Nije vrijedno truda.
Ruska invazija na Ukrajinu
Moderator/ica: insider
- BoixosNois1899
- Kontakt:
Re: Ruska invazija na Ukrajinu
"I can't remember the last time I saw something like this. Extraordinary scenes at the Nou Camp. Sergi Roberto – the substitute – is the hero of the hour and it is the greatest Champions League knock out comeback of all time!"
FC Grizzlies
FC Grizzlies
javi izvoru da su izgubili nekoliko gradova i da ce uskoro da izgube izyum i jos ponesto
I da protuzracna skine 3 od 4 krstarece kojih je sve manje a preciznost ko pjana kokoš
i na kraju, javi mu da nauci postaviti prelaze preko rijeka da se ne dave vojnici dzaba
I da protuzracna skine 3 od 4 krstarece kojih je sve manje a preciznost ko pjana kokoš
i na kraju, javi mu da nauci postaviti prelaze preko rijeka da se ne dave vojnici dzaba
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli
Sta kaze sve je dio strategije, sve dio plana. Rusi znaju sta rade nije nase da ih preispitujemo. To je otprilike tekst
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Sta kaze izvor,jesu li Ruje dosle do Berlina 
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.
izasli ukrajinci na granicu , kod izjuma ofanziva , potopili im hiljadu ljudi al hiljaditi pocetak druge faze ofanzive sa podsekcijom neuspjesni kotao je u toku
ovo od osoba koje vjeruju da im je zemlja do milvokija je previse
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."
- MortemHz
- Interni moderator
- Kontakt:
Švedska i Finska su i zvanično predali zahtjeve za članstvo u NATO

Finska i Švedska su jutros formalno predale svoju aplikaciju za priključivanje NATO savezu. Parlament Švedske je u ponedjeljak donio odluku o zahtjevu za prijem u NATO, a Parlament Finske u utorak.
"Aplikacija koju ste podnijeli danas je historijski korak. Saveznici će sada razmotriti sljedeće korake u vašem putu ka NATO savezu", rekao je Stoltenberg u Briselu po prijemu aplikacije.
Stoltenberg je naglasio da su sigurnosni interesi svih saveznika uzeti u razmatranje i da su odlučni da riješe sve probleme i brzo stignu do odluke.
Zahtjeve su Stoltenbergu predali finski i švedski ambasadori u NATO-u Klaus Korhonen i Axel Wernhoff.
Proces prijema može biti ubrzan da se okonča za nekoliko sedmica, ali problem predstavlja to što je potrebna saglasnost svih članica, a Turska je već rekla da neće dati podršku.
Velika Britanija je Finskoj i Švedskoj dala sigurnosne garancije za period dok se nalaze u procesu pridruživanja NATO savezu, a isto su učinile i Danska i Norveška.

Finska i Švedska su jutros formalno predale svoju aplikaciju za priključivanje NATO savezu. Parlament Švedske je u ponedjeljak donio odluku o zahtjevu za prijem u NATO, a Parlament Finske u utorak.
"Aplikacija koju ste podnijeli danas je historijski korak. Saveznici će sada razmotriti sljedeće korake u vašem putu ka NATO savezu", rekao je Stoltenberg u Briselu po prijemu aplikacije.
Stoltenberg je naglasio da su sigurnosni interesi svih saveznika uzeti u razmatranje i da su odlučni da riješe sve probleme i brzo stignu do odluke.
Zahtjeve su Stoltenbergu predali finski i švedski ambasadori u NATO-u Klaus Korhonen i Axel Wernhoff.
Proces prijema može biti ubrzan da se okonča za nekoliko sedmica, ali problem predstavlja to što je potrebna saglasnost svih članica, a Turska je već rekla da neće dati podršku.
Velika Britanija je Finskoj i Švedskoj dala sigurnosne garancije za period dok se nalaze u procesu pridruživanja NATO savezu, a isto su učinile i Danska i Norveška.
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Ja sam imao opciju i da prevedem tekst, ali sam procijenio da je bolje ovako, da sto manje ljudi procita - jer mi je jasno da vecinu forumasa ovakvo izvjestavanje i vidjenje situacije duboko frustrira - to vas onda tjera u cisti spam, lose uvrede na racun autora, rusa ili srba, postove koje su van teme i nerviranje.
Imam potrebu samo da kazem da mislim da na ovaj rat gledamo razlicito. Ja ne mogu nikako navijati za jedne protiv drugih.
Ovaj rat je prava i duboka katastrofa za slovenski svijet koji je stotinama godina sanjao sansu za bratsko ujedinjenje, barem kulturno i duhovno.
Zato Rusija i Ukrajina moraju kako znaju da naprave do kraja uslove za pomirenje - razmisljam da su i Amerikanci imali gradjanski rat pa razlike prevazisli.
Upoznao sam skoro Rusa koji mi je ponesto rekao o dubini povezanosti Ukrajinaca i Rusa - prakticno i njegovi su prije 100 g dosli u Rusiju iz Ukrajine i ima tamo familiju, ali to je ono opsti slucaj, skoro cijela Ukrajina i Rusija - potpuno prozete, ovdje je to primjer Srbija i Crna Gora, ili npr. u nekoj paralelnoj stvarnosti da zarate Sarajevski okrug sa Bihacem ili Novim Pazarom na nekoj nacionalnoj osnovi.
Ovaj rat, osim ljudskom, mora se razumjeti u privrednom kljucu, jer ce se svi temeljni privredni odnosi promijeniji.
Recept je vec oduvijek da se kriza u svijetu rjesava ratom, samo je problem sto su igre mnogo velike i duboke i tesko ih je provaliti, iako cemo ih svi osjetiti na dzepu. BRIKS ulazi u rezime jeftinije energije i automatski konkurentnijeg proizvoda, Amerika ce imati dalje korake u Latinskoj Americi, evo od skora, Maduro moze biti i partner - sve je to u kljucu novih trgovinskih odnosa.
Imam potrebu samo da kazem da mislim da na ovaj rat gledamo razlicito. Ja ne mogu nikako navijati za jedne protiv drugih.
Ovaj rat je prava i duboka katastrofa za slovenski svijet koji je stotinama godina sanjao sansu za bratsko ujedinjenje, barem kulturno i duhovno.
Zato Rusija i Ukrajina moraju kako znaju da naprave do kraja uslove za pomirenje - razmisljam da su i Amerikanci imali gradjanski rat pa razlike prevazisli.
Upoznao sam skoro Rusa koji mi je ponesto rekao o dubini povezanosti Ukrajinaca i Rusa - prakticno i njegovi su prije 100 g dosli u Rusiju iz Ukrajine i ima tamo familiju, ali to je ono opsti slucaj, skoro cijela Ukrajina i Rusija - potpuno prozete, ovdje je to primjer Srbija i Crna Gora, ili npr. u nekoj paralelnoj stvarnosti da zarate Sarajevski okrug sa Bihacem ili Novim Pazarom na nekoj nacionalnoj osnovi.
Ovaj rat, osim ljudskom, mora se razumjeti u privrednom kljucu, jer ce se svi temeljni privredni odnosi promijeniji.
Recept je vec oduvijek da se kriza u svijetu rjesava ratom, samo je problem sto su igre mnogo velike i duboke i tesko ih je provaliti, iako cemo ih svi osjetiti na dzepu. BRIKS ulazi u rezime jeftinije energije i automatski konkurentnijeg proizvoda, Amerika ce imati dalje korake u Latinskoj Americi, evo od skora, Maduro moze biti i partner - sve je to u kljucu novih trgovinskih odnosa.
Cuj preveo bi text, pa nije napisan na klingonskom jezikuhuupmil je napisao/la: ↑18 maj 2022, 10:24Ja sam imao opciju i da prevedem tekst, ali sam procijenio da je bolje ovako, da sto manje ljudi procita - jer mi je jasno da vecinu forumasa ovakvo izvjestavanje i vidjenje situacije duboko frustrira - to vas onda tjera u cisti spam, lose uvrede na racun autora, rusa ili srba, postove koje su van teme i nerviranje.
Rusi su solidan broj godina na raznorazne nacine je.bali slavenski svijet. Poljaci prvi ih mrze iz dna duse, slicna stvar je i sa Cesima i Slovacima. Sami su sebi krivi, niko ih nije tjerao da ravnaju Ukrajinu i kolju sve na sto nalete. Jako tesko ce im Ukrajinci ikad preci preko ovoga. Cifre pobijenih ljudi su vec sad strasne, a Boga pitaj kakve ce bit kad se otkrije stvarni broj pobijenih ljudi u Mariupolju, gradu koji vise fakticki ne postoji. Jedini nacin da se ti odnosi normalizuju je da Rusija bude potpuno porazena i prihvati odgovornost za sva sr.anja koja su radili drzavama i narodima oko sebe no je nesto sumnjam da ce oni to ikad prihvatiti. Slicno svojoj balkanskoj braci iz tog potencijalnog poraza ce samo napraviti nove mitove o "vekovnoj nepravdi" i hajcat narod da ce kad tad doci vrijeme osvete.huupmil je napisao/la: ↑18 maj 2022, 10:24
Kakav pacijent od forumasa. Potrudio se naci neku bljuvotinu od teksta, odlucio postaviti na forumu gdje zna da mu bljuvotine ne prolaze i onda procijenio da "ne prevodi", iako je tekst na bosanskom, da bi sto manje ljudi procitalo. Zaista se divim ovakvim personama kako opstaju u svakodnevnom zivotu
7 - Tottenham Hotspur are the first English side to concede seven goals in any European competition since Tottenham Hotspur themselves lost 0-8 to FC Koln in the UEFA Intertoto Cup in July 1995. Spursy.
Ja sam prvi panslavista i svjestan sam svog slavenskog porijekla. To što su rusi najbrojniji od svih slavenskih naroda ne daje im za pravo da gaze druge narode.huupmil je napisao/la: ↑18 maj 2022, 10:24Ja sam imao opciju i da prevedem tekst, ali sam procijenio da je bolje ovako, da sto manje ljudi procita - jer mi je jasno da vecinu forumasa ovakvo izvjestavanje i vidjenje situacije duboko frustrira - to vas onda tjera u cisti spam, lose uvrede na racun autora, rusa ili srba, postove koje su van teme i nerviranje.
Pusti mi te fraze nmg navijati za jedne u slavenskom ratu, mogu itekako da ne navijam za silejdzije i provokatore koji kisle ako su brojniji svi da im se klanjati trebaju. Ruski doprinos tom slavenskom ptibližavanju nsjbolje se vidi u odnosu ostalih slavenskih naroda prema tim istim rusima. A ti samo nastavi tražiti razloga zašto ne možeš osuditi ruse.
Ako je ovo istina da neće razmijeniti azovce za ruske vojnike i ako ih budu pobili neka ukrajinci postupe proporcionalno rusima
sesces nekom na volej s Berlinom
sto se ostalog tice, smehotresne su izjave Zelenskog o predaji u Mariupolju, cak i ne koriste termin predaja...isto je i sa zapadnim medijima, a ljudi (AZOV) vec u Rusiji i bice procesuirani i razmena uopste nije opcija
ne da me preterano zanima, ali primecujem da su ljudi podlozni jednoumlju oko ove teme
delimicno i razumem razloge i potrebu za time, ali ne vidim svrhu, tim pre jer sukob jos nije zavrsen, a Ukrajinci nisu povratili ni jedan veci centar koji im je neprijatelj uzeo.
Znaci vec pricamo o ukrajinskom povratku teritorije? Lijepo lijepo, drago nam je da ste i vi svjesni u kojem pravcu rat tecesalex90 je napisao/la: ↑18 maj 2022, 11:29sesces nekom na volej s Berlinom
sto se ostalog tice, smehotresne su izjave Zelenskog o predaji u Mariupolju, cak i ne koriste termin predaja...isto je i sa zapadnim medijima, a ljudi (AZOV) vec u Rusiji i bice procesuirani i razmena uopste nije opcija
ne da me preterano zanima, ali primecujem da su ljudi podlozni jednoumlju oko ove teme
delimicno i razumem razloge i potrebu za time, ali ne vidim svrhu, tim pre jer sukob jos nije zavrsen, a Ukrajinci nisu povratili ni jedan veci centar koji im je neprijatelj uzeo.
nema potrebe da me svrstavas na jednu od dve strane
citajuci zapadne medije covek bi pomislio da nijednog ruskog vojnika vise nema u Ukrajini, situacija na terenu je rapidno drugacija, da li ce se promeniti i da li ce Ukrajinci uspeti u onome sto Zelenski obecava, ostaje da vidimo
zelim verovati da cete svi imati identicne stavove i za godinu dana, nadam se da necete (vi navijaci) biti razocarani.
citajuci zapadne medije covek bi pomislio da nijednog ruskog vojnika vise nema u Ukrajini, situacija na terenu je rapidno drugacija, da li ce se promeniti i da li ce Ukrajinci uspeti u onome sto Zelenski obecava, ostaje da vidimo
zelim verovati da cete svi imati identicne stavove i za godinu dana, nadam se da necete (vi navijaci) biti razocarani.
U redu je biti navijac suverene zemlje koja brani svoju teritoriju od agresora. I to od agresora koji pa svaki dan spinuje razloge i povode sukoba, a vi (nacija povodljiva ruskom uticaju i lazima) upijate kao spužva vodu.salex90 je napisao/la: ↑18 maj 2022, 11:41nema potrebe da me svrstavas na jednu od dve strane
Malo vam je smor ta prica o zapadnim medijima, lazima i propagandi kada ste vi sinonim propagande i maskiranja istine. Ovamo ipak vlada sloboda informacija pa mozemo dobiti tacne informacije stanja na terenu
biti navijac ne znaci biti u pravu
sto se ostalog tice, prilicno je kontradiktorna ta percepcija o propagandi i maskiranju istine, primera tako puno...
tako da, pametan covek vidi sta se desilo u Mariupolju i vidi da se jedna vojska predala, dakle da je porazena, BBC to ne vidi. Tj. nije rekao da je predaja, tako da ko upali malo vise mozdanih vijuga, shvati sustinu
sto se ostalog tice, prilicno je kontradiktorna ta percepcija o propagandi i maskiranju istine, primera tako puno...
tako da, pametan covek vidi sta se desilo u Mariupolju i vidi da se jedna vojska predala, dakle da je porazena, BBC to ne vidi. Tj. nije rekao da je predaja, tako da ko upali malo vise mozdanih vijuga, shvati sustinu
Mijenja se terminologija medijskog izvještavanja oko ovog događaja...Hrvatski portali danas koriste termin "predaja" umjesto "evakuacija" kako se juče pisalo..
Velika je propaganda s obje strane, al predaju azovaca ruskoj vojsci tretirati kao nekakvu evakuaciju vređa razum i onima koji su vrlo deficitarni s istim.
Brokula: "..Prije je Kina zapadni Tajvan.." 👌
isto kao sto je sprzeni Vukovar bio vekovna pobeda de ba tri mjeseca nisu mogli fabriku da zauzmu i nacin na koji su rusi izigrali dogovor sa amerima u vezi ovih iz azovstala dali im ruku ameri da pokazu da su ljudi i da sacuvaju i ono malo ugleda al jok ruje ne zanimaju ni vlastiti vojnici koji su zarobljeni et koliki su to divljaci kad ti zivot vlastitog vojnika nije bitan a o vojnicima iz azovstala ce se svugdje pričati kao herojima osim u bliskoistocnom ruskom mordorusalex90 je napisao/la: ↑18 maj 2022, 11:50biti navijac ne znaci biti u pravu
pokusavaju li ruje postaviti jos koji pontonski most
Trenutno korisnika/ca: MaroonBjelave, MElloo i 9 gostiju.