Kup Bosne i Hercegovine 2021/22

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Babke
Kontakt:

Re: Kup Bosne i Hercegovine 2021/22

Post Postao/la Babke » 16 maj 2022, 17:32

Stvara se bez veze ružna atmosfera. Sarajevo mi je drag klub i nadam se da neće biti nikakvih gluposti koje će pokvariti dobre odnose. Meni je drago da ćemo biti izmješani i pokazat malo drugačiju priču od one koju gledamo po našim stadionima. Raji iz Mostara puno znači to prijateljstvo i nadam se da ga nekolicina imbecila neće moći pokvariti.

Mislim da je sasvim dovoljno antifudbalskih i antidržavnih momenata i bez nekog potencijalnog sranja na tribinama. Koliko god da želim da Velež pobijedi, jednako mi je važno da naši odnosi ostanu dobri. Zanemarite šupke koji stadion obilaze samo kad su atraktivne utakmice. Trebamo pokazat da na narednom finalu (odma iduće godine) ne treba nikakvo osiguranje i da komotno mogu pustit sve karte u prodaju :D . Da nam se Vico ne nasekira previše za našu sigurnost.

Riziko
Kontakt:

Post Postao/la Riziko » 16 maj 2022, 17:33

Biće nekog belaja u cetvrtak...
[quote=Convicts1988 post_id=7332615 time=1573391939 user_id=33799]
Da Bog da Borac popisa oba sarajevska kluba i osvoji titulu :pray:
[/quote]

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 16 maj 2022, 17:43

Babke je napisao/la:
16 maj 2022, 17:32
Stvara se bez veze ružna atmosfera. Sarajevo mi je drag klub i nadam se da neće biti nikakvih gluposti koje će pokvariti dobre odnose. Meni je drago da ćemo biti izmješani i pokazat malo drugačiju priču od one koju gledamo po našim stadionima. Raji iz Mostara puno znači to prijateljstvo i nadam se da ga nekolicina imbecila neće moći pokvariti.

Mislim da je sasvim dovoljno antifudbalskih i antidržavnih momenata i bez nekog potencijalnog sranja na tribinama. Koliko god da želim da Velež pobijedi, jednako mi je važno da naši odnosi ostanu dobri. Zanemarite šupke koji stadion obilaze samo kad su atraktivne utakmice. Trebamo pokazat da na narednom finalu (odma iduće godine) ne treba nikakvo osiguranje i da komotno mogu pustit sve karte u prodaju :D . Da nam se Vico ne nasekira previše za našu sigurnost.
Ma kakav belaj, samo pamet u glavu i nastavit dobru pricu izmedju nasa dva kluba! Bez provociranja i gluposti i s jedne i s druge strane i napravit dobru atmosferu! :bih:

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 16 maj 2022, 17:44

Zamislite Velež izgubi u četvrtak i onda za 20 godina u rubrici "uspjesi" svrstaju finale kupa BiH za sezonu 2021/22.
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Alminjo99
Kontakt:

Post Postao/la Alminjo99 » 16 maj 2022, 17:49

Kakav belaj, kad zagrmi Jedna si jedina prije početka meča. :bih:
Rezultat je trend, ideal je vječan!

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 16 maj 2022, 18:02

Nema potrebe za tampon zonom. Pa sjedimo na Kosevu na zapadu izmjesani,u Mostaru isto na Dedari. Ne znam koji kur.ac neko pokusava da pravi napetu situaciju kad nije i neće je biti.Vecinom oni koji neće biti na utakmici.
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

Aduka87
Kontakt:

Post Postao/la Aduka87 » 16 maj 2022, 18:04

Belaja nikakvog nece biti, pa specijalni gosti turnira u cast Vedrana su RA, neki belaj mogu napravit samo papci.
| SARAJEVO SIAMO NOI |

YEBEM TE LISTICO

Hajdeee
Kontakt:

Post Postao/la Hajdeee » 16 maj 2022, 18:06

Tampon zona na ovoj utakmici je najveca glupost na svijetu.

Bolje da su odstampali jos ulaznica.
- FKS -

emil02in
Kontakt:

Post Postao/la emil02in » 16 maj 2022, 19:18

Pa ljudi moji za 10 dana Sarajevo igra u Mostaru opet sa nama. O čemu vi pišete,kakav belaj???Niste dobri majke mi
MOSTAR 09.11.1993.NIKAD ZABORAVIT NEĆE

DzananMusa11
Kontakt:

Post Postao/la DzananMusa11 » 16 maj 2022, 20:30

Nek je savez cijeli istokostavio sebi, yebem im materesine !

MostarskiSin
Kontakt:

Post Postao/la MostarskiSin » 16 maj 2022, 21:01

Mogao si kupiti jutros karte za istok u Mo i Sa, bit ce i tamo navijaca ali nece puno.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 16 maj 2022, 21:55

Po svemu Velež ima veće šanse da pobjedi,dobra forma,dobra atmosfera..i mislim da će uzeti kup volio bi griješim ali...

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 16 maj 2022, 22:13

slika

slika
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

spezial
Kontakt:

Post Postao/la spezial » 16 maj 2022, 22:25

visokohz je napisao/la:
16 maj 2022, 21:55
Po svemu Velež ima veće šanse da pobjedi,dobra forma,dobra atmosfera..i mislim da će uzeti kup volio bi griješim ali...
Ma u finalima to nista ne znaci. 90/120 minuta, svako svakoga moze pobijediti bukvalno. Forma ovdje ne igra apsolutno nikakvu ulogu

Zizu1981
Kontakt:

Post Postao/la Zizu1981 » 18 maj 2022, 17:19

Vezano za sutrasnju utakmicu

Sto se Veleza tice, moze se reci da im je forma u uzlaznoj putanji. Prvi di osezone je bio rezultatski nikakav, tako da je Dudic cak i dao ostavku u jednom momentu, ali su se zato podigli u drugom dijelu. Utakmica protiv Zrinjskog prosle sedmice je nekako ovjerila kvalitet Veleza i dala im samopouzdanje pred utakmicu protiv Sarajeva, jer su tu pokazali ili potvrdili da se mogu nositi sa najboljim ekipama Premier lige. Velez se trenutno nalazi na 5. poziciji u premier ligi, sto samo po sebi nije katatrofalno, ali ta potvrda o kojoj govorim je mozda bila potreba, jer su mnogi pomislili da Velez mozda i nije tako dobar, kao sto smo mislili nakon proslogodisnje evropske avanture, jer su imali taj los pocetak sezone, koji je mozd auticao i na samopouzdanje samih igraca. Tako da sa te strane Velez ulazi u ovo finale kupa spreman, sa dosta samopouzdanja i vjere u sebe.

Ja licno nisam previse zadovoljan igrom Veleza i mislim da Velez moze podici svoju igru naj os veci nivo nego sto je to bilo ove sezone. Sad ruge strane sam uvijek vjerovao da ova ekipa zasluzuje da bude u vrhu, i nisam prihvatio pricu kako je prosla sezona bila samo slucajnost i kako su igraci igrali bolje nego sto je njihov stvarni nivo. Ja ne vjerujem u takve teorije, jer niko ne igra bolja nego sto moze…i logika kaze da je to ne moguce 😊 Uglavnom, prosle sezone su pokazali svoj potencijal, kako protiv AEK-a, tako i dobrim igrama protiv Svedjana. Ove sezone su samo podbacili, i evo se se sad vracaju na pravi kolosijek, sto i nije los tajming.

Ja nisam zadovoljan Velezoom defanzivom, i kad pogledam rezulatate ove godine, to mi je potvrdjuju i rezultati. Velez je ove godine 5 najgora ekipa po broju primljenih golova. Znaci, samo su 4 ekipe primile vise golova od Veleza, dok su po broju postignutih golova, medju boljim u ligi. Zrinjski je naprmjer primio 3 puta manje golova u ovoj sezoni. Iako se radi o prvaku, mora se priznati da je to prevelika razlika, i da sa tolikim brojem primljenih golova, ne mozemo ocekivati mnogo kada su rezultati u pitanju.

O razlozima se moze diskutovati. Velez ima ekipu koja je trkacki i fizicki na dobrom nivou, i bas zato je ova ekipa sposobna da igra evropski fudbal, st su pokazali prosle godine. Znaci, ekipa koja ima trkacke igrace, kakve Velez ima, nebi trebala primati mnogo golova, jer takvi igraci olaksavaju posao odbrani i zato bi takva ekipa trebala primati mali broj golova, medjutim to nije slucaj. Vezni igraci poput Dine Hasanovica, Radovca, Vehabovica, Brandaa je agresivan, sa mnogo pretrcanih kilometara po utakmici i protivnicke ekipe u dosta dijelova utakmice drze daleko od svoga gola.

Ja mislim da je problem u tome sto odbrana ne radi svoj posao kako treba. Kao prvo Zeljkovic ne igra na svojoj prirodnoj poziciji, i nema potencijal da postane dobar stoper. To ne znaci da uvijek igra lose, jer je to igrac koji posjeduje odredjene kvalitete, koje je u stanju koristiti i na mjestu koje igra, kao njegova brzina i agresivnost, medjutim dobri potezi koje cesto pokazuje, nisu dovoljni da bi opravdali njegovo igranje na toj poziciji. On ima previse minusa za to mjesto, i jedan je od razloga lose defanzive Veleza. Igra glavnom mu uopste nie na nivou koja je potrebna sa stopera, tako da je to pravi hendikep. Zadnji gol kojeg sjecam, gdje je to bio slucaj je zadnja utakmica protiv Zelje, gdje Zeljkovic gubi duel glavom, pred kraj utamice, i nakon cega Zeljo postice zgoditak. U toj situaciji Zeljkovic nije cak ni skocio, a kamoli da je dobio taj duel, iako je to bilo na ivici sesnaesterca. Na sredini takve greske mozes praviti, da te nista ne kosta, medjutim na stoperskoj poziciji moras ici na svaki duel glavom, i preuzimati odgovornost, on to ne radi. Moze se naci milion primjera, gdje na visoke lopte reaguje pogresno, i uopste ne uzima odgovornost za svoju zonu, nego je samo koncentrisan na svog covjeka. Uglavnom, ocito je da nikad nije naucen da igra stopera, i to kosta. Nie dobar ni u izgradnji napada..... itd
Sto se tice kapitena Veleza, Denisa Zvonica, on je iskusan stoper, koji ne pravi mnogo pogresnih odluka, medjutim njegove godine i potencijal ga ogranicavaju. On bi vjerovatno bi dosta bolji, da oko sebe ima bolje odbranbenbene igrace ali svakako ostaje problem taj manjak brzine, i to je nesto sto kosta cijelu odbranu i to nije nesto sto se moze lagano rijesiti, pogotovo ne kad se ekipa brani visoko kao sto je slucaj sa Velezom.
Da sam trener, koji igra protiv Veleza, razmisljao bi o dugim visokim loptama na Zeljkovica, koje bi se produzavale na dubinu iza Zvonica….

Bekovi….Bekovi Veleza nisu bekovi, nego bocni igraci, ili vindbacks, kaos to je nekad bio Jarni. To su krila, koja su igraju na poziciji beka. To su dobri igraci, medjutim ne postavljaju se uvijek kao bekovi, sto otezava posao stoperima. Tu mislim nas ve njih, a pogotovo na Ovcinu i Cosica, koji su po meni mozda i najbolji igraci Veleza. Medjutim na tim mjestima, oni daju mnogo u ofanzivnoj igri, medjutim kostaju u defanzivnoj. Da bi oni igrali kaos to igraju, stoperi bi morali biti vrhunski, a u veznom redu bi trebala biti dvojica Dina Hasanovica, medjutim ti nije slucaj. Ako neko igra beka, onda bi trebao biti dio te zadnje linije, i kretati se na taj nacin. To nije uvijek slucaj sa Velezovim bekovima, i cini da stopei izgledaju losiji nego sto jesu.
Primjer, kada je igrac AEK,a prosle godine na Grbavici, sa velezove desne strane usao u teren, i kada je Isic izasao na njega, desni bek Veleza se trebao vratiti na svoje mjest, iliti pomoci Isicu. Recimo taj gol pokazuje igru Velezovi bekova. U tom golu ucestvuje i lijevi bek, iako je na suprotnoj strani, jer da je lijevi bek pratio liniju ostatka odbrane, bio bi ofsajd i gol bi bio ponisten.

Ovdje sam opisivao sta vidim kao minuse Veleza, i neda mi se nastavljat, medjutim Velez ima mnogo kvaliteta, koje nisam spominjao, i mislim da ce uz samopouzdanje koje trenutno imaju biti dovoljni do osvoje kup i igraju Evropu. Nadam se da ce poboljsati defanzivnu igru i da ce u evropi biti i bolji nego prosle godine!

PS: Da se razumijemo, Zeljkovic nije los igrac, ali ne igra mjesta koje mu odgovara. Kao desni bek bi mogao biti jedan od boljih u ligi.

AllGunsBlazing
Kontakt:

Post Postao/la AllGunsBlazing » 18 maj 2022, 19:17

slika

Evo jedna za navijace Veleza.
Celik!3,2,2.

miky_hz
Kontakt:

Post Postao/la miky_hz » 18 maj 2022, 19:39

slika

Sarajevo:Mostar 1:0,sutra drugo poluvrijeme :mrgreen:
DINO MERLIN "Znas kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijas za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Zelju. Hvala Bogu ja nisam medju njima".

nekoIzMostara
Kontakt:

Post Postao/la nekoIzMostara » 18 maj 2022, 20:03

Najveci klub Bosne protiv najveceg kluba Hercegovine, okrsaj godine :bih:
All-Time First Yugoslav League table

6 Sarajevo 1228 447 311 470 1674 1773
7 Velez Mostar 1174 435 309 430 1668 1615
8 Željezničar 1063 403 274 386 1456 1424

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 18 maj 2022, 20:08

miky_hz je napisao/la:
18 maj 2022, 19:39
slika

Sarajevo:Mostar 1:0,sutra drugo poluvrijeme :mrgreen:
ABd da ovaj rezultat bude stajao na semaforu i sutra u ovo vrijeme :kafa:
Salu na stranu,ocekuje nas spektakl i mozda jedno od najbolji finala koje se mjesec dana zeljno iscekuje sa obe strane.
All or nothing,i za nas i za Velez
Neka bolji pobjedi
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 19 maj 2022, 08:52

Kvote 2,70 3,15 2,75
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Odgovori

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.