSKE polivalentne veterane koji su i dalje sasvim OK igrači na top levelu i mogu iznijeti još godinu-dvije u rotaciji itekako. niti ste favorit za osvajanja niti ste u idealnoj situaciji niti će ti dolasci ikako naštetiti financijski i da nećete biti u mogućnosti kroz koju godinu imati rotaciju od njih 15-ak tip-top.
Slazem se , samo je problem sto ti duplas vetrana na veterana na istoj poziciji.Nije problem kada imas Albu u ekipi ali ako pored njega imas i potentnog beka koji ce odigrati cca 40% utakmica i tako se uvoditi u ono sto sljedi.Problem je kad imas Albu i Alonsa a nemas nikoga da mu das sansu.Jos veci problem je desno.

Necemo se lagati , bekovi su najlosija pozicija u timu , mi je “osvjezavamo “ sa 2 igraca koji su 33+ naredne godine.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 16 maj 2022, 22:47

a to vrijedi za bekove i "špice" dođe li lewa(no njega ne bih promatrao kao veterana ni ikako drugačije nego nevjerojatno konzistentnog napadača i dalje u punoj snazi). tu se i slažem da bi mogli i pogoditi s bekom lijevim i/il desnim,no očito nije lako. možemo ti ja il netko osmi predložiti sad nekog talentiranog igrača u formi,no to ne mora značiti da bi on uspio u barci. evo ti 25 najvrednijih po TM,a da je dostupan,možeš li za ikojeg DB tvrditi "e,on bi bio bombona najljepša za nas" ?

timothy castagne,pedro porro,nelson semedo,wan bissaka,calabria,frimpong,dodo,bellerin....

naravno,to je na xaviju,alemanyi i ostalima zaduženima,no nije najjednostavnija stvar

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 16 maj 2022, 23:46

16 maj 2022, 22:47
a to vrijedi za bekove i "špice" dođe li lewa(no njega ne bih promatrao kao veterana ni ikako drugačije nego nevjerojatno konzistentnog napadača i dalje u punoj snazi). tu se i slažem da bi mogli i pogoditi s bekom lijevim i/il desnim,no očito nije lako. možemo ti ja il netko osmi predložiti sad nekog talentiranog igrača u formi,no to ne mora značiti da bi on uspio u barci. evo ti 25 najvrednijih po TM,a da je dostupan,možeš li za ikojeg DB tvrditi "e,on bi bio bombona najljepša za nas" ?

timothy castagne,pedro porro,nelson semedo,wan bissaka,calabria,frimpong,dodo,bellerin....

naravno,to je na xaviju,alemanyi i ostalima zaduženima,no nije najjednostavnija stvar
Lewa je drugi par cipela mislim da ces se sloziti.Jucer sam napisao da je lik zabio u zadnjih 7 sezona za klub 319 golova , crem de la cream.

A sto se tice bekova , ako ne probas neces ni znati.Kao da nam neki Azpi i Alonso garantuju nesto, kao da su ikad bilo neke igracine ili bilo sta.Prosjek igraci bili i nista vise.Nikad ni mastali i kad su najjaci bili da igraju u Barci , a oni sad nama kao pojacanje.Pa bolje rizikuj za 2 junfera od 20 godina mozda kojeg i prosere.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 17 maj 2022, 00:34

da,ali azpi i alonso otprilike znaš tko su i što tražiš od njih,makar jedan od njih ako dođu u paketu uz christensena(plus uigranost dakle te velika mogućnost mijenjanja sistema,polivalentnost uskanja in game pozicijski,iskustvo) trebao bi biti pouzdanja opcija u novom dizanju na putanji prema vrhu,makar tu godinu-dvije.

ako je istina da puštate dani alvesa,vjerojatno će se i dovesti A rješenje.

xavi zaista ne odustaje od o.dembelea? pa to ako uspije što naumi zadržati ga i načiniti od njega prvoklasnu marku će biti čudesno od njegove strane.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 17 maj 2022, 00:48

Pa probalo se i sa mlađima, kako nije.

Od ljeta kad je Dani otišao:
LB: Digne 22 godine (20 miliona), Firpo 24 godine (18 miliona)
RB: Semedo 23 godine (30 miliona), Dest 20 godina (21 milion)

I ovi što su bili u lamasiji, nigdje ih nema. Montoya i Miranda propali, Ballerin se raspada sa 27 godina, Cucurella meh, Grimalda bi već neko pokupio iz Benfice da je toliko dobar. Ne znam jesam li nekog zaboravio.

Imaš još Emersona koji je ništa posebno.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

GalileoGalilei
Kontakt:

Post Postao/la GalileoGalilei » 17 maj 2022, 00:58

Azpi i Alonso uopšte nisu toliko loše opcije koliko kukakte. Barca je i dalje u dugovima i problemima, zato i koriste opcije ovakvih kupovina. Da je sve u redu, nikad ne bi prodavali De Jonga, sigurno.

Naveo sam primjer Kloppa šta je uradio s manje atraktivnim imenima koje je doveo, ne budite bukvalisti.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 17 maj 2022, 00:58

messilla je napisao/la:
17 maj 2022, 00:48

I ovi što su bili u lamasiji, nigdje ih nema. Montoya i Miranda propali, Ballerin se raspada sa 27 godina, Cucurella meh, Grimalda bi već neko pokupio iz Benfice da je toliko dobar. Ne znam jesam li nekog zaboravio.

+1

Kolega @Johny i dalje lupeta s omladincima kao nekom garantu uspjeha i rješenja :mrgreen:

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 17 maj 2022, 01:06

grimaldo je dosta dobar,pratim benficu,ali nije ona najviša klasa vjerojatno. vama bi itekako poslužio,no zamijeniti albu nikome neće biti lako

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 maj 2022, 01:12

messilla je napisao/la:
17 maj 2022, 00:48

Pa ovo sve napisano naknadno se ispostavilo da je prosjek od fudbalera.Niko nije napravio nista vrijedno nakon Barce.

To vec govori o nesposobnosti da se dovede dobar bek a ne o tome da nema dobrog beka.Mozda fulaju tip igraca , pogresna selekcija ili jednostavno neznalice su vodile klub sto je najvjerovatnije.

La masija je bas kanturina kada su u pitanju odbrambeni igraci.I u Primeu nije znala beka izbaciti da valja a da se nije negdje drugo afirmisao.

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 maj 2022, 01:21

Zamjene na obje bekovske pozicije - za veterane Albu i Alvesa. Tu nikako ne smiju doći neki novi veterani tj. neko krpljenje na dvije sezone max.
Zamjena za Busquetsa, takođe ni tu ne smije doći neka veteranska zamjena.

To su tri prioritetne pozicije za riješiti ovo ljeto, tek onda devetka.

Romariooo
Kontakt:

Post Postao/la Romariooo » 17 maj 2022, 10:50

let3 je napisao/la:
17 maj 2022, 01:21
Zamjene na obje bekovske pozicije - za veterane Albu i Alvesa. Tu nikako ne smiju doći neki novi veterani tj. neko krpljenje na dvije sezone max.

ja, mislim upravo suprotnu, zamjene za albu i buskecu i trebaju biti iskusniji veterani kojima nije problem sjediti na klupi jer jasno je da ce alba i buskec najmanje jos godinu biti standardni prvotimci

da dovedes npr mladjeg nekog beka od kojeg se nadas da ce postati klasa, kako ce postati kad ce vise biti na klupi nego u igri, prije ce propasti i ono sto je imo talenta, a ovako ako se alba i azpilicueta npr mijenjeju na jednoj poziciji znas na cemu si

tek sledece ljeto mislim ako bude para i ako se pojavi neki mocan lijevi bek treba ga dovesti, sad je to tesko, azpilicueta je nista posebno ali je pouzdan igrac i moze dvije godine dobro posluziti i na lijevo i desnom beku, cak i kao stoper, ise ko zamjena nego kao prvotimac

idealno bi bilo sad kupiti mladjeg dobrog desnog beka novog koji bi bio prvotimac, a azpilicueta da bude zamjena i njemu i albi, ali problem je koga tj dovesti, bila je prica oko mazrauija koji je slobodan igrac al haman ce on u bajern, to je mozda bila najbolja opcija dovesti mazrauija i azpilicuetu besplatno al haman je to mrka kapa
NE DAJTE MI LAGAT' !!!

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 17 maj 2022, 11:44

Mazraoui je bio rezerva Destu, toliko o njemu

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 maj 2022, 14:14

Romariooo je napisao/la:
17 maj 2022, 10:50
let3 je napisao/la:
17 maj 2022, 01:21

ja, mislim upravo suprotnu, zamjene za albu i buskecu i trebaju biti iskusniji veterani kojima nije problem sjediti na klupi jer jasno je da ce alba i buskec najmanje jos godinu biti standardni prvotimci

da dovedes npr mladjeg nekog beka od kojeg se nadas da ce postati klasa, kako ce postati kad ce vise biti na klupi nego u igri, prije ce propasti i ono sto je imo talenta, a ovako ako se alba i azpilicueta npr mijenjeju na jednoj poziciji znas na cemu si

tek sledece ljeto mislim ako bude para i ako se pojavi neki mocan lijevi bek treba ga dovesti, sad je to tesko, azpilicueta je nista posebno ali je pouzdan igrac i moze dvije godine dobro posluziti i na lijevo i desnom beku, cak i kao stoper, ise ko zamjena nego kao prvotimac

idealno bi bilo sad kupiti mladjeg dobrog desnog beka novog koji bi bio prvotimac, a azpilicueta da bude zamjena i njemu i albi, ali problem je koga tj dovesti, bila je prica oko mazrauija koji je slobodan igrac al haman ce on u bajern, to je mozda bila najbolja opcija dovesti mazrauija i azpilicuetu besplatno al haman je to mrka kapa
Jbte mi trazimo zamjene Buskecu i Albi , ne treba vise nista ni pisati.Kao da pisemo o trenutnom Arnoldu i Fodenu a ne 2 mejta koja trebaju biti zakucani na klupi.Zato i jeste Barca gdje jeste jer u njihovim okvirima Alba i Buskec su top klase i danas.

Neka vrate i Suareza pa neka mu nadju rezervu na godinu/dvije.Ista logika.
Zadnja izmjena: JoeBleck, dana/u 17 maj 2022, 14:21, ukupno mijenjano 1 put.

Felixians4
Kontakt:

Post Postao/la Felixians4 » 17 maj 2022, 14:21

pitaj luis enriquea trebaju li dotični bit zakucani za klupu

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 maj 2022, 14:24

17 maj 2022, 14:21
Ozbiljan argument.I Meguajer igra u Engleskoj a i Morata u Spaniji.A Aguero do problema sa zdravljem bio zamjena Nico Gonzalezu i Lautaru.

Klasicna prica navijaca Barcelone a ta dva kapitena ti nose tim kojeg prska Frankfurt i Benfika.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 17 maj 2022, 14:27

Alba jeste top bek i danas. Malo je boljih lijevih bekova, bez obzira što mu se svašta spočitava, opravdano i neopravdano.
Nije za poređenje zbog pozicija, ali prije bi ostavio Albu nego Busketsa.

Što se tiče Azpija i Alonsa, solidna riješenja, ali na neki ugovor max 2 godine, budel tu nekih 3+ budalaština, onda ga yebi.

Lewa, top class, ali ulazi u godine, a davati toliki novac, ne znam. Da dolazi besplatno, pa velika plata bilo bi ok, ovako nisam pametan.
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 17 maj 2022, 14:29

Da je Alba top bek mogu tvrditi samo za oni koji ne prate Barcu unazad dvije godine.
Lik je veci propuh u odbrani nego rahmetli Alves, što je realno podvig.

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 maj 2022, 14:38

Riziko je napisao/la:
17 maj 2022, 14:27
Alba jeste top bek i danas. Malo je boljih lijevih bekova, bez obzira što mu se svašta spočitava, opravdano i neopravdano.
Nije za poređenje zbog pozicija, ali prije bi ostavio Albu nego Busketsa.

Što se tiče Azpija i Alonsa, solidna riješenja, ali na neki ugovor max 2 godine, budel tu nekih 3+ budalaština, onda ga yebi.

Lewa, top class, ali ulazi u godine, a davati toliki novac, ne znam. Da dolazi besplatno, pa velika plata bilo bi ok, ovako nisam pametan.
Alba u Primeu nije bio top bek.Da nije imao Messija koji ga je gadjao u nozni prst svakom loptom i kretao se prema golu na povratnu , ovaj ne bi ni tad bio svrstan u top bekove.
Obicni placko kojeg je svako jace krilo uvijem zvakalo i tjeralo na suze.Losiji defanzivno bek a da kotira tsko visoko nije sutao loptu.

Sjeti se jace utakmice , bitne da nije bio najveci kloc na terenu.Njega su preskakali po liniji , autoput po njegovoj strani.

Danas , smijesan kao i kolega mu.

Problem i jeste ta zabluda jer se mislim da je taj stakor neki faktor i nezamjenjiv.Barca ozbiljnog lijevog beka nije dovela.Ako su Firpo i Digne konkurencija onda su mogli i nekog iz HNL dovesti.Jednom plafon Everton , drugom Leeds , ekipe realno drugoligaskog kvaliteta.
Pa Realu na klupi sjedi Marcelo 3 godine koji je svemirac uvijek bio za Albu jer Mendy jede sve pred sobom.
E to je nacin kako se radi sa ovim starcima, a ne na starog brnju dovedes jos jednog.

Rajaz
Kontakt:

Post Postao/la Rajaz » 17 maj 2022, 14:39

JoeBleck je napisao/la:
17 maj 2022, 14:24
17 maj 2022, 14:21
Ozbiljan argument.I Meguajer igra u Engleskoj a i Morata u Spaniji.A Aguero do problema sa zdravljem bio zamjena Nico Gonzalezu i Lautaru.

Klasicna prica navijaca Barcelone a ta dva kapitena ti nose tim kojeg prska Frankfurt i Benfika.
Jok, ozbiljan je tvoj argument na SS.ba :facepalm:

JoeBleck
Kontakt:

Post Postao/la JoeBleck » 17 maj 2022, 14:41

let3 je napisao/la:
17 maj 2022, 14:29
Da je Alba top bek mogu tvrditi samo za oni koji ne prate Barcu unazad dvije godine.
Lik je veci propuh u odbrani nego rahmetli Alves, što je realno podvig.
Ma nemoj tako , top bek lik.Oj Alba top bek, pa tita mi jace rezerve Cityu i Liverpoolu duplo na bekovima.

Odgovori

Natrag na “FC Barcelona”

Trenutno korisnika/ca: JoeBleck, Markinhio i 3 gosta.