A tko zna mozda se za koju godinu pojavi novi Keldon Johnson od vaseg ovogodišnjeg pika.
San Antonio Spurs
Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,kad_kako,Pasha
Re: San Antonio Spurs
Being second is to be the first of the ones who lose.
Bilo bi mi drago da ubodete sa ti pickom, jer smo dobili jako dobro srčanog i istreniranog igrača, ima finih prospekata oko tog 25 pika.
Porede ga sa PG-em
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
“In peace, may you leave this shore. In love, may you find the next. Safe passage on your travels, until our final journey to the ground. May we meet again.”
Po ovom videu ovaj momak ima potencijala mada ja osobno nisam bas upućen oko igraca za ovogodisnji draft. Sad vidjet cemo sta ce SA radit jer imaju tri pika.Nadam se da ce nas sreća pomazit u utorak a ako ne onda mozda cak i probat se pomaket prema naprijed ako bi se to moglo izvesti nekako davanjem pika ili nekom zamjenom. Citam da bi Banchero volio igrat sa Dejounteom a on bi nam legao kao kec na desetku ali jako tesko jer ce 99% ranije biti biran ali opet kazem sacekat utorak pa vidit, a valjda ce i @raul bacit vise one svoje kilometarske analize oko ovih prospekata, toga sam se nekako pozelio. Samo SF/PF dolazi u obzir ovo ostalo nas ne zanima.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nedavno sam citao jednu finu analizu, ne mogu se vise sjetiti gdje, ali njena poenta je bila da SA jos uvijek nije u fazi rebuildinga da drafta igrace koji se uklapaju u tim.Kugla3 je napisao/la: ↑14 maj 2022, 13:41Po ovom videu ovaj momak ima potencijala mada ja osobno nisam bas upućen oko igraca za ovogodisnji draft. Sad vidjet cemo sta ce SA radit jer imaju tri pika.Nadam se da ce nas sreća pomazit u utorak a ako ne onda mozda cak i probat se pomaket prema naprijed ako bi se to moglo izvesti nekako davanjem pika ili nekom zamjenom. Citam da bi Banchero volio igrat sa Dejounteom a on bi nam legao kao kec na desetku ali jako tesko jer ce 99% ranije biti biran ali opet kazem sacekat utorak pa vidit, a valjda ce i @raul bacit vise one svoje kilometarske analize oko ovih prospekata, toga sam se nekako pozelio. Samo SF/PF dolazi u obzir ovo ostalo nas ne zanima.
Drugim rijecima, SA, sa bilo koje pozicije da drafta, TREBA draftati najtalentovanijeg dostupnog igraca, pa makar to opet bio i bek.
"Ubijedili" su me u takvo razmisljanje ponajvise zbog cinjenice da za igraca koji bi nam se uklopio u roster (SF/PF igrac, ako to vec nije neki iz top 5) imamo jos 2 pika i druge assete da se malo "popnemo" na draftu i uzmemo takvog igraca.
Mislim da je to sasvim logicno i realno razmisljanje.
Igrač koji bi definitivno se uklopio u Popov sistem, atletican, ima dobar pregled za igru, sa Murrayem bi se skapirao pravo, jako mlad i sigurno upgrade na Poleti, dobar spaceing, PNR igra solidna.
Još jedan igrač idealan za Spurse bio bi fantastičan backcourt sa Murrayem, atletican, ima jedan od najboljih prodora na draftu, pregled za igru odličan, šut dobar, vrlo jak prospekt kojeg mnogi podcjenjuju.
Uz ovog malog gore, to bi bila po mom mišljenju 3 najbolja izbora SAS na ovom draftu, možda da potegnu za Jovovicem, ali ovo su igrači koji bi popunili sve pozicije.
To je neki moj vid, čekam Raula da čujem, kako on vidi situaciju.
1956., 1957., 1958., 1959., 1960., 1966., 1998., 2000., 2002., 2014.,2016.,2017.,2018.,2022.,2024
@nezalaganje mislim da je se biranjem Prima prosle godine, upravo to i potvrdilo sto si ti sada napisao.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Slazem se. Ove godine, ako pustimo Lonniea, taj neki eventualni bek bi opet imao prostora za igru. Tako daz treba birati talenat, ne uklapanje.
@emir Nisam bas fan Durena.Mnogo bolji je Poeltl od njega.Ako bi se on birao sa 9.pozcije, to bi znacio trade ovog drugog, ali Duren sigurno nije 9. najtalentovaniji igrac ovogodisnjeg drafta.
Ja ti vidim neki dobar potencijal, tek 18 godina, ima mnogo raditi na sebi, DPOY potencijal, bar po svim nekim predviđanjima, možda griješim, ali moći će čuvati Jokica, Ziona kad SAS stasa da napadne duboko u PO.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑14 maj 2022, 15:04
@emir Nisam bas fan Durena.Mnogo bolji je Poeltl od njega.Ako bi se on birao sa 9.pozcije, to bi znacio trade ovog drugog, ali Duren sigurno nije 9. najtalentovaniji igrac ovogodisnjeg drafta.
Ima te crte Bama I RWIII.
Bit ce vremena za analize , da vidimo koji pik ce biti prvo.Kad bi nafaka pogledala malo
Duren mi se svidja u teoriji al ne znam dal je centar vrijedan tako visokog pika.Opet,ne znamo o kojem broju pricamo.
Jah , maxirao bi LaVina ako ima opcija da dodje s haverom Murrayom.Savrseno bi se nadopunjavali.
Ne znam dal bi ostavio novca da dodje na manje trziste za ekipu koja ne znas koliki plafon ima
No platio bi max definitivno,pusti te neke mane bolan,boljeg igraca ne bi mogao dovesti,a cap se mora trosit prije ugovora Keldona i drugih.
(ne vidim nikako al DeJounte je dovoljno sarmantan da uspije -.-)
Duren mi se svidja u teoriji al ne znam dal je centar vrijedan tako visokog pika.Opet,ne znamo o kojem broju pricamo.
Jah , maxirao bi LaVina ako ima opcija da dodje s haverom Murrayom.Savrseno bi se nadopunjavali.
Ne znam dal bi ostavio novca da dodje na manje trziste za ekipu koja ne znas koliki plafon ima
No platio bi max definitivno,pusti te neke mane bolan,boljeg igraca ne bi mogao dovesti,a cap se mora trosit prije ugovora Keldona i drugih.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- Felixians4
- Kontakt:
Bullsi prezadovoljni potpisom DeMara od vas,mogli bi i vi sa Zachom mada... treba znati i da mu je Rich Paul agent. Duo beal-porzingis bi vam mogao biti na meti iz Wizardsa,oni su FA naredne godine.
Greg Popovich ostaje u sedlu?
Greg Popovich ostaje u sedlu?
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Nastupajuca FA klasa je slaba, a mi tek zavrsili 1.godinu rebulida.Treba biti pametan, ne zalijetati se i zato nema sanse da bi max trosio na LaVinea, uz sve postovanje prema njemu.Nije to igrac koji bi nas drasticno unaprijedio da bi kroz koju godinu bili kandidati za titulu, a capa ne bi bilo.Raul_64 je napisao/la: ↑14 maj 2022, 15:22Bit ce vremena za analize , da vidimo koji pik ce biti prvo.Kad bi nafaka pogledala malo![]()
Ne znam dal bi ostavio novca da dodje na manje trziste za ekipu koja ne znas koliki plafon ima![]()
Da, donio bi bolje rezultate odmah, ali dugorocno nije rjesenje plus historija povreda plus Vassell i Primo na istoj poziciji, a tek treba da pokazu od cega su napravljeni!?
Cap treba cuvati i lagano cekati priliku za vecu "ribu". Keldon ce se gotovo sigurno produziti pred pocetak naredne sezone i mislim da ce dobiti slicnu cifru kao i Murray i White prije njega. Dakle, negdje izmedju 18-20mil godisnje.To nikako nece ugroziti nas cap prostor zato sto ce pikovi od ove godine, Vassell i Primo (pod pretpostavkom da su svi tu) jos uvijek biti na rookie ugovorima, Dejounte na "starom" ugovoru,a jedino mozda Poeltl bude na nesto vecem ugovoru u trenutku kad ekstenzija Keldona dodje na naplatu.
Takodje, igraci poput Richardsona i McDermotta su u ovom trenutku vrijedni asseti i njihovi ugovori nisu nikakva smetnja za pomjeriti ih ako se zeli, a trenutno zauzimaju oko 26mil capa.
Moje misljenje je da treba odraditi dobar draft sa lutrijskim pikom, a gledati da se sa preostala 2 pika plus ova 2 pomenuta asseta odradi posao za eventualno targetiranje jos nekog igraca u tom 13-19 prozoru.Potom vidjeti kroz sezonu, hoce li se jos neko prikljuciti Murrayu na AS levelu igre i imaju li potencijala za takvo nesto!? Odatle gledati gdje bi u buducnosti mogli trositi cap i na koga, jer to sad jednostavno nije pametno uciniti, osim ako se ne radi o nekom superstaru (takvih u FA klasi ovog ljeta nema), posto u rosteru fakticki imamo samo 3 jasno definisana igraca (Murray, Poeltl, Keldon). Keldon, koji jos uvijek ima dosta posla na sebi, ako zeli biti ono sto prica da zeli biti. Svi ostali su pod upitnikom da tako kazem i na takvu grupu spiskati max za "obicnog" AS igraca? Ne ide.
Eh kakva titula , treba se dosta stvari nastimat da si contender uopste.Pricamo o narednom koraku.
Cap ne treba cuvati jer bolju ribu od njega San Antonio ne moze dovesti,a vjerovatno ne moze dovesti ni njega.
Nemamo mi sta cuvati novce kao da ce neki top FA izabrati San Antonio.Izabra LMA i to jedva kad smo imali 60 w ekipu.
Problem u sporom rastu je sto mi nismo dovoljno losi.Pa ako zavrsimo sa 9 pikom ove,11 pikom naredne.Trebas imati srece (i znanja) da izvuces novi Golden i slicne ekipe iz takvih pikova,vecinom se nece desit,vecinom nece neki Booker,Kawaj i slicni cekati na tom mjestu.Sto se tice pozicije igraca,Vassell u danasnjem en bi eju moze igrati obje pozicije vani(kao da ima razlike).Dok Primo , toliko je mlad i sirov da ne znamo sta moze biti.Nije mi on argument da stopiras potpis jednog AS igraca,ako je dovoljno dobar,vremenom ce pronaci svoju rolu.
Zamisljam ti vanjsku liniju sa Murray-Lavinom koja se savrseno dopunjava,sta jedan radi lose,drugi radi odlicno.Imas dovoljno defanzive,suta,playmakinga,tranzicije i svega sto zelis.Poslije u Keldonu,Vassellu vec imas sad odlicne 3D projekte (a imaju potencijal za vise naravno).Naravno da Lavine ima mana al kad zamisljam scenario dogodine gdje nakon 9 pika ove sezone,opet nismo dovoljno dobri za playoff,a nismo dovoljno losi za top 5 pik dok ide nova AS sezona Murraya,frustrirajuce.Jer zapad nije zapad s kojim smo odrasli,ne da cemo ga osvojit,al bori se.Mozda sam nestrpljiv , mada vise je fazon nemoj odbit tu djevojku jer nije da ces bolju naci poslije.
Pomoglo bi da lutrija nam pomogne i ubrza proces.
Cap ne treba cuvati jer bolju ribu od njega San Antonio ne moze dovesti,a vjerovatno ne moze dovesti ni njega.
Nemamo mi sta cuvati novce kao da ce neki top FA izabrati San Antonio.Izabra LMA i to jedva kad smo imali 60 w ekipu.
Problem u sporom rastu je sto mi nismo dovoljno losi.Pa ako zavrsimo sa 9 pikom ove,11 pikom naredne.Trebas imati srece (i znanja) da izvuces novi Golden i slicne ekipe iz takvih pikova,vecinom se nece desit,vecinom nece neki Booker,Kawaj i slicni cekati na tom mjestu.Sto se tice pozicije igraca,Vassell u danasnjem en bi eju moze igrati obje pozicije vani(kao da ima razlike).Dok Primo , toliko je mlad i sirov da ne znamo sta moze biti.Nije mi on argument da stopiras potpis jednog AS igraca,ako je dovoljno dobar,vremenom ce pronaci svoju rolu.
Zamisljam ti vanjsku liniju sa Murray-Lavinom koja se savrseno dopunjava,sta jedan radi lose,drugi radi odlicno.Imas dovoljno defanzive,suta,playmakinga,tranzicije i svega sto zelis.Poslije u Keldonu,Vassellu vec imas sad odlicne 3D projekte (a imaju potencijal za vise naravno).Naravno da Lavine ima mana al kad zamisljam scenario dogodine gdje nakon 9 pika ove sezone,opet nismo dovoljno dobri za playoff,a nismo dovoljno losi za top 5 pik dok ide nova AS sezona Murraya,frustrirajuce.Jer zapad nije zapad s kojim smo odrasli,ne da cemo ga osvojit,al bori se.Mozda sam nestrpljiv , mada vise je fazon nemoj odbit tu djevojku jer nije da ces bolju naci poslije.
Pomoglo bi da lutrija nam pomogne i ubrza proces.
Never trust anything that bleeds for seven days and doesn't die.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Razumijem ja sustinu tvoje price @raule, ali mi se ne dopada Lavine zbog svega pomenutog.Previse je tu historije povreda (opet ga ceka operacija), a i nije 2 way igrac.
Prerano je da mi zakljucavamo cap takvim igracima.Mozda mi boljeg od njega i necemo moci dovesti, ali kad ne znas ni sta sad imas u rosteru, ko ce ostati, ko nece- to jednostavno nije pametno.
Ako bi Keldon digao igru na nivo AS igraca, Vassell dodatno pojacao odbranu i sigurnost suta, te Primo ispao neka pouzdana verzija 6og igraca, onda mozemo pricati da bi nam odgovarao cisti talenat da se doda.
Ono sto su bile mane rostera zavrsene sezone su neiskustvo, neuigranost, defanzivni skok, te dominantan defanzivac na krilu.Hajmo to prvo pokusati rijesiti prije nego saspemo cap. Ja sam uvjeren da ce i kvalitetan igrac doci, kad je sve fino poslozeno.
Prerano je da mi zakljucavamo cap takvim igracima.Mozda mi boljeg od njega i necemo moci dovesti, ali kad ne znas ni sta sad imas u rosteru, ko ce ostati, ko nece- to jednostavno nije pametno.
Ako bi Keldon digao igru na nivo AS igraca, Vassell dodatno pojacao odbranu i sigurnost suta, te Primo ispao neka pouzdana verzija 6og igraca, onda mozemo pricati da bi nam odgovarao cisti talenat da se doda.
Ono sto su bile mane rostera zavrsene sezone su neiskustvo, neuigranost, defanzivni skok, te dominantan defanzivac na krilu.Hajmo to prvo pokusati rijesiti prije nego saspemo cap. Ja sam uvjeren da ce i kvalitetan igrac doci, kad je sve fino poslozeno.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
9ti pik it is!
Idemo ovo pametno odraditi.
Idemo ovo pametno odraditi.
Nadao sam se da bi mogli uletit izmedju 2-4 ali najvece sanse su bile da ostanemo na tom 9 mjestu. Jedan bi pik i zrtvovao da se pomaknemo malo naprijed.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Isto bih uradio. Mozda cak i nekog od Richardsona ili McDermotta uz to,za top 15 pik, ako treba i ako imamo nekog ko nam je zanimljiv.
Richardsona ne bi dao, dobra obrana moze trojku pogodit a McDermotta bi se leteći rijesio.NEZALAGANJE je napisao/la: ↑18 maj 2022, 02:32Isto bih uradio. Mozda cak i nekog od Richardsona ili McDermotta uz to,za top 15 pik, ako treba i ako imamo nekog ko nam je zanimljiv.
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Posto je u toku Draft combine u CHI, red je napisati par stvari...
Prvo, slika probe lutrije drafta neposredno pred istu...
Tuga!

Druga stvar, u poprilicno "jakom" sastavu smo otisli na ovaj combine, obzirom da nas ass Mitch Johnson vodi ekipu na tamosnjim utakmicama, a prisutan je i Manu, te ucestvuje u intervjuima potencijalnih igraca, sto je super stvar.

Inace, od poznatijih imena, do sada smo intervjuisali Johnny Davisa, Tari Easona i Jeremy Sochana.To jasno pokazuje smjer fransize o kojem smo pisali i prije same lutrije, a to je da cemo draftovati najtalentovanijeg dostupnog igraca, ali smo ujedno i svjesni koji su to igraci koji bi nama odgovaral!?
Moj neki rani pik za ovo 9to mjesto je definitivno Eason.Strasan defanzivac, visina, atletika i duzina da brani sigurno 4 pozicije, ogroman radnik i igra na poziciji SF/PF.Sumnjam da cu do samog drafta promijeniti misljenje, osim ako nam u ruke ne padne neko od ovih "odozgo" tipa Murray, Sharpe, Griffin...
Ljubav je ocigledno obostrana: “I really love their player development, and I have seen things they do for guys — Dejounte Murray, Kawhi Leonard, who is someone similar to me as far as size and position,” Eason said. “I see how they do things, and I really like them as a team. I definitely think it was a good conversation. I loved talking to them. They are a team that has definitely been on my radar for a while.”
Sto se tice nasih ostalih pikova, rekao sam da ih zelim "pakovati", te mozda tako opet uci u kraj lutrije ili sredinu drafta za nekog ko nam se jos dopadne.
Prvo, slika probe lutrije drafta neposredno pred istu...
Tuga!
Druga stvar, u poprilicno "jakom" sastavu smo otisli na ovaj combine, obzirom da nas ass Mitch Johnson vodi ekipu na tamosnjim utakmicama, a prisutan je i Manu, te ucestvuje u intervjuima potencijalnih igraca, sto je super stvar.
Inace, od poznatijih imena, do sada smo intervjuisali Johnny Davisa, Tari Easona i Jeremy Sochana.To jasno pokazuje smjer fransize o kojem smo pisali i prije same lutrije, a to je da cemo draftovati najtalentovanijeg dostupnog igraca, ali smo ujedno i svjesni koji su to igraci koji bi nama odgovaral!?
Moj neki rani pik za ovo 9to mjesto je definitivno Eason.Strasan defanzivac, visina, atletika i duzina da brani sigurno 4 pozicije, ogroman radnik i igra na poziciji SF/PF.Sumnjam da cu do samog drafta promijeniti misljenje, osim ako nam u ruke ne padne neko od ovih "odozgo" tipa Murray, Sharpe, Griffin...
Ljubav je ocigledno obostrana: “I really love their player development, and I have seen things they do for guys — Dejounte Murray, Kawhi Leonard, who is someone similar to me as far as size and position,” Eason said. “I see how they do things, and I really like them as a team. I definitely think it was a good conversation. I loved talking to them. They are a team that has definitely been on my radar for a while.”
Sto se tice nasih ostalih pikova, rekao sam da ih zelim "pakovati", te mozda tako opet uci u kraj lutrije ili sredinu drafta za nekog ko nam se jos dopadne.
- Felixians4
- Kontakt:
admiral d.robinson kaže ispravno da ste vrhunski birali u top4,no uglavnom i na bilo kojoj poziciji prve runde i da ćete i sada znati izabrati mladog igrača koji će pomoći digntui franšizu ka vrhu
- NEZALAGANJE
- Kontakt:
Tari Eason has absolutely massive hands, being the only player to measure with 11 inch width hands. For reference, Kawhi Leonard measured at 11.25, and is known for his enormous hands. The physicals for Tari check out as a near A+. 7'2 wingspan at 6'8 with great athleticism
Jos malo podataka o mom favoritu.
Jos malo podataka o mom favoritu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.