FK Željezničar

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

U sezoni 2025/26. očekujem:

1. Borbu za titulu
40
22%
2. Borbu za Evropu
83
46%
3. Sredinu tabele
32
18%
4. Borbu za opstanak
26
14%

Ukupno glasova: 181

Tristan10
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la Tristan10 » 18 maj 2022, 23:06

Citam komentare poslije pres konferencije sa Ivkovicem i Mulalicem, vecinom negativni komentari. Kontam sta se desilo, sta su to izjavili. Pogledam press, kad ono vrlo realna prica od obadva trenera, cak se i slazu Ivkovic i Mulalic, bas mi simpaticno bilo. Ljudi dragi, pa koliko mi juniorima imamo i redovno dobivaju priliku. Dobro je Ivkovic rekao, koliko mladih igraca ima u klubovima u HNLu? I opet ce se dodatno prikljuciti novi mladi igraca za narednu sezonu. Stvarno ne znam sta ljudi ocekuju. Gleda se iz utakmice u utakmicu i pruza se prilika igracima. Jedino sto moramo da zalimo jesu bodovi na strani protiv objektivno slabijih protivnika, tu smo trebali prekinuti taj negativan niz iskljucivo radi pozitivnog iskustva za narednu sezonu. Ovo ostalo, sve ok. Pokusati se pojacati nekako za narednu sezonu, tu bas moramo da potrefimo sa dosta srece.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 maj 2022, 23:16

Sto se tice omladinskog pogona, jako me raduje da dolazi nova osoba koji ce voditi taj dio. Jednostavno poslije vise godina stavis na papir i realno vidis da nemamo bas rezultata. Ne radi se to o 6 mjeseci ili 1 godinu rada, pa da nekog tek tako bezveze promjenis. Nego se radi o ne bas dobrim rezultatima duzi niz godina. Treba neko ko ce prije svega biti bas predan poslu, friske krvi. Ne bih ulazio o imenima jer stvarno nisam kompetentan niti poznajem kandidate, niti znamo nesto o njihovim vizijama, strategiji, planu. Mogu se i dobre stvari u ovom dijelu uraditi i bez investitora, samo se treba vise posvetiti poslu i ozbiljnije raditi.

Alipasino
Kontakt:

Post Postao/la Alipasino » 18 maj 2022, 23:19

U evropu idu 3 bivsa drugoligasa.Dosta od mene za ovu a mozda i iducu sezonu.Mi nemamo da valja ni mladog ni starog a bogumi ni srednjeg da valja.Mozeno svrljat 3 dana od ovog nema nista.

Brkooo
Kontakt:

Post Postao/la Brkooo » 18 maj 2022, 23:40

@Ubipitar, Ko je to psovao familiju Amaru zbog Gasala?

Amar je imao situaciju gdje sa jedne strane ima Veselog koji je imao platu od 5 hiljada KM i ucinak od 1 gola po sezoni( krilo koje ne moze sa broda more pogoditi)a sa druge strane juniora koji bi igrao za 800 KM a fudbalski doprinos ne bi bio losiji od gore navedenog igraca.(ako se ne varam odmah u prvoj utakmici je Gasal asistirao za gol Mujezinovica u Bijeljini).

Slicna situacija je sad sa Mulalicem. Covjek jednostavno ne konta da je sad protiv Borca bolje bilo da je dao sansu Jaganjcu, Krizevcu, Kocevicu umjesto forsiranja Vucenovica, Bekrica, Stilica,Zeca, onda da je Hodzica prebacio na prirodnu poziciju itd. U ovoj situaciji kad igramo ligu samo da bi zavrsili sezonu i gdje ne mozemo apsolutno nista izgubiti a ako se ovi gore juniori pokazu, klub bi mogao biti na dobitku za narednu sezonu..

MocMahale444

Post Postao/la MocMahale444 » 18 maj 2022, 23:43

Azzuri je napisao/la:
18 maj 2022, 20:11
Raonffa je napisao/la:
18 maj 2022, 20:04
Četn*ičke pi*čke, možda na to skandiranje misli.

Što se tiče tekme trte mrte k'o i svaka sa ove sezone, nekad budeš nagrađen nekada ne i to je to.
Ma ja..mi smo gospoda, tim se dicimo, a ne neki divljaci.
Mi smo vecinom nenagradjeni svaku tekmu :rol:
Halali ali zar je to uvreda :think:

Oni velicaju cetnistvo i ko ih **** ba :)
To vazi za sve 3 strane (cete, uje i bale)
Ti si ovdje nedavno pisao kao sramota Manijaka sto su izasli za iftar. Ti si azzuri bolje poznatiji kao trojanski konj

Gdje @1921boy imal mustuluka ili pisi propalo :kafa:
1921 1921 1921 1921 💙⚜️💙⚜️☪️

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 18 maj 2022, 23:53

Mi nemamo igraca u najboljim godinama, jer takvi igraci kostaju, i negdje drugo bolje zaradjuju. Zato nisu kod nas. Ovako imamo juniore i iskusne pri zavrsetku karijere, a to su obadvije jeftine varijante. Ono sto nas treba da raduje jeste team spirit medju igracima i trenerima, koji je na visokom nivou bio i kad je Ivkovic vodio, i sad sa Mulalicem. Bez toga bi imali 10 bodova manje. Nama bi najvrijednije bilo sacuvati nekoliko igraca koji vec imaju odredjeno iskustvo kao Hajdarevic.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 maj 2022, 08:45

Amar Osim je prvi dao priliku Subasicu, Ivkovic nastavio i pruzio vise prostora imajuci u vidu slabiju konkurenciju, Mulalic isto tako nastavio i vide se odredjeni rezultati sa Subasicem. To se moze da vidi kroz njegovu igru, da igra sa vecom slobodom i samopouzdanjem, i u konacnici biljezi neke golove i asistencije. Kod nas ljudi hoce da im mlad igrac pokaze sve u dvije utakmice, a to tako ne ide, nego to je jedan proces. Jednu utakmicu odigra korektno, drugu podbaci, zavrsi na klupi i opet ceka svoju priliku, sasvim normalno.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 maj 2022, 08:47

Brkooo je napisao/la:
18 maj 2022, 23:40
@Ubipitar, Ko je to psovao familiju Amaru zbog Gasala?

Amar je imao situaciju gdje sa jedne strane ima Veselog koji je imao platu od 5 hiljada KM i ucinak od 1 gola po sezoni( krilo koje ne moze sa broda more pogoditi)a sa druge strane juniora koji bi igrao za 800 KM a fudbalski doprinos ne bi bio losiji od gore navedenog igraca.(ako se ne varam odmah u prvoj utakmici je Gasal asistirao za gol Mujezinovica u Bijeljini).

Slicna situacija je sad sa Mulalicem. Covjek jednostavno ne konta da je sad protiv Borca bolje bilo da je dao sansu Jaganjcu, Krizevcu, Kocevicu umjesto forsiranja Vucenovica, Bekrica, Stilica,Zeca, onda da je Hodzica prebacio na prirodnu poziciju itd. U ovoj situaciji kad igramo ligu samo da bi zavrsili sezonu i gdje ne mozemo apsolutno nista izgubiti a ako se ovi gore juniori pokazu, klub bi mogao biti na dobitku za narednu sezonu..
Cek, zar nisi pisao da se trebamo rijesiti Subasica?

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 maj 2022, 08:52

Nas glavni problem je ovo:
Ivković: U Borcu svi vuku na istu stranu, u Želji to nije tako, neki tu vuku na svoju stranu.

Kod nas se uvjek pojave ljudi kojima se neko ne svidja iz odredjeni razloga, imaju neke svoje favorite da li se radi o upravi, trenerima, i jedva cekaju da ti nogu podmetnu, da eto ispadne po njihovom. Mozda je i sreca u ovom svemu sto smo toliki kokuzi da je harmonija medju igracima i trenerima na visokom nivou kao nikad ranije. Tako je bilo i sa Ivkovicem i sad sa Mulalicem. Mogu zamisliti kako bi bilo da imamo vece budzete, pa neki igrac prima 7.000 km , neki 5.000 km a neki 1.000 km pa da na forumu vagamo koliko je ko zasluzio. Ovako su svi in the same boat, vecina prima ko da rade u Bingu, osim par igraca koji primaju nesto vise i to je to.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 19 maj 2022, 09:41

Tristan10 je napisao/la:
18 maj 2022, 23:16
Mogu se i dobre stvari u ovom dijelu uraditi i bez investitora, samo se treba vise posvetiti poslu i ozbiljnije raditi.
Nama je omladinski pogon bio apsolutno sve i generisao je najviše para. Evo i danas jedine ozbiljne pare kojima se možemo nadati su one od Hadžiahmetovića koji je produkt našeg omladinskog pogona.

Godinama se znalo da je želja svakog ozbiljnijeg talenta i njegovih roditelja - da dođu u Želju. Kada su Misimović i njegovi uvlakači otjerali Dogana, sve je krenulo nizbrdo. To je bio dan kada smo izgubili omladinski pogon. Počeli su "zavoditi red", nadmudrivati se sa roditeljima, pa su nam već tada Sarajevo i Zrinjski počeli uzimati djecu. Rezultat toga je da ni danas, toliko godina poslije, nemamo igrača u izlogu koji bi mogao otići za ozbiljnije pare.

Samo nas ulaganje u omladince može izvući iz ove situacije, ali to je malo duži proces pa nikome ne odgovara, svi bi da se nešto desi preko noći. Kad shvate da se neće pojaviti niko ko će staviti vreću para na sto - tada će biti kasno.

Bolje je skratiti roster i osloboditi neka sredstva koja će ići u omladinski pogon, nego plaćati poluigrače, pa makar im plata bila i 800 KM.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Victor
Kontakt:

Post Postao/la Victor » 19 maj 2022, 09:57

Virtu4l je napisao/la:
19 maj 2022, 09:41
Tristan10 je napisao/la:
Mogu se i dobre stvari u ovom dijelu uraditi i bez investitora, samo se treba vise posvetiti poslu i ozbiljnije raditi.
Nama je omladinski pogon bio apsolutno sve i generisao je najviše para. Evo i danas jedine ozbiljne pare kojima se možemo nadati su one od Hadžiahmetovića koji je produkt našeg omladinskog pogona.

Godinama se znalo da je želja svakog ozbiljnijeg talenta i njegovih roditelja - da dođu u Želju. Kada su Misimović i njegovi uvlakači otjerali Dogana, sve je krenulo nizbrdo. To je bio dan kada smo izgubili omladinski pogon. Počeli su "zavoditi red", nadmudrivati se sa roditeljima, pa su nam već tada Sarajevo i Zrinjski počeli uzimati djecu. Rezultat toga je da ni danas, toliko godina poslije, nemamo igrača u izlogu koji bi mogao otići za ozbiljnije pare.

Samo nas ulaganje u omladince može izvući iz ove situacije, ali to je malo duži proces pa nikome ne odgovara, svi bi da se nešto desi preko noći. Kad shvate da se neće pojaviti niko ko će staviti vreću para na sto - tada će biti kasno.

Bolje je skratiti roster i osloboditi neka sredstva koja će ići u omladinski pogon, nego plaćati poluigrače, pa makar im plata bila i 800 KM.
Ma nemamo mi taj level omladinskog pogona..kao sto i sam rece za nesto dugorocno treba vremena, truda i znanja..

Ovo sto nam se desila generacija Bajica,Hodzica i sto smo kasnije cvaknuli ponekog tipa Hadziahmetovic je vise plod srece i izuzetak a ne pravilo...

Kad su u amarovo vrijeme svi ovdje prizivali juniore ko da tj ne znam koga imamo u omladinskom pogonu, ja sam pisao da kad bi mogli iz svake generacije imat JEDNOG koji zadovoljava kriterije da bude senior u Zelji mi bi se mogli udarat nogom u guzicu..

Pa nismo Ajax da svake godine imas nekog super talenta...

O vecimi raje koja misli da su juniori bara sa seniorima (ma koliko losi oni bili) necu ni trositi rijeci...to je samo dokaz nepoznavanja fudbala...

Stojim i stajacu iza misljenja da sa juniorima kao okosnicom
bi glat ispali iz lige
Ex "invincible"

Zeljeznicar volim ja, igru kratkih pasova, ludilo na tribinama..

/Internazionale Milano/

=NYK=

MojaMalenkost
Kontakt:

Post Postao/la MojaMalenkost » 19 maj 2022, 10:23

Ma i u omladinskom pogonu je koliko para, toliko muzike.. Tu je struka i pedagogija bitnija nego na seniorskom nivou.. Ne mogu ti Zerici i slicni trenirati djecu i da ocekujes neki kvalitet.. Zadnji koji je radio dobar posao u omladinskom pogonu je Adzem.. S druge strane i ta djeca su dusmani sami sebi.. Vise vole provoditi vrijeme u dudlaonama slaufa nego u teretanama.. Siguran sam da bi svako dijete koje kvalitetno radi na sebi, koje je fino odgojeno i disciplinovano, uspjelo dogurati do nivoa da bar bude respektabilan igrac za premijer lige.. Sa ovim sistemom i nacinom zivota cak i ultra talenti su osudjeni na totalnu propast.. Sta ocekivati kad ono sa 15 godina pocne sa slaufima.. Cim se spojio na taj slauf dokazao je da nema mozga, a sa slaufom ce i bez pluca ostati.. I onda vidis slucaj da neko sa 20 godina lipse za pola sata.. Sto bi nas Svabo rekao "ko ne moze da trci, taj ne moze ni da igra, ne moze da razmislja"..

Nije to problem samo kod nas..
Pročepit će negdje.

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 maj 2022, 10:27

Zna li neko kako igra Mujagic u TOSKu?

Admir74
Kontakt:

Post Postao/la Admir74 » 19 maj 2022, 11:48

BarbareZeljin
Kontakt:

Post Postao/la BarbareZeljin » 19 maj 2022, 13:26

Victor je napisao/la:
19 maj 2022, 09:57
Virtu4l je napisao/la:
19 maj 2022, 09:41
Tristan10 je napisao/la:

Ma nemamo mi taj level omladinskog pogona..kao sto i sam rece za nesto dugorocno treba vremena, truda i znanja..

Ovo sto nam se desila generacija Bajica,Hodzica i sto smo kasnije cvaknuli ponekog tipa Hadziahmetovic je vise plod srece i izuzetak a ne pravilo...

Kad su u amarovo vrijeme svi ovdje prizivali juniore ko da tj ne znam koga imamo u omladinskom pogonu, ja sam pisao da kad bi mogli iz svake generacije imat JEDNOG koji zadovoljava kriterije da bude senior u Zelji mi bi se mogli udarat nogom u guzicu..

Pa nismo Ajax da svake godine imas nekog super talenta...

O vecimi raje koja misli da su juniori bara sa seniorima (ma koliko losi oni bili) necu ni trositi rijeci...to je samo dokaz nepoznavanja fudbala...

Stojim i stajacu iza misljenja da sa juniorima kao okosnicom
bi glat ispali iz lige
Apsolutno se slazem sa tobom. Puno se prica o omladinskom pogonu ,a realno slabo ko zna puno o svom tom procesu. Ja sam par puta pokusao objasniti sav taj proces ali slabo koga to zanima,i opet se nastavlja omladinci ovako ili onako.
Najsurovija istina je ta koju si naveo da bi sa omladincima kao okosnicom ispali iz lige ,da su ne znam kako talentovani. Fizicko i mentalno sazrijevanje igraca,dolazi sa dobrim radom,mentalnom pripremom i podrskom.
Kod nas raja razmislja o juniorima isto kao da oni kad predju u prvi tim,da su dosli na termin sa rajom iz babine firme,pa mogu njih saltati.
Treba dobro raditi sa djecom i od toga ubirati plodove rada.
Mi ne zivimo i nismo nikad zivjeli od rata nanovamo od svoje djece. Dzeko,Bajic,Amir,Armin... su samo talentovani incidenti,a ne Zeljin projekat ili kontinuitet politike kluba zasnovane na dobrom radu sa mladim.
Rad u nasim omladinskim pogonima se ne razlikuje nista od rada 1996 godine.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 maj 2022, 13:32

MocMahale444 je napisao/la:
18 maj 2022, 23:43
Tu sam ja, pratim sve ali slabije pišem. Nije propalo, pisao je @jointunija o tome, traže pogodan termin za vanrednu sjednicu skupštine i njima je u interesu da se to što prije organizuje, prije početka nove sezone.
mosa lošmi stićko tit-ula!

Tristan10
Kontakt:

Post Postao/la Tristan10 » 19 maj 2022, 13:37

1921boy je napisao/la:
19 maj 2022, 13:32
MocMahale444 je napisao/la:
18 maj 2022, 23:43
Tu sam ja, pratim sve ali slabije pišem. Nije propalo, pisao je @jointunija o tome, traže pogodan termin za vanrednu sjednicu skupštine i njima je u interesu da se to što prije organizuje, prije početka nove sezone.
Ima li nekih novi igraca za narednu sezonu? Povratnika?

Hulahopka

Post Postao/la Hulahopka » 19 maj 2022, 14:15

E čuj traže termin 😅😅😅😅majko mila jel moguće ovo ..

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 maj 2022, 14:18

Tristan10 je napisao/la:
19 maj 2022, 13:37
Ima li nekih novi igraca za narednu sezonu? Povratnika?
Trenutno nema ništa dogovoreno, bilo je nekih neformalnih priča, spominjali su se neki igrači pa ćemo vidjeti šta i kako će se desiti u budućnosti.

1921boy
Kontakt:

Post Postao/la 1921boy » 19 maj 2022, 14:20

Hulahopka je napisao/la:
19 maj 2022, 14:15
E čuj traže termin 😅😅😅😅majko mila jel moguće ovo ..
Šta je čudno?

Odgovori

Natrag na “FK Željezničar”