Lumis je napisao/la: ↑18 maj 2022, 11:46
zaostrog je napisao/la: ↑17 maj 2022, 15:47
Crna Gora:
Sve u svemu, bezveze reprezentacija koja fura zajedništvo, kompaktnost, i vazda će biti mina za jače, ali isto tako i gubiti bodove na Lihtenštajnima i Luksemburzima, jer kvalitete za nešto više nema.
Ovako nas opisuju Hrvati, na jednom njihovom sportskom forumu

kvalitetniji smo ali nije velika razlika.
Pa u biti, u pravu su. Samo što su Crnogorci ipak tanja ekipa individualno. Kad bi evo imali pravo pozivati njihove igrače u repku, to bi otprilike bilo ovako: Pozvali bismo možda Patkovića da bude treći golman, zvali bismo Savića, Marušića i Vujačića nazad, Hakšabanović u sredinu, Jovetića naprijed. Vjerovatno i Mugoša, dobar je igrač, mada igra u Koreji, možda Đurđević i to je to. I svakako Vukčević, kojeg nema ovdje na spisku. Ali, ostatak je baš onako potanak, igrači kakvih mi imamo u neko B ili C ekipi. Ili, pojednostavljeno, oni ni u ludilu ne bi imali luksuz da ne zovu Kenana Kodru, Stjepana Lončara, Damira Sadikovića, Harisa Hajdardinovića, Amara Rahmanovića i sl. Eh sad, kako su slabiji, onda su svjesni značaja kolektiva i zbiju se. Ali, bez problema će ih nekad Moldavija natrpati, dok će oni skidati bodove Engleskoj. U biti, mi smo malo iznad toga, ali slična matrica nekontinuiteta. S tim da mi imamo materijal da izgradimo neke stvari, kod njih je potencijal ozbiljno slabiji (ipak manja država značajno).
Rumuni su isto objavili sastav. Od značajnijih imena, nema Toșce iz Gaziantepa i malog Hagija iz Rangersa. Igrače iz domaće lige će zvati naknadno. Solidna ekipa, iako individualno kaskaju, kad se doda kolektiv, tu su negdje našeg ranga, i solidno podmlađeni.
Helem, mislim da će biti svega i baš nepredividivih tekmi. Svako može svakog dobiti i opet bi mogli biti more remija. Mi bismo trebali ganjati 4 boda kontra Crne Gore, te barem 5 kontra Finske i Rumunije. To nie previsoko očekivanje, a s 9 bodova ovako raspoređenih, ipak mislim da bismo trebali biti zadovoljni (recimo 4 Crna Gora, 2 protiv Finske i 3 protiv Rumunije ili tako neka kombinacija).